יום שבת, 5 בדצמבר 2015

סופגניות וניל אפויות (לחנוכה ולכל השנה!)



קולולולו! שוב חג הטיגונים הגיע במלוא הדרו,
וזה הזמן לרכוש ליטרים של שמן לטיגון סופגניות ולביבות,
להוסיף מראש עוד חור (או שניים) בחגורה,
להתעלם מכך ש"אחרי החגים" כבר הגיע,
אך להתנחם בעובדה שיש עוד טונות של זמן לחזור לגזרה עד לקיץ הבא, הידד!
(מה שלגמרי מותיר לנו את הרשות לדחוף לפה עוד סופגניה, לא?)

עם זאת אחרי כל ערימותתתתת המתוקים שזללתי בתקופה האחרונה + כל הסופגניות שחוסלו במסגרת חגיגות טרום חנוכה,
(גם אתם פשוט חייביםםםם לטעום מכל אחד מטעמי הסופגניות שבמארז?!)
הכי לא יזיק לי לעשות כאילו-אני-קצת חותכת בקלוריות...

אז הפעם אני לוקחת לרגע הפסקה מכיופים עם קינוחים מרובי שכבות במיוחד כדי לשמח לכם את החג,
ואלו דמי החנוכה שלי אליכם הפעם-
מתכון פשוט וקלאסי לסופגניות אפויות וממולאות בקרם, שהכנתי במיוחד לאור בקשותיכם,
וכל מי שיודע שאני גרגרנית-על וחובבת דונאטים מושחתים ועתירי קלוריות, יודע שזו הקרבה אמיתית ;)

פרט לכך שהן אפויות, הסופגניות האלה עוברות אפייה כבר ביחד עם המלית- מלית עשירה של פטיסייר וניל,
שקצת מתייצבת ומסמיכה במהלך האפייה אך עדיין נשארת רכה,
כך שגם נחסך לנו הטיגון, וגם נחסכת ההתעסקות במילוי הסופגניות בתום האפייה.
קרם הפטיסייר משמש לנו הפעם גם לקישוט הסופגניה,
והוא מזולף מעל למאפים בצורת ספירלה, ומעניק לסופגניות דוגמא שבלולית וחמודה
(כמובן שמי שפחות אוהב להשתעשע בזילופים, גם יכול לוותר על הקישוט)




ומה במבחן התוצאה?
הרבה אנשים אומרים שסופגניות אפויות הן בעצם לחמניות,
ואי אפשר לומר שהם לגמרי טועים :)
אין מה לעשות, אפייה לעולם לא תוכל להחליף טיגון מבחינת המרקם שהיא מעניקה,
כך שאפשר לדקדק ולומר שהתוצאה המתקבלת היא יותר עוגות שמרים קטנות שהתחפשו לסופגניה.
עם זאת מדובר בעוגות טעימות, במלית ונילית מעודנת,
שאצלי התקבלו בהתלהבות יתרה ונושנשו חיש קל, מבלי שלאף אחד היה איכפת אם הן סופגניות אמיתיות או לא,
כך שמי שמחפש לנכס לעצמו קצת פחות קלוריות באופן יחסי, ובעיקר לחסוך ניקוי שפריצים של שמן מהכיריים,
ודאי יהנה מהן מאוד - בחנוכה, או בכל יום אחר בשנה!

מי שרוצה לשדרג את עצמו עוד יותר, יכול גם לטבול את הסופגניות בציפוי של גנאש שוקולדי,
ולזלף את ספירלות הקרם מעל, לקבלת סופגניות בוסטון ונילה טעימות.

חוצמזה ברוח החג כמובן שלא יכלתי להתאפק ומילאתי חלק מהסופגניות גם בריבת תות לאחר האפייה,
ופידרתי מעל בנדיבות הרבה אבקת סוכר-
התוצאה שהתקבלה הפעם, בעלת טעם סופגנייתי בהרבה! :)
כך שאתם בהחלט יכולים לפרגן לעצמכם ולמלא את הסופגניות בכל מלית שאתם אוהבים.
אז אין ספק שעדיין לא מדובר כאן במאכל דיאטטי, אבל בחיים הכל יחסי :)




ואם בכל זאת אתם מוכנים להשקיע בעצמכם הפעם, לשים פס על הדיאטה,
ולהנות כמו שצריך מסופגניות שוות לפחות פעם בשנה (מגיע לכם!)
תוכלו למצוא כאן בבלוג את הדבר האמיתי, מתכון מעולהההה שמתאים להכנת דונאטס וסופגניות נפלאות.

אם אתם כבר בענייני טיגונים למה שלא תזרקו לסיר הטיגון על הדרך גם קנולי טעים בטירוף?
ואם אתם מושחתים באמתתתתת, מחכה לכם גם פסגת השחיתות המטוגנת - סניקרס הפתעה!

אז נשנוש נפלא ושיהיה חג חנוכה שמחחחחחחחחחח!








כמה דברים לפני שמתחילים:


הכי חשוב לומר- אפייה לעולם לא תוכל להחליף טיגון מבחינת המרקם שהיא מעניקה,
  כך שאפשר לדקדק ולומר שהתוצאה המתקבלת היא יותר עוגות שמרים קטנות שהתחפשו לסופגניה.
  עם זאת מדובר בעוגות טעימות, במלית ונילית מעודנת, שאצלי התקבלו בהתלהבות יתרה ונושנשו חיש קל,
  מבלי שלאף אחד היה איכפת אם הן סופגניות אמיתיות או לא.

- הסופגניות יוצאות יופי גם במלית ריבה!
  לשם כך אפו את כדורי הבצק כמו שהם ללא מלית,
  ובתום האפייה כשהם עדיין קצת חמימים, מלאו אותם בריבה,   ולא לשכוח הרבה אבקת סוכר מעל :)
  אפשר כמובן למלא את הסופגניות באותו האופן בכל מילוי וציפוי שרוצים.

- רוצים לשדרג את סופגניות הוניל עוד יותר?
  טבלו אותן בתום האפייה בציפוי של גנאש שוקולד, לקבלת סופגניות בוסטון ונילה.
  את ספירלת הוניל תוכלו לזלף לקישוט על גבי הציפוי. 

שווה להשקיע במקל וניל עבור המלית, הוא יעניק לה כמובן את התוצאה הכי טעימה!

- מלית הפטיסייר קצת מתייצבת ומסמיכה במהלך האפייה אך עדיין נשארת רכה,
  אך מי שמעדיף לזלול את המלית שלו רכה וקרמית לגמרי, 
  יכול גם לדחות את שלב המילוי לתום האפייה, לאחר שהסופגניות מצטננות.

- חובבי הטעם ההדרי, מוזמנים להוסיף לבצק כפית של קליפת לימון או תפוז מגוררת לבישום.

- ממש חשוב לכם לקצץ בקלוריות עוד יותר?!
  תוכלו לוותר על הברשת המאפים המוכנים בחמאה, ולהמיר את השמנת המתוקה במלית בחלב.

ועוד לפני שתשאלו- כן, אפשר גם להשתמש בקמח שמרים.

- המאפים במיטבם ביום האפייה






סופגניות וניל אפויות


החומרים ל-8-9 סופגניות גדולות, או 12-15 קטנות:

לפטיסייר וניל:
200 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות 3 כפות)
125 מ"ל חלב (חצי כוס)
1 מקל וניל (אפשר גם כפית מחית וניל או תמצית טובה)
4 חלמונים
90 גר' סוכר (חצי כוס פחות כף)
30 גר' קורנפלור (3 כפות שטוחות)

לבצק:
300 גר' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
5 גר' שמרים יבשים (כפית וחצי), או 15 גר' שמרים טריים
40 גר' סוכר (3.5 כפות)
1/2 כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל חלב, מעט חמים (חצי כוס)
40 מ"ל מים, מעט חמימים (3 כפות)
70 גר' חמאה, רכה 

לציפוי:
1 ביצה 
1 כפית חלב
50 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה: 

לפטיסייר וניל:
בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב ושמנת מתוקה עם גרגירי הוניל ומקל וניל, או מחית/תמצית.
טורפים יחד בקערה קטנה חלמונים עם סוכר וקורנפלור.
יוצקים את החלב החם פנימה בהדרגה תוך טריפה רצופה להשוואת טמפרטורות.
משיבים את התערובת לסיר, ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה עד להסמכה טובה, לקבלת קרם פטיסייר סמיך. 
מעבירים לכלי רחב, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות לפחות, ורצוי למשך הלילה.

לבצק:
בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים יחד את הקמח עם שמרים וסוכר. מוסיפים מלח ומערבבים.
מוסיפים ביצה ולשים קלות. יוצקים פנימה את החלב והמים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה תוך כדי לישה, מוסיפים ללוש לעוד 8-10 דקות,
עד לקבלת בצק אלסטי ורך, שכבר כמעט לא נדבק לאצבעות.
מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה כמעט עד להכפלת הנפח,
אפשר גם להתפיח בקירור למשך הלילה.
בימים חמים או במידה והבצק מרגיש רך ושומני מדי, כדאי להעביר אותו בתום ההתפחה לקירור לשעה-שעתיים.

מחלקים את הבצק ל-8-9 חלקים (או ל-12-15 כדורים לקבלת סופגניות קטנות), מגלגלים כל חלק לכדור,
מכסים ומניחים לנוח לרבע שעה.
על משטח מקומח ממש קלות, משטחים כל כדור בצק בכפות הידיים.
מניחים במרכז עלה הבצק כמות נדיבה של פטיסייר (בערך 2 כפות לסופגניה גדולה, וכף לסופגניה קטנה),
וסוגרים את שולי הבצק כלפי המרכז, כך שהבצק עוטף את המלית לגמרי. מגלגלים בעדינות לכדור-
ודאו שאין בכדורים שלכם חורים, כדי שהמלית לא תנסה לזלוג במהלך האפייה,
וזכרו להישאר כמה כפות מהקרם עבור עיטור הספירלה.
מסדרים בתבנית אפייה במרווחים, מכסים ומניחים להתפחה כמעט עד להכפלת הנפח. 
במידה ואתם מעוניינים להכין את הסופגניות במלית ריבה או בשאר מליות אחרות, התפיחו את כדורי הבצק כמו שהם,
ואת המלית הזריקו לסופגניות המוכנות בתום האפייה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים ביצה עם כפית חלב, ומברישים את כדורי הבצק.
מעבירים את יתרת הפטיסייר לשקית זילוף, גוזרים חור קטנטן בקצה או משתמשים בצנטר חלק ודק,
ומזלפים ספירלה של קרם על גבי כל כדור בצק, מבפנים כלפי חוץ.
אופים במשך כ-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים צבע זהוב יפה (אל תאפו יתר על המידה כדי שלא לייבש אותם).
מברישים את המאפים בחמאה מומסת מיד עם צאתם מהתנור. המאפים במיטבם ביום ההכנה.



ובתצלום השבועי לילד-
מי יצליח למצוא את החנוכיה המתחבאת בתמונה? :)


44 תגובות:

  1. תענוג של מתכון שבוע טוב

    השבמחק
  2. נראות כל כךךךך טוב!!! חג שמח ♥

    השבמחק
  3. החנוכיה משתקפת בכפית? :)
    נראה מהמם!! - מכינה היום

    השבמחק
    תשובות
    1. דוז פואה ;) קבלי תיק ותקליט

      מחק
  4. הן פשוט מהממות!! לרוב אני לא אוהב סופגניות אפויות אבל את אלה אהיה חייב לנסות משהו, כי הן פשוט יפהפיות וממולאות בקרם פטיסייר טעים טעים! :) חג שמח!

    השבמחק
  5. זה נראה אדיר!!!

    השבמחק
  6. מדהים מדהים מדהים
    אהבתי את רעיון הספירלה
    ולגבי המלית.. ובכן.. Great minds וכו'...
    חג שמח!

    השבמחק
  7. הן ניראות נהדר, ואין לי ספק בלל שהן מאד טעימות.
    אני אישית מעדיפה לקרוא להן בשם אחר(עוגות רכות, או כל דבר אחר) כי סופגניות אפויות הן תמיד בהשוואה לסופגניות מטוגנות וזאת לא השוואה טובה.
    חג שמח ומתוק!!

    השבמחק
    תשובות
    1. מסכימה לגמרי :)
      כבר ציינתי בגוף הפוסט שמבחינתי הן יותר עוגות שמרים קטנות שהתחפשו לסופגניה,
      כי אין ספק שהתוצאה המתקבלת ללא טיגון אחרת לגמרי, אך עדיין טעימה :)
      חג שמח!

      מחק
  8. נראות מעולה!! יש לי טיפ קטן בשבילך. תכיני את אותו מתכון שלך רק תשימי בבצק שמרית ומשפר אפייה. המשפר אפייה נותן לסופגניות האפויות מרקם מדהים שהכי מזכיר סופגניןת מטוגנות. אם לא הייתי מנסה בעצמי לא הייתי מאמינה. במבחן הטעימה 15 אנשים טעמו וכולם הסכימו שזה מאוד קרוב למטוגנת.ממליצה.

    השבמחק
  9. אנונימי18/12/15 00:06

    את מהממת כרגיל בביצועייך!!!! אבל אני פשוט חייבת לשאול: מאיפה המפיות המהממות??? אנא....גלי.. אני פשוט חייבת גם...

    השבמחק
    תשובות
    1. מ-domo! מאוהבת בהן קשות :)
      ויפה שיש מי שיודע לשאול את השאלות החשובות, חחחח

      מחק
  10. נראה מעולה :)
    רציתי לשאול אם אחרי קירור הפטיסייר יש צורך להקציף אותו?
    או שמכניסים לבצק כשהוא במרקם ג׳לי כזה..?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין צורך להקציף את הפטיסייר, אפשר לקפל קצת לפני השימוש כדי לפתוח אותו חזרה למרקם קרמי.
      אם מעדיפים מרקם קצפתי קליל יותר אפשר לקפל פנימה חצי גביע של שמנת מתוקה מוקצפת.
      בהצלחה וזלילה נעימה :)

      מחק
  11. אנונימי22/12/16 09:25

    באחת הגרסאות לסופגניות קראתי שניתן להוסיף לבצק השמרים קצת אינסטנט פודינג כדישהבצק יניה רק ואוורירי... האם את ממליצה? ומהי הכמות שהיית מוסיפה לבצק?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא ניסיתי את בצק השמרים הספציפי בשילוב פודינג אבל זה אפשרי בהחלט,
      זה לא ייצור סופגניות יותר אווריריות, אבל כן יכול ליצור בצק קצת יותר מעודן.
      לכמות כזו כף שטוחה של פודינג תספיק לגמרי
      בהצלחה וחנוכה שמח

      מחק
  12. הי! אמרת שניתן להשתמש בקמח שמרים... כמה לשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפשר להשתמש בקמח שמרים בדיוק ככמות הקמח המצויינת במתכון
      שאר התהליך נשאר זהה
      בהצלחה :)

      מחק
  13. שלום :)
    המתכון מעולה והסופגניות יצאו מעולות, כולנו התלקקנו חבל על הזמן.
    אני רוצה לשדרג את הסופגניות ולעשות אותן מושחתות עוד יותר, חשבתי לשלב קוביית שוקולד או ריבה במילוי הכדורים. את חושבת שזה יעבוד או שזה פשוט יישרף?
    כמו כן, כדי להקל על עצמי במילוי בצקים לרוב אני מחלקת את המילוי מראש ומקפיאה ואז עוטפת בבצק כשזה קפוא וזה קל יותר, את חושבת שזה יעבוד כאן או שההקפאה תזיק לקרם?
    תודה וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל!
      כיף גדול לשמוע שיצא מוצלח :(
      בהחלט אפשר לטמון בכל לחמניה כמה קוביות שוקולד,
      אפשר גם ריבה ורצוי קונפיטורה עשירה עם חתיכות פרי בפנים.

      בנוגע להקפאה- לצערי במקרה הזה לא ניתן להקפיא את המלית,
      קרם פטיסייר לא אוהב שמקפיאים אותו והופך גרגירי בעת ההפשרה,
      אבל זה לגמרי יופי של טריק כדי לחסוך התעסקויות מיותרות
      בהצלחה וחנוכה שמח!

      מחק
    2. תודה רבה על המענה המהיר!
      האם יש לך המלצות למילויים נוספים למי שמתעצל להכין קרם פטיסייר? או סתם לא מספיק להתכונן מראש?

      מחק
    3. אין בעיה לאפות את הסופגניות כמו שהן ללא מלית,
      ולמלא בתום האפייה בכל מלית שאוהבים לסופגניות קלאסיות-
      ריבה אדומה, ריבת חלב, גנאש שוקולד או כל מלית אחרת שמעדיפים

      מחק
  14. הכנתי את הסופגניות, כולם אצלנו היו תמימי דעים ואמרו שהן יותר טעימות מסופגניות מטוגנות (אצלנו מחרימים את המטוגנות) ונרשמה התלהבות רבה. מה שביאס אותי הוא שחלק ניכר מהמלית ברח החוצה, למרות מאמצי. האם תוכלי לתת הסבר מפורט יותר לסגירת הסופגניות כך שהמלית לא תברח?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כיף גדול לשמוע :) הן באמת תחליף מעולה לסופגניות המטוגנות.
      השתדלי בפעם הבאה פשוט לאטום את הסופגניות היטב לאחר המילוי-
      קודם לרכז את כל הפינות מעל למלית שבמרכז, ואז לצבוט את כל הפינות היטב יחד,
      לאחר כדאי לגלגל קצת את כדור הבצק בין כפות הידיים
      כדי לוודא שמקום הצביטה יעלם כמה שיותר והמלית תיאטום היטב בפנים.

      מחק
  15. היי פיה, זה נראה טוב וטעים כל כך וממש בא לי להכין אותן.
    הבעיה היא שהבן שלי אלרגי לחלב :(
    יש איזה סיכוי שתוכלי לומר לי באילו תחליפים להשתמש מבלי שהטעם והצורה ייהרסו לגמרי?
    הבן שלי ממש מתבאס כשאני מכינה דברים שנראים כל כך טוב והן חלביים ואסורים לו.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני!
      צודק ממש, זה באמת מבאס. במקרה הזה אפשרי להמיר גם לגירסה נטולת מוצרי חלב.
      חשוב לומר ששינוי במרכיבים תמיד יעניק גם שינוי בטעם, אין תחליף אמיתי לזה אבל עדיין אפשר ליצור דברים דומים שיהיו טעימים. במקרה הזה עבור הבצק במקום חלב להשתמש בחלב סויה, ובמקום חמאה בשמן או שמן קוקוס בכמות של 50 גרם. עבור הפטיסייר להמיר את השמנת המתוקה ואת החלב לקרם קוקוס, יתקבל טעם יותר קוקוסי בהתאם. להברשת הסופגניות בתום האפייה אפשר להשתמש בשמן קוקוס, או אם מעדיפים לוותר למרות שזה מעניק טעם סופגנייתי יותר. בהצלחה וחנוכה שמח!

      מחק
    2. תודה רבה!!!
      אני אנסה ואעדכן את תגובתו. (תהיה לו יום הולדת 5 בחנוכה...) :)

      מחק
    3. חמוד כזה :) בהצלחה ומזל טוב!
      הנה גם עוגת יומולדת ללא מוצרי חלב אם תצטרכי
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2017/08/chocolate-birthday-cake.html

      מחק
    4. אהההה ברור!!! כבר ניסיתי אותה בגרסא בלי הקישוטים ;)
      לא נשאר פירור...

      מחק
  16. היי!
    כתבת שהסופגניות טעימות ביום האפייה. האם ניתן להכין אותן (בצק) עם המילוי של הפטיסייר ולהשאיר בקירור לילה ואז לאפות אותן יום אח"כ כדי שהיו טריות? או שצריך לאפות ביום ההכנה והמילוי של הבצק ופשוט להגיש אותן יום אח"כ (האם הן יהו טעימות יום אחרי האפייה?)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נוגה!
      סופגניות באופן כללי, אפויות או מטוגנות תמיד יהיו במיטבן ביום ההכנה, למחרת הן פחות טעימות משמעותית ולכן ממש ממליצה לאפות ולהגיש באותו היום, אחרת חוסר הטריות מורגש.
      לצערי התפחה עם המלית לאחר העיצוב למשך הלילה תגרום להתפחת יתר ולא ממליצה לעשות זאת,
      אבל כן ניתן להכין את הבצק ולהתפיח אותו לאחר הלישה במקרר למשך הלילה כשהקערה מכוסה היטב בניילון נצמד, להכין גם את המלית ולשמור במקרר למשך הלילה, ולמחרת לעצב, למלא את הבצק ולאפות. בהצלחה וחנוכה שמח

      מחק
  17. היי, מקווה לתגובה מהירה (כי אני מתה כבר להכין את הסופגניות). הבצק והקרם נמצאים במקרר כבר קרוב ל-4 שעות. זה מספיק זמן לדעתך או שחייבים לחכות לילה שלם?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני!
      בוקר טוב, מניחה שהתשובה כבר לא רלוונטית :) לפעם הבאה-
      לפטיסייר 4 שעות יכולות להספיק, רק צריך לוודא שהוא מספיק קר ויציב.
      לבצק עצמו אם רוצים לקצר תהליכים צריך להתפיח מחוץ למקרר, 4 שעות בקירור לרוב לא יספיקו כי המקרר מאט משמעותית את קצב ההתפחה אבל שעתיים בטמפרטורת החדר יעשו את העבודה.
      בהצלחה וזלילה נעימה

      מחק
  18. היי פיה, תודה רבה על התשובות. השארתי את הבצק ללילה והכנתי היום בבוקר. אני עוד צריכה לעבוד על הנראות שלהן כי הן יצאו מאוד עקומות :) אבל לא נשארה אחת! עפו עליהן וזה עוד בגרסא הפרווה... אז תודה רבה וחג שמח.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! משמח ממש במיוחד בגירסת הפרווה :)
      תודה על העידכון וזלילה נעימה

      מחק
  19. מוריה13/12/17 18:42

    תודה רבה על המתכון! נראה מעולה! האם ניתן למרוח חלבון במקום ביצה (שנשאר מהפטיסייר)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      עדיף להשתמש בביצה טרופה כפי שמצוין
      חלבון לבד לא יתרום להשחמת המאפה

      מחק
  20. מוריה13/12/17 22:57

    הסופגניות יצאו נפלא!! נשארו לנו סופגניות ואנחנו רוצים לשמור למחר. במקרר? במקפיא? בטמפרטורת החדר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      שמחה לשמוע שהצליח :) עדיף לדעתי לשמור במקרר ולחמם קצת לפני שאוכלים
      זלילה נעימה וחנוכה שמח

      מחק
  21. פיה יקרה, האם אפשר לעצב את הסופגניות עם המלית בתוכן ולהפיא לפני התפחה שנייה? כך שאוכל להוציא מהמקפיא מחר להפשיר, לקשט ולהתפיח התפחה שנייה ולאפות? איזו קונפיטורה היית ממליצה לשלב עם הפטיסייר? מה מידת הצמיגיות שרצוי שתהיה? תודה, עדי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      באופן כללי אין בעיה להקפיא סופגניות לפני התפחה שנייה, הבעיה כאן היא דווקא קרם הפטיסייר שהוא קרם שלא עובר טוב הקפאה ומתפרק בהפשרה, לכן במידה ומכינים אותן עם המלית הנוכחית לא בטוחה שכדאי לקחת את הסיכון.
      באופן אישי לא הייתי משלבת פה קונפיטורה כי אוהבת את טעם הוניל נטו ככה ולא הייתי רוצה להפריע לו :) אבל אפשר להוסיף לפי הטעם האישי שלך. אם כבר הייתי מוסיפה קצת אוכמניות קפואות ומופשרות שישבצו את הקרם במקום. בהצלחה וחנוכה שמח

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...