יום שלישי, 21 ביולי 2015

עוגת קוקילידה ענקית



קיץ קיץ חם כל כך, כמה טוב שחם כל כך!"
חם למטה חם למעלה...
חם ביום וחם בלילה
חם בבטן חם בגב
חם במצח חם באף... אוף!
קיץ קיץ תיגמר...
חורף חורף בוא מהר..."

כה שרו אוזה ובץ בשנות ילדותי,
בשיר האלמותי מתוך פרפר נחמד
(וכאן בגירסת הוידאו אם מתחשק לכם להתרפק על הנוסטלגיה)

וכל כך צדקו-
כמה חיכיתי שהחורף יגמר ויגיע הקיץ,
והנה אני מתאדה לשלולית של מים על רצפת המטבח.
כמה פיללתי לרגע בו בצקי שמרים יתפחו להם חיש קל ללא עזרת תנור סורר,
והנה אני מייחלת ליום בו אכין שוב בצק פריך מבלי שיימס אחרי חצי דקה לטמפרטורת החדר,
או אטמפרר לי שוקולד מבלי להמתין שעה שלמה עד שהמסכן יצליח לרדת מ-30 מעלות במטבח הלוהט...

כל שנותר הוא להנות מהרגע-
מהשמש, מהים, מהאור שנשאר עד מאוחר,
וכמובן מזלילה של גלידה טובה,
או עוד יותר טוב - חטיף גלידה במימדי ענק!




אז אחרי שנהניתם מעוגת גלידת סניקרס הכה ממכרת
קבלו את הנשנוש החדש במיוחד לימי הקיץ החמים-
עוגת קוקילדה ענקית!

גירסת הענק לחטיף הגלידה הפופולרי, 
מורכבת מצמד עוגיות שוקולד צ'יפס, רכות ושמנמנות בגירסת אקסטרה-לארג'.
העוגיות ממולאות בנדיבותתתת בשכבה עבה של גלידת וניל ביתית, שמכינים בקלות ללא מכונה
ומשיישים בריפל של קרמל מלוח לאקסטרה שחיתות, שיהיה סוכר ולא יחסר.
לעיטור העוגייה העליונה מקושטת במטבעות של שוקולד מריר,
שמקנים לה מראה סופר חמוד של עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה.

התוצאה המתקבלת היא עוגת גלידה חמודה בטעמים קלאסיים,
פשוטה, כיפית וטעימה,
שמעולה להחזיק במקפיא וליישר פרוסה בכל פעם שמתחשק...









מעדיפים יותר עוגייה ופחות גלידה?
אפשר להשתמש בכחצי מכמות הגלידה במתכון לקבלת תוצאה עוגייתית, הדומה יותר לקוקילידה האישית.

ניתן כמובן גם למלא את העוגיות בגלידה קנויה, באיזה טעם שאוהבים.

רוצים לקצר תהליכים?

אפשר גם להמיר את הקרמל בסביבות חצי כוס של ריבת חלב או ממרח לוטוס, מחוממים קלות.

העוגה מתוקה למדי, מי שרוצה למנן מעט את רף המתיקות, יכול לוותר על הקרמל המלוח במלית.


לתוספת קראנצ'יות לעוגיות, אפשר גם לגוון אותן בתוספות שאוהבים-

חופן גדול של בוטנים מלוחים, אגוזים קצוצים גס, או קוקוס טחון.

חשוב להמתין לילה לפחות מתום הרכבת העוגה ועד לזלילה-

ברגע ההרכבה העוגיות חוטפות לרגע מכת קור ומתקשות,
אך לאחר שמתיידדות עם הגלידה במשך הלילה, מתרככות בחזרה.

חשוב מאוד לציין- אחרי צילום העוגה הכנתי אותה שוב לאירוע אחר,

הפעם קיצרתי את זמן האפייה של העוגיות, והתוצאה היתה טעימה יותר.
הזמן המועדף מעודכן במתכון, לכן קחו בחשבון שהעוגיות שתקבלו יהיו זהובות ובהירות יותר.







עוגת קוקילידה 


החומרים:

לקרמל מלוח:
60 גר' סוכר
100 גר' שמנת מתוקה
2 כפיות דבש 
1 כף סירופ תירס או גלוקוזה (לא חובה)
20 גר' חמאה
1/4 כפית מלח

לגלידת וניל (ללא מכונה):
330 גר' חלב מרוכז
2 כפיות מחית וניל, או גרגירים ממקל וניל, אפשר גם תמצית טובה
500 גר' שמנת מתוקה

לעוגיות שוקולד צ'יפס:
175 גר' חמאה, רכה
75 גר' סוכר חום בהיר דמררה
75 גר' סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
275 גר' קמח
1/4 כפית סודה לשתייה
2/3 כפית אבקת אפייה
קורט יפה של מלח
150 גר' שוקולד צ'יפס

לקישוט (לא חובה):
חופן מטבעות שוקולד מריר

כלים:
תבנית 24 (עבור העוגיות)
תבנית 22-24 ס"מ (עבור הגלידה)

אופן ההכנה:

לקרמל מלוח:
בסיר קטן מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
במקביל לבישול, מחממים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
ברגע שהסוכר מקבל צבע קרמלי יפה, יוצקים פנימה את השמנת המתוקה בזרם דק תוך עירבוב רצוף 
(זהירות מהאדים!) עד לקבלת רוטב קרמל חלק.
אם נשארים לכם קצת גושי קרמל, המשיכו לבשל תוך עירבוב, והם ימסו לאיטם.
מוסיפים את הדבש וסירופ התירס ומערבבים. מוסיפים גם את החמאה בקוביות וטורפים יחד להמסה.
משיבים לכיריים ומבשלים לעוד 2 דקות להסמכה קלה.
מערבבים פנימה גם את המלח. מצננים ומעבירים לקירור למשך שעה, כך שהתערובת מתקררת ומסמיכה.

לגלידת וניל:
מערבבים בקערה את החלב המרוכז עם הוניל.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
יוצקים לתוך החלב המרוכז, ומקפלים לתערובת אחידה.

מתחילים לצקת את תערובת הגלידה לסירוגין עם רוטב הקרמל המלוח
לתוך תבנית 22-24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה תחתית ודפנות-
יוצקים לתבנית בכל פעם כמה מצקות גדושות של תערובת הגלידה,
ומנטפים מעל בנדיבות חלק מרוטב הקרמל בעזרת כף. אם רוצים, משיישים קלות.
חוזרים על הפעולה כמה פעמים, כאשר מסיימים עם יציקת תערובת הגלידה מעל,
ומחליקים את פני השטח לשכבה אחידה. מעבירים להקפאה ל-6 שעות עד לילה להתייצבות מלאה.

במידה ואתם משתמשים בגלידה קנויה, שטחו אותה בתוך התבנית בעזרת כף,
והשאירו לכמה שעות במקפיא להתייצבות.

לעוגיות שוקולד צ'יפס:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה הרכה עם שני סוגי הסוכר לקרם רך ואוורירי.
מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומעבדים יחד לקרם חלק.
מנפים פנימה את הקמח עם הסודה לשתיה ואבקת האפייה. מוסיפים קורט מלח ומעבדים קלות רק עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות. מעבירים לקירור לשעה.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מפזרים על כל חלק מעט קמח,
ומשטחים כל אחד מהחלקים בנפרד, על תחתית של תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה-
אני שיטחתי את העוגיות פשוט בעזרת כפות הידיים, אבל אם מתחשק לכם אתם יכולים להשקיע ולרדד.
במידה ויש רק לכם תבנית אחת בגודל זה, השתמשו במסגרת התבנית כדי לעצב את הבצק על גבי נייר אפייה לגודל הרצוי,
ובעת האפייה הניחו בתוך התבנית. בכל מקרה חשוב לאפות את העוגיות בתוך התבנית עצמה,
כדי שלבצק יהיו קירות לתפוח ולהיאחז בהם.
מפזרים מטבעות שוקולד מריר לקישוט על גבי אחת העוגיות במרווחים, ומהדקים קלות.
מומלץ להעביר את עוגיות הבצק בשלב זה לקירור למשך חצי שעה-שעה.

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות,
ואופים כל תבנית בנפרד במשך 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב בהיר מאוד. העוגיות עדיין רכות בתום האפייה וזה בסדר.
(בתמונות העוגיות שחומות יותר, אבל אל תאפו אותן יתר על המידה, הקפידו לעקוב אחר זמן האפייה המצוין במתכון
לקבלת עוגיות זהובות קלות ורכות).
בתום האפייה מסירים מיד את העוגיה בעדינות מהתבנית, ומניחים להצטנן לחלוטין.

להרכבה:
מניחים בתחתית תבנית האפייה את העוגיה שאינה מעוטרת במטבעות שוקולד, כשהיא הפוכה על הגב, והתחתית פונה כלפי מעלה.
מחלצים את הגלידה מהתבנית, מניחים בעדינות על גבי העוגיה ומכסים בעוגייה שניה מעל.
מכסים את התבנית, ומעבירים למקפיא למשך הלילה לפני האכילה.
מומלץ לפרוס את העוגה בעודה בתבנית- כשמנסים לפרוס על גבי צלחת הגשה, הגלידה מנסה לברוח מהצדדים :)
העוגה נשמרת במקפיא. אפשר להוציא מהמקפיא טיפונת לפני האכילה לריכוך קל.

56 תגובות:

  1. טוב, זה משגע! כמו שמוניקה מ"החברים" הייתה אומרת: "הכי טוב זה להתחרות בעצמך". ותקשיבי - את ניצחת! ♥

    השבמחק
  2. וואו!!! זה נראה מעולה
    קוקילידה זה אחד הדברים האהובים עלי בעולם! לגמרי הולכת לנסות בקרוב :)

    השבמחק
  3. מדהים!!!מדהים!!! אני מקווה שהבן שלי לא רואה את זה ;)

    השבמחק
  4. מעיין22/7/15 21:36

    נראה מדהים!
    מתכוונת להכין ממש בקרוב, אפשר להחליף את הדבש בקרמל במשהו?
    יש כמה טועמים בני פחות משנה אצלנו ואסור דבש.

    השבמחק
  5. תודה!
    הכי כיף להתחרות בעצמי P:

    מעיין-
    אין בעיה פשוט לוותר על הדבש
    בהצלחה ובתיאבון

    השבמחק
  6. יפה! וכל הכבוד שייצרת גלידה שאפשר לצלם. פעם צילמתי הפקת מתכונים שאחד מהם היה קוקילידה, מה שהתברר כסיוט צילומי דביק ומעצבן :P

    השבמחק
  7. למזלי גלידה ביתית על בסיס חלב מרוכז היא יציבה יחסית :)
    והשתדלתי לצלם מהר, בגלל זה התמונות קצת מבאסות.
    מה שכן עד שהגעתי לצילום תמונת החתך, הגלידה כל כך נמסה שזה היה בלתי אפשרי :)

    השבמחק
  8. מושלם... הגלידה עם הקרמל... אני מאוהבת!!! הקוקלידה הענקית הזו...ממש עוגיפלצת, כמה שזה יפה!!
    אני רוצה לנסות את הגלידה עם החלב מרוכז, הבנתי שזה להיט רציני , גלידה ללא מכונה. שווה !

    השבמחק
  9. וואו, ממש בא לי להכין. יש לי שאלה, תמיד אני מסתבכת עם ריפוד של תבניות עגולות בנייר אפייה. יש לך המלצה איך לעשות את זה?
    תודה

    השבמחק
  10. היי הילוש!
    אם את משתמשת בתבניות אפייה מתפרקות שזה תמיד מומלץ, להלן הסבר פשוט-
    בעצם מרפדים את התחתית בנפרד והדפנות בנפרד.
    ראשית מניחים את נייר האפייה על בסיס התבנית, מניחים סביבו את הדפנות וסוגרים את הטבעת –
    כך התחתית כבר מרופדת. אפשר לגזור קצת את הנייר העודף מסביב כדי שיהיה יותר נוח להתנהל איתה.
    לאחר גוזרים פס שני של נייר אפייה עבור הדפנות- בגובה התבנית או קצת יותר.
    משמנים את התבנית במעט חמאה או ספריי שמן כדי שהנייר יוכל להיצמד,
    ומניחים את רצועת הנייר בתוך התבנית, צמוד צמוד לכל כאורך הדפנות. כעת התבנית מוכנה לאפייה.
    נשמע מסובך, אבל כשרגילים זה לוקח חצי דקה, ועוזר לחלץ עוגות מהתבנית בקלות. בהצלחה!

    השבמחק
  11. ניראה פשוט מעולה!!
    וזה גם שחיתותי להפליא :) אהבתי!

    השבמחק
  12. מעדכנת בלייב! חח
    הקרמל יצא לי קצת מלוח מדי אבל עדיין שווה...
    העוגיות לא מגיעות לגודל של תבנית 24 אז יצא לא עיגול סימטרי כמו שלך אבל זורמת..
    עכשיו מחכה שיצטננו כדי לחבר עם הגלידוש... מחר התמונות
    הבת שלי תזרח כשהיא תראה את זה
    תודה לפיית העוגיות 😘

    השבמחק
  13. היי רותם!
    לא נורא, בטוחה שהמתיקות של הגלידה תאזן לגמרי את המליחות ולא ירגישו.
    בחיי שהעוגיות לגמרי מגיעות ל-24, הכנתי פעמיים :)
    פשוט צריך לשטח את הבצק היטב, והוא יתפח באפייה.
    אבל גם אם יצא קטן יותר זה הכי לא משנה.

    כל הכבוד על הרמת הכפפה,
    בטוחה שהקטנה תאהב :) איזה כיף

    השבמחק
  14. איך שולחים לך תמונה?

    השבמחק
  15. את הכי מוזמנת להעלות לעמוד הפייסבוק של פיית העוגיות :)
    ואם בא לך אפשר גם בהודעה בפייסבוק של אותו עמוד
    https://www.facebook.com/sweet.cookie.fairy

    השבמחק
  16. יוסי2/8/15 20:49

    מתכוני אליפות אחד אחד!!!
    ניסיתי כבר את הלימונענע הסניקרס הקוקילדה ועוד . כל אחד מעעעעולה !!!!

    השבמחק
  17. איזה כיף לשמוע!
    תודה רבה יוסי :) מאוד שמחה שנהנית
    אתה יותר ממוזמן לשתף את התוצרים בעמוד הפייסבוק :)

    השבמחק
  18. אנונימי6/8/15 15:37

    היי!
    איזה כיף! בכל פעם שאני פותחת את הבלוג הדופק עולה,חיוך על פנים ותגובת השתאות למראה התמונות והמתכונים. אז קודם כל תודה:)
    האם תוכלי לתת מתכון לעוגת שוקולד ביתית עשירה,מרירה וטובה במקום הוניל?
    תודה.
    אילה

    השבמחק
  19. אילה6/8/15 17:27

    היי זאת שוב אילה, הכוונה כמובן הייתה לגלידת שוקולד ולא עוגת שוקולד .. :))

    השבמחק
  20. היי אילה!
    באמת תהיתי בנוגע לעוגה ;)
    לצערי אין לי מתכון שבדקתי ויכולה להמליץ עליו.
    עקרונית תתקבל לך גלידה שוקולדית אם תוסיפי בסביבות 1/2 כוס קקאו מנופה למתכון.
    או לחילופין תפחיתי את כמות החלב המרוכז כאן בחצי, ותוסיפי 150 גר' שוקולד מריר מומס,
    אפשר גם להוסיף כפית של קפה מומס וכמה כפות של קקאו לטעם שוקולדי מריר ומודגש יותר.
    אבל כאמור לא ניסיתי, אז מניחה שצריך לדייק את המינונים במהלך ההכנה.

    השבמחק
  21. קוקילידה זו אחת הגלידות האהובות עליי, השאלה היא אם העוגיות עצמן הן זהות בטעם לאמיתיות או שיש להן קריצה אישית משלך?

    השבמחק
  22. הן לא זהות למקור :)
    פשוט עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ורכות
    עוגה בהשראת קוקילידה :)

    השבמחק
  23. יש אפשרות להכין את העוגיות שוקולד ציפס כיחידות קטנות? הזמן אפייה או משהו משתנה?

    השבמחק
  24. היי תמי
    אפשר גם להכין את העוגיות כיחידות קטנות ולמלא בגלידה.
    במקרה כזה אפשר לאפות את העוגיות בחום של 180 מעלות,
    למשך בערך 12 דקות, כך שהעוגיות מקבלות צבע זהוב בהיר ועדיין רכות.
    בהצלחה

    השבמחק
  25. אנונימי4/1/16 13:28

    היי :)
    אני רוצה להכין את העוגה אבל בגרסה קצת שונה.. לעשות קראנץ' למטה (נגיד פרלינה..) וציפוי שוקולד ושקדים כמו בעוגת קנדי בר. זה יתאים לדעתך? (הכוונה להכין את הגלידה עצמה פשוט בגרסה קצת שונה של עוגה...

    השבמחק
    תשובות
    1. את מתכוונת לקראנץ' ומעל גלידה וציפוי, בעצם בלי העוגיות?
      הציפוי שוקולד שקדים לגמרי יעבוד כאן מעולה,
      אבל החשש שלי הוא שבסיס הקראנץ' יהיה קשה מדי בהקפאה,
      ושכבה דקיקה שלו בקושי תורגש לעומת שכבת הגלידה העבה...
      אני חושבת שהייתי מנסה למצוא רעיון אחר לבסיס

      מחק
  26. אנונימי5/1/16 18:17

    בסיס טורט או מרנג יעבוד פה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, הם דווקא יכולים לעבוד :)
      במיוחד מרנג, שהוא שילוב פופולרי למדי לעוגות גלידה.
      גם בסיס ביסקוויטים או פירורי ביסקוויטים יעבוד.
      בהצלחה!

      מחק
  27. היי:)
    האם ניתן להכין את העוגה עם עוגיות במקום הקרמל?
    הכוונה במקום לשיש קרמל עם הגלידה, לשים עוגיות .. ולערבב זה ניתן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי :)
      אני מניחה שכן, למה לא?
      נראה לי שכדאי לחתוך את העוגיות לחתיכות לא גדולות מדי,
      כדי לוודא שלא ישקעו

      מחק
  28. ממש תודה על התגובות:)
    ועוד שאלה. אני רוצה להכין את העוגה עם ציפוי שוקולד.. האם ניתן לעשות את העוגיה רק בתור תחתית ולצפות אותה בשלמותה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט! אפשרי לגמרי,
      ואפילו נשמע טעים מאוד :)

      מחק
  29. היי,
    כתבתי אתמול, משום מה אני לא רואה את ההודעה... בכל מקרה, זה בדיוק מה שחיפשתי!
    אני מתכוונת להכין לשבוע הבא קוקילידות אישיות ממולאות בגלידה מ'וניליה' (יש לי בערך עוד מיליארד דברים להכין). יש לי כפית קפיצית בקוטר 2 ס"מ, יש לך מושג כמה יצאו לי? וכמה זמן אפייה? אפשר לוותר על הקרמל במקרה של הגלידה הקנויה, נכון?
    ושאלה אחרונה יש סיכוי שהקוקילידות הקטנות ימתינו מוכנות עם הגלידה בפנים כמה ימים במקפיא? כמובן שעטוף היטב.
    תודה רבה על שלל מתכונים מוצלחים!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לאל!
      קודם כל והכי חשוב- מתכון הבצק הספציפי הותאם לעוגיה ענקית,
      במידה ומכינים עוגיות אישיות כדאי לעשות שינויים קלים לקבלת מרקם מושלם.
      לדעתי הייתי משתמשת בביצה אחת וחלמון אחד, במקום שתי ביצים,
      כמו כן במקום כמות אבקת האפייה והסודה לשתייה, נראה לי שכפית של סודה לשתייה תספיק.

      חוצמזה לשאלתך אין בעיה לשמור את הקוקילידות שבוע לפחות כל עוד הן נמצאות בקופסה אטומה היטב.
      קשה לי להעריך כמה עוגיות יצאו, יכולה להמר על סביבות 30, שידרשו בערך 10 דקות אפייה לגוון זהוב בהיר.
      את הקרמל בכל מקרה אי אפשר לשלב בגלידה מוכנה אז אפשר לוותר.
      עד כאן לפינת הכה את המומחה :) ובהצלחה

      מחק
  30. היי פיה עם מתכונים קסומים!
    הכנתי את הקוקילידה אך לא לפי הסדר שנראה לי שהתכוונת- קודם הכנתי את העוגיות ורק לאחר מכן (כשהתבנחץ התפנתה ;) ) הכנתי את הגלידה שכעת נמצאת במקפיא להתייצבות של 6 שעות.
    שאלתי היא כזאת- איך את ממליצה לי לשמור את העוגיות עד להרכבת הקוקילידה?
    תודה רבה

    נטע

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע
      אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה, אין צורך לשים במקרר.
      בהצלחה!

      מחק
  31. העוגה נראת מעלפת!!!
    תגידי בבקה אפשר להפוך את העוגה הזו לעוגה ללא גלוטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ולנטינה!
      תודה, מודה שזה הכי לא תחום ההתמחות שלי,
      אבל הייתי פשוט מנסה להכין עם קמח ללא גלוטן
      חג שמח :)

      מחק
  32. אנונימי20/6/16 17:32

    הייוש! הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת מעבר לכל היגיון וטעם טוב! הייתה קלה להכנה וכלכך כלכך טעימה! כמובן שעזר שיצאה מהממת! ממליצה לכולם להכין :)
    הגלידה מושלמת ויוצאת כמו בגלידריה, עד כדי כך שהייתי צריכה לשכנע אנשים שלא קניתי אותה :) כולםםםםם היו מרוצים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! :)
      תודה רבה שחזרת לספר, ושיהיה קיץ נעים וטעיםםם

      מחק
  33. היי :)
    ראיתי שכל מתכוני הגלידה אצלך מבוססים על אותו עיקרון.
    אז שאלתי היא האם אני יכולה לקחת רק את המתכון של הגלידה עצמה וליצוק לתוך כלי ארטיקים אישיים, לחלץ אחרי הקפאה ולצפות בשוקולד...?
    תודה לך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. לגמרי :) הכנתי כך כבר ארטיקים מצופים ויצא מושלם!
      אפשר גם בתבנית שקעים מסיליקון כדי שיהיה קל יותר לחלץ.

      מחק
  34. תודה :) אני רוצה להכין את הגלידה ולהוסיף לה טעם של פרי. כמה מחית לדעתך כדאי להוסיף?
    חשבתי על מנגו או פטל...

    השבמחק
    תשובות
    1. ניסיתי לשלב בה הרבה דברים, אבל מחית פרי טרם.
      תצטרכי כמות גדולה יחסית, מאחר ובניגוד לסורבה כאן טעם הפרי ידולל על ידי השמנת המתוקה והחלב המרוכז.
      בנוסף לדעתי יהיה צורך להפחית מכמות השמנת המתוקה על חשבון.
      לא יכולה לתת לך מינונים כי כאמור לא ניסיתי בעצמי,
      מניחה שאפשר למצוא ברשת מתכונים דומים שאולי יעזרו לך לקבל הערכה
      בהצלחה

      מחק
  35. היי
    לא מספיק שהעוגה טעימה ברמות
    היא חוסלה תוך יום

    השבמחק
    תשובות
    1. זו באמת תקלה חמורה במתכון :)
      איזה כיף לשמוע דני!

      מחק
  36. וואו!!! חייבת להכין!
    2 שאלות, תודה מראש :)
    1. שאלה טכנית- האם ניתן להכין את העוגה עם תבנית אחת? לגבי העוגייה כמובן שאחלק את הבצק ובכל עם אאפה רק חצי ממנו, אך אם הבנתי נכון- גם הגלידה צריכה להיות במקפיא כשהיא בתבנית, כך שאם אני מבינה נכון צריך לפחות 2 תבניות?
    2. קראתי בתשובות קודמות שאפשר לוותר על הדבש, ורשום במתכון שגם על סירופ התירס/ גלוקוזה ניתן לוותר. מה שניהם נותנים למתכון שניתן להשמיטם? (ז"א, אם אשמיט את שניהם, למה לצפות? :))
    שוב תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לשאלותייך-
      1. אין בעיה להכין את העוגה עם תבנית אחת בלבד.
      לשם כך להכין את הגלידה מראש, ולאחר שקפאה היטב להסיר מהתבנית,
      להעביר לניילון נצמד או נייר אלומיניום מונח על צלחת, ולשמור במקפיא עד להרכבה.
      2. דבש וסירופ תירס הם חומרים שלא מתייצבים לגמרי בהקפאה, ולכן מוסיפים קצת רכות לקרמל,
      הדבש כמובן גם מוסיף טעם. אבל לא יקרה שום דבר אם תשמיטי :)
      בהצלחה! וזלילה נעימה

      מחק
  37. היי, איך להכין את הקרמל?
    פשוט לחמם סוכר? לא צריך להוסיף מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אור
      אין צורך להוסיף מים, פשוט לשטח את הסוכר בסיר בשכבה דקה,
      ולבשל על להבה בינונית-נמוכה מבלי לערבב עד לקבלת קרמל.
      אם יש צורך לעירבוב במהלך הבישול פשוט לנער קלות את הסיר.
      בהצלחה :)

      מחק
    2. תודה רבה על המענה המהיר ועל המתכונים הנפלאים!

      מחק
  38. שירי7/5/17 16:13

    היי.. שתי שאלות: לא כל כך הבנתי איך להכין בתבנית אחת. קודם להכין את הגלידה, להקפיא ולהוציא מהתבנית ואחר כך להכין את העוגיה? האם אפשר להכין עוגיה אחת עבה ולחתוך באמצע? דבר שני, כמה ימים מראש אפשר לשמור במקפיא?

    המון תודה על המתכונים המדהימים שלך!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירי!
      אז ככה-
      אחרי שהגלידה קפואה ומוכנה, אפשר באמת להוציא אותה מהתבנית ולשמור בהקפאה עד להרכבה.
      בינתיים להניח על תבנית או מגש או צלחת גדולה, מצופה בנייר אפייה או ניילון נצמד או נייר כסף כדי שלא יידבק.
      בנוגע לעוגיות לצערי אין אפשרות להכין עוגייה אחת עבה ולחתוך באמצע כי היא תתפורר ותישבר לך לגמרי,
      אין ברירה אלא לאפות כל אחת בנפרד. אולי את יכולה פשוט לקנות תבנית חד פעמית בקוטר המתאים ואז לחסוך לך קצת זמן.

      את העוגה המוכנה אין בעיה לשמור שבוע ואפילו שבועיים בהקפאה לפני שאוכלים, רק לדאוג שיהיה עטוף היטב. אפשר גם להכין את הגלידה זמן רב מראש ואת העוגיות כמה ימים לפני האכילה אם מעדיפים.
      בשמחה ובהצלחה :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...