יום שלישי, 4 באוגוסט 2015

אין חגיגה בלי עוגה





בתקופה האחרונה אני קצת נחה על זרי הדפנה בעבודה,
והקוראים הקבועים שלי ודאי מצליחים להבחין בכך בקלות.
בכל זאת, תקופה בה מתפרסם פוסט חדש בכל שבוע לא קרתה פה... כנראה מעולם
בבלוג הזנוח שלי, שחייו ומותו תלויים על חוט השערה
ביחס ישיר לתקופות העומס שלי בעבודה.

אז נכון שמדובר בתקופה זמנית ומוגבלת, שעומדת להסתיים ממש בקרוב,
אבל בינתיים אני נהנית מהרגע
כשעובדת לראשונה בחיי בשעות נורמטיביות,
חוזרת יחסית מוקדם, סופי השבוע שלי פנויים,
וסוף סוף יש לי זמן לישון, לאכול, לחיות, לעשות מלאנת'לפים גיחות לשופינג,
וגם להקדיש הרבההההה זמן פנוי לאפייה.

בחודשים האחרונים,
כל סופשבוע כבר הפך אצלי על דרך קבע לשבת של אפייה,
ואני מחכה בשקיקה בכל פעם מחדש לעוגה או לקינוח החדש שאכין השבוע.







הפעם החלטתי לשתף אתכם בעוגת יומולדת קלאסית וממש טעימה,
שתהיה להיט נהדר לכל חגיגה שתיקרה בדרככם ותדרוש עוגת מוס שוקולד מפנקת.
המתכון מבוסס לחלוטין על הקינוח ההורס הזה של מישלאק, בהכפלה של כמות המוס ובשינוי אדרת כולל,
כי כבר מהרגע שהכנתי אותו לראשונה, ממש התחשק לי לעשות לו אדפטציה לעוגת יומולדת קלאסית-
כי הוא כל כךךךךך מושלם למטרה!

אז מתחת למעטה הספרינקלס החמוד הזה,
מסתתרת עוגה שוקולדית נהדרת וממששש טעימה
שמורכבת מבסיס של עוגת שוקולד אוורירית,
המוברשת בנדיבות בסירופ שוקולד שמעניק לה לחות ורכות.
מעל יושבת לה שכבה עבה של מוס שוקולד חלב,
במרקם קרמי ומעודן ובטעם נפלא,
שאפילו מכינים ללא שימוש בג'לטין כלל!

העוגה מצופה ומעוטרת בקצפת של שוקולד חלב,
ומצופה בהרבהההה סוכריות צבעוניות.

היא גם לא מורכבת מדי להכנה, ואהובה על מבוגרים ועל ילדים כאחד
מה שהופך אותה לעוגה מושלמת לגמרי לימי הולדת,
או סתם ככה כשמתחשק לכם להתפנק במשהו מתוק ומושחת.
אז צאו לרכוש לכם ערימות של שוקולד,
והכינו את השמנת המתוקה-
לא תהיה כאן דיאטה, אבל תהיה כאן חגיגהההה!











יש להכין את העוגה לילה קודם, אפשר גם יומיים מראש ואפילו שלושה,
אך מומלץ להצמיד את הסוכריות לדפנות העוגה רק ביום ההגשה-
אחרי זמן רב בקרם, הסוכריות מתרככות מעט, ומאבדות קלות מצבען.

רוצים להכין את העוגה זמן רב מראש?
אפשר להכין ולשמור בהקפאה זמן רב (לפני ציפוי הדפנות בסוכריות),
ולהפשיר במקרר לילה לפני האכילה.

פחות במצברוח לסוכריות צבעוניות?
אפשר גם לצפות את העוגה בתלתלי שוקולד, בקוקוס טחון, או בסוכריות עדשים.
אפשר גם לוותר על ציפוי הדפנות לחלוטין וללכת נטורל :)

לקבלת תוצאה מירבית, מומלץ להשתמש בקקאו משובח ובשוקולד איכותי.

חוצמזה אם נשארים לכם ספרינקלס על הרצפה שבוע אחרי ההכנה - לא באחריותי!

וכן, אין בעוגה ג'לטין כלל!









עוגת מוס שוקולד חלב עם ספרינקלס


החומרים:

לסירופ שוקולד:
40 גרם (4 כפות) סוכר
15 גרם (כף וחצי) קקאו, מנופה
120 מ"ל (חצי כוס) מים

לבסיס עוגת שוקולד:
2 חלבונים, בטמפרטורת החדר
60 גרם (שליש כוס) סוכר
3 חלמונים
50 גרם (שליש כוס) קמח  (לפסח אפשר להמיר בקורנפלור)
15 גרם (כף וחצי) קקאו

למוס שוקולד חלב:
150 מ"ל (שני שליש גביע פחות כף) + 450 מ"ל (גביע ושלושת רבעי) שמנת מתוקה
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
15 גרם (כף) סוכר חום
קורט יפה של מלח
3 חלמונים
550 גרם שוקולד חלב, קצוץ

לקצפת שוקולד חלב:
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
1/3 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה
50 גרם שוקולד חלב משובח, קצוץ

לעיטור:
סוכריות צבעוניות (מיכל גדול)

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לסירופ שוקולד:
מערבבים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, ומביאים לרתיחה.
מערבבים היטב, מסירים מהאש, ומצננים.

לבסיס עוגת שוקולד:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים פנימה את החלמונים ומקציפים ממש קלות במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
מוציאים את הקערה מהמערבל, מנפים פנימה את הקמח והקקאו, ומקפלים ממש רק עד לקבלת תערובת אחידה.
אל תקפלו יתר על המידה, כדי שהעוגה תישאר אוורירית.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית, עם תחתית מרופדת בנייר אפייה (מרופדת רק בתחתית, לא בדפנות),
ואופים את העוגה במשך 10 דקות, עד שהיא יבשה למראה מבחוץ, אך עדיין מעט רכה למגע.
מצננים קלות בתנור עם דלת פתוחה, ומוציאים החוצה לטמפרטורת החדר.

לאחר שהעוגה מצטננת קלות, אך עדיין מעט חמימה, מנקבים אותה קצת בקיסם, ומתחילים להספיג אותה בסירופ השוקולד-
מברישים את העוגה היטב היטב בסירופ, כל פעם קצת, עד שהעוגה רוויה לגמרי וסופגת את כל כמות הנוזלים.
בשלב מסוים היא נראית כבר שבעה אבל אל תוותרו לה, קחו הפסקה קלה והמשיכו להספיג. מעבירים בינתיים לקירור.

למוס שוקולד חלב:
בסיר קטן מערבבים 150 גר' של שמנת מתוקה עם חלב, ומביאים לרתיחה.
טורפים יחד בקערה קטנה חלמונים, סוכר חום, וקורט יפה של מלח.
יוצקים לתוך תערובת החלמונים בערך מחצית מכמות השמנת החמה, בהדרגה תוך עירבוב רצוף, להשוואת הטמפרטורות. מחזירים את התערובת כולה לסיר, ומבשלים על להבה נמוכה,
תוך עירבוב רצוף, עד שהתערובת מסמיכה קלות ומצפה גב של כף, כך שמתקבל לנו קרם אנגלז.
(אם יש לכם מדחום בבית, אפשר גם למדוד 83 מעלות).

מניחים את שוקולד החלב הקצוץ בקערה גדולה, שמים מעל מסננת, ויוצקים דרכה את הקרם החם על השוקולד.
מניחים לשבת כך לדקה-שתיים כך שהקרם מרכך את השוקולד, ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
מצננים לטמפרטורת החדר. לאחר שהתערובת הצטננה לגמרי ולא קודם,
מקציפים את 450 גר' השמנת המתוקה הנותרת לקבלת קצפת רכה, מוסיפים אותה לתוך קרם השוקולד, 
ומקפלים במרית לקבלת מוס שוקולד חלק.

מרפדים את דפנות התבנית, כשבתחתיתה עוגת השוקולד, בשקף או ברצועה של נייר אפייה.
יוצקים את המוס פנימה, מיישרים ומעבירים לקירור או להקפאה למשך הלילה-
בקיץ מאוד כדאי להעביר להקפאה, קל יותר לצפות את העוגה כשהיא קפואה, במיוחד במזג אוויר שרבי,
והעוגה ממילא תפשיר די מהר. אפשר לשמור את העוגה בצורה זו במקפיא זמן רב מראש.
בינתיים עוברים להכנת קצפת השוקולד, שצריכה לשהות במקביל במקרר לילה מראש.

לקצפת שוקולד חלב:
מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והוניל, יוצקים לתוך קערה ובה שוקולד החלב הקצוץ,
מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס, ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
למחרת מעבירים את קצפת השוקולד לקערת מערבל חשמלי, ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
מפרישים כמה כפות יפות מהקרם לקערה קטנה עבור ציפוי הדפנות,
את שאר הקצפת מעבירים בינתיים לקירור כדי שלא תימס בחום ותישאר יציבה.

מחלצים את העוגה מהתבנית, מקלפים את השקף או נייר האפייה, ומורחים את דפנות העוגה בשכבה דקה של קצפת.
מצמידים אל הדפנות בעדינות ובסבלנות הרבה הרבה סוכריות צבעוניות, כך שמצפים את כל היקף העוגה.
(לציפוי נוח וקל, אפשר להניח את העוגה על רשת אפייה המונחת מעל תבנית גדולה ונקייה,
או על מעמד של עוגה שעומד מעל תבנית, ולהצמיד בכל פעם כמות גדולה של סוכריות לעוגה בעזרת היד.
כך כל הסוכריות שנופלות לנו, יפלו ישר לתבנית ולא יתפזרו על כל הרצפה).

מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנטר חלק, או כל צנטר דקורטיבי שאתם אוהבים,
ומעטרים את העוגה בקרם סביב סביב. (אני השתמשתי בצנטר חלק מס' 17). 
אם רוצים מצפים גם את פני העוגה עצמה בשכבה דקה של קצפת שוקולד. שומרים במקרר.





67 תגובות:

  1. מהממת! לא משנה איזו עוגה את מכינה - היא נראית מיליון דולר ♥♥♥

    השבמחק
  2. זמנך הפנוי הוא הרווח שלנו . תודה על מתכונים כתיבה וצילומים נהדרים

    השבמחק
  3. תודה בטוח אבדוק

    השבמחק
  4. נהנים מהזמן החופשי שלך. עוגות מעלפות!

    השבמחק
  5. מהמם! - כבר אמרו? :)

    השבמחק
  6. הילה5/8/15 15:07

    היי, זה מהמם כמו תמיד!
    שאלה - איך את מזלפת את העיגולים בצורה צדדית אך אחידה? יש לך טיפ לזה אולי? :)

    השבמחק
  7. תודה לכולם על הפירגון :)
    שווה לנסות זו יופי של עוגה!

    הילה-
    שאפו על תשומת הלב לזילוף הצידי :)
    לא התחשק לי שהשפיץ יהיה למעלה, אז פשוט זילפתי בצורה אופקית ולא אנכית-
    מניחים את הצנטר במקביל לעוגה, לוחצים קצת כך שמתקבלת בועה של קרם,
    ומושכים קצת את השקית לקבלת הצ'ופצ'יק הקטן.
    בנוגע לאחידות פשוט משתדלים להיות מדויקים וזהים בזילוף :)

    השבמחק
  8. איזו עוגה מושלמת לחגיגות. גדולים וקטנים הולכים להתעלף עליה!
    כמה כיף שיש תקופות רגועות בעבודה - פתאום הכל נראה יותר ורוד ותרפיית האפיה חוגגת. מקווה שתקופת הרגיעה תימשך עוד קצת, שנוכל ליהנות מפוסטים מושקעים שכאלה בכל שבוע :-)

    השבמחק
  9. עוד הילה6/8/15 00:35

    איזה מקסים!
    איך יישרת את מוס השוקולד בצורה מושלמת כזאת?

    השבמחק
  10. בוקר טוב לך, את מושלמת!

    השבמחק
  11. תודותתתת!

    עוד הילה :)
    הכי כדאי ליישר את המוס בעזרת ספטולה ולא מרית-
    יוצא הכי יפה וחלק שאפשר

    השבמחק
  12. אנונימי8/8/15 18:20

    איך המוס לבן? הכוונה לשוקולד חלב או שוקולד לבן?

    השבמחק
  13. היי
    המוס עשוי שוקולד חלב כמצוין.
    בתמונה נראה בהיר יותר בגלל התאורה החזקה, וביחס לעוגת השוקולד שהיא מאוד כהה.
    מניחה שזה גם תלוי בבהירות של מסך המחשב- אצלי זה לא נראה לבן לגמרי...

    השבמחק
  14. עוגה נהדרת! אני מאדדדדדדדדד אוהבת עוגות מוס, ויופי של שילוב טעמים

    השבמחק
  15. ישר מהאגדות...

    השבמחק
  16. רגינה23/8/15 14:35

    עוגה נראת מצויין ואני רוצה להכין ליום הולדת של בני
    האם המוס מחזיק גם ללא ג'לטין?

    השבמחק
  17. היי רגינה
    אל דאגה, המוס ממש יציב בגלל כמות השוקולד שבו-
    ממש אין צורך בג'לטין.
    יומולדת שמח :)

    השבמחק
  18. עוגה כלכך יפה ובטוח מוצלחת!
    פשוט מעולה!

    השבמחק
  19. מעיין10/9/15 11:09

    עוגה מהממת ובכלל התמונה ממש טובה!
    את חושבת שתעבוד גם עם מוס שוקלד לבן?

    השבמחק
  20. היי מעיין!
    לצערי שוקולד לבן ידרוש מתכון אחר למוס,
    הוא לא מתנהג בדיוק אותו הדבר.
    ממליצה להכין את העוגה כמו שהיא, היא באמת מעולה

    השבמחק
  21. העוגה נראית מעולה! מכינה ליום ההולדת של אחיין שלי:)
    מדידת הנוזלים נעשית גם היא לפי גרמים או הכוונה למיל'?

    השבמחק
  22. היי תמר!
    בפועל זה לא ממש משנה-
    בנוזלים כמו מים או חלב המדידה בגר' או במ"ל זהה לגמרי,
    ובשמנת מתוקה ההבדל הוא בגרמים ספורים,
    אז מה שנוח לך :)
    בהצלחה, זו יופי של עוגת יומולדת

    השבמחק
  23. אנונימי4/10/15 17:41

    היי תודה על הבלוג הנהדר הזה
    ואת יכולה אולי להגיד לי טיפים איך לקצוץ את השוקולד?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם יש סכין מטבח גדולה וטובה,
      קל לקצוץ את השוקולד על קרש חיתוך בלי בעיה.
      קני לך סכין איכותית, והחיים יהיו קלים :)

      מחק
  24. אנונימי13/11/15 19:16

    אם אני חולה על נוגט ובא לי להוסיף קצת מחית.. לדעתך צריך להגדיל את כמות הסוכר או לא? כי המחית של ולרונה לא מאד מתוקה..
    חחח שאלה מוזרה, אני יודעת :)
    תודה!!!
    סופ"ש מושלם ^_^

    השבמחק
  25. לדעתי ממש לא יהיה צורך להגדיל את כמות הסוכר,
    אבל עניינים של סוכר הם הרי תמיד עניין של טעם אישי-
    הכי פשוט לטעום אם התערובת ולהחליט לבד אם צריך להוסיף, לפי טעמך :)
    בהצלחה

    השבמחק
  26. אני רוצה להכין את העוגה אבל בגרסה קטנה יותר, רינג של 18 או 20. איך להקטין את הכמויות? או שלהכין את אותה הכמות ברינג 16 וגם 18, זה יספיק לשניהם?

    השבמחק
  27. היי עדי
    אין בעיה להקטין את המתכון בהתאם לגודל הרצוי,
    ואפשר גם להכין ב-2 תבניות של 18 ו-16 ס"מ, זה יספיק בדיוק.

    במידה ומקטינים, כן הייתי משאירה את בסיס עוגת השוקולד ביחס הנוכחי,
    וקורצת את הקוטר הנדרש לאחר האפייה, זאת מאחר ועלול להיות בעייתי להקציף כמות חלבונים מאוד קטנה.
    כמות של 70% תספיק לך עבור תבנית של 20 ס"מ,
    זה אומר הכפלת כל אחד מהחומרים ב-0.7 לחישוב הכמויות הנדרשות.
    בהצלחה!

    השבמחק
  28. אנונימי27/11/15 23:58

    הי :)
    הכנתי את העוגה אבל היא לא הצליחה "לשתות" את כל הנוזלים. המשכתי בהכנה ועכשיו היא במקפיא וראיתי שיש קצת מהסירופ סביב העוגה האפויה.
    את חושבת שלאחר הפשרה זה יטפטף או "ילכלך" את הקצפת ויגרום לה לנזול או משהו?

    השבמחק
  29. היי :)
    נעלמה לי התגובה אז אנסה שוב...
    הכנתי את העוגה אבל היא לא הצליחה ממש לשתות את כל הסירופ. המשכתי בהכנה והקפאתי.
    כשחילצתי אותה מהרינג ראיתי שיש סירופ על העוגה האפויה ואני חוששת שכשתפשיר הסירופ יטפטף ו"ילכלך" את הקצפת.
    ניראה לך שתהיה בעיה?
    תודהה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה
      עקרונית כמות גדולה של נוזלים אכן יכולה להמיס קצת את הקצפת לאחר ישיבה ממושכת,
      אבל במקרה הזה סביר להניח שלא מדובר על כמות סירופ גדולה מדי,
      שמעטפת הקצפת תצליח לחסום, ולכן מניחה שלא צפויה להיות בעיה.
      את יכולה להספיג קצת את הסירופ סביב דפנות העוגה בנייר סופג כדי שלא יפריע לקצפת ליתר ביטחון,
      ולמרוח שכבת קצפת עבה יחסית סביב קו החיבור של העוגה.
      בהצלחה ובתיאבון :)

      מחק
  30. אנונימי10/12/15 21:25

    שלום , אני רוצה להכין את העוגה לחגיגה משפחתית ולצורך כך היא חייבת להיות ללא גלוטן. האם אפשר להמיר את הקמח בבסיס העוגה בקורנפלור או שיש לך רעיון לבסיס עוגה אחר נטול גלוטן... רב תודות

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שקורנפלור יעבוד כאן בסדר גמור,
      אם רוצים אפשר גם להמיר חלק מהכמות בשקדים טחונים :)
      שיהיה בהצלחה

      מחק
  31. היי, יש לי תבנית בקוטר 28.. בכמה צריך להגדיל את הכמויות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לינוי!
      כדי להתאים את העוגה לתבנית 28,
      צריך להגדיל אותה ב-40%.
      כלומר- להכפיל את כל אחד מהחומרים ברשימת המרכיבים ב-1.4
      5 דקות של מחשבון ואת שם :)
      בהצלחה

      מחק
  32. פעם שלישית שאני מכינה את העוגה, והיא תמיד קוצרת מחמאות! תודה רבה!
    הפעם, שכחתי להכין את שוקולד החלב מראש ועד שמזגתי את קרם האנגלז עליו, הקרם התקרר קצת ולא המיס את השוקולד. אז חיממתי הכל על בן מארי עד שהשוקולד נמס. זה קריטי מבחינת הטעם או היציבות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמר
      איזה כיף, שמחה לשמוע!
      כל עוד קרם האנגלז לא קיבל גושים בבישול אין שום בעיה, יופי של אילתור :)
      בפעם הבאה במצב כזה עדיף פשוט להמיס את השוקולד במיקרו או על בן מארי,
      ורק אז לצקת לתוכו את קרם האנגלז ולערבב.

      מחק
  33. היי,
    פעם ראשונה שאני אכין את העוגה...
    נראית ממש מדהים!
    האם ניתן להכין עם שוקולד מריר (רגיל של הפרה) במקום שוקולד חלב?

    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. שימוש בשוקולד מריר ידרוש התאמות במתכון,
      כך שאני ממליצה לדבוק במקור. בהצלחה זו עוגה מעולה!

      מחק
  34. אנונימי24/5/16 17:17

    אני חוששת ממתיקות יתר - כמה מתוקה העוגה? האם אפשר להחליף את קצפת שוקולד החלב בקצפת קפה, ואם כן, פשוט להוסיף קפה נמס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להכין קצפת קפה, במקרה כזה אפשר פשוט לוותר על השוקולד המומס בקצפת ופשוט להקציף אותה עם קפה מומס במעט מים חמים ומצונן לטמפרטורת החדר.
      אגב אם רוצים אפשר גם להוסיף קפה למוס השוקולד עצמו, קפה ושוקולד חלב משתלבים נהדר.
      בהצלחה!

      מחק
  35. שאלה לגבי התגובה על הקפה - איך אפשר לשלב קפה בקרם כזה? רק נס קפה באבקה/גרגירים? אפשר להשתמש באספרסו ממכונה? (מנת אספרסו מוכנה)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי!
      אם רוצים להוסיף את הקפה למוס, יש שתי אופציות- אספרסו או קפה מגורען / קפה נמס.
      במידה ומשתמשים באספרסו, צריך לקזז את כמות הנוזלים שמוסיפים מכמות החלב שבמוס,
      כי בעצם פרט לקפה אנחנו מוסיפים עוד נוזלים לתערובת, וצריך לשמור על כמות הנוזלים הקיימת.
      במידה ומוסיפים קפה מגורען או נמס, ממיסים אותו בכף של מים רותחים ומוסיפים לחלב המתבשל בסיר בתחילת מתכון המוס.
      אם רוצים להוסיף קפה לקצפת, צריך להוסיף כחצי כפית קפה מגורען או נמס לשמנת המתוקה בזמן ההקצפה.
      בהצלחה :)

      מחק
  36. תהילה4/7/16 10:42

    העוגה נראית מדהימה!
    היא תעבוד עם שוקולד פרה...?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תהילה!
      לתוצאה מירבית הכי כדאי להשתמש בשוקולד שווה מחנויות האפייה,
      אבל אפשר גם בשוקולד פרה. בהצלחה!

      מחק
  37. קאפקייק10/8/16 11:11

    עוגה מהממת!! רציתי רק לוודא, גם את הלמעלה ציפית בקצפת או שזה המוס עצמו?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :) מבטיחה שהיא גם ממש טעימה.
      אכן ציפיתי את פני העוגה עצמה בשכבה דקה של קצפת שוקולד כדי שצבע העוגה יהיה אחיד,
      אבל המוס עצמו בגוון די דומה כך שלא חייבים לעשות זאת
      בהצלחה

      מחק
  38. אם אין לי לילה מראש להכין, היא תיהיה בסדק אחרי 4 שעות במקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליאורי!
      4 שעות זה קצת גבולי... אני חושבת שתזדקקי ללא פחות מ-6 שעות.
      אין בעיה להכין אותה מראש אפילו שבוע-שבוע וחצי קודם ולשמור בהקפאה
      בהצלחה

      מחק
    2. תודה על התגובה המהירה! 6 שעות יש לי :)

      מחק
  39. היי
    הכנתי את העוגה
    מאוד מוצלחת אך ממש מתוקה. יכול להיות שבגלל כמות השוקולד חלב במוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רותם
      העוגה מתקבלת מתוקה למדי, אבל זה לגמרי עניין של טעם אישי
      גם סוג השוקולד יכול להמתיק יותר.
      אם רוצים אפשר בפעם הבאה להמיר חלק מכמות השוקולד בשוקולד מריר
      חג שמח!

      מחק
  40. אנונימי17/11/16 18:32

    לתבנית של 26 צריך להגדיל כמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם רוצים שהעוגה תתקבל גבוהה מאוד כמו במקור אפשר להגדיל ב-20% (להכפיל את החומרים ב-1.2),
      אם לא היא תהיה פשוט סנטימטר פחות :)

      מחק
  41. אנונימי11/12/16 11:34

    היי שלשום הכנתי את העוגה שלך והמוס יצא במרקם גרגירי כשאוכלים אותו.. מה הסיבה יכולה להיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      יתכן שהשוקולד חומם יתר על המידה בהמסה, נשרף קצת והפך גרגירי, לכן הותיר פירורים גרגיריים בתוך המוס.
      אופציה נוספת היא שקרם האנגלז בושל יותר מדי- אולי בחום גבוה מדי, אולי ליותר מדי זמן, אולי מבלי לערבב מספיק, ולכן הפך גרגירי והשאיר גרגירים במוס.
      מקווה שיצא טעים בכל זאת

      מחק
  42. לא הבנתי כמה שמנת מתוקה במוס שוקולד לבן..יוצא 600 מ"ל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סיון
      כן, משתמשים ב-600 מ"ל שמנת מתוקה בסך הכל
      (2 גביעים וחצי פחות 2 כפות)
      בהצלחה

      מחק
  43. אנונימי2/1/17 14:38

    משערת שלא מגישים את העוגה מהמקפיא.. כמה זמן הפשרה צריך?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמובן, שומרים את העוגה במקרר כפי שמצוין,
      כדאי להפשיר במקרר לילה לפני האכילה.
      בהצלחה

      מחק
  44. אנונימי31/1/17 00:38

    האם כל השוקולד חום תודה מראש שפירא יוסי

    השבמחק
    תשובות
    1. כל הכמות היא שוקולד חלב

      מחק
  45. אנונימי24/3/17 17:12

    הכנתי את העוגה בדיוק על פי הכללים והכמויות הרשומות, ואציין שאני אופה המון, ויש 2 בעיות גדולות בעוגה זו.
    הבסיס שוקולד יצא מאוד דק ולא כמו בתמונה והמוס יצא מתוק עד כדי בחילה, הזוי שזה 6 חב' שוקולד ועוד כמויות הסוכר שמוסיפים זו ממש מתכון לסכרת!
    אמרתי אתן צ'אנס לאור מעט הביקורות, יצאתי מאוכזבת. לא אני ולא בני משפחתי נגענו בעוגה ישר נזרקה לפח!
    חבל על המרכיבים וחבל על האנרגיה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אנונימי/ת
      תודה שחזרת לספר, וצר לי לשמוע שלא התקבלה לטעמך.
      לטובת העוגה אציין שגולשים רבים הכינו אותה יותר מפעם אחת
      ורבים אף סיפרו לי שהפכה לעוגת ימי ההולדת הקבועה אצלם,
      אז כנראה שזה מאוד עניין של טעם, ואולי גם סוג השוקולד בו משתמשים.
      אגב גם העובדה שהבסיס יצא דק מדי פגמה לדעתי בתוצאה הסופית,
      מאחר והוא מאוד מאזן את מתיקות העוגה.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...