יום שלישי, 28 באפריל 2015

עוגת רוגעלך



בתקופה האחרונה קצת התמכרתי להכנת קינוחי שכבות ועוגות מוס מושקעות.
או בעצם הרבה התמכרתי.
טוב, ממששששש התמכרתי, הצילוווווו!
עד כדי כך שהמקרר מפוצץ באופן קבוע בעוגות מוס שמנמנות ודשנות
שמתעדכנות בכל סוף שבוע מחדש.

הפעם החלטתי לגוון לעצמי קצת,
להיגמל לרגע משמנת מתוקה, לשים בצד את ערימות השוקולד, 
לצאת לפגרה מהכנה של עוד ועוד קרם אנגלז,
ולחזור לכייף קצת במטבח עם מאפי שמרים-
ואין טעים ומנחם יותר מאשר רוגעלך טוב.





כדי להעניק לרוגעלך מראה קצת יותר מרשים וחגיגי,
שידרגתי את המאפה המוכר
והפכתי אותו לעוגת שושנים רוגעלכית.

יפה מבחוץ, רכה וטעימה מבפנים, מפוצצת במלית,
ובקיצור- כזו שאין כיף יותר מאשר לחסל בהנאה שושנה אחרי שושנה.





אז אם גם אתם במצברוח לאפייה-
אתם מוזמנים להכין את העוגה הזאת-
בחיי שזה קלי קלות,
ולהנות שוב לרגע מטעם ממכר של ילדות...










המלית במתכון היא מלית רוגעלך קלאסית, החביבה עלינו בבית.
אם רוצים לשחק בטעמים, אפשר להעשיר אותה בתוספות-
כמה כפות של קוקוס, אגוזים קצוצים או פולי קקאו גרוסים לפי הטעם.

מי שמתעצל יכול גם למלא את הרוגעלכים שלו פשוט בנוטלה,
או במלית של סינבונס לקבלת גירסה קינמונית.

המלית במתיקות מאוד מעודנת,
לקבלת תוצאה במתיקות קלאסית, אפשר להגדיל את כמות הסוכר במלית.





עוגת רוגעלך


לבצק:
480 גר' קמח (3 כוסות ו-6 כפות)
80 גר' סוכר (שליש כוס ועוד כף)
8 גר' שמרים יבשים, או 25 גר' שמרים טריים 
50 גר' שקדים טחונים (חצי כוס), אפשר גם להמיר בקמח
1/4 כפית מלח
2 ביצים
20 גר' שמן (2 כפות)
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל חלב חמים (כוס פחות 4 כפות)
100 גר' חמאה רכה 

למלית:
125 גר' חמאה
140 גר' סוכר לבן (חצי כוס ועוד 3 כפות) אפשר גם סוכר חום כהה
60 גר' קקאו (6 כפות)
1/2 כפית קינמון

להברשה:
1 ביצה 
1 כפית חלב

לסירופ:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
100 גר' סוכר (חצי כוס)

כלים:
תבנית 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
(אפשר גם 26)

אופן ההכנה:

לבצק:
מערבבים יחד במערבל חשמלי עם וו הלישה את הקמח, הסוכר, השמרים והשקדים הטחונים. מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את הביצים, את השמן ואת תמצית הוניל ולשים קלות.
יוצקים פנימה את החלב החמים בהדרגה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים קוביות של חמאה רכה, מעט בכל פעם תוך לישה, עד שנבלעת יפה בבצק.
מוסיפים ללוש את הבצק היטב למשך 7 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך, אך עדיין מעט דביק ולכן אינו נפרד מדפנות הקערה.
מפזרים על הבצק מעט קמח, יוצרים ממנו כדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
בטמפרטורה חמימה לוקח כשעה וחצי, אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח למשך הלילה במקרר.

למלית:
ממיסים את החמאה, מוסיפים לתוכה את יתרת חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה.
מצננים- חשוב שלא למרוח את המלית על גבי הבצק כשהיא חמה.

מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק בנפרד על משטח מקומח קלות לעלה דק ככל הניתן, בגודל של בערך 35x45 ס"מ.
משטחים על גבי כל אחד מעלי הבצק מחצית מכמות המלית בשכבה דקה ואחידה,
משאירים ס"מ של בצק נקי בשוליים בצידו הרחב של הבצק, כדי שיהיה קל לסגור את הרולדה לאחר המילוי.
כדאי להיעזר בספטולה או קלף למריחה דקה ואחידה של המלית.

מגלגלים את עלה הבצק מצידו הרחב, לקבלת רולדה הדוקה וארוכה.
חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 4 ס"מ- כדאי להיעזר בקלף נירוסטה, בגלגלת פיצה, או פשוט בסכין חדה.
בוחרים את הפרוסות היפות ביותר קודם, ומסדרים אותן במרווחים קטנטנים,
כשהן עומדות צמוד להיקף התבנית, וחלקן החתוך פונה הצידה. מסדרים עיגול שני של פרוסות במקביל.
לסיום מניחים במרכז העוגה פרוסה חצויה לחצי, כשהיא שוכבת על הצד,
ועליה עוד פרוסה שלמה, שגם היא שוכבת וצורת השושנה פונה כלפי מעלה (בקיצור פרוסה וחצי, ליצירת גובה של 6 ס"מ).
מכסים ומתפיחים שוב במשך 30-60 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים ביצה עם כפית חלב, ומברישים את הבצק.
אופים את העוגה במשך 20-22 דקות להשחמה יפה.

בזמן האפייה מבשלים יחד את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
ממשיכים לבשל את הסירופ תוך בעבוע לעוד כמה דקות נוספות להסמכה. מכבים להבה ומצננים.
מברישים את העוגה היטב בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור.


77 תגובות:

  1. אנונימי28/4/15 20:07

    האתר שלך פשוט מדהים, בזכות בלוגים כמו שלך ושל נטלי לוין החלטתי ללמוד קונדיטוריה. תודה!

    השבמחק
  2. זאת המחמאה הכי גדולה שאפשר לקבל :)
    תודה ומאחלת הרבההה בהצלחה!

    השבמחק
  3. איזה רעיון מקסים וביצוע מושלם! ממש מתחשק לבצוע רוגעלך אחד מהעוגה הנהדרת הזו.

    השבמחק
  4. אומייגדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד

    השבמחק
  5. טוב, זה משהו שמתחנן לביס :)
    מקסים ביותר, גם הרעיון וגם (כמובן) התמונות!

    השבמחק
  6. אם הייתי רוצה להתבטא בגסות הייתי אומר שהאתר הוא "בן xxxx" אתר יפה ומדליק והכי חשוב מ ד ו י ק
    שפן

    השבמחק
  7. התכונתי שפו
    קולגה

    השבמחק
  8. נראה פשוט נהדר!
    רעיון מקסים לסדר את השבלולים כשצידם המשובלל פונה כלפי חוץ.
    איך היה מתאים לי לתלוש עכשיו פרוסה :-)

    השבמחק
  9. אנונימי29/4/15 16:33

    וואו! נשמע מעולה!
    אפשר להחליף במילוי את החמאה לשמן?

    השבמחק
  10. תודה למפרגנים :)
    שמחה שאהבתם!

    אנונימי/ת-
    לשאלתך כדאי להכין את המלית בשילוב שומן מוקשה,
    כך שאם רוצים להפוך את המלית לפרווה עדיף להמיר את החמאה במרגרינה
    או למלא בממרח שוקולד כמו נוטלה ודומיו.

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי30/4/15 08:36

      היי! העוגה נראת מעולה!!!!
      בשביל להפוך את העוגה לפרווה במה אפשר להחליף את החמאה שבבצק? (רצוי לא מרגרינה). :)

      מחק
  11. זה מושלם... מהעוגות שאני מחבבת במיוחד...הייתי תולשת כמה רוגעלכים...
    בהחלט נכנס לטו דו ליסט. תודה!

    השבמחק
  12. לאנונימית לגבי גירסת הפרווה-
    את החלב להמיר במים, אם רוצים אפשר להמיר רבע כמות מתוכו במיץ תפוזים לעידון.
    את החמאה בבצק אפשר להמיר במרגרינה ואין בעיה להמיר גם בשמן צמחי.
    בנוגע למלית עדיף שלא להשתמש בשמן אלא במרגרינה, או למלא בממרח שוקולד.
    שמחה שאהבת ובהצלחה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי1/5/15 09:31

      את החמאה שבבצק להמיר לשמן באותה כמות?

      מחק
  13. אנונימי30/4/15 10:50

    התלהבתי מהמראה ומהטעמים המובטחים :D רציתי לשאול מה קוטר התבנית העגולה תודה פייה * ((: טליה

    השבמחק
  14. היי טליה
    העוגה לתבנית 24 ס"מ
    בתיאבון ובהצלחה :)

    השבמחק
  15. בת שבע1/5/15 11:37

    הי נטלי, העוגה נראית מדהימה!!! לכן החלטתי להכין אותה. מאוד מאוד נוחה להכנה וכרגע היא בהתפחה לאחר הגלגול והסידור בתבנית אז הנה כמה דברים שחשבתי שאולי יסייעו לאלו שיחליטו להכין:
    בבצק - הוספתי עוד 3 כפות קמח כיוון שהיה מאוד מאוד דליל ודביק וזה אכן עזר.
    בממרח - הוספתי עוד חצי כוס סוכר כיוון שהיה מאוד מר בפה- אבל אני כמובן לא מתווכחת על טעם:))
    הרידוד - לאחר 2 הרולדות היפיפיות וחיתוכן ל-4 ס"מ מצאתי שתבנית 24 לא מתאימה, גם לא 26 בתבנית קוטר 28 בקושי הצלחתי לדחוס את השושנים וזה נהדר כי זה אומר שיש יותר עוגה לאכול...:)))
    כשתצא מהתנור אשתף במראה ובטעם.
    תודה תודה על אתר נפלא!!
    בת שבע

    השבמחק
  16. אנונימית-
    כן, לשימוש בשמן ממירים באותה הכמות כמו החמאה

    בת שבע-
    תודה על הטיפים.
    אצלי הספיקה לעוגה גבוהה בתבנית 24, אבל מניחה שכמה שיותר מה טוב :)
    המלית אכן מרירה לפני האפייה, אבל זה מתאזן עם כמות הבצק וסירופ הסוכר.
    אני אוהבת ככה, כמובן שתמיד אפשר להוסיף סוכר אם רוצים :)
    חוצמזה נטלי זה בבלוג השכן :) אני ענבל נעים מאוד.
    בתיאבון ושבת שלום!

    השבמחק
  17. בת שבע1/5/15 13:44

    טוב חברים, אפשר להכריז בקול
    עוגת השמרים הזו פשוט מדהימה!!!
    רכה, אוורירית מבפנים, קריספית מבחוץ מושלמת!!!
    תודה נטלי

    השבמחק
  18. בת שבע1/5/15 13:45

    אופסי, סליחה על הטעות,ענבל תודה לך יקירתי. תבורכי:)

    השבמחק
  19. אנונימי1/5/15 14:15

    הי
    העוגה אכן נראת נפלא רציתי לדעת עם אפשר לאפות את העוגה במקום קמח רגיל ושמרים לקמח אוסם שהשמרים כבר בפנים בכמות של 500ג'
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
  20. מהממת! נראית כמו עוגה שבא לישון בתוכה, כזה רכה ומפנקת וחמימה וברת נגיסה או 7.

    השבמחק
  21. שירית דביר1/5/15 21:02

    היי ענבלי,זוכרת אותי????שירית דביר,מעריצה מושבעת שלך.שלחתי לך תמונות למייל,אשרי לי אם קיבלת...הן מדברות בעד עצמן.העוגה שלך מככבת אצלי על השולחן.אוהבת.....תציצי במייל....שירית

    השבמחק
  22. אנונימי/ת-
    אין בעיה להכין את העוגה גם בשימוש בקמח שמרים

    בת שבע ושירית-
    שמחה שיצא מוצלח!
    זו באמת יופי של עוגה
    שירית התמונות מהממות, זה נראה טעים טעיםםםם

    השבמחק
  23. שירית דביר3/5/15 18:28

    תודה רבה יקירתי...עם הסברים מפורטים כמו שלך זה פשוט היה מתבקש �������� אין עליך ושוב תודה על מתכון מנצח,היתה ממש חגיגה,עוגה נהדרת,והבצק סוףףףףףף,ממש מעולה...נשיקות...אוהבת...

    השבמחק
  24. זה נראה מעולה! תודה רבה! וכבר קיבלתי מענה לשאלתי מתגובות קודמות (פרווה..) מקווה לנסות בשישי :)

    השבמחק
  25. עוגה מ-ע-ו-ל-ה-!-!-!-!
    החלפתי לבצק השמרים-שקדים שאהוד עלי מאד של עוגיונט, הוספתי סוכר למילית וגם קצת שוקולד צ'יפס.... זו אחת מעוגות השמרים הטובות, היפות והנחטפות שהכנתי בחיי!!!

    השבמחק
  26. הי ענבל נראה מעולה הולכת להכין..האם השקדים טחונים לרמת קמח או גרגירים? כי יש לי טחון דק קנוי האם להשתמש ? תודות מתוקונת

    השבמחק
  27. היי עדי
    אין בעיה להשתמש גם בטחון הקנוי
    בהצלחה ובתיאבון :)

    השבמחק
  28. אנונימי20/3/16 10:15

    היי
    הכנתי את העוגה המושלמת הזו כמה פעמים והיא תמיד יוצאת הכי טעים שיש !!!!
    אני רוצה להכין כמות גדולה של העוגה הזו ואני רוצה לאפות אותן באותו יום, רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין הכל עד שלב האפיה ואז להקפיא, להוציא מהמקפיא ביום האפיה ולאפות ?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה ושמחה שאהבת את העוגה :)
      אפשרי להקפיא את העוגות לאחר סידור השבלולים בתבנית ולפני ההתפחה השניה,
      רק חשוב לעטוף אותן היטב בניילון נצמד.
      לילה קודם להפשיר במקרר, להתפיח התפחה שניה בטמפרטורת החדר ולאפות כרגיל.

      בנוסף עוגות מסוג כזה גם עוברות הקפאה מעולה,
      כך שאפשר גם להקפיא לאחר אפייה, ובבוקר האכילה להוציא להפשרה בטמפרטורת החדר
      בהצלחה!

      מחק
  29. המלית נשמעת טוב אבל יש לרוגעלך בדרך כלל טעם נוסף שעדיין לא הצלחתי לפצח. משהו מעבר לקקאו. תבלין כלשהו. לא יודע. יש מושג?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נמרוד!
      לדעתי בדרך כלל הקינמון הוא שנותן את הטוויסט הנוסף

      מחק
  30. מאיה6/6/16 21:04

    היי,
    האם אפשר להכין את המתכון לא כעוגה אלא כרוגלך (בודדים)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מאיה!
      בהחלט, אפשר גם להכין כרוגעלך בודדים, בדיוק באותו האופן.
      בהצלחה :)

      מחק
  31. ליאור26/7/16 19:21

    ענבל יקרה! יש לך את הבלוג הכיייייי שווה בסביבה עם המתכונים הכייייייי נכונים שיש!!
    פשוט תענוג המתכון הזה!
    תודה רבה לך!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! מלאנת'לפים תודות :)
      וזלילה נעימה!

      מחק
  32. היי ענבל !
    הכנתי השבוע את העוגה, ועל אך שהארכתי את זמן האפייה העוגה יצאה לא אפויה בחלקה התחתון, וזהובה ויפה בחלקה העליון.
    זה מעולם לא קרה לי בעבר בעוגות כאלו, והדבר היחיד שעשיתי אחרת הפעם זה לאפות אותה בתבנית חד"פ מאלומיניום.
    יש לך רעיון מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה מראש !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה
      נראה לי שהתשובה בגוף השאלה, והאשמה טמונה לגמרי בתבנית החד פעמית-
      הבידוד של תבנית אלומיניום שונה מתבנית אפייה רגילה,
      ומכת החום שהבצק מקבל נמוכה יותר מאשר בתבנית מתכת.
      נשמע שבמקרה הזה היית צריכה לכסות את העוגה ולהוסיף לאפות

      מחק
  33. אנונימי20/9/16 17:20

    היי פייה יקרה,
    שאלה לי אלייך. ראיתי שאפשר להכין מהמתכון גם רוגלך רגילים ושהיחס בין הקמח למלח הוא רבע כפית מלח על כמעט חצי קילו קמח. לעומת זאת, במתכון הרוגלך שפרסמת של הנס ברטלה מצויין שיש לשים כף מלח שטוחה על קילו קמח...האם נפלה טעות במתכון? כי ניסיתי מתכון דומה לרוגלך באותם יחסים בין הקמח-קילו. למלח- כף שטוחה. ויצא לי בצק ממש מלוח ונאלצתי לזרוק את הבצק:( אז מה הסוד? השוני? טעות במתכון או משו שגוי שאני עשיתי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין טעות, אלו פשוט שני מתכונים שונים :)
      ואין נכון או לא נכון, רק עניין של טעם אישי.
      הנס רצה מליחות חזקה יותר בבצק שלו, ואני בעוגה שלי רציתי פחות.
      יכול להיות שבמתכון אחר שניסית לא היה מספיק סוכר לאיזון או מלית פחות מתוקה,
      או שסתם פחות חביב עלייך טעם מודגש של מלח במתוקים שלך והמתכון דווקא כיוון לכך.
      בכל מקרה אם מפריעה לך המליחות, אפשר פשוט להקטין בפעם הבאה את כמות המלח במתכון.
      בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי20/9/16 22:33

      תודה רבה על המענה!!! קודם כל באמת במתכון של הנס היה 150 ג סוכר ואילו במתכון שאני ניסתי היו רק 5 כפות...בכל מקרה, במקרה שלי זה לא היה עניין של טעם לצערי הבצק היה מלוח באופן כזה שלא שקלתי אפילו מילוי מלוח במקום שוקולד...כשלון צרוב :( אבל טוב לדעת שניתן לשחק עם המלח במתכון של מאפה שמרים...מה טווח המשחק עם המלח..אם כבר במלח עסקינן שאלמד עד לשורש העניין?
      לילה טוב ושוב תודה!

      מחק
    3. קשה לתת קביעה חד משמעית מאחר והצורך משתנה בהתאם לבצק ולמלית, וכאמור זה עניין של איזון גם עם כמות הסוכר. בגדול מאוד בעוגות שמרים מתוקות וממולאות אפשר לרוב גם לרדת לרבע כפית עד חצי כפית לחצי קילו קמח, אבל כאמור זה משתנה בהתאם לצורך ולטעם ואין כאן חוקיות.
      יהיו עוגות רבות שכפית מלח תשביח את הבצק יותר ותתאים יותר לטעמו. בהצלחה

      מחק
    4. אנונימי21/9/16 10:19

      רוב תודות! למדתי עוד משו :)

      מחק
  34. היי ענבל,
    אם אין לי מיקסר - יש לי תקווה לגבי המתכון הזה? בפעם האחרונה שניסיתי להכין בצק שמרים בידיים זה היה קטסטרופה... יש מעבד מזון, אולי זה יעזור?
    כל כך בא לי!!
    תמר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמר!
      הבצק די רך ודביק וידרוש לישה מאומצת אבל בגדול זה אפשרי גם באופן ידני.
      לצערי מעבד מזון לא יועיל במקרה הזה...
      לשיקולך בקבלת ההחלטה :)
      בהצלחה וסופשבוע מעולה

      מחק
  35. אנונימי15/12/16 09:31

    היי, מה היחס במידה ואני רוצה להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן?
    האם במקום חלב אפשר מים? עדין יוצא טעים?
    והכמויות שלך הן לפי כוסות מדידה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להמיר את החמאה במרגרינה או בשמן באותה הכמות בדיוק,
      אין בעיה גם להמיר את החלב במים או בחלב סויה, עדיין יצא טעים.
      הכמויות שלי לפי כוס מידה אוניברסלית סטנדרטית.
      בהצלחה וסופשבוע מעולה

      מחק
  36. אנונימי16/12/16 10:35

    אכן פייה עבורנו...תודה על בלוגים מדהימים, מתכונים יצירתיים ומרשימים, מורכבים אך יחד עם זאת ברורים ומדויקים - כיף גדול !

    השבמחק
  37. אנונימי19/12/16 14:01

    כשאת כותבת "כוס" לאיזה כוס את מתכוונת..? יש לי בבית לפחות 6 סוגים של כוסות :\

    או שהכוונה היא לכוס מדידה... ? (כמו שראיתי בתגובה מעלי, ולא ככ הבנתי)

    השבמחק
    תשובות
    1. כל המתכונים מתייחסים תמיד לכוס מידה סטנדרטית, המכילה 240 מ"ל,
      על מנת שכל מי שמכין את המתכון מבלי להשתמש במשקל, ישתמש בכוס באותו הגודל בדיוק.
      אם יש לך כוס בנפח זהה במטבח את יכולה להשתמש בה.
      בלי קשר ממליצה מאוד לרכוש משקל דיגיטלי, יעיל ונוח מאוד לשימוש ויחסוך לך את ההתלבטות בפעם הבאה :) בהצלחה

      מחק
  38. היי! האם אני יכולה להכין במקום השושנים 2 רולדות בתבניות אינגליש קיק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אופה!
      בהחלט אפשרי
      בהצלחה ונשנוש נעים :)

      מחק
  39. היי
    העוגה עכשיו בהתפחה שנייה והבצק נראה מדהים רך וממש קל לעבוד איתו.. זו לא פעם ראשונה שאני עובדת עם המלית הזו והיא מתקשית מאוד מהר ונהיית קשה מאוד למריחה.. עד כדי כך שהכנתי כמות כפולה לשתי הרולדות.. אולי אני עושה משהו לא נכון??
    תודה ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאור!
      זה באמת בצק נוח ונפלא לעבודה. בדיוק היום עבדתי עם מלית כזו לעוגת שמרים,
      וחייבת לומר שהבעיה העיקרית ספציפית עכשיו היא שפשוט - קר ממש!
      ואם בקיץ הממרח רך ואפשר למרוח אותו בקלות לשכבה דקה, כשקר מאוד והחמאה מתקשה זה הופך להיות יותר קשה לביצוע.
      אז ראשית אפשר לדאוג להשתמש במלית כשהיא עדיין רכה, ואם היא מתקשה לחמם אותה קלות במיקרו כדי שהחמאה תימס ואז למרוח אותה.
      שנית קל הרבה יותר למרוח מליות בצורה יעילה ובשכבה דקה על בצקי שמרים במידה ומשתמשים בספטולה, מעין מרית נירוסטה שטוחה וארוכה שניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות, או בעזרת קלף מפלסטיק.
      בהצלחה ונשנוש נעים!

      מחק
  40. פיונת,
    פעם שניה השבוע שאני אופה את העוגה!
    מושלם ותודה על בלוג נפלא!
    שנה אזרחית מצויינת��
    עדי

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע עדי :)
      לגמרי קשה להפסיק לנשנש ממנה
      תודה רבה ושנה מופלאה!

      מחק
  41. אנונימי14/1/17 13:25

    מתכון מושלם האם אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח מלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      זה עניין של טעם אישי , אבל זה אפשרי

      מחק
  42. היי, אני רוצה להכין את העוגה. לא הבנתי איך אמורים לשים את הפרוסה באמצע העוגה וגם את המעגל השני, הפנימי?
    אשמח להסבר נוסף,
    תודה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      את המעגל הפנימי מסדרים ממש במקביל למעגל החיצוני, בדיוק באותו האופן.
      כלומר עיגול של שבלולים עומדים אחד ליד השני.
      לאחר שמסיימים נשאר חור במרכז, בו מניחים חצי פרוסה על הצד, כשהשבלול פונה כלפי מעלה.
      כדי לקבל מספיק גובה מניחים פרוסה נוספת מעל באותו האופן, כשהיא שוכבת והשבלול פונה למעלה.
      (כי אם מניחים רק פרוסה אחת המרכז יהיה נמוך מדי, ו-2 פרוסות יצרו מרכז גבוה מדי).
      אולי נשמע קצת מבלבל, אבל קל מאוד להבין את זה כשהבצק מול העיניים :)
      בהצלחה!

      מחק
  43. אנונימי27/8/17 22:24

    תודה! מה הכוונה בחצי פרוסה על הצד :/ ?? הכוונה לפרוסה של 2 ס"מ במקום 4ס"מ? ומעליה עוד אחת של 4 ס"מ?

    השבמחק
  44. בתיה ב27/9/17 21:56

    ערב טוב
    הכנתי את העוגה תפחה יפה הצבע עם סיום האפיה היה חום יפה,
    הרטבתי עם הסירופ ולהפתעתי לאחר כשעה העוגה צנחה במרכז
    יש רעיון למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בתיה
      אולי פשוט מרכז העוגה קיבל מקלחת גדולה מדי של סירופ מהצדדים?
      ובמידה והסירופ היה חם מדי ולא הצטנן צידי השבלול הפנימי נרטבו יתר על המידה ושקעו?
      אין לי רעיון אחר שיכול לגרום לכך
      מקווה שיצא מוצלח בכל מקרה, שנה נהדרת שתהיה

      מחק
  45. בתיה ב9/10/17 20:03

    תודה על תשובתך
    בכל מקרה הטעם היה מושלם ובטוח אנסה שוב

    השבמחק
  46. היי.
    העוגה נראית מדהים ואני רוצה להכין אותה לשבת. כתוב שהכנת במתיקות מעודנת ושניתן להפוך למתיקות קלאסית. בהנחה שאנחנו אוהבים מתוק :) כמה סוכר להוסיף והאם יש לשנות את הכמויות בייתר המרכיבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם רוצים אפשר להוסיף למלית כמה כפות סוכר, 2-3 כפות בערך לגמרי יספיקו לדעתי.
      אין צורך לשנות את שאר הכמויות במתכון
      בהצלחה ונשנוש נעים :)

      מחק
  47. אנונימי5/11/17 10:28

    היי. העוגה מדהימה. הבצק מטריף... אני הולכת לנסות לעשות איתו רוגלכים בשבוע הבא. אבל היה לי קשה מאוד לעבוד עם המלית... אני עשיתי משהו לא בסדר... נוצר לי גוש שוקולד ונוזל סביבו... אחכ למריחה ממש מעכתי אותו ביד.
    היא עדיין יצאה טעימה אבל יש לך מושג למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כיף לשמוע :) והבצק אכן מצוין גם לרוגעלכים.
      בנוגע למלית – נשמע קצת מוזר מאחר וזו רק חמאה מומסת עם סוכר וקקאו...
      אולי פשוט עד שהשתמשת במלית חלק מהחמאה כבר התחיל להתייצב והציפוי התקשה קצת?
      בפעם הבאה פשוט לחמם מעט שוב להמסה ואפשר לעבוד איתה שוב

      מחק
    2. גם לי יצא ככה

      מחק
    3. באמת? מוזר ממש. אולי הקקאו באיכות נמוכה יחסית ומדולל בקורנפלור?
      בפעם הבאה לדאוג שהחמאה חמה ומומסת היטב, שהקקאו מנופה ואין בו גושים גדולים, ולטרוף היטב את התערובת במטרפה לתערובת חלקה.

      מחק
    4. שלום פייה יקרה
      מנובמבר אני מכינה את העוגה כל שבת. הסתדרתי עם המלית, פשוט צריכה לעבוד מהר יותר. אבל... כל החלק התחתון במרכז לא נאפה עד הסוף. אני כל שבוע זורקת חלק. שלא תביני לא נכון... עדיין מתעקשים שאכין את העוגה אבל אולי את יכולה לחשוב על סיבות למה זה קורה?

      מחק
  48. שמרים שוקולד חלבה

    אני רוצה לעשות שמרים שוקולד חלבה, פשוט להוסיף חלבה או שישנה פרוצדורה סויה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דיה!
      אפשר לפזר על המלית הנוכחית חלבה מפוררת דק או שערות חלבה,
      אם כי לרוב עבור מלית שוקולד חלבה משתמשים במלית שוקולד עדינה יותר ובטעם קקאו פחות מודגש כדי שלא להאפיל על החלבה דוגמת ממרח שוקולד. אופציה אחרת היא למרוח את הבצק בממרח חלבה ולפזר מעל הרבה שוקולד מריר מגורר, תלוי בטעם שרוצים לקבל. בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...