יום ראשון, 10 במאי 2015

רפובליקת בננות (או עוגת גבינה של בננות בקרמל)



אין בכלל ספק שעוגות גבינה הן המאפים החביבים עליי מכל,
ולאורך השנים אפיתי עוגות גבינה בכל טעם אפשרי!
תוסיפו לה שוקולד, חלבה, קפה, תפוחים, קינמון או קרמל-
בעוגת גבינה- הכל הולך, 
ותמיד זה טעים טעיםםםם!

הפעם לכבוד חג שבועות ההולך וקרב
החלטתי לפנק את עצמי בעוגת גבינה מיוחדת,
בטעמים של בננות-קרמל ופקאן-
שילוב טעמים מטורף בפני עצמו,
שגם מסתדר בצורה מושלמת עם עוגת גבינה טובה!




העוגה יושבת על בסיס פירורים של עוגיות לוטוס, בתוספת של פקאנים קלויים,
למלית גבינת השמנת מתווספת מחית של בננות בשלות ומתוקות,
שיוצרת מלית בטעם קרם בננה-גבינה
ולהשלמת הטעמים, העוגה מצופה בציפוי קרמל סמיך ועשיר,
ומעוטרת בתלוליות של שמנת מתוקה...
או בקיצור- סופר ניאמממ!

פרט לטעם הנפלא,
העוגה יושבת על בסיס של גבינת שמנת ואינה דורשת הקצפה,
ולכן אין סכנה שהיא תיפול או תתפוצץ.

או בקיצור- 
יופי של גיוון לעוגות הגבינה הסטנדרטיות לחג ולכל השנה,
בעוגה בטעם נפלא ומיוחד שכיף ליישר!
אצלנו היא כבר הוכנה פעמיים ברציפות והתחסלה כהרף עין...





מתחשק לכם לבדוק עוד עוגות גבינה לקראת החג הקרב?

ברחבי הבלוג תוכלו למצוא הרבה עוגות גבינה שונות ומעניינות שנאפו בגרגרנות ובאהבה לאורך השנים,
ואולי גם ישמשו אתכם לקראת החג, או סתם ככה לכל השנה.

למשל עוגת גבינה וריקוטה שזופה ומעודנת, 
עוגת גבינה מושחתת מלאה בשוקולד, בוטנים וקרמל.
עוגת גבינה עם חלבה, דבש פיסטוקים
או עוגת גבינה עם פרחי תפוחים יפה וחגיגית,
אם אתם בעד פשטות, אתם מוזמנים לכייף עם עוגת גבינה קלאסית של אמא,
ואתם גם לנסות את אחת העוגות החביבות עליי מכל- עוגת גבינה ודבש קפואה.

שולחת מראש ברכת חג שבועות שמח, ושיהיה טעים טעיםםםםםם!










לתוצאה מירבית חשוב להשתמש בבננות בשלות ומתוקות,
אז דאגו לרכוש לכם בננות מראש ולתת להן להבשיל כהלכה.
שימו לב שכמות הבננות במלית, מתייחסת לבננות לאחר הקילוף.

אם בא לכם אפשר גם להמיר את עוגיות הלוטוס בקלתית גם בביסקוויטים רגילים,
במקרה כזה כדאי להוסיף לתערובת גם 50 גר' סוכר חום בהיר דמררה.

את עיטורי הקצפת כדאי לזלף על העוגה קרוב יחסית למועד ההגשה.

מי שחושש מקרמל יכול למשוח את העוגה גם בריבת חלב.

כמו מרבית עוגות הגבינה,
גם עוגת גבינה זו משתבחת משמעותיתתת לאחר שיושבת וסופגת טעמים-
יום לאחר ההכנה היא נחמדה, אך לאחר יומיים-שלושה היא אלוהית,
ולכן מומלץ מאוד לדאוג להכין אותה יומיים-שלושה לפני האכילה,
להיאזר בסבלנות ולתת לה להבשיל- כך היא תהיה במיטבה!





עוגת גבינה של בננות בקרמל 


החומרים:

לקלתית לוטוס ופקאן קלוי:
220 גר' עוגיות לוטוס
85 גר' פקאנים
100 גר' חמאה, מומסת

למלית גבינה-בננה:
350 גר' בננות פרוסות, בשלות ומתוקות (משקל ללא קליפה, בערך 5 בננות)
סקוויז
יפה של מיץ לימון
50 גר' סוכר חום בהיר דמררה
675 גר' גבינת שמנת
220 גר' סוכר 
150 מ"ל שמנת חמוצה
5 ביצים 
2 כפיות תמצית וניל

לציפוי קרמל:
150 גר' סוכר
150 גר' שמנת מתוקה
120 גר' חמאה רכה
קורט מלח

לעיטור:
250 מ"ל שמנת מתוקה
30 גר' אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

כלים:
תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה, תחתית ודפנות

אופן ההכנה:

לקלתית לוטוס ופקאן קלוי:
על מחבת חמה ללא שמן קולים את הפקאנים לכמה דקות, עד שמשחימים קלות ומפיצים ריח קלוי נעים. מצננים.
בקערת מעבד מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס לפירורים גסים.
מוסיפים את הפקאנים למעבד המזון וטוחנים יחד לפירורים דקים.
ממיסים את החמאה, מוסיפים לתערובת, ומערבבים כך שהפירורים מצופים היטב בחמאה.
מעבירים את הפירורים לתבנית, ובעזרת כך לוחצים ומצמידים את תערובת הפירורים כך שיצפו את כל גובה דפנות התבנית, 
ולאחר גם את התחתית.
מעבירים את התבנית להקפאה קלה להתייצבות, ובינתיים מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
אופים את הבסיס במשך 10-15 דקות, להזהבה קלה. מוציאים את התבנית בעדינות מהתנור ומניחים להצטנן.
משאירים את התנור דולק.

למלית גבינה-בננה:
במעבד מזון או בבלנדר מעבדים את הבננות למחית חלקה, מעבירים אותה לסיר קטן 
(אם אין אפשר גם למעוך היטב היטב בעזרת מזלג).
מוסיפים מיד סחיטה יפה של מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים סוכר חום בהיר, ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת מתחממת מעט. 
שמים בצד להצטנן לבינתיים. בזמן הצינון התערובת תשחים מעט בשל המגע עם החמצן וזה בסדר.

מקציפים בקערת מערבל חשמלי את גבינת השמנת עם הסוכר הלבן בהדרגה לדקותיים.
מנמיכים מהירות, ומוסיפים פנימה את השמנת החמוצה, ואת הביצים, אחת בכל פעם.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת מחית הבננה ומערבבים קלות לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת בעדינות על גבי הקלתית הצוננת, ואופים את העוגה במשך 65-75 דקות בחום 180 מעלות,
עד שהעוגה זהובה ויציבה בדפנות, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
מצננים מעט בתנור עם דלת קצת פתוחה, מעבירים לצינון מלא בטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר.

לציפוי קרמל:
לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הציפוי.
בסיר קטן מבשלים את הסוכר לקבלת קרמל. בזמן שהסוכר מתבשל, מחממים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
כשהקרמל מקבל צבע קרמלי בהיר, יוצקים את השמנת המתוקה החמה פנימה בזרם דק
תוך עירבוב רצוף לתערובת חלקה- זהירות מהאדים!
מוסיפים את קוביות החמאה הרכה פנימה, וטורפים יחד לתערובת אחידה. מוסיפים מלח,
מערבבים ומניחים לתערובת להצטנן מעט ולהסמיך.
לאחר שהציפוי הצטנן אך עדיין מעט נוזלי כך שניתן לצקת אותו בקלות,
יוצקים את הציפוי על גבי העוגה, כך שמשתטח ומצפה את כל שטחה. מעבירים לקירור למשך הלילה.
מומלץ לתת לעוגה לשהות במצב זה במשך יומיים, הסבלנות תשתלם והעוגה תשתבח משמעותית.

לעיטור:
קרוב יחסית למועד ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר כוכב, ומעטרים את העוגה סביב סביב בקצפת.


24 תגובות:

  1. יותם:)10/5/15 20:42

    תותחית! :)

    השבמחק
  2. יאמי! נראה מדהים. והשילוב בננה-קרמל הורס..

    השבמחק
  3. הורסת את הבריאות את! ריכוז מדויק של כל מה שאני אוהבת.

    השבמחק
  4. העוגה נראית פשוט יפייפיה, שאפילו בררנית כמוני שלא מתלהבת מהשילוב של בננות וגבינה תשמח לטעום ממנה. חג שמח!!

    השבמחק
  5. מעיין17/5/15 17:15

    בדיוק מה שחיפשתי לשבועות!
    אבל 670 גרם גבינת שמנת???
    אפשר להמיר חצי בגבינה לבנה?

    תודה,

    השבמחק
  6. היי מעיין!
    אפשר להמיר חצי בגבינת סימפוניה 5%.
    גבינה לבנה תוסיף חמצמצות שפחות מתאימה לעוגה
    בהצלחה וחג שמח :)

    השבמחק
  7. אנונימי17/5/15 18:34

    היי,
    באיזה טמפ' אופים את העוגה עצמה?

    השבמחק
  8. באותה טמפרטורה בה אופים את הקלתית, 180 מעלות.
    בהצלחה

    השבמחק
  9. מעיין21/5/15 18:03

    קניתי כבר את כל החומרים, ואז המשפחה עושה פרצופים על הבננות.
    יש מצב לעשות בלי? או שיש לך עוגת גבינה עם מרכיבים דומים.

    תודה וחג שמח

    השבמחק
  10. היי מעיין
    לא להתבאס, אפשרי בהחלט להכין את העוגה גם ללא הבננות, ולקבל עוגה מצויינת :)
    לשם כך השמיטי את שלושת החומרים הראשונים במלית- בננות, מיץ לימון וסוכר חום בהיר.
    המשיכי במתכון רגיל בעירבוב של שאר חומרי המלית.
    אפשר להשתמש בגביע שלם של שמנת חמוצה במקרה הזה.
    בהצלחה וחג שבועות שמח!

    השבמחק
  11. אנונימי22/5/15 08:32

    בוקר טוב, ברצוני להלל ולשבח את האתר המהמם שלך, שלא לדבר על האסטתיות שלך הראויה לשבח, אין דברים כאלה, פשוט מדהים. יש לי שאלה לגבי עוגת הבננות:
    1. האם אוכל לאפותה בתבנית 20, יש לי פטיש לעוגות גבוהות (נראות לי תמיד יותר מרשימות)?
    2. חסר לי במתכון פקאן, ברצוני להכינה עכשיו, האם חסרונם קריטי?
    בתודה ויום טוב!

    השבמחק
  12. אנונימי22/5/15 08:51

    עוד שאלה, סליחה זה כבר הפך לשאלות:
    קניתי שלוש גבינות שמנת ושמתי לב שיחדיו הן 630 גרם, האם אפשר להוסיף את השאר עם גבינה רגילה 9%, או שמנת חמוצה?

    השבמחק
  13. היי
    תודה רבה לך על המילים היפות :)
    בנוגע לשאלותייך-
    אין בעיה להמיר את הפקאן בעוד ביסקוויטים.
    אפשרי גם להשלים את הכמות החסרה לך בגבינה לבנה או בשמנת חמוצה לבחירתך. נראה לי ששמנת חמוצה תתאים יותר מבחינת הטעם המעודן.
    בנוגע לגובה- גם אני אוהבת מאוד עוגות גבוהות אז מבינה לגמרי את הפטיש,
    אבל נראה לי שתבנית 20 תהיה קטנה מדי עבורה, אפשר תבנית 22 אם יש לך.
    (זה לא נראה כך בתמונה אבל זו לא עוגה ממש נמוכה, קלתית הביסקוויט בגובה התבנית).

    וגם טיפ קטן בענייני גובה- בעוגות גבינת שמנת תמיד יש את השלב בו הן מתחילות לתפוח לגובה רב במיוחד, זה קורה ממש בסוף האפייה. הן מתחילות להיסדק קלות, ותופחות מעלה מעלה.
    אם מגיעים למצב זה, שאולי ידרוש ממך אפייה של עוד כ-10 דקות נוספות,
    ואז משאירים אותן להצטנן בהדרגה בתנור, הגובה נשמר והעוגה יכולה להתקבל גבוהה מהרגיל.

    שיהיה בהצלחה וחג שבועות שמח!

    השבמחק
  14. מעיין24/5/15 11:01

    יצאה עוגה מעולה!
    כזכור, עשיתי ללא הבננות ועם חצי גבינת שמנת 5%.
    כולם נורא התלהבו.
    הכנתי רק ביום שישי ואכלנו בשבת בערב, לדעתי אם הייתי נותנת לה עוד יום יומיים במקרר כפי שכתבת היא אכן היתה טעימה יותר.
    בכל מקרה היא התחסלה.
    תודה :) וחג שמח

    השבמחק
  15. איזה כיף, שמחה לשמוע :)
    שיהיה חג שמחחחח!

    השבמחק
  16. אנונימי28/7/15 01:11

    היי, המתכון נראה מעולה!
    רציתי לשאול אם ניתן להכין את העוגה שבוע מראש
    תודה

    השבמחק
  17. היי
    תודה רבה, זאת באמת עוגה מצויינת.
    העוגה במיטבה לאכילה אחרי יומיים-שלושה.
    לא ממליצה להכין יותר מ-4 ימים מראש גג...
    היא עדיין תהיה טעימה אחרי שבוע, אבל קצת עייפה...

    בהתראה של שבוע מראש כדאי יותר להכין עוגות קפואות או עוגות מוס
    שאפשר לשמור במקפיא זמן רב מראש.
    (נסי/נסה לבדוק נניח את עוגת הגבינה הקפואה בבלוג, היא מעולה)

    השבמחק
  18. הי, רציתי לשאול: אם מרפדים את התבנית בנייר אפיה תחתית ודפנות, אז איך זה שבתמונה של העוגה אצלך זה נראה שאין מתחת נייר אפיה? איך חילצת אותו והנחת את העוגה על צלחת ההגשה היפה?
    תודה.
    הדס.

    השבמחק
  19. היי, יש לי את היום להכין והאירוע בחמישי :) האם היא תהייה יבשה לאחר ארבעה ימים סגורה במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם האירוע היה ברביעי היה עוד יותר טוב, אבל גם עד חמישי היא תהיה בסדר :)
      אחד היתרונות הנפלאים של עוגות גבינה שהן נשמרות יופי
      ואפילו משתבחות אחרי כמה ימים במקרר.
      עם זאת את עיטורי הקצפת יש לזלף על העוגה קרוב יחסית למועד האירוע.
      בהצלחה :)

      מחק
    2. אז הכנתי אותה היום בסופו של דבר, אפיתי אותה והיא נראתה נהדר, השארתי אותה לנוח והיא שקעה במרכז והצדדים עם השכבת דפנות שקעה התקפלה יחד איתה. נהיו מעין גלים כאלה..מה נכשל? זה נורא מסתכל..האם לנסות ליישר אותה ואז לשים קרמל? היא לא נמכה בטירוף אבל השקע די עמוק. תודה לך..שקד

      מחק
    3. היי שקד
      ראשית נשמע שהעוגה הזדקקה לאפייה נוספת ועדיין היתה רוטטת מדי כשכיבית את התנור.
      ושנית יתכן שהוצאת את העוגה מהתנור מהר מדי בתום האפייה, וזה עלול להחריף את הבעיה.
      עוגות גבינה רגישות לחילופי טמפרטורות קיצוניים, וכשעוברות מהר מדי מחום גבוה לקור, הן עלולות לשקוע.
      לכן ההמלצה היא תמיד לצנן אותן מעט בתנור, ולאחר שהצטננו קצת להעביר לטמפרטורת החדר, ואז למקרר.
      החדשות הטובות הן שזה הכי לא משפיע על הטעם, והעוגה עדיין תצא טעימה ומוצלחת.
      בנוגע לפיתרונות- אני לא ממליצה ליישר אותה, הייתי פשוט מנסה להגדיל את כמות הקרמל שאת מכינה,
      כדי שימלא את השקע. בהצלחה!

      מחק
  20. תודה על המתכון. האם מומלץ לאפות את העוגה כשבתנור יש תבנית עם מים? שמעתי שעוגות גבינה צריכות סביבה לחה. זה נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במקרה הזה אין צורך,
      עוגות על בסיס גבינת שמנת לא דורשות תוספת של לחות,
      והעוגה מתקבלת גבוהה וישרה בלי פינוקים מיוחדים :)
      בהצלחה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...