יום שלישי, 16 ביוני 2015

עוגת גלידה סניקרס קפואה וממכרת (וגם מתכון בונוס לחלב מרוכז ביתי)




הקיץ הקופח הגיע בן רגע
ובעודנו מתים מחום, מקפצים בבגדים קצרצרים ומנסים להידבק למזגן
אף אחד כבר לא זוכר שממש לפני שניה היה חורף...
ככה זה אצלנו בארץ.

ובקיץ הישראלי, עם השמש שלא מרחמת
אין מנחם יותר מאשר להתפנק בעוגת גלידה קרה ומצננת,
ואם אפשר כזו שלא דורשת ימים שלמים של הכנה- 
כי פאקינג חםםםםם!

קבלו את ההתמכרות החדשה שלכם:
עוגת גלידה סניקרס קפואה ומדהימה
ונראה אתכם מפסיקים ליישר את השחיתות הזאת...





העוגה שממש מזכירה בטעמיה את חטיפי הגלידה העשירים והמוכרים,
מורכבת מבסיס פירורי ביסקוויט שוקו,
ומעליו שכבה רכה של טופי קרמל-דבש עם שברי בוטנים מלוחים,
שנשארת רכה גם בהקפאה וזולגת בעצלות כשפורסים את העוגה...

המלית היא גלידת חמאת בוטנים טעימה שתכינו בבית בלי מכונה בקלי קלות,
ולציפוי שכבה שמנה של גנאש חלב-מריר, שיהיה ולא יחסר.

לא לשכוח קצת קצפת וחתיכות של סניקרס לעיטור
וסידרתם לעצמכם עוגת קיץ נפלאה ומושחתת,
ששומרים במקפיא, פורסים וזוללים מתי שרוצים!

אז חובבי חטיפי הגלידה של סניקרס-מארס-ואגוזי,
אוהבי חמאת הבוטנים,
וסתם גרגרנים באשר אתם-
בחיי שאתם באמת חייבים את זה לעצמכם :)






את גלידת הפטנט הנהדרת שבמתכון מכינים בקלות וללא שימוש במכונת גלידה,
וזאת בזכות תוספת של חלב מרוכז לגלידה,
שמעניק לה מרקם קרמי, רך ונהדר,
וגם מונע מהגלידה לקפוא לגוש קרח מעצבן
ולכן חוסך לנו את הצורך לערבב את הגלידה שוב ושוב בזמן שהיא מנסה לקפוא בשקט.

מתחשק לכם להכין גלידה ביתית במהלך הקיץ?
תוכלו להכין את מתכון הגלידה גם בנפרד
ולהמיר את חמאת הבוטנים בכל תוספת שתבחרו
לקבלת גלידה ביתית בשלל טעמים אהובים.

אז הכינו את ערימות השמנת מתוקה, הוציאו את חמאת הבוטנים מהמקרר
והתכוננו לנשנוש קיצי סוער!
זהירות, זה ממכר...








כמה דברים לפני שמתחילים:


למי שאין בהישג יד סירופ תירס או גלוקוזה,
יכול גם לוותר עליו בשכבת הקרמל ובציפוי העוגה.

פחות בקטע של חמאת בוטנים?
אפשר להכין מלית של גלידת וניל במקום, ולהמיר את חמאת הבוטנים בכפית של תמצית וניל טובה.

רוצים לאזן את רף המתיקות בעוגה?
אפשר גם להכין את ציפוי הגנאש משוקולד מריר בלבד.

מומלץ להוציא את העוגה מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה לריכוך קל.






עוגת גלידה סניקרס קפואה


החומרים:

לקלתית ביסקוויט שוקו:
250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקו
120 גרם חמאה, מומסת
קורט מלח

לקרמל בוטנים ודבש:
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
200 מ"ל (שלושת רבעי כוס + כף) שמנת מתוקה
2 כפות שטוחות דבש 
2 כפות סירופ תירס או גלוקוזה 
30 גרם חמאה
קורט יפה של מלח
70 גר' בוטנים קלויים או מטוגנים, קצוצים גס

לגלידת חמאת בוטנים (ללא מכונה):
360 מ"ל  (גביע וחצי פחות כף) שמנת מתוקה
120 גרם חמאת בוטנים חלקה
300 גרם חלב מרוכז

לגנאש חלב-מריר:
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
2 כפות סירופ תירס או גלוקוזה 

לעיטור:
150 מ"ל (חצי גביע + 2 כפות) שמנת מתוקה
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 חטיף סניקרס

כלים:
תבנית 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה תחתית ודפנות

אופן ההכנה:

לקלתית ביסקוויט שוקו:
במעבד מזון מעבדים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
מוסיפים את החמאה המומסת וקורט מלח ומערבבים יחד כך שהפירורים מצופים היטב בחמאה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומרפדים את התחתית וכל גובה הדפנות. 
(תוכלו להיעזר בכף או בכוס להצמדת הפירורים). מעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 10 דקות. מוציאים בעדינות מהתנור ומצננים.

לקרמל בוטנים ודבש:
בסיר קטן מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
במקביל לבישול, מחממים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
ברגע שהסוכר מקבל צבע קרמלי יפה, יוצקים פנימה את השמנת המתוקה בזרם דק תוך עירבוב רצוף (זהירות מהאדים!)
עד לקבלת רוטב קרמל חלק. אם נשארים לכם קצת גושי קרמל, המשיכו לבשל תוך עירבוב, והם ימסו לאיטם.
מוסיפים את הדבש וסירופ התירס ומערבבים. מוסיפים גם את החמאה בקוביות וטורפים יחד להמסה.
משיבים לכיריים ומבשלים לעוד חצי דקה-דקה להסמכה קלה (אל תבשלו על בעבוע אגרסיבי מדי כדי שהקרמל לא יתייצב מדי בהמשך).
מערבבים פנימה קורט יפה של מלח, ומצננים את התערובת כך שחמימה מעט למגע אך עדיין די נוזלית 
(בחום הקיץ אפשר לקרר במקרר כדי להאיץ תהליכים).
בוחשים פנימה את הבוטנים הקצוצים, ויוצקים את התערובת לתוך קלתית הביסקוויט.
מעבירים למקפיא להתייצבות למשך שעה.

לגלידת חמאת בוטנים:
לאחר ששכבת הקרמל יחסית התייצבה, עוברים להכנת שכבת הגלידה.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מעבירים בינתיים למקרר.
שמים את חמאת הבוטנים בקערה בינונית-גדולה ומחממים קלות במיקרו לריכוך.
יוצקים פנימה את החלב המרוכז, וטורפים יחד לתערובת אחידה. אם התערובת חמימה, מצננים מעט לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת על גבי שכבת הקרמל, ומעבירים להקפאה להתייצבות למשך כ-6 שעות עד לילה.

לגנאש חלב-מריר:
בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לרתיחה.
יוצקים על קערה ובה שני סוגי השוקולד, מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס,
ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים סירופ תירס ומערבבים.
מצננים עד שהתערובת מצטננת אך עדיין נוזלית מספיק ליציקה, ויוצקים על גבי שכבת הגלידה. 
מעבירים להקפאה להתייצבות.

לעיטור:
מעטרים את העוגה לאחר שהגנאש התייצב לחלוטין.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקצפת יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר כוכב, ומעטרים את העוגה סביב סביב.
חותכים את חטיף הסניקרס לאורכו במרכז, פורסים לפרוסות דקות, ומניחים את הקוביות שהתקבלו על גבעות הקצפת.

שומרים את העוגה במקפיא.

מומלץ מאוד להוציא את פרוסות העוגה מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה לריכוך קל.







נגמר לכם החלב המרוכז, ואתם מתים להכין גלידה?
אפשר גם להכין לבד!
ת'כלס? זה מה זה פשוט, ואפילו חסכוני!

מקור המתכון להכנת החלב המרוכז הוא של מלכי אדלר הנפלאה,
ולקוח מהבלוג הטעים של מרילין "מה בלוגריה". תודה לשתיכן :)








כמה דברים לפני שמתחילים:


אפשר להכין את החלב המרוכז גם עם שמנת צמחית, או חלב סויה לא ממותק
בתוספת של שמן קוקוס או מרגרינה לקבלת גירסת פרווה טבעונית,
נהדר גם לשומרי הכשרות שלא מוצאים חלב מרוכז שאינו מחלב נוכרי על המדפים.

בשימוש בחלב סויה, כדאי לתת לתערובת להתבשל תוך בעבוע עדין על סף רתיחה,

ולא לתת לתערובת לבעבע בפראות כדי שלא תתפרק.

מליטר חלב קיבלתי כמות של כ-750 גר' חלב מרוכז.
את יתרת החלב המרוכז שנותר לכם, ניתן להקפיא ולשמור לעת הצורך.

אני הוספתי פנימה גם כפית של תמצית וניל טובה לקבלת טעם ונילי וטעים במיוחד.




חלב מרוכז ממותק תוצרת בית


החומרים:
1 ליטר חלב
1/2 ק"ג סוכר
50 גר' חמאה
4 כפות קורנפלור
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים טיפונת להבה ומבשלים עוד חצי שעה תוך בעבוע. 
מוסיפים את החמאה ומערבבים  היטב.
מערבבים את הקורנפלור והמים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק.
מבשלים עוד 15 דקות תוך כדי עירבוב מתמיד. 

166 תגובות:

  1. נראה יאמי! כמה כמות יוצאת מהחלב המרוכז בערך?

    השבמחק
  2. היוש :)
    אכן יאמיייי!
    ומליטר חלב קיבלתי כמות של בערך 750 גר' חלב מרוכז.
    נשמר יופי במקפיא,
    ואפשר גם להכין גם בגירסת פרווה טבעונית.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי פייה!
      באיזה חלב רצוי להשתמש לגירסה טבעונית ושיצא גם טעים?

      מחק
    2. השאלה מה החלב שאת הכי אוהבת :)
      אני אוהבת סויה אבל זה הכי עניין של טעם אישי

      מחק
  3. מושלמת!
    אין על הגלידה הזו ובמיוחד בגרסת חמאת הבוטנים, לטעמי עולה על הרבה מהגלידות היותר יוקרתיות שנמכרות בשווקים. העוגה פשוט משגעת וטוב לדעת שאפשר להכין לבד חלב מרוכז, החכמתי!

    השבמחק
  4. כל מה שיש לי לומר כרגע - זה אלוהים אדירים :)
    באמת, שום דבר חוץ מ"אלוהים אדירים"!

    השבמחק
  5. יש עוגות שצריך להוציא מחוץ לחוק...זאת אחת מהן...
    נראה מושלם! וציפוי השוקולד המבריק...ואו!

    השבמחק
  6. העוגה ניראית חלומית
    אני מכינה תמיד חלב ממותק בבית :)
    אגב - אי אפשר להכין מחלב סויה, משום שהוא מתפרק ברתיחה. אפשר להכין (ואני מכינה) מחלב ריץ

    השבמחק
  7. אנונימי17/6/15 13:22

    נראה מדהים. מצטערת לומר לך שכל המתכונים של מרלין איילון לוקים בחסר. היא פשוט לא מדוייקת ולדעתי מזייפת בכוונה. לא ממליצה לך לקחת ממנה מרשמים.

    השבמחק
  8. Winnie –
    אחת הגולשות בבלוג דווקא הכינה את המתכון הזה לחלב מרוכז
    מחלב סויה לא ממותק, ואמרה שיצא מעולה

    השבמחק
  9. פיית העוגיות !
    המון המון תודה רבה על המתכון של החלב המרוכז.
    אני גרה באנגליה וכבר המון זמן מחפשת חלב מרוכז (חלב ישראל) אך אין בנמצא . יש רק חלב נוכרי מרוכז , דלעת בדיוק בהגדרה שלך . תודה רבה .
    והעוגה פשוט אין מילים ... גם מתכון לעוגה, גם מתכון לגלידה וגם לחלב מרוכז .

    השבמחק
  10. טוב... זה מהמם.... קייצי ומגרה ביותר !! עוגת שחיתות אמיתית!!
    תודה על המתכון לחלב מרוכז בבית... נראה ונשמע לי מצויין.

    השבמחק
  11. גלידה, שוקולד, חמאת בוטנים? יכולת פשוט לקרוא לעוגה הזאת על שמי וזהו :-)
    ובאת לי ממש טוב עם המתכון לחלב המרוכז - הגלידה תמיד יוצאת לי נורא מתוקה, אז בדיוק חשבתי שאני צריכה להכין חלב מרוכז לבד ואולי למתן קצת את המתיקות. תודות!!

    השבמחק
  12. אנונימי18/6/15 08:27

    היי..
    העוגה ניראת וואווו אחד גדול..
    היום אכין אותה
    רציתי לשאול אם אפשר לדעתך לוותר על קרמל בוטנים ודבש ?

    השבמחק
  13. תודה למגיבים :)
    ובהחלט אפשר להכין את העוגה גם ללא שכבת הקרמל.

    השבמחק
  14. אנונימי18/6/15 10:25

    פשוט שלמות!!!! תענוג להסתבל!!!! תוכלי להמליץ על צנטר כוכב (כזה עם מספר)

    השבמחק
  15. תודה רבה :) תענוג גם לאכול!
    ממליצה להשתמש בצנטר כוכב בטווח של 11-14,
    אני השתמשתי בצנטר 12, כי לא רציתי לזלף רוזטות קצפת גדולות מדי.
    אבל באמת שאפשר להשתמש בכל צנטר שיש.

    השבמחק
  16. נראה מעולה!
    תוכלי לומר איך אפשר לעשות את הגלידה בטעם שוקולד / שוקולד לבן?
    תודה רבה!



    השבמחק
  17. היי תמר
    לגלידת שוקולד מריר-
    במקום חמאת הבוטנים מוסיפים 1/2 כוס קקאו מנופה שמעורבב עם החלב המרוכז.
    אופציה שניה- ממירים את כמות חמאת הבוטנים שבמתכון, בכמות שווה של שוקולד מריר מומס.
    ממיסים את השוקולד, מערבבים פנימה את החלב המרוכז, מצננים ומקפלים פנימה שמנת מתוקה.
    במקרה הזה ניתן להפחית את החלב המרוכז בחצי, כדי שנוכל להנות קצת מהמרירות השוקולדית.
    לקבלת טעם שוקולדי מריר ומודגש עוד יותר, אפשר להוסיף כפית של קפה מומס,
    וכמה כפות קקאו מומסת במעט חלב חם.

    לגלידת שוקולד לבן-
    ממירים את כמות חמאת הבוטנים שבמתכון, בכמות שווה של שוקולד לבן מומס.
    אם רוצים לקבלת טעם שוקולד לבן מודגש, כדאי להוסיף שוקולד לבן קצוץ לתערובת.
    בהצלחה!

    השבמחק
  18. העוגה נראית אדירה!!
    בקשר לחלב המרוכז- מה את חושבת על להמיר את החלב בחלב קוקוס? האם יתפרק או לא? מישהו ניסה דבר כזה אי פעם?

    השבמחק
  19. היי רויטל!
    לא ניסיתי בעצמי, אבל ראיתי ברשת גולשים שניסו והצליחו.
    פשוט צריך להביא את החלב רק לסף רתיחה,
    ולתת להתבשל תוך בעבוע עדין מאוד ולא בפראות כדי שלא יתפרק.
    בהצלחה :)

    השבמחק
  20. יש לך בלוג מהמם... הכנתי את העוגה והיא טעימה בדיוק כפי שהיא נראית.
    .את חושבת שאפשר להכין חחב מרוכז עם תחליף סוכר? יש במשפחה שלי הרבה סכרתיים ואני תמיד מחפשת דברים טעימים להכין עם תחליפים.

    השבמחק
  21. היי
    תודה רבה ושמחה לשמוע שהצליח :)
    ואוו מודה שממש אין לי ניסיון עם תחליפי סוכר
    אז קשה לי להעריך אם זה יעבוד...
    אפשר תמיד לנסות בכמות קטנה ולראות אם הולך.
    שיהיה בהצלחה

    השבמחק
  22. העוגה נראת סוףףףף...
    מאוד בא לי להכין כזו
    אבל לא הבנתי משהו
    דפנות העוגה ממה מורכב ואיך מרפדים אותה??

    השבמחק
  23. היי אושרה!
    דפנות העוגה עשויות פירורי ביסקוויט שוקו, שמרסקים ומערבבים יחד עם חמאה מומסת.
    את התערובת שמתקבלת שופכים לתוך תבנית המרופדת בנייר אפייה,
    ובעזרת כף מהדקים את הפירורים אל כל גובה הדפנות, ולאחר מכן אל תחתית התבנית,
    ומצמידים אותם כך שבעצם יוצרים תחתית גבוהה שעשויה כולה מפירורים.

    את יכולה לראות תמונה לדוגמא של התהליך, מפירורים של עוגיות חמאה כאן-
    https://lh3.googleusercontent.com/-qEWZoJMqWbw/VYbc6NPiaDI/AAAAAAAAHqw/OEHOhIBkPjg/s900/1037576.jpg

    השבמחק
  24. הכנתי את העוגה ויצאה מושלמת!
    הבעיה היחידה הייתה שנמסה לי קצת מהר מדי בהגשה, האם לדעתך מומלץ להכין בתבניות אישיות או בתבניות סיליקון בודדות?

    אגב הכנתי את העוגה עם חמאה בוטנים לא חלקה, עם שבבי בוטנים,
    חששתי שיהרוס את המרקם אבל לדעתי מאוד מאוד מאוד הוסיף...

    השבמחק
  25. היי מוריה
    אולי זה תלוי במקפיא-
    אצלי היא נשארה ממש יציבה בעת ההגשה,
    ולכן המלצתי להפשיר אותה מעט לפני כן.

    אפשר כמובן להכין בתבניות אישיות אם רוצים,
    אישית לדעתי במקרה הזה דווקא גירסת העוגה השלמה עדיפה מבחינת יחס החומרים-
    נראה לי שיהיה קצת יותר מדי פירורי ביסקוויט בכל קינוח בגירסה אישית.
    חוצמזה דווקא עוגות אישיות ימסו לך מהר יותר...

    נשמע טעים עם חמאת בוטנים קראנצ'ית!
    שמחה שהצליח :)

    השבמחק
  26. אנונימי28/6/15 20:35

    פייה יקרה, הכנתי את העוגה (איך לא?), יצא מדהים, מושלם.
    אך אפילו לגרגרנית כמוני זה מתוק נורא, לגאנש שוקולד השתמשתי רק במריר, אולי לפעם הבאה אשתמש בשוקולד מריר עם 60-70% אחוזי מוצקי קקאו. על הקצפת למעלה ויתרתי (מעצלנות) אבל אם הייתי שמה זה היה בלי גרגר סוכר, ממש לא צריך.
    בכל אופן קיבלתי ביקורות מעולות, ותודה לך על עוד מתכון מנצח.
    שבוע טוב
    אורית

    השבמחק
  27. שוקולד משובח בהחלט יעזור למינון המתיקות למי שפחות אוהב מתוק מאוד,
    שמחה לשמוע שהצליח ואהבתם :)
    תודה על העידכון!

    השבמחק
  28. אנונימי8/7/15 21:44

    היי, רציתי לדעת אם אפשר לחלק את הכמות בחצי ןלהכין בתבנית פאי מתפרקת 24?

    השבמחק
  29. היי!
    תבנית פאי נמוכה תהיה נמוכה מדי בשביל העוגה הזאת ותשנה את כל היחס בין השכבות.
    אפשר לחלק בחצי ולהכין בתבנית 18 ס"מ, או בתבנית כיכר (אינגליש קייק).
    בהצלחה

    השבמחק
  30. הי פיה. נראה מושחת ביותר.
    מתכננת להכין את העוגה ליומולדת 20 של בתי היקרה.
    מקווה שילך בקלות.

    מתלבטת אם להכין חלב מרוכז או ללכת על הגרסה הקנויה - מה ממליצה?
    תודה אתי.

    השבמחק
  31. ושאלה נוספת. כדי להכין את העוגה בתבנית 26, יש צורך בהגדלת כמויות? באיזה יחס?

    השבמחק
  32. היי אתי
    זו תהיה יופי של עוגת יומולדת, במיוחד בחום הזה :)

    בפועל אין הבדל מהותי בין שימוש בחלב מרוכז קנוי או מוכן בבית ברמת התוצאה,
    לכן אין בעיה להשתמש בחלב מרוכז קנוי ולחסוך את הטירחה.
    אני הכנתי לבד רק כשנתקעתי ברגע האחרון בלי.

    עקרונית כדי להתאים את כמויות העוגה במדויק לתבנית 26 ס"מ יש להגדיל את הכמויות ב-20%,
    זה אומר להכפיל את כל אחד מהרכיבים במתכון ב-1.2 .

    אבל אם את מסתבכת אפשר גם להכין את המתכון הנוכחי בתבנית 26,
    העוגה תצא טיפל'ה יותר נמוכה אבל עדיין נפלאה.

    בהצלחה! ויומולדת שמח :)

    השבמחק
  33. אנונימי16/7/15 16:29


    היי..
    רציתי רק להבין- האם בכמות של השמנת המתוקה (בכל המתכון) הכוונה היא ל- מ"ל או ל-גר' כמו שמצוין? ואם הכוונה היא לגר' כמה זה במ"ל?

    השבמחק
  34. היי!
    הכוונה לגרמים כפי שמצוין,
    אבל אפשר פשוט להשתמש באותה כמות בדיוק של מ"ל.
    ההבדל בין גר' למ"ל בשמנת מתוקה הוא זניח :)
    יחי הנוזלים

    השבמחק
  35. הי פיה.
    הכנתי וחזרתי לדווח. העוגה הוכנה ליום הולדתה של בתי. בסה"כ עוגה לא מסובכת להכנה.
    הטעם אלוהי. גרפה המון מחמאות.
    בפעם הבאה שאכין אותה - אשקול לוותר על ציפוי הדפנות בשכבת הפירורים.

    תודה על המתכון ומצפה בקוצר רוח להפתעות נוספות. אתי.

    השבמחק
  36. היי אתי
    איזה כיף לשמוע :)
    שמחה מאוד שאהבתם!
    זאת לגמרי עוגה ממכרת...

    בנוגע לקירות הביסקוויט-
    לדעתי הם קצת נחוצים,
    בלעדיהם שכבת הקרמל תברח החוצה...
    אלא אם מגישים את העוגה בתבנית עצמה.
    אבל אפשר תמיד ליצור קירות דקיקים יותר מפחות חומר.

    תודה על העידכון, כיף לשמוע :)

    השבמחק
  37. ליאור13/8/15 09:33

    הי!
    נראה מדהים!
    את חושבת שניתן להכין את העוגה גם יומיים מראש או שמשהו במרקמים יהיה פחות טוב?
    תודה :)

    השבמחק
  38. היי ליאור
    בטח, זה היתרון בעוגה קפואה :)
    אין שום בעיה
    בהצלחה ובתיאבון

    השבמחק
  39. האם ניתן לשמור אותה במקרר?

    השבמחק
  40. היי מנא
    צריך לשמור במקפיא,
    במקרר היא תימס,
    כמו כל גלידה... :)

    השבמחק
  41. היי פיה,
    העוגה מהממת בטירוף!!
    אני רוצה להכין גרסה שלה למישהי שלא מתה על חמאת בוטנים ומכורה לריבת חלב- לדעתך אפשר להמיר את החמאת בוטנים בריבת חלב (בקצת פחות ריבת חלב- כדי שלא יהיה מתוק בטירוף..)?

    תודה :)

    השבמחק
  42. היי רותם!
    תראי, הכי בא להגיד לך שזה אפשרי, אבל יש כאן כמה בעיות-

    1. שכבת הקרמל הנוזלת לא תעבוד פיקס יחד עם ריבת חלב.
    הם שני טעמים דומים שלא יתנו קונטרה אחד לשני, ובנוסף תיווצר כאן מתיקות היסטרית.
    אם הופכים את הגלידה לריבת חלבית צריך לוותר על השכבה הזו לטעמי,
    ואז גם העוגה הרבה פחות מגניבה...

    2. במקרה הזה גם יהיה צורך לשנות קצת את המתכון לגלידה עצמה, כי תתקבל לך מתיקות בלתי נסבלת.
    קחי בחשבון שחמאת הבוטנים לא ממש מתוקה, וריבת חלב מתוקה בטירוף, ואם תשימי מעט לא ירגישו את הטעם.
    לכן צריך לשנות את המתכון, ולהכין את הגלידה ללא חלב מרוכז כלל- רק על בסיס של שמנת מתוקה וריבת חלב.
    מתוך בדיקה ברשת יכולה לומר לך שהכמות שצריך להוסיף לשמנת המתוקה היא בסביבות 250 גר' ריבת חלב,
    אבל מאחר ולא ניסיתי צריך לטעום ולראות שהטעם מספק, ואולי צריך להפחית או להוסיף לפי הטעם.
    בבכל מקרה שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  43. תודה רבה על התגובה המהירה והמאמץ שבבדיקה!
    אני חושבת שפשוט אכין את העוגה הזו בגרסתה המושלמת כמו שהיא- אבל למאורע אחר, ולחברה אכין עוגה אחרת :)

    השבמחק
  44. אנונימי17/9/15 21:23

    יש לי מלאי ענק של פתיבר שוקולד מריר, ילך במקום הפתיבר שוקו הרגיל

    השבמחק
  45. בטח, יעבוד מעולה :)
    בהצלחה!

    השבמחק
  46. אנונימי19/9/15 09:38

    לא יודעת אם תעני אבל אני מנסה.
    הפירורים במקפיא.
    חייבת לציין שזה היה מאוד לא פשוט באופן מפתיע ונאלצתי לטחון עוד לא מעט פתיבר ולהוסיף הרבה יותר חמאה (אולי בגלל שזה פתיבר מריר?)
    עכשיו אני לפני הכנת שכבת הקרמל וחשבתי אולי אולי להוסיף טיפה אגר אגר כדי שהוא לא יהיה כ"כ נוזלי. נראה לך יתאים או בכלל אפשרי?

    השבמחק
  47. בוקר טוב, בטח שאענה :)
    בנוגע לפירורים- כמות הפירורים והחמאה המצויינת מספיקה להכנת הקלתית,
    אבל כנראה שזה גם עניין של מיומנות, כשרגילים לעבוד עם קלתיות כאלה ומתרגלים להצמיד את הפירורים זה יותר קל.
    זה לא קשור לסוג הפתי בר.
    אפשר בפעם הבאה להוסיף עוד קצת חמאה כדי להקל,
    ואולי גם לתת לתערובת להתקרר קצת כך שקל יותר להתמיד את הפירורים.
    עבור הכנת דפנות יפות וגבוהות בקלי קלות הכי קל אגב להשתמש בכוס, גבוהה וחלקה, שמחליקים לאורך הדפנות.

    בנוגע לחומר מייצב זו החלטה שלך, אני אישית הייתי משאירה את העוגה כמו שהיא.
    הקרמל אינו נוזלי בטירוף אגב, די סמיך אך עדיין זולג לו באיטיות.
    אבל אם רוצים אותו יציב לגמרי, זה אפשרי.
    אם כבר רצוי להשתמש בג'לטין ולא באגר אגר, אגר פחות מבסוט בהקפאה
    וקצת משנה את המרקם של השכבה אליו מתווסף. לא כדאי להוסיף יותר מגרמים ממש בודדים.

    השבמחק
  48. אנונימי16/10/15 16:11

    העוגות שלך ליגה ראשונה! האם ניתן להקפיא את העוגה שבוע?

    השבמחק
  49. תודה!
    בהחלט ניתן לשמור את העוגה בהקפאה למשך שבוע
    שימ/י לב שהעוגה נשמרת במקפיא ולא במקרר גם לאחר האכילה, בכל זאת עוגת גלידה :)
    בהצלחה ובתיאבון!

    השבמחק
  50. אנונימי24/10/15 17:29

    ניתן להשתמש בגלידה קנויה? ואם כן איזו כמות צריך?

    השבמחק
  51. בטח אין בעיה גם להשתמש גם בגלידה קנויה,
    באיזו טעם שרוצים ובאיזו כמות שאוהבים.
    מניחה שקופסה גדולה וסטנדרטית של גלידה תעשה את העבודה, אבל צריך לבדוק בפועל.
    בהצלחה

    השבמחק
  52. לא מצליחה להדביק את הדפנות, רעיונות? להוסיף עוד חמאה מומסת לתערובת?

    השבמחק
  53. פשוט תהדקי בעזרת כף, או צד של כוס.
    את יכולה גם להוסיף עוד חמאה מומסת אולי זה ייקל.
    בהצלחה!

    השבמחק
  54. בהתחלה ניסיתי עם תבנית סיליקון שיש לי, אולי זו הבעיה. העברתי ל 26 רינג וויתרתי על נייר אפייה. שימנתי היטב. התחתית היא מזכוכית

    השבמחק
  55. זה לא אולי הבעיה, זו בטוח הבעיה...
    יצירת קלתית הפירורים דורשת הידוק טוב בעזרת כף,
    וקשה הרבה יותר לעשות זאת על גבי תבנית עם דפנות רכות ולא לגמרי יציבות.

    אגב חבל שויתרת על נייר האפייה-
    גם היה לך קל אפילו יותר להצמיד את הפירורים לדפנות,
    ובעיקר עלול להיות לך קשה לחלץ את העוגה הקפואה ללא הפרדה מהתבנית...
    בכל מקרה שמחה שהסתדר.

    השבמחק
  56. הכנתי, יצאה מעולה. באופן מפתיע מאוד, חילצתי ללא בעיות . זו היתה תבנית קפיצית של קרין גורן עם תחתית מזכוכית

    השבמחק
  57. איזה כיף, שמחה לשמוע! :)

    השבמחק
  58. עמית סער11/11/15 08:51

    היי :)

    קודם כל אני אתחיל ואומר שזה נראה מעולה!!
    רק יש בעיה אחת - אני רוצה להכין את העוגה ולהסיע אותה בערך שעה וחצי באוטו..
    בגלל שזו עוגת גלידה הכל יימס

    אז חשבתי להחליף את גלידת חמאת הבוטנים במוס חמאת בוטנים
    מה את אומרת? זה יילך טוב? אם כן יש לך מתכון למוס חמאת בוטנים בכמויות שאני צריכה?

    תודה רבה מראש :)

    השבמחק
  59. היי עמית!
    במקרה הזה גירסת המוס תעבוד פחות מושלם מבחינת המרקם.

    קצת בעייתי לצקת מוס על שכבת קרמל נוזלית,
    וכדי שזה יעבוד צריך לבצע במתכון קצת התאמות-
    צריך ליצור קרמל מלוח לא נוזלי מדי (= כבר פחות מגניב),
    ומוס יחסית יציב, או תוספת של שכבה מפרידה בין הקרמל לבין המוס.
    בקיצור במקרה כזה המתכון פחות יעבוד כמו שהוא, ולכן ממליצה לוותר כדי לא להסתבך.
    אגב בכל בחירה אחרת של עוגת מוס,
    קחי בחשבון ששינוע של שעה חצי ידרוש ממך הקפאה מלאה העוגה כדי לשרוד את הדרך.
    שיהיה בהצלחה :)

    השבמחק
  60. אז...
    הכנתי את העוגה, ויצא מעולה, כ"כ טעים! את הבוטנים השמטתי (סתם כי לא רציתי לרוץ לסופר), ואת הציפוי עשיתי "פושטי" להוזלת העוגה - יצא מעולה! ממש תודה על מתכון שאימצתי! הקרמל המלוח הזה אגדי:)

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה מאוד לשמוע נתנאל :)
      וקרמל מלוח זה אכן אחד הדברים הכי טעימים שיש!

      מחק
  61. היי אפשר לעשות את זה עם נגיד כוס סוכר? או בלי סוכר? זה פשוט יותר מידי סוכר ואני רוצה להוסיף לזה עוד דברים מתוקים שזה נראה לי יהיה מעיק...

    השבמחק
    תשובות
    1. זה לגמרי עניין של טעם אישי, לשיקולך

      מחק
  62. היי, אני מעוניינת להכין בגרסה לפסח כגלידות אישיות ללא הקלתית. חשבתי למלא 3/4 מגובה כוסות קטנות בגלידה, להקפיא, להוסיף שכבת קרמל בוטנים, להחזיר למקפיא ולבסוף לצפות בגאנש שלך. האם זה אפשרי? אשמח לעזרתך, תודה!(:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מארי!
      ראשית כל אם תרצי, אפשר להכין תחתית פירורים לכוסות האישיות מעוגיות כשרות לפסח,
      אבל אם לא רוצים בהחלט אפשרי בלי, כל עוד מגישים את הקינוח בכוסות האישיות ולא מחלצים החוצה (הקרמל ינזל אם לא נמצא בתוך קלתית או כוס).
      בהצלחה!

      מחק
    2. ואם אחלץ את הגלידה ושכבת הקרמל ואצפה את כולה בשוקולד מומס? זה יחזיק כך שיהיה אפשר לאכול על מקל?
      אם לא...אחכה שבועיים וזהו...
      וממש תודה :)

      מחק
    3. הבעיה ששכבת הקרמל לא קופאת לגמרי, אלא נשארת קצת נוזלית כמו בתמונה
      ולכן ברגע שתחלצי מהכוס לא תוכלי לדעתי לטבול בשוקולד מבלי שהוא ינזול מהצדדים...
      אבל יש לי רעיון לפיתרון- לאחר ששכבת הגלידה קופאת, אפשר ליצור בתוכה גומה בעזרת כף טבולה במים רותחים, לתוך הגומה לצקת את רוטב הקרמל, ואז לצפות בציפוי שוקולד מעל.
      כך הקרמל יתחבא בתוך הגומה מוקף כולו בגלידה ובציפוי, ותוכלי לחלץ אותה החוצה בקלות בלי בעיה :)
      חוץ מזה ממש עשית לי חשק להכין חטיפי גלידה מגניבים לקיץ!

      מחק
  63. היי
    תודה על העוגה המדהימה
    היה לי מספיק לראות התמונה כדי להחליט לעשות העוגה .
    אופן ההכנה ברור אך היה לי קשה מאוד לרפד הפירורים על הצדדים של התבנית בסוף הוספתי עוד חמאה אך גם לא יצא לי גודל מאוזן בצדדים ועם נייר אפיה לא נראה לי שהיתי מצליחה בכלל, כי הוא קןפץ כל הזמן! אשמח לקבל המלצה מסויימת.
    עוד דבר שלא הצלחתי לעשות זה הקצפת של הקושוט ערבבתי את השמנת מתוקה במכונת ערבוב והוספתי את אפקת הסוכר כמו שכתבת אך יצא לי מאוד רך כך נאלצתי לזרוק ולבטל אותה ולקשט רק בסניקרז. מה היה צריך לעשות ?
    שוב תודה על המתכון ואשמח למענה
    ויויאן

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ויויאן!
      שמחה לשמוע שהעוגה יצאה מוצלחת :)

      בנוגע לקלתית הפירורים, אני מניחה שזה קצת עניין של מיומנות,
      ואני בטוחה שאחרי פעם-פעמיים תלמדי את הטריק.
      הדרך הכי יעילה לדעתי לעשות זאת, היא לשפוך את כל כמות הפירורים למרכז התבנית,
      ואז להתחיל ללחוץ את הפירורים בעזרת כוס לכיוון הדפנות. הכוס מצמידה אותם בקלות ויוצרת דפנות גבוהות ויפות. לאחר אפשר להתמיד את היתרה לתחתית בעזרת תחתית הכוס או בעזרת כף.

      בנוגע לקצפת, מכינים אותה כמו כל קצפת רגילה. אולי מאחר וזו כמות שמנת קטנה יותר היה קשה למיקסר להקציף, ואולי פשוט היית צריכה להמשיך להקציף יותר. אפשר בפעם הבאה להוסיף כפית של פודינג אינסטנט שיעזור לה להתייצב.

      מחק
    2. הי, כבר שנה אני מתכננת להכין את העוגה וסוף סוף הגעתי אליה. הכנתי אותה ברינגים של 8 עם חמאת בוטנים טבעית.. שהוספתי לה קצת מלח.. דבר שהסתבר כלא הכי מוצלח.. יש איזו עיצה איך להוסיף מתיקות לעוגה? (הרינגים כבר חזרה במקפיא) תודה מראש

      מחק
    3. היי!
      הקרמל עצמו מתוק למדי אז אולי בסופו של דבר התוצאה תתאזן.
      מאחר והשכבה היחידה שלא הוכנה כרגע זה הציפוי,
      אפשר גם להכין אותו משוקולד חלב בלבד ולוותר על המריר וכך לקבל ציפוי מתוק יותר,
      לדעתי זה יהיה מספיק לאיזון. אפשר גם להכין שכבה עבה יותר של ציפוי להגדלת המתיקות.
      אם עדיין תהיה חסרה מתיקות לאחר שטועמים, תמיד אפשר לצקת רוטב מתוק מעל בעת ההגשה שיאזן הכל-
      עוד קצת גנאש נוזלי או רוטב קרמל מלוח. מקווה שיסתדר, שיהיה בהצלחה!

      מחק
    4. הרעיון של יציקת גאנש נוזלי מעל כל יחידה היה נהדר! יצא מעדן וכולם מאד נהנו!

      מחק
    5. שמחה מאוד לשמוע! :)

      מחק
  64. הערה בקשר לגלידה בלבד-
    ניסיתי את הוריאצייה הזו של שמנת מתוקה מוקצפת וחלב מרוכז והתוצאה היא שאמנם הגלידה לא קפאה כולה כגוש, אבל כולה היתה מלאה בקריסטלים של קרח!!! מסקנה,אין גלידה בלי 4 חלמונים לפחות ו...מכונת גלידה הכי פשוטה עם מיכל שמקפיאים קודם לכן

    השבמחק
    תשובות
    1. ניסית יחד עם חמאת הבוטנים?
      לי זה לא קרה, ואפילו הכנתי אותה כמה פעמים בכמה וריאציות שונות.
      אבל למי שיש מכונת גלידה, ודאי שגלידה אמיתית על בסיס חלמונים היא הדבר האמיתי, זה סוג של פיתרון אינסטנט

      מחק
  65. אנונימי2/6/16 15:47

    היי, זה נראה מדהים, האם לדעתך יתאים גנאש משוקולד לבן???

    השבמחק
    תשובות
    1. עלול להיות מתוק מדי
      הייתי דובקת במקור :)

      מחק
  66. היי,
    האתר שלך פשוט מעולה!!! לא מאמינה של ראיתי אותו לפני כן.
    יש לי שאלה, אני רוצה להכין את העוגה המדהימה הזו, ואני קצת מפחדת שכשאני אתחיל לחלץ את העוגה מהתבנית כל הקילתית תתפרק. האם יש צורה לעשות את זה כדי שהיא לא תתפרק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנה :) ברוכה הבאה
      יש דרך פשוט וקלה למנוע התפרקויות, וזאת בעזרת ריפוד תבנית קפיצית מתפרקת בנייר אפייה.
      רפדי קודם את התחתית, סגרי מעל את הקפיץ, ואז שמני את הדפנות והצמידי אליהן רצועה של נייר אפייה.
      בצורה זו ברגע שהעוגה מוכנה פשוט פותחים את הקפיץ, מקלפים את נייר האפייה
      והעוגה נשלפת החוצה בלי בעיה. בהצלחה וזלילה נעימה :)
      ענבל

      מחק
  67. אנונימי8/6/16 13:52

    היי.... אני מכינה עכשיו את החלב המרוכז.... האם לבשל ללא מכסה או עם?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני חושבת שבישלתי ללא מכסה כדי שיתאדה

      מחק
  68. היי. אפשר לוותר על הקלתית פתיבר כדי שיראו את הדוגנא של העוגה והשכבות? כמו עוגת מוס רגילה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי!
      במקרה הזה לא אפשרי, בלי קלתית הקרמל יינזל החוצה...

      מחק
  69. היי,

    שאלה לגבי הבוטנים הקלויים. אילו בוטנים אני צריכה לרכוש? הם צריכים להיות מלוחים? אם אפשר לתאר לי את החבילה/מותג המדויקת חחח אני אשמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנה!
      הכי כדאי לקנות חבילה של בוטנים מטוגנים, הם טעימים מאוד ובעלי מליחות עדינה.
      אפשר למצוא בסופר בשקית או בקופסאות, באזור הפיצוחים.
      אין לי המלצה על סוג ספציפי, אם תקלידי בגוגל "בוטנים מטוגנים" תוכלי למצוא כלמיני יצרנים שמשווקים את המוצר הזה. בהצלחה :) וזלילה נעימה

      מחק
  70. חזרתי לעדכן!
    הכנתי אותה ויצא מדהים!!! תודה על המתכון.
    הבעיה היחידה היא, שגם כשהעוגה הייתה מחוץ למקפיא כמעט שעה- היא הייתה מאוד קשה. החלק של הכרמל בכלל היה אבן. כמה זמן את ממליצה להחזיק אותה מחוץ למקפיא? והאם אפשר להחזיק אותה במקרר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנה!
      ברצינות? את גרה בארץ, בקיץ הישראלי? :)
      כי אצלי לא היתה הבעיה הזאת והקרמל כפי שניתן לראות בתמונה נזל תוך פחות מחצי שעה.
      אולי המקפיא שלך נינג'ה או הבית שלך ממוזג במיוחד?
      בכל מקרה היא לא תחזיק מעמד במקרר, אין שום דבר שמייצב אותה פרט להקפאה...
      לא יכולה לתת לך זמני הפשרה כי זה משתנה לפי הטמפרטורה בבית.
      בכל מקרה שמחה שיצא טעים :)

      מחק
  71. האם חמאת הבוטנים ממותקת או לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סיון!
      אני השתמשתי בממותקת, אבל בהחלט אפשר להשתמש גם בטבעית
      בהצלחה

      מחק
  72. אנונימי13/7/16 13:05

    היי יש לי שאלה דחופה
    עשיתי את החלב מרוכז כמושאמרת והוא יצא ממש צמיגי
    עדייןמאפשר להשתמש בו.?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי בושל על להבה גבוהה מדי ויותר מדי נוזלים התאדו.
      בכל מקרה לא רואה מניעה להשתמש בו גם כשהוא סמיך מאוד

      מחק
    2. אנונימי13/7/16 19:08

      נכון גםנאני חשבתי אז השתמשתי:)
      בינתיים זה בפריזר
      בטוח יטרף מחר...
      הכנתי עם בוטנים קלויים אבל נראה לי שהמטוגנים יותר מתאימים
      אחזור לדווח

      מחק
  73. אנונימי28/7/16 09:19

    שלום.
    מה דעתך אם אחליף את הפתיבר שוקולד בפצפוצי אורז עם ממרח שוקולד? זה יכול להתפס בדפנות?
    בנוסף, חשבתי ליצוק את גאנש השוקולד בתחתית, מעליו שכבת הקרמל והבוטנים, הגלידה ולמעלה לעשות שכבת שוקולד כמו ׳פררו רושה׳. אשמח לשמוע את דעתך.
    תודה ��

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתי בטוחה שעניתי לך :) אבל כנראה שנשמט
      התחתית שהצעת נשמעת לי אפשרית
      ואם מכינים למעלה שכבת שוקולד נוסף, הייתי מוותרת על השוקולד בתחתית,
      זה יהיה יותר מדי וייצור תחתית דחוסה מדי לעוגה
      בהצלחה :)

      מחק
  74. איילת4/8/16 02:43

    היי! עוגה מהממת, בהחלט תנוסה בזמן הקרוב.
    2 שאלות-האם אפשר להכין את ה״קלתית״ ממשהו אחר שהוא לא ביסקוויטים שגם ייראה טוב, גם יחזיק וגם יהיה טעים? ובשביל חצי כמות-באיזה קוטר של תבנית להשתמש? תודה רבה (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איילת!
      חצי כמות אפשר להכין בתבנית 18 ס"מ,
      מודה שאין לי רעיון למשהו שיעבור הקפאה כמו שצריך פרט לביסקוויטים,
      וחייבים קלתית שתכיל בתוכה את הקרמל.
      בכל מקרה אפשר להחליף אותם בכל עוגיה שאוהבים, דוגמת לוטוס או אוראו אם מעדיפים
      בהצלחה

      מחק
  75. אנונימי9/8/16 13:16

    חושבת להכין את העוגה הזו כחטיפי גלידה - כמו גלידונית..
    לוותר על שכבת העוגיות, להכין גנאש שוקולד לשים שכבה דקה בתבניות סיליקון להוסיף את הגלידה ולסיים בשכבת הבוטנים קרמל. מה דעתך? אצליח??

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני חשבתי על זה בתחילת הקיץ,
      ואפשר למצוא בבלוג מתכון דומה לגלידוניות סניקרס עם התאמה של המתכון ממש כאן-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2016/05/snickers-ice-cream-bars.html
      במתכון החדש הקרמל פחות נוזלי והציפוי הוא מבחוץ כדי ששומדבר לא ינזול

      מחק
    2. תודה. כתבתי לך גם במתכון החדש...

      מחק
  76. ענבל היקרה !!!! האם העוגה תשרוד נסיעה של חצי שעה? ואם כן אז מתי יש לזלף מעל? לפני ההקפאה או ממש לפני שמגישים? יש לי תחושה שהזילוף לא ישאר יפה לאחר ההקפאה כמו גם החטיף שמעליו...תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי
      בחום ההיסטרי הזה, זה מועד לפורענות.
      מאחר וזו גלידה היא יכולה להינמס צ'יק צ'ק, באופן אישי לא הייתי לוקחת את הסיכון...

      מחק
    2. תטדה רבה על המענה המהיר והכנה..צריכה להכין עוגת יום הולדת שווה, יש לך הצעה לעוגה שלך שתחזיק מעמד חצי שעה נסיעה????

      מחק
    3. מה עם עוגת מוס שוקולד חלב וספרינקלס? מושלמת לימי הולדת למבוגרים ולילדים.
      אפשר לתת לה הקפאה ואז היא תחזיק מעמד בלי בעיה כולל הקצפת
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2015/08/blog-post.html

      מחק
  77. אנונימי7/9/16 15:25

    היי פייה, הכנתי רק את הגלידה בתבנית פיירקס כשמעל ומתחת ביסקוויטים מוברשים בחלק הפנימי בשוקולד מומס. אח"כ חתכתי לקסטות חמאת בוטנים-שוקולד הורסות...! פטנט גאוני, המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע מעולה! אחלה רעיון
      זלילה נעימה ותודה על השיתוף :)

      מחק
  78. היי!! העוגה טעימה ממש... אבל משום מה הכרמל התקשה ממש בקירור... עד כדי כך שלא היה אפשר לחתוך אותו... יש לך רעיון למה? אני רוצה לנסות שוב :?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי הוא בושל יתר על המידה. כמו כן במידה ולא השתמשת בסירופ תירס או בגלוקוזה,
      זה עלול לגרום לו להתקשות עוד יותר. נסי להוסיף במקומם בפעם הבאה כמות שווה של דבש, ומקווה שזה לא יקרה שוב. בהצלחה!

      מחק
  79. אנונימי12/3/17 08:40

    תודה על מתכון מושלם!! כתוב כל כך ברור ויוצא טעים בטירוף. אני אישית הייתי מוותרת על ריפוד הדפנות בבסקוויטים... סתם מיותר....
    שאלה-
    אם עושים את זה בכוסות אישיות רק את השכבות ללא הדפנות.... האם להפחית בחצי את כמות הפירורים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כיף לשמוע, זו באמת עוגה מעולה.
      אם מוותרים על ריפוד הדפנות בביסקוויטים, מלית הקרמל יכולה לזלוג החוצה לאט לאט,
      וגם יהיה קשה יותר לפרוס את העוגה מבלי שתתפרק, אז פחות מומלץ :)
      אבל כוסות אישיות יכולות לפתור את הבעיות הללו.
      לדעתי תוכלי להפחית אפילו בקצת יותר מחצי, אבל זה תלוי בגודל הכוסות ובכמה פירורים מתחשק לך לשים. בהצלחה ונשנוש נעים

      מחק
  80. אנונימי4/4/17 17:49

    אני רק שאלה ☺
    אני מחליפה את החלב בקצפת צימחית, קצת דואגת... מישהו ניסה כבר?
    והאם הקורנפלור והמחמאה נחוצים? במה הם תורמים למתכון? כי ברוב המתכונים לחלב מרוכז לא השתמשו בקורנפלור וחמאה.
    תודה תודה על המידע והמתכונים המדוייקים! את אלופה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא ניסיתי בעצמי תחליף אחר לחלב, אבל כמה גולשים שהכינו עם חלב סויה סיפרו לי שזה עבד מצוין.
      נשמע לי שזה יכול לעבוד גם עם שמנת צמחית,
      רק צריך להקפיד בשני המקרים שלא להרתיח יתר על המידה כדי שלא יתפרק.
      לגבי קורנפלור וחמאה – שניהם חומרים מסמיכים שעוזרים לחלב לקבל את המרקם הסמיך האופייני לחלב מרוכז,
      מעולם לא ניסיתי להכין בלעדיהם אבל בטוחה שהתוצאה תתקבל דלילה יותר בלעדיהם.
      אם רוצים שיהיה כשר לפסח גם למי שלא אוכל קטניות אולי קמח אורז או קמח תפוחי אדמה יעבוד פה,
      ואפשר להשתמש בשמן קוקוס, במרגרינה או במחמאה כתחליף לחמאה. בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  81. אנונימי4/4/17 21:49

    תודה ענקית! את באמת פיה!
    זה גם צריך להיות כשר לפסח וגם פרווה.. משימה לא פשוטה.
    אעדכן איך יצא.
    חג שמח ☺��

    השבמחק
    תשובות
    1. מחכה לשמוע את התוצאות! :) חג שמח

      מחק
    2. אנונימי25/5/17 10:18

      טוב,
      אז הכנתי חלב מרוכז בגרסת פרווה כשר לפסח. לאחר שהצטנן היטב במקרר, נוצרה שכבה עבה של כנראה מחמאה. לדעתי השילוב של הקורנפלור והמחמאה התאחדו להם ולא התערבבו עם שאר החומרים. הוצאתי את השכבה המוזרה הזאת והמשכתי כאילו כלום לא קרה ולכן בפעם הבאה אוותר עליהם.
      דרך אגב יצא חלב מרוכז מעולה מעולה.
      ועכשיו.... קדימה לשבועות עם העוגה המושחתת הזאת
      תודה רבה

      מחק
  82. בוקר טוב וחג שמח,
    בעקבות היעדר חלב מרוכז כשר לפסח הגעתי שוב לפוסט הטעים הזה,
    השאלה היא אם אני מכין חצי כמות, האם זמני העבודה מתקצרים בעקבות?
    יש איזשהם סימנים בדרך שעל פיהם אפשר לדעת מתי אפשר לעבור לשלב הבא במתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אולי זה יתקצר בקטנה אבל לדעתי לא בצורה משמעותית,
      אמנם הכמות יותר קטנה, אבל לחלב יש עדיין תהליך שצריך לעבור והוא לוקח זמן.
      ממליצה להיצמד לזמן הבישול המקורי, אלא אם משהו בתהליך הבישול גורם לך לחשוב אחרת,
      פשוט לוודא שהחלב לא נחרך או מתקרמל והתחתית לא נשרפת ויהיה בסדר.
      אם חוששים מבלת"מים ברגע האחרון, תמיד אפשר להכין כמות רגילה ולבשל כרגיל, ואת היתרה לאשפז בקופסה אטומה במקרר, זה תמיד שמיש ונשמר לאורך זמן.
      חג שמח :)

      מחק
  83. אנונימי20/4/17 16:31

    הכנתי את החלב המרוכז
    לא יצא לי סמיך כמו שנראה מהתמונה שלך...
    באיזה מרקם הוא אמור לצאת?
    יצא לי יותר סמיך מחלב רגיל כמובן אבל די נוזלי...
    תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בתום הבישול הוא עדיין קצת דליל,
      אבל לאחר קירור הוא אמור להיות סמיך בדיוק כמו החלב המרוכז הקנוי.
      נסי לקרר ולראות אם המרקם ישתפר. במידה ועדיין נוזלי כנראה שלא בושל מספיק.

      מחק
    2. אנונימי20/4/17 16:49

      תודה רבה על התשובה המהירה!!
      אכן עדיין נוזלי לאחר קירור...
      אפשר להחזיר אותו עכשיו לבישול נוסף?

      מחק
    3. לדעתי כן,
      הייתי מוסיפה עוד טיפונת קורנפלור כדי לתת לו פוש.
      בהצלחה!

      מחק
  84. אנונימי26/4/17 11:55

    בקשר למתכון לחלב המרוכז-אין דברים כאלה!!! ממש כמו של החנות ובלי תוספות מיותרות וחומרים משמרים ותעשייתיים. אין כמו לנצח את עולם התעשייה הפרוע ולהביא לציבור אפשרויות להגיע לאותו מוצר בדיוק יותר טעים! יותר בריא! ובהחלט יותר זול! תודה רבה רבה. שפע של ברכה שגשוג והצלחה ברכות מאלפות וכל טוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מסכימה לגמרי, כיף לגלות דברים שאפשר להכין בקלות בבית,
      ולקבל תוצאה זולה יותר וטעימה יותר :)
      תודה על הברכות וסופשבוע נעים

      מחק
  85. אנונימי5/5/17 22:42

    כמה זמן אפשר להחזיק את החלב המרוכז במקפיא?

    השבמחק
  86. חיפושית12/5/17 10:45

    היי, פייה!
    תודה על המתכון של החלב מרוכז. יוצא מדהים.
    לפי דעתי הוא יוצא מדי מתוק, וכל גלידה שהכנתי, המתיקות של החלב המרוכז גנבה את הדומיננטיות של הטעם.
    מה נראה לך כדאי לעשות? אולי להפחית את הכמות של הסוכר?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חיפושית!
      המתיקות המתקבלת די זהה למתיקות של חלב מרוכז רגיל, שגם הוא מאוד מתוק :)
      לא ניסיתי להכין אותו עם כמות קטנה יותר של סוכר,
      אז קשה לי לומר איך זה ישפיע על התוצאה הסופית, אבל סביר להניח שהפחתה משמעותית בכמות תפגום במרקם.
      בלי קשר אפשר להוסיף לו מעט מלח שתמיד מאזן טעמים, ותמיד אפשר לכוון יותר להכנת גלידות בעלות טעמים שיאזנו את המתיקות, עם תוספת כמו קקאו או קפה או אולי פירות חמוצים.
      בהצלחה

      מחק
  87. הי,
    תודה רבה על המתכון של החלב המרוכז! את החלב שנותר לי השארתי במקרר והוא ממש התקשה זה נורמאלי?(מעולם לא עבדתי עם חלב מרוכז קודם- גם לא קנוי) או שטעיתי באופן הכנה?
    ואם זה נורמאלי, איך להשתמש בו למתכונים? פשוט לחמם?
    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרון!
      החלב המרוכז אמור להסמיך לאחר קירור למרקם פחות או יותר כמו של חלב מרוכז קנוי,
      אם הוא התקשה ממש, כנראה שבושל יתר על המידה, אולי בושל על להבה גבוהה מדי או תוך בעבוע גבוה מדי.
      כדי להחזיר לו את המרקם הנוזלי, אפשר לנסות לחמם שוב ולהוסיף עוד קצת חלב לדילול לקבלת מרקם נוזלי יותר ונוח לעבודה. בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה לך על המענה. בהחלט התגלה שבישול על להבה גבוהה הייתה הבעיה. בפעם השניה שהכנתי את החלב תוך שימת לב על בישול באש נמוכה יצא מרקם הרבה יותר נוח.תודה לך!

      מחק
    3. מעולה, שמחה לשמוע :)

      מחק
  88. אנונימי22/5/17 18:20

    היי,
    בדיוק התחלתי להכין את העוגה ושמתי לב שאני לא מצליחה לכסות את הדפנות בפירורים לפני שאני שמה את זה במקפיא.
    הם לא מחזיקים מעמד ומתפרקים. יש לציין שהקפדתי על כמויות והשתמשתי במשקל.
    אני רואה שהרבה כאן הכינו ואף אחד לא התלונן על השלב הזה.
    יש סיבה שזה לא מצליח לי? או איזושהי שיטה במקרה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במידה וטחנת את הפירורים מספיק דק, נשמע שאולי לא הידקת אותם היטב לתבנית,
      לפעמים זה קצת עניין של ניסוי וטעייה כדי ללמוד את הטריק.
      השיטה הכי פרקטית ומועדפת עליי היא להצמיד את הפירורים לדפנות בעזרת כוס-
      פשוט דוחפים את הפירורים לדפנות בעזרת הכוס, מהדקים היטב, ומחליקים אותה לאורך הדפנות כדי לדחוס אותם לשכבה אחידה, זה קל ומהיר יותר משימוש בכף. לאחר שהדפנות עומדות אפשר להצמיד את יתרת הפירורים לתחתית בעזרת תחתית הכוס. בהצלחה!

      מחק
  89. הי
    תודה רבה על כל ההסברים
    מבשלים את החלבהמרוכז על אש נמוכה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן מבשלים על להבה בינונית-נמוכה, בבעבוע קל אבל לא אינטנסיבי
      בהצלחה

      מחק
  90. היי!
    אני מנסה כרגע להכין את החלב המרוכז, הוא מדיף ריח של גבינה צהובה מבושלת.. כך זה צריך להיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אמור להיות לזה ריח של חלב ממותק, כמו חלב מרוכז רגיל

      מחק
  91. אנונימי30/5/17 18:11

    העוגה המושחתת נראית חלומית (:
    לגבי החלב המרוכז - האם ניתן לדעתך להפחית סוכר? אני בדרך כלל מורידה משמעותית כמות סוכר במתכונים. האם זה רק עיניין של טעם או שלסוכר יש עוד איזה תפקיד פה? המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא ניסיתי להכין את החלב המרוכז עם כמות סוכר פחותה יותר אז קשה לי לומר במדויק,
      אבל אני מניחה שבמקרה הזה כן תהיה השפעה מסויימת על המרקם במקרה של הפחתה משמעותית,
      וגם על שימור החלב המרוכז לטווח ארוך.

      מחק
  92. אנונימי4/6/17 14:10

    טוב, אז גם אני הכנתי את העוגה המושלמת הזאת לשבועות...
    חייבת לציין שהשתמשתי בתבנית 28 בניגוד למה שהומלץ ע"י הפייה - 24 , ובכל זאת הצלחתי לשטח את הפירורים.
    היא יצאה פשוט מושלמת! טעימה מאוד. התגובות היו חיוביות.
    תודה רבה פייה מתוקה!
    שרית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרית!
      שמחתי מאוד לשמוע :)
      באמת יופי של עוגה, גם לחג
      תודה על העידכון ושבוע נפלא
      ענבל

      מחק
  93. יהודית13/6/17 19:01

    היי פייה, אני רוצה להכין את העוגה מחר ותהיתי לגבי שכבת הקרמל- את יודעת להגיד את הטמפרטורות של שלבי הכנתו? (יש לי מד חום ויותר קל ככה להגיע למרקם המדוייק)
    וגם, האם הדבש הכרחי? (יש לי סירופ תירס). זה פשוט נשמע לי ממש מתוק.
    ולגבי הבסיס, שייך להוסיף אגוזי לוז קלויים בשלב טחינת הביסקביטים? יש לי ואני מחפשת איפה לנצל אותם לפני שיתעפשו לי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יהודית!
      מודה שאני מכינה קרמל תמיד לפי העין, אז אין לי רישום מדויק של הטמפרטורות בשלבי הבישול השונים, פשוט עקבי אחר ההנחיות ואני בטוחה שיהיה בסדר.
      אין בעיה גם להמיר את הדבש בסירופ תירס אם מעדיפים.
      בנוגע לאגוזים- מאחר ויש גם בוטנים במלית לא הייתי מוסיפה גם אגוזי לוז במקרה הזה.
      בהצלחה!

      מחק
  94. היי,
    הכנתי את העוגה והיא מושלמת!
    השכבה של הטופי יצאה נורא קפואה בניגוד לשכבות האחרות- היה קשה לחתוך וללעוס.
    יש איך לפתור את זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שמחה לשמוע :)
      נשמע כמו בישול יתר של הקרמל או תוך בעבוע חזק מדי לאחר הוספת השמנת,
      לצערי כרגע כשהעוגה כבר מוכנה אין איך לפתור את זה...

      מחק
  95. היי ענבל
    יש לי מכונת גלידה מקצועית והייתי רוצה להכין בה את הגלידה לעוגה.יש לך רעיון איך בדיוק?מבחינת כמויות וחומרים.
    תודה ,ניצה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ניצה!
      אין לי מתכון לגלידת חמאת בוטנים על בסיס חלמונים וללא חלב מרוכז,
      אני מניחה שתמיד אפשר להכין את אותה הגלידה במכונה אם רוצים

      מחק
  96. האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום בקורנפלור בהכנת החלב המרוכז?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רתם
      אף פעם לא ניסיתי אז קשה לי לומר איך זה מתקבל,
      מניחה שזה אפשרי אבל יתכן והוא יעניק מעט טעם לוואי, כך שעקרונית נראה לי שעדיף להשתמש בקורנפלור.

      מחק
  97. אנונימי27/6/17 12:56

    פייה יקרה!
    העוגה הזו נראת מושלמת בכל רמ"ח אבריה..
    חבר טוב שלי אלרגי לחלב אך מבקש ממני ממש יפה להכין לו את העוגה שלך.
    מה המתכון לחלב המרוכז עם שמנת צמחית?

    תודה רבה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שאת חברה משקעינית :)
      עבור חלב מרוכז בגירסת פרווה פשוט מכינים את אותו המתכון בדיוק,
      רק במקום חלב רגיל משתמשים בשמנת צמחית לבישול, שמנת צמחית לקפה או חלב סויה.
      במקרה כזה חשוב שלא לתת לחלב לבעבע ולרתוח יתר על המידה כדי שלא יתפרק,
      אם מבשלים בעדינות יותר אפשר להאריך מעט את יתר הבישול בהתאם כדי לוודא שהחלב יצטמצם מספיק בהתאם להנחיות. הרבה בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי28/6/17 15:02

      תודה רבה על המענה! מעריכה את זה מאוד!
      ובהזדמנות זו חייבת לפגן לך על האתר.. הוא פשוט מקסים ואני יכולה לגלוש בו שעות!
      אחזור לעדכן... :)

      מחק
  98. הכנתי את החלב, יצא מעולה רק איך את מסבירה את זה שיצא לי בערך 1.200 ליטר? הרבה יותר ממה שיצא לך... זה חשוד....?
    ואם הכנתי לפני יומיים ובינתיים זה היה במקפיא, אפשר היום להקפיא אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רתם
      נשמע שאולי לא צמצמת אותו מספיק, אולי בישלת על להבה נמוכה מדי.
      תבדקי אם במקרר הוא מספיק סמיך לך, זה צריך להיות ממש במרקם של חלב מרוכז קנוי.
      אם לא אפשר להחזיר לבישול ולצמצם שוב, ולמקרר מחדש.
      אין בעיה לשמור אותו במקפיא לזמן רב ואז להשתמש.

      מחק
    2. הכנתי לפי ההוראות... אני לא מכירה את החלב הקנוי אז לא יודעת מה המרקם הרצוי.
      מתי הייתי אמורה לבשל זמן ארוך יותר, לפני הוספת הקורנפלור או אחרי?
      בכל מקרה כשענית לי הגלידה כבר היתה במקפיא והאמת, יצא מעולה! (הכנתי עם מתכון בסיסי כזה של הקצפת שמנת מתוקה, לקפל לחלב, ושוקולד מגורד)
      אז האם יש צורך לצמצם את שאר החלב שנותר לי?
      ושאלה אחרונה.... מה עוד מכינים עם חלב מרוכז?


      תודה רבה!

      מחק
    3. היי
      מודה שהמתכון עליו התבססתי לא מפרט את גודל הלהבה בכל שלב בבישול או את רמת הבעבוע הרצויה בכל שלב ולכן אולי הבישול לא היה מדויק,
      בפעם הבאה שאכין את החלב אנסה לפרט יותר כדי למנוע כשלים בהכנה.
      כנראה שבזמן הבישול הראשוני אצלך החלב היה אמור להתבשל על להבה חזקה יותר מאשר התבשל, לבעבע יותר ולהתאדות ולכן להסמיך יותר ולהקטין את המאסה המתקבלת.
      אם לבשל את היתרה שוב או לא זה לשיקולך, כשהוא מצומצם יותר הוא ייצור גלידות יותר רכות.
      אני מכינה עם חלב מרוכז בעיקר גלידות, אבל יש מתכוני עוגות שונות או קינוחים בהם משתמשים בו לפעמים.

      מחק
  99. יפעת6/7/17 20:11

    היי, אני משוגעת על העוגות שלך, הכל כתוב בצורה כל כך ברורה ואם עוקבים אחרי ההוראות שלך זה תמיד מצליח, אז קודם כל תודה!
    הכנתי עכשיו את החלב המרוכז מחלב סויה, נראה טוב, צריך לקרר אותו לפני השימוש בעוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יפעת!
      תודה על המילים הטובות, כיף מאוד לשמוע :)
      זה מאוד תלוי בשימוש אותו את מייעדת לחלב המרוכז-
      אם המתכון דורש חימום שלו אז מן הסתם אין צורך, אבל במתכונים כמו עוגת הגלידה למשל בו צריך לקפל אליו שמנת מתוקה מוקצפת, כן צריך לקרר אותו היטב לפני שמשתמשים,
      הקירור גם יעניק לו מרקם סמיך יותר בדיוק כמו חלב מרוכז קנוי.
      בהצלחה!

      מחק
  100. אנונימי17/7/17 22:11

    הי,
    אני רוצה להכין את החלב המרוכז כדי להכין את הטריקולד גלידה שלך (עם הקפה והעוגיות) אבל יש לי רק חלב דל לקטוז של יטבתה 2%.
    אפשרי או שעדיף עם חלב רגיל?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא ניסיתי אז קשה לי לומר איך יצא,
      בגדול נשמע לי אפשרי, אבל לטעם מירבי תמיד יהיה עדיף חלב רגיל :)

      מחק
    2. אנונימי21/7/17 20:22

      תודה
      הכנתי בסוף עם חלב רגיל.
      יצא טעים.
      באמת מתכון פשוט ושווה

      מחק
  101. אנונימי10/8/17 19:32

    היי
    האם ניתן לשמור את העוגה במקרר ןלא במקפיא?
    העוגה כרגע כבר אחרי הקפאה.. אבל אני רוצה לקשט אותה ולהשאיר אותה במקרר
    מה דעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      העוגה היא עוגת גלידה לכל דבר, וכמו כל גלידה מחוץ למקפיא היא תימס,
      היא חייבת להישאר במקפיא עד שפורסים ואוכלים אז ממש לא להעביר למקרר בשום שלב :)
      אין שום בעיה לשמור אותה בהקפאה גם כשהיא מעוטרת ומקושטת,
      וקרוב למועד ההגשה לפרוס, להעביר לצלחות הגשה ולתת לה כמה דקות להתרכך לפני שאוכלים.
      בהצלחה!

      מחק
  102. היייי...
    הגלידה נראת סוף הדרך
    מה שכן חסר חמאה בבסיס
    אלא אם כן זה צריך להיות יבש ולא רטוב . . .
    ואז אני מפחדת שזה יתפורר לי בדפנות אחרי קירור...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רחל
      גולשים רבים הכינו את המתכון ואין בעיה עם כמות החמאה-
      הפירורים אמורים להתקבל מעט לחים אבל לא רטובים, זאת מאחר ושימוש בכמות חמאה גדולה מדי בעוגה קפואה יכולה ליצור דפנות קשות מדי לאכילה לאחר קירור.
      אל תשכחי שגם הגלידה עצמה מחזיקה את הדפנות מבפנים, כך שהדפנות לא אמורות להתפרק לך לאחר ההקפאה בכל מקרה.
      בהצלחה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...