יום רביעי, 15 ביולי 2015

טארט לימונענע קיצי ומרענן



מזג האוויר הלוהטטטטט בחוץ
עשה לי חשק היסטרי לקינוח קליל ומרענן.
כזה שלא דורש שעות של עבודה במטבח...
כזה שלא מורכב ממיליון שכבות ומרכיבים...
או בקיצור- קינוח פשוט שאפשר לסיים להכין בלי יותר מדי טירחה
ולחזור כמה שיותר מהר לשוב ולהתחרדן מול המזגן.
ומה יותר קליל, קיצי ומרענן מאשר טארט לימונענע?





קלתית הטארט עשויה בצק פריך ועוגייתי שכיף לנשנש,
ממולאת בקרם לימוני מודגש עם ארומה כיפית של נענע.

כדי לקבל טעם נענע מרענן, ללא חתיכות של עלים שמפריעות באמצע המרקם הקרמי,
את קרם הלימון החם יוצקים מיד בתום ההכנה על כמות יפה של עלי נענע טריים,
ונותנים לנענע להשתכשך בו כמה דקות,
כך שמפרישה לתוכו טעמי מנטה מרעננים כמו בכוס תה חמה.

ובגלל שאני לא מחובבי הררי מרנג על טארט הלימון שלי,
המרנג הפעם קיבל אצלי תפקיד משני,
והשתמשתי בו רק כדי לעטר את הטארט סביב באלגנטיות,
ולתת מעט קונטרה מתקתקה לחמצמצות.



כמות המרנג במתכון תספיק לכם לעיטור הטארט כולו,
אז אם אתם מחובבי המרנג, ואתם במצברוח זילופי במיוחד,
אתם מוזמנים למלא את הטארט כולו בערימות שובבות של מרנג.

התוצאה המתקבלת-
טארט עשיר, חמצמץ ונהדררררר!
כזה שאי אפשר להפסיק ליישר...
בחיי שאין כמו טארט לימון טוב כשחום אימים בחוץ
ושיהיה קיץ נעים :)







כמה דברים לפני שמתחילים:


-אני השתמשתי לזילוף המרנג בצנטר סנט הונורה,
הכוכב העולה בשוק הצנטרים שאפשר להשיג בחנויות מתמחות במוצרי אפייה,
אך כמובן שאפשר באותה המידה גם להשתמש בצנטר חלק ליצירת כיפות מרנג יפות,
או בצנטר כוכב לזילוף כוכבי מרנג סביב לטארט.

-לא במצברוח לנענע?
אפשר כמובן לוותר עליה באופן ההכנה לקבלת טארט לימון טעיםםם.

-לא במצברוח לטרוח על מרנג? אפשר להכין את הטארט גם בלעדיו, או לזלף סביב עיטורים של שמנת מתוקה מוקצפת במקום.

-כמות המרנג במתכון מספיקה לציפוי של טארט שלם, כך שתוכלו לבחור בעצמכם ברגע האמת-
האם להיות לארג'ים ולפוצץ את הטארט במרנג, או להיות עדינים ולעטר אותו רק מסביב.

-אני ריעננתי את מלית הלימון ב-2 כפות של וודקה טובה-
אם יש לכם וודקה איכותית או עראק טוב, מאוד ממליצה שלא לוותר עליו במלית,
לא מורגש טעם אלכוהולי אך הוא מעדן את הלימוניות ומוסיף רעננות לטארט.
בכל מקרה אם אתם לא אוהבים, ומתכוונים להגיש את הטארט לילדים / הריוניות / אחר, כמובן שאין שום בעיה גם לוותר.

-חוששים מאוד מג'לטין? אני ממליצה להשתמש בו, אבל אפשר גם לוותר עליו ולהגדיל מעט את כמות החמאה על חשבון. המלית תתקבל רכה יותר.

- שימו לב שהמלית הלימונית דורשת זמן התייצבות טוב בקירור, כך שיש לדאוג ולהכין את הטארט יום קודם.

-לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה במלית ב-80 גרם שמן קוקוס,
ולהשתמש להכנת הקלתית ב-90 גרם 
שמן קוקוס קר מאוד, 
(או אם מעדיפים במרגרינה או במחמאה באותה הכמות כמו במקור).






טארט לימונענע מרענן


לקלתית:
115 גרם חמאה, רכה
70 גרם (שני שליש כוס פחות כף) אבקת סוכר
1 ביצה
קורט מלח
180 גרם (כוס ורבע) קמח
25 גרם (2 כפות וחצי) שקדים טחונים
25 גרם (2 כפות וחצי) קורנפלור

לקרם לימונענע:
40 גרם עלי נענע (2/3 צרור)
2 גרם (חצי כפית) ג'לטין
קליפה מגוררת דק מ-4 לימונים
200 מ"ל מיץ לימון (4 לימונים עסיסיים)
4 ביצים
1 חלמון
160 גרם (3/4 כוס ועוד כף) סוכר
120 גרם חמאה רכה, בקוביות
2 כפות וודקה (לא חובה)

למרנג:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
50 מ"ל (3 כפות וחצי) מים
2 חלבונים, בטמפרטורת החדר

כלים:
תבנית טארט 24 ס"מ

לקלתית:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה או במעבד מזון מקרימים יחד חמאה עם אבקת סוכר לקרם חלק.
מוסיפים ביצה ומלח ומערבבים. מוסיפים קמח, שקדים טחונים וקורנפלור ומעבדים יחד רק עד לקבלת בצק.
מעבירים לקירור לשעתיים לפחות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק הגדול במעט מגודל התבנית,
ומרפדים את תבנית הטארט, תחתית ודפנות. מנקבים במזלג ומעבירים להקפאה לשעה. 
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, 

מכסים את הקלתית בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות.
אופים את הקלתית 20 דקות באפייה עיוורת, מסירים בעדינות את משקולות האפייה,
ואופים 12-15 דקות נוספות באפייה רגילה עד הזהבה יפה. מצננים.

לקרם לימונענע:
שוטפים קלות את עלי הנענע, מעבירים למסננת ומניחים להתייבש.
משרים את הג'לטין בכף או שתיים של מים.
שמים בסיר בינוני מיץ וגרידת לימון, ביצים, חלמון וסוכר.
מניחים את הסיר על גבי בן מארי (סיר ובו מים רותחים),
ומבשלים את התערובת תוך כדי טריפה רצופה, עד שמסמיכה מאוד כמו פטיסייר.

שמים את עלי הנענע בקערה, יוצקים מעל את קרם הלימון החם, מערבבים קלות, מכסים במכסה,
ומניחים לשבת לספוג טעמים במשך 5 דקות (אפשר גם קצת יותר לקבל טעם מודגש מאוד).

מניחים מסננת מעל לקערה בינונית, יוצקים לתוכה את קרם הלימון עם עלי הנענע,
ומועכים את התערובת בעזרת כף, כך שעלי הנענע נותרים למעלה, ובתוך הקערה מתקבל קרם חלק.
ממיסים את הג'לטין, יוצקים פנימה ומערבבים.
מוסיפים לקערה את קוביות החמאה הרכה בהדרגה, וטורפים היטב לתערובת אחידה.
אם מוסיפים וודקה, יש לערבב אותה פנימה כעת.
מכסים את הקרם ומעבירים למקרר למשך כ-4 שעות, כך שמסמיך ומתייצב מעט.
יוצקים את הקרם לתוך הקלתית האפויה, ומעבירים לקירור להתייצבות מלאה לכמה שעות נוספות או למשך הלילה.

למרנג:
בסיר קטן מבשלים יחד את הסוכר ואת המים עד שהסוכר נמס.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כמה דקות נוספות תוך בעבוע, עד שהסירופ מסמיך מאוד,
וגם שמסירים את הסיר מהאש הוא עדיין מבעבע בחוזקה לכמה שניות (אם יש מדחום אפשר למדוד 118 מעלות).
במקביל לבישול, קצת לפני שהטמפרטורה מגיעה ליעדה (110 מעלות),
מתחילים להקציף את החלבונים בקערת מערבל חשמלי במהירות גבוהה.
כשהסירופ מגיע לטמפרטורה הרצויה, יוצקים אותו לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה,
וממשיכים להקציף במהירות גבוהה לעוד כמה דקות עד שהמרנג מצטנן, ומתקבל מרנג לבן בוהק, יציב וגמיש.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף, עם איזה צנטר שמתחשק לכם, אני השתמשתי בצנטר סנט הונורה.
כמות המרנג מספיקה לזילוף על גבי כל שטח הטארט, אני החלטתי הפעם שמתחשק לי לעטר את הטארט רק מסביב.

אם רוצים צורבים קלות את המרנג בעזרת ברנר, או בצריבה בגריל בתנור בחום גבוה להזהבה קלה-
זה מעניק למרנג מרקם מרשמלואי וכיפי. שומרים את הטארט בקירור.

53 תגובות:

  1. מ-ה-מ-ם-!!! עשית לי חשק :)

    השבמחק
  2. הטארט מושלם והזילוף עוד יותר! :)

    השבמחק
  3. אנונימי16/7/15 14:37

    אוהבת מרנג... אך מבחינה עיצובית... ללא ספק less is more
    מקסים...

    השבמחק
  4. אני מטורפת על טארט לימון ועם מלאאא מרנג...מטורפת גם על מרנג. העוגה המועדפת עליי מכל העוגות.

    השבמחק
  5. פשוט מושלם! קליל, מרענן ונראה טעים להפליא

    השבמחק
  6. איזו פייה את!
    העוגה נראית מעולה...
    שתהיה שבת שלום מלאה כל טוב :-)

    השבמחק
  7. נראה מושלם! שאלה שעדיין לא ענית עליה בגוף הפוסט היא האם מאותה כמות לימון רשומה אני יכולה גם להכין טארט ליים שעכשיו בעונה, או שצריך כמויות שונות? (אם את יודעת, כמובן).
    תודה!

    השבמחק
  8. תודה למגיבים :) שמחה שאהבתם!

    הילה-
    בטח, יעבוד מעולה עם ליים!
    תשתמשי באותה הכמות בדיוק
    סופשבוע נעים וטעים

    השבמחק
  9. אנונימי17/7/15 12:52

    שאלה- איך בדיוק את מזלפת? קניתי עכשיו צנטר של סנט הונורה אבל לא ברור לי איך מחזיקים ואיך מזלפים... (אולי תחברי לנטלי ותעשו סטופ מושן של זילופים????)
    בנוסף- האם אין חשש שיהיו גושים של ג'לטין?לא עדיף להוסיף את הג'לטין ורק אז לסנן?
    תודה

    השבמחק
  10. מזל טוב על הצנטר :)
    אז ככה-

    1. לגבי הזילוף, מחזיקים את השקית כשהחלק המשולש של הצנטר פונה כלפי מעלה,
    כדי שחלקו התחתון של הזילוף יהיה עבה ויציב יותר כבסיס, והחלק העליון יהיה צר יותר.
    את הזילוף עצמו מבצעים בצורה מאוזנת, כשהצנטר שוכב במקביל לטארט, ולא מלמעלה כמו בזילוף סטנדרטי.
    מסיבה זו קל ונוח להניח את צלחת הטארט על גבי תבנית גבוהה או מעמד בעת הזילוף.
    כעת פשוט לוחצים על שקית הזילוף, תוך כדי משיכת השקית, וכך נוצרים הפסים החמודים בצורה המיוחדת.
    אני זילפתי את הפסים מעט באלכסון במקרה הזה.
    כדאי להתאמן קודם כל על צלחת הפוכה לפני שעוברים לטארט כדי לוודא שמצליחים :) יש מספיק מרנג

    2. לגבי הסינון- כל עוד ממיסים את הג'לטין ומערבבים לתוך תערובת חמימה אין חשש לגושים,
    גושי ג'לטין עלולים להיווצר כשמוסיפים את הג'לטין לתערובת קרה מדי.
    אבל אם את חוששת אפשר גם להוסיף את הג'לטין המומס פנימה דרך מסננת, זה לא מאוד משנה.

    בהצלחה :)

    השבמחק
  11. אנונימי19/7/15 10:40

    היי פייה.
    תודה רבה על המתכון. כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון טוב לטארט לימון אבל יש לי כמה שאלות:
    1. האם החמאה לא אמורה להיות קרה? זה לא סוג של בצק פריך? כי אם צריך להקציף אותה עם קרם חמאה היא אמורה להיות בטמפ' החדר.. לא?
    2. האם קרם הלימון לא יוצא חמוץ מדי? אני מעדיפה קרם לימוני עדין ולא חזק... יש לך רעיון לזה?

    שוב תודה רבה

    אור

    השבמחק
  12. אנונימי19/7/15 10:44

    שלום פייה,

    מה הכוונה "ממיסים את הג'לטין"? אחרי שמשרים אותו במים לא שופכים אותו ככה כמו שהוא לתערובת?

    השבמחק
  13. אור-
    1. הבצק הוא בצק סבלה, בצק על בסיס חמאה רכה מוקצפת.
    התוצאה היא בצק בעל מרקם יותר מעודן ועוגייתי מבצק פריך,
    וזה משתלב נפלא עם המלית הרכה.
    אם רוצים אפשר גם להכין את הבצק על בסיס של חמאה קרה לקבלת בצק פריך קלאסי.
    2. קשה לי לומר אם חמות מדי כי חמיצות זה הרי עניין של טעם אישי.
    לדעתי החמיצות כאן נפלאה, אבל כדי להשיג טעם לימוני עדין יותר אפשר להשתמש
    ב-2 לימונים בלבד במקום ב-4 ואז יהיה חמוץ פחות. בהצלחה!

    אנונימי/ת-
    אני תמיד מעדיפה להמיס מעט את הג'לטין לפני שמערבבת אותו לתוך התערובת,
    10 שניות במיקרו, כדי לוודא שהוא נמס לחלוטין ואין שום סיכוי לגושים.
    אבל עקרונית אפשר להוסיף כמו שהוא ולערבב עד שנמס בתערובת.

    השבמחק
  14. אוהבת מאדדדדדדדדד קינוחי לימון, ושבשילוב עם הנענע זה נשמע מעולה
    הטארט גם נראה מקסים!

    השבמחק
  15. נראה מעולה ויפה כל כך...
    רציתי לשאול - אם אני רוצה לעשות בתבנית 28, בכמה אני צריכה להגדיל את כמויות ?

    תודה רבה!!!

    השבמחק
  16. היי חגית!
    עבור המרה לתבנית 28 ס"מ
    צריך לגדיל את כמות החומרים בקצת יותר מ-30%.
    בפועל זה אומר להכפיל כל אחד מהמרכיבים במתכון ב-1.35, אפשר גם 1.4.
    5 דקות של מחשבון ואת שם :)
    שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  17. חזרתי לעדכן...
    5 דקות של מחשבון ו... יצא מדהים
    כל כך טעים
    בלוג מקסים, אני מכינה המון דברים והכל יוצא מושלם, את חולקת בצורה נדיבה את הידע והכישרון
    הטיפים תמיד תמיד מדוייקים וזה כייף גדול להכין את המתכונים שלך

    תודה !!!!

    השבמחק
  18. תודה רבה חגית!
    איזה כיף לשמוע,
    שימחת אותי מאוד :)
    ותודה לך על המילים היפות

    השבמחק
  19. הטארט נראה מדהים! רציתי לשאול האם לדעתך הוא יצא טוב פרווה? עם שמן קוקוס במקום חמאה..

    השבמחק
  20. היי עדי!
    מודה שאני גרועה ממש בענייני פרווה, ולא ניסיתי מעולם לעבוד עם שמן קוקוס,
    אבל ידוע לי שבבצק פריך זה אפשרי לגמרי,
    וזה גם ישתלב עם הטארט מבחינת הטעם.
    מבחינת מינונים ידוע לי שההמרה היא לא בדיוק 1:1-
    צ"ל משהו כמו 60-80 גר' שמן קוקוס על 100 גר' חמאה,
    אבל כדאי שתבררי עם מישהו שמבין בזה באמת.
    כמו כן במקרה הזה הייתי מכינה את הבצק כמו בצק פריך קלאסי במעבד מזון עם שומן קר ומיוצב,
    ולא מקציפה את שמן הקוקוס שאמור להתרכך בחימום יותר מחמאה רגילה.
    בהצלחה

    השבמחק
  21. היי פייה,
    אפשר להקפיא את הטארט?

    השבמחק
  22. היי שניר!
    במקרה הספציפי הטארט לא צפוי לעבור הקפאה בצורה מושלמת,
    לאור כך שמליות מבושלות מהסוג הזה על בסיס חלמונים (קארד),
    קצת משתבשות בהפשרה והמרקם הופך לגרגירי ופחות כיפי...
    אבל הוא מחזיק מעמד יפה במקרר, אפילו 4 ימים טובים.
    כן שכן אפשר בכיף להקפיא את הקלתית עצמה, לפני או אחרי אפייה.

    השבמחק
  23. נראה מעולה!
    אני אוהבת שהמלית לימון רכה ונימוחה, האם ויתור על הג'לטין לא יהפוך אותה ללא יציבה?
    תודה!

    השבמחק
  24. היי יעל!
    אני מאוד אוהבת את המתכון כמו שהוא-
    מאחר ומדובר בכמות מאוד קטנה של ג'לטין
    המלית עדיין נשארת רכה ונימוחה,
    אך גם יציבה מספיק לפריסה.
    אפשר להסתדר כאן גם בלי הג'לטין,
    מן הסתם המלית תהיה מעט פחות יציבה, אבל לא נוזלית מדי, קצת יותר קרמית.

    השבמחק
  25. אוי את מהממת שענית לי מהר כל כך!!!!
    תודה רבה :)

    השבמחק
  26. אנונימי1/10/15 19:09

    היי, לגבי המרנג - כמה קריטי זה שאין לי מדחום?

    השבמחק
  27. אין בעיה להסתדר גם בלי מדחום.
    כדי לוודא שהסירופ הגיע לסביבות הטמפרטורה הרצויה,
    לאחר כמה דקות של בישול, צריך להתקבל סירופ שיבעבע בחוזקה
    לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש.
    אפשר גם לבצע בדיקה ידנית פשוטה כדי לוודא-
    לנטף טיפה מהסירופ לתוך כוס מים קרים, ולראות אם הסירופ מתייצב במהרה לכדור רך.
    בהצלחה ☺

    השבמחק
  28. היי! נראה מושלם!!
    האם יש אפשרות להכין את המילוי ללא ביצים? אם כן, במה ניתן להחליף?
    תודה רבה!

    השבמחק
  29. היי נועה!
    לצערי לא ניתן להכין את המילוי ללא ביצים,
    זה מה שמסמיך אותו ומהווה את כל הבסיס לקרם

    השבמחק
  30. היי,
    יצא לי להכין את העוגה ויצא מושלם, מלא מחמאות!
    שאלה קטנה:
    האם ניתן להכין פאי אישי מהתערובת? ואם כן מהו זמן ההכנה היחסי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לימור
      שמחה מאוד לשמוע :)
      אפשרי גם להכין מהמתכון טארטים אישיים.
      במקרה כזה זמן האפייה יהיה בערך 15 דקות באפייה עיוורת ו-5-8 דקות באפייה רגילה,
      עד שהקלתיות מקבלות צבע זהוב יפה.
      בהצלחה :)

      מחק
  31. היי! אם אני רוצה להגדיל לתבנית בקוטר 28, בכמה להכפיל את המתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גילי!
      עבור הגדלה לתבנית 28 צריך להגדיל את כמות החומרים ב36%,
      כלומר- להכפיל את כל אחד מהחומרים ב-1.36.
      אם זה קל לך יותר אפשר גם לעגל ל-40% :)
      בהצלחה!

      מחק
  32. היי פיה יקרה, היינו בפרדס וקטפנו לימונים והכנתי את הלמון קארד שלך יצא מדהים!!! אפשר להחליף פה את הקרם לימון בלמון קארד שהכנתי??? האם כדאי להוסיף משהו ללמון קאד כמו שמנת מתוקה??? תודה ושבת שלום!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי!
      איזה כיף זה למון קארד טרי מפירות ישר מהפרדס :)
      בהחלט אפשר למלא את קלתית הטארט בלמון קארד לקבלת טארט לימון טעים.
      בנוגע לתוספת של שמנת מתוקה פנימה, זה הכי עניין של טעם אישי.
      יש כאלה שהכי אוהבים את טארט הלימון שלהם ככה עם הרבה למון קארד,
      אבל יש כאלה שזה קצת אינטנסיבי להם מדי.
      אז אם רוצים לקבל מלית קצת יותר אוורירית וקלילה מהלמון קארד עצמו,
      אפשר לפתוח את הקארד בטריפה, ולקפל לתוכו שמנת מתוקה מוקצפת או גבינת שמנת לפי הטעם.
      מציעה שפשוט תטעמי את הקארד ותחליטי לפי טעמכם האישי.

      בלי קשר אפשר כמובן להוסיף מעל לטארט זילופים של מרנג בדיוק כמו בטארט הזה.
      בהצלחה וסופשבוע מעולה

      מחק
  33. איזו חמודה את!!!!!!! תודה רבה על התשובה המפורטת!!!! שבת שלום

    השבמחק
  34. פייה יקרה.
    אני לא חובבת פאי לימון במיוחד והכנתי אותו בעקבות בקשה..
    הפאי הזה מעולה!! הוא יצא כל כך מדוייק!!
    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :) ממש שמחה לשמוע!

      מחק
  35. דנה פרנק30/3/16 17:13

    היי :)
    רציתי לדעת בכמה להכפיל את הכמות לתבנית של 27, ובנוסף לגביי הלימונים.. זה יוצא ממש חמוץ עם 4 לימונים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דנה!
      את יכולה להכפיל את כל החומרים ב-1.3 עבור קבלת כמויות לתבנית 27.
      בנוגע לטעם - חמוץ זה הכי עניין של טעם אישי :)
      את יכולה להתחיל מכמות קטנה יותר ולטעום תוך כדי, ולהוסיף לפי טעמך
      בהצלחה :)

      מחק
  36. אנונימי10/5/16 11:46

    תודה רבה על המתכון!
    אני מעוניינת לעשות 2 עוגות קטנות בקוטר של 18 כל אחת, בכמה אני צריכה להכפיל את החומרים אם בכלל? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      זה יספיק ל-2 עוגות של 18 ס"מ בול.
      אולי אפשר להגדיל את הבצק בקטנה ליתר ביטחון
      בהצלחה :)

      מחק
  37. אנונימי10/6/16 11:15

    נראה מעולה!!
    שאלה קטנה לגבי המרנג - יכול לשרוד לילה במקרר או להכין ביום ההגשה?

    תודה רבה מראש:)

    השבמחק
    תשובות
    1. אם יש זמן להכין את המרנג ביום ההגשה זה עדיף,
      אבל הוא גם יוכל לשרוד במידה ומכינים אותו יום קודם.
      אם חורכים את המרנג רצוי לעשות זאת קרוב למועד ההגשה.
      בהצלחה :)

      מחק
  38. היי פיונת,
    2 שאלות....
    1. ניתן להמיר את השקדים בבצק?
    2. אני לא חובבת ביצים טריות... במה אפשר להחליף את המרנג...?

    תודה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תהילה!
      את השקדים בבצק ניתן להמיר בקמח.
      על המרנג ניתן גם לוותר, או להקציף חצי גביע שמנת מתוקה עם מעט סוכר ולזלף סביב
      בהצלחה :) זה טעיםםם

      מחק
  39. אנונימי3/9/16 18:36

    היי,
    האם הטארט ישרוד נסיעה של כשעה? עם המרנג?
    תודה מראש:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן נשמע לי אפשרי לגמרי.
      לגבי הטארט עצמו אין בעיה, רק להיזהר לא למעוך את המרנג :)
      בהצלחה ובתיאבון

      מחק
  40. היי אני בת 12 והכנתי את המתכון עם אמא שלי. ולמרות שהוא לוקח הרבה זמן מאוד נהננו להכין והיה ממש טעים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלה
      נעים להכיר ושמחתי מאוד לשמוע :)
      תודה שחזרת לשתף!

      מחק
  41. אנונימי30/4/17 16:33

    שאלה לי-במלית משתמשים בביצים שלמות? חלמון וחלבון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן כן, 4 ביצים שלמות ועוד חלמון אחד.
      שימוש בביצים שלמות ולא בחלמונים בלבד, עוזר למנוע קבלת טעם של ביצים במלית,
      שקיים לפעמים במליות לימון מבושלות.
      בהצלחה!

      מחק
  42. היי,
    מתכון מהמם!
    אני רוצה להכין את הטארט כטארטלטים פתוחים.
    האם לדעתך הקרם יציב מספיק? המטרה היא דיסקית פריכה, גבעת קרם ו'קיפוד' מרנג.
    בנוסף, האם כדאי לשרוף את המרנג לפני ההגשה או שאפשר יום לפני?

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...