יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

מרתון העוגיות הגדול חוזר! חלק ב'




אם בזמן הקרוב תפסעו ברחוב,
ותופעו לגלות עוגייה ענקית צועדת מולכם-
תדעו שזו ודאי אני.

אחרי 8 סוגים שונים של עוגיות שפיזזו אצלי במטבח במהלך שבוע האפייה,
אספקת חמאה ענקית שהוקצפה לאווריריות,
קילוגרמים של קמח שנופו וקופלו,
ערימות של אבקת סוכר שהוסיפו נימוחות עד בלי די,
מערוך שאיבד את עצמו לדעת,
ופיית עוגיות אחת שאפתה ללא הרף וכמובן זללה המוני עוגיות בעצמה-
אין פלא שאני מרגישה כמו עוגייה גדולה ועגלגלה...

כן זה הרגע בשנה להשקיע קצת זמן איכות בכל מי שמתלונן שבבלוג יש רק מתכונים מסובכים,
ולפנק אתכם במתכונים לעוגיות יפות וטעימות,
כי תודו שאין כיף יותר מלזלול עוגיות ביתיות טובות ליד הקפה, ובעיקר בחורף.

בחלק א' של מרתון העוגיות שלי,
כבר הספקתם לנשנש איתי-
-עוגיות טריפל ספירלה יפות מראה
-מרגניות מרנג ממולאות בקרם לימון, רכות וטעימות
-ביסקוטי חצי-חצי - כי למה לבחור כשאפשר גם וגם?
-ועוגיות פסטליות נמסות בפה, עם גנאש בשלושה צבעים

גם הפעם נמשיך לאכול עוגיות להנאתנו
בחיפוש אחר העוגיה המושלמת לכוס התה שלכם
ו... אם תציעו לי עוגייה בחודש הקרוב-
אל תעלבו אם אסרב, טוב?









ונפתח במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שוות ביותר, כי אי אפשר בלי!
ולמרות שהן אולי העוגיות הכי מכוערות בפוסט (אבל תודו שהקופסה המהממת לגמרי מאזנת P:)
הן לגמרי בין העוגיות הכי טעימות שבו.

בשידרוג הטעיםםם הזה לפי מתכון של הקראש החדש שלי, השף פטיסייר פיליפ קונטצ'יני,
(כי הייתי חייבת להכניס מתחת לרדאר מתכון צרפתי בין שלל הניסויים),
מתקבלות עוגיות שוקולד צ'יפס מעט רכות,
מועשרות בכמות יפה של שוקולד משני סוגים - גם שוקולד חלב וגם שוקולד מריר, קצת אגוזים קצוצים,
והשוס - שבבים של קרמל ובוטנים מקורמלים, שבהחלט משדרגים את העוגיות האלה רמה אחת למעלה.
התוצאה המתקבלת - עוגיות שוקולד צ'יפס בנוסח סניקרס, שלא תוכלו להפסיק לזלול...

המתכון מניב כמות גדולה של עוגיות תפוחות ושמנמנות, כך שניתן להכין גם חצי או שליש מהכמות.






עוגיות שוקולד צ'יפס חלב ובוטנים בקרמל


החומרים לכ-70-80 עוגיות גדולות:

לבוטנים בקרמל:
130 גרם (שני שליש כוס) סוכר
1 כף מים
100 גרם (כוס) בוטנים שלמים, טבעיים

לבצק:
275 גרם חמאה, רכה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
220 גרם (כוס דחוסה פחות כף גדושה) סוכר חום כהה
3 ביצים
גרגירים ממקל וניל (אפשר גם כפית מחית וניל או תמצית טובה)
חצי כפית מלח ים אטלנטי, או קורט מלח יפה
445 גרם (שלוש כוסות ורבע) קמח
20 גרם (2 כפות) קמח מלא (אפשר להמיר גם בקמח רגיל)
1/2 כפית אבקת אפייה
80 גרם (שלושת רבעי כוס) אגוזי מלך, קצוצים גס
130 גרם מטבעות שוקולד מריר קטנים, או שוקולד קצוץ
130 גרם מטבעות שוקולד חלב קטנים, או שוקולד קצוץ

אופן ההכנה:

לבוטנים בקרמל:
מכינים בהישג יד תבנית אפייה מרופדת במשטח סיליקון או בנייר אפייה.
בסיר קטן מערבבים יחד סוכר ומים, לקבלת תערובת סוכר לחה.
מביאים לרתיחה, ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-5 דקות, עד לקבל סירופ סוכר סמיך מאוד,
שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש. (למי שיש מדחום יכול למדוד 116 מעלות).
מוסיפים את הבוטנים, ומניחים להתבשל יחד תוך עירבוב לעיתים, עד שהתערובת מתקרמלת לחלוטין לקרמל עמוק.
יוצקים מיד את הקרמל והבוטנים לתבנית האפייה, מטים מעט את התבנית כך שהתערובת תשתטח בשכבה יחסית דקה.
מצננים היטב להתייצבות. במידה ומכינים את התערובת מראש, שומרים בקופסה אטומה עד לשימוש.

לבצק:
על קרש חיתוך עם סכין חדה, קוצצים גס את תערובת הבוטנים והקרמל שהתייצבה.
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר לקרם רך ואוורירי.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם ומערבבים. מוסיפים את הוניל והמלח ומערבבים.
מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה ומעבדים לבצק חלק ורך.
לבסוף מוסיפים פנימה את הבוטנים המקורמלים, האגוזים הקצוצים ושני סוגי השוקולד ומערבבים כך שנטמעים בבצק.
מעבירים את הבצק לקירור למשך שעתיים. הבצק יתייצב קלות, אך עדיין יישאר רך.
יוצרים מהבצק בידיים רטובות כדורים של כ-4 ס"מ ומסדרים במרווחים בתבנית אפייה.
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ואופים את העוגיות 10-12 דקות לקבלת צבע זהוב יפה. מצננים וזוללים!








חובבי הקפה,
אוהבי עוגיות איכותיות-
את העוגיות האלה אתם חייביםםם לנסות!

עוגיות חמאה פריכות במתיקות מאוזנת, עם נגיעות קטנות של מלח,
ומלית ריבת חלב שמאזנת את המתיקות,
אבל הטוויסט נמצא דווקא בקפה מגורען שמעורבב בתוך הבצק
ומשאיר בו הפתעות קפה מרירות וכיפיות בכל נגיסה.

חשוב להשתמש בהכנת העוגיות בקפה מגורען, ולא בקפה נמס,
כדי שהקפה לא ייטמע בבצק, אלא ישאר כגרגירים מפוזרים שכיף למצוא בעוגייה.

למי שאוהב טעם קפה מודגש, ממליצה בחום להשתמש ב-2 כפות של קפה טוב,
מי שרוצה לקבל עוגיות עדינות יותר, יכול להסתפק בכף אחת.

רוצים לקבל טעם קפה עוד יותר מודגש ואיכותי? נסו להשתמש בפולי אספרסו טחונים





עוגיות קפה וריבת חלב


החומרים לכ-35 עוגיות:
220 גרם חמאה, רכה מאוד
120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח
1/3 - 1/2 כפית מלח
2 כפות חלב או מים 
1-2 כפות קפה מגורען
ריבת חלב למילוי

אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה והסוכר לכמה דקות קרם אוורירי.
מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח, ולשים כך שמתחילים להיווצר מעט פירורי בצק.
מוסיפים גם את החלב או המים, ולשים רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
הבצק יישאר פירורי וזה בסדר, אך במידה ומרגיש יבש מדי, אפשר להוסיף עוד כף של חלב או מים,
אבל חשוב שהוא לא יהיה רטוב מדי כדי שגרגירי הקפה לא ימסו.
לסיום מוסיפים פנימה קפה מגורען, ומעבדים קלות כך שיתפזר בצורה שווה בבצק.
מעבירים את פירורי הבצק הגדולים למשטח עבודה, מאחדים בכפות הידיים לכדור בצק,
ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.

מוציאים את הבצק מקירור לשים מעט לריכוך בצק עלול להיות מעט קשה או מתפורר לאחר קירור, 
אבל יתרכך חזרה בלישה). מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק בעובי של כ-3-4 מ"מ,
קורצים עוגיות בצורה ובגודל הרצוי, אם רוצים גם יוצרים במחציתן חור קטן במרכז, בכל צורה שמתחשק.
בימים חמים או במידה והעוגיות מרגישות רכות מאוד בשלב זה,
מעבירים אותן לקירור או הקפאה קלה להתייצבות לפני האפייה.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 12-14 דקות עד להזהבה יפה.
מצננים היטב, וממלאים כל צמד עוגיות בריבת חלב.







אני מודה, הרעיון המטופש הזה לעוגיות קלפים יושב לי בראש כבר שנים,
מאז שקניתי קופסה של חותכנים קטנטנים,
שבין השאר הכילו גם צורות של עלהיהלוםלב ותלתן...
ואין ספק שזה לגמרי הניצול המתבקש עבורם :)

אז הפעם כשהרהרתי ביני לבין עצמי על מתכונים מעניינים לעוגיות,
שוב עלה הרעיון והחלטתי סוף סוף להרים את הכפפה ולהגשים את החזון העוגייתי,
לקבלת עוגיות קלפים טעימות וחמודות,
שאפשר קודם לשחק איתן - ואחר כך גם לאכול!

ואם שאלתם את עצמכם לרגע-
ברוררר שלא עמדתי בפיתוי, והייתי חייבת גם לנסות ולבנות מהן מגדל קלפים.
לבושתי אודה שלאחר סימני אי יציבות בהקמת הקומה השלישית במגדל,
השתפנתי ועצרתי את פרויקט הבניה, במחשבה על המפלה הצפויה :)

אין לכם חותכים מתאימים?
אפשר להשתמש במתכון להכנת עוגיות ריבה בכל צורה שמתחשק.




עוגיות קלפים


החומרים ל-14 עוגיות גדולות:

לבצק:
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
קורט יפה של מלח
200 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
1 ביצה
1-2 כפות מים או חלב

למילוי:
ריבה אדומה
ממרח תמרים

כלים:
חותכנים קטנטנים בצורות עלהיהלוםלב ותלתן

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפים קוביות חמאה ואת הוניל, ומעבדים לקבלת בצק פירורי.
מוסיפים את הביצה ומעט חלב או מים, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקירור לשעה לפחות להתייצבות.

מרדדים כל אחד מחלקי הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות, לעלה בצק בעובי של כ-3-4 מ"מ.
בימים חמים או במידה והבצק מרגיש רך יחסית לעבודה, מעבירים לקירור או הקפאה קלה להתייצבות לפני המשך העבודה.
בעזרת סכין חדה, יוצרים מהבצק מלבנים בגודל של כ-6x9 ס"מ,
וקורצים צורות בחצי מהעוגיות בעזרת חותכנים קטנים בצורות של עלהיהלוםלב ותלתן,
בפינה השמאלית העליונה, והימנית התחתונה של כל קלף.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 10-12 דקות להזהבה קלה.
אם יש צורך ניתן ליישר את דפנות העוגיות בעזרת סכין חדה.
מצננים היטב, מצמידים את עוגיות הלב והיהלום בעזרת הריבה האדומה, ואת עוגיות התלתן והעלה בממרח תמרים.
משחקים קלפים, וזוללים :)







למרות ריבוי מתכוני העוגיות הפריכות שנקלע במקרה לפוסטים הללו,
ההעדפה האישית שלי תמיד תהיה לעוגיות רכות, ואם אפשר כאלה שיהיו ממולאות במלית קרמית
כדי ששנינו ביחד נימס בנימוחות אל תוך השקיעה...

אז לסיום המרתון העוגייתי הזה, קבלו עוגיות גילטי פלז'ר נהדרותתת לזלילה-
עוגיות שמנמנות ורכות, מבצק רך וקצת נימוח,
במלית עשירה של שוקולד מריר. 
נראה אתכם מפסיקים לנשנש!

לי הן קצת הזכירו את הקרמוגית בגירסה המשודרגת,
רק במעטפת עוגייתית יותר בצקית ורכה.





קרמוגיות שוקולד מריר


החומרים ל-34 עוגיות:

לבצק:
250 גרם חמאה, רכה
140 גרם (כוס ועוד 2 כפות) אבקת סוכר
3 חלמונים  
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
קורט מלח
350 גרם (2 כוסות וחצי) קמח
1/3 1 כפיות אבקת אפייה

למלית שוקולד:
280 גרם שוקולד מריר, קצוץ
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) שמנת מתוקה
2 כפות ליקר טוב - דוגמת אמרטו, פרנג'ליקו, או רום  (לא חובה)

לעיטור:
מעט שוקולד מומס

אופן ההכנה:

לבצק:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים יחד חמאה רכה ואבקת סוכר לקרם רך.
מוסיפים חלמונים, וניל וקורט מלח ומעבדים לתערובת חלקה.
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.

למלית שוקולד:
ממיסים ביחד במיקרו או על בן מארי את השוקולד המריר והשמנת המתוקה, ומערבבים לתערובת חלקה.
אם רוצים מוסיפים מעט ליקר שאוהבים. מעבירים לקירור להתייצבות מלאה.

לאחר שהמלית והבצק התייצבו, יוצרים מהבצק בידיים מקומחות כדורים של 3-4 ס"מ,
משטחים כל כדור בעזרת כף היד ליריעת בצק דקיקה,
מניחים במרכז כפית ממלית השוקולד (אפשר להיעזר בכפית טבולה במים חמים כדי לחלץ את המלית),
סוגרים את הבצק מעל, ומגלגלים בעדינות לכדור (קצת כמו שממלאים מעמול).
חשוב מאוד שבבצק לא יהיו חורים והמלית תהיה עטופה לגמרי, כדי שלא תנזול במהלך האפייה.
מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים, ומשטחים כל עוגייה קלות בעזרת כף היד.
מעבירים לקירור או הקפאה למשך כשעה, אפשר גם יותר.

מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 15-20 דקות. מצננים היטב.
אם רוצים מעטרים לאחר צינון במעט שוקולד מומס, בעזרת קונוס מנייר אפייה.

העוגיות במיטבן ביומיים הראשונים.



עד כאן מרתון העוגיות שלי להפעםםםםם!
ואם נשאר לכם טעם של עוד, קפצו לבקר גם במתכוני מרתון העוגיות של החורף שעבר-
מחכה לכם חלק א'  ולצידו בצניעות ממתין גם  חלק ב' 
כמו כן ברחבי הבלוג תוכלו למצוא עוד הרבההה עוגיות שוות שרק מחכות שתאפו אותן...

בברכת נשנוש טעים, ואפייה נעימה!


47 תגובות:

  1. OMG העוגיות קלפים מהממות ברמות על! וגם הקרמוגיות מושלמות. בכלל, בא לי על כולן כאן ועכשיו ליד הקפה שלי :) פוסט מהמם!!!

    השבמחק
  2. מהמם .מכין כבר מחר . תודה

    השבמחק
  3. אין עליך! מדהימה כל פעם מחדש. והקלפים זה פשוט רעיון גאוני!! מריירת פה על המקלדת כאילו אין מחר

    השבמחק
  4. שירית דביר28/12/15 13:07

    ואוווווווט ואוווווווו ואוווווווו פוסט מגניבבבבבבב
    אחותי ,שאפו ענקי
    העוגיות קלפים מהממות ממש וכל השאר אליפות ממש.אוהבת......

    השבמחק
  5. וואו, וואו, וואו !!!

    השבמחק
  6. תודה רבה.
    בעוגיות הקפה אין ביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן במקרה הזה אין ביצים,
      מעט מים או חלב מאחים את הבצק במקום,
      כדי לקבל מרקם יותר פריך :)

      מחק
  7. הרסת אותי. אני מתחילה מעכשיו להתכונן למשלוחי המנות של פורים.
    אלף תודות !!!!

    השבמחק
  8. אין מילים בפי. טוב נו.. אולי חוץ מ.. תודה!!!

    השבמחק
  9. ממש וואווווו!!
    יש פה לפחות שני סוגי עוגיות שאני אשמח לנסות.

    השבמחק
  10. התמונות פשוט מהממות. איך זה שאין לך חשבון אינסטגרם???

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      כבר שאלו אותי רבות, והאמת שבדר"כ לא מוצאת לזה זמן...
      יש כל כך הרבה התעסקות ממילא בבלוג ובפייסבוק,
      אבל אולי הגיע הזמן באמת לתת לזה צ'אנס :)

      מחק
  11. אפשר לשים בעוגיות קפה חצי חמאה חצי מחמאה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי :)
      מודה שלי יש בעיה עם הטעם של מחמאה,
      אבל עקרונית זה לגמרי אפשרי!

      מחק
  12. היי:)
    כל העוגיות נראות מעולות שאני בקושי מצליחה להחליט ממה להתחיל :)
    מה שכן, הקרמוגית קורצת לי כי אני מכינה גם נשיקות וזה סוגר לי את הפינה של החלמונים ;)
    ועליהן השאלה - האם הבצק של הקרמוגית מתאים להחתמה? (הכוונה היא לחותמות שמטביעות מלים/צורות בעוגיה) על פניו יש לי הרושם שהוא רך מדיי, אבל יש סיכוי שאני טועה ואני סופסוף אזכה לנסות את החותמת שלי? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ניצול חלמונים זה שיקול מצוין לבחירה :)
      והרושם הראשוני שלך לגמרי צודק, הבצק יהיה רך מדי,
      הוא יתפח וישתטח בתנור ולא יישאר זכר לחותמת.
      כנראה שגם הפעם היא תאלץ להמתין להזדמנות הבאה :)
      לא לשכוח להקפיד לקרר טוב את הבצק לאחר ההכנה ולפני האפייה,
      כדי שהעוגיות לא ישתטחו יתר על המידה.
      בהצלחה ובתיאבון!

      מחק
  13. היי, האם ניתן להכין את בצק עוגיות השוקולד ציפס היום ולאפות רק מחר ? (לילה + במקרר). תודה ושבוע טוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קוקיה!
      אפשר, בהצלחה ובתיאבון :)

      מחק
  14. את מדהימה! וואו!

    השבמחק
  15. גלית1/3/16 12:33

    היי, פייה יקרה!
    הכל נראה מדהים, כמו תמיד!
    האם אפשר לנצל את הפוסט ולבקש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים במרקם צ'ואי?
    ניסיתי לחפש מתכון טוב ברחבי הרשת לעוגיות חמאת בוטנים שהמרקם שלהן צ'ואי אך לא מצאתי מתכון מבטיח שיניב את התוצאה שאני כה חושקת בה.
    יש מתכונים לעוגיות חמאת בוטנים פריכות וקראנצ'יות או רכות ונימוחות אך לא במרקם צ'ואי ועסיסי.
    עוגיות חמאת בוטנים פשוטות בתוספת חתיכות שוקולד או ללא שום תוספת בכלל.. רק שלא יהיו עוגיות גרנולה עם טיפה של חמאת בוטנים.
    האם הבקשה מוגזמת או שיכול להיות שתגשימי את הקרייבינג שלי?
    הרי אם יש מישהי שיכולה להמציא את העוגייה המושלמת, זו לא אחרת מאשר פיית העוגיות!:-)

    אלפי תודות!!

    השבמחק
  16. אנונימי14/7/16 10:50

    הי,

    היכן ניתן להשיג את החותכנים לקלפים?

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שאני קניתי אותם לפני שנים, אז היו נפוצים בכל חנויות האפייה המובחרות,
      בחבילה עם הרבה חותכנים קטנים, אבל לאחרונה באמת לא ראיתי כאלה.
      עם זאת כשמקלידים בגוגל cards cookie cutter אפשר למצוא מקומות שאפשר לרכוש בהם ברשת.

      מחק
  17. אנונימי3/11/16 15:24

    בקרמוגיות אם משתמשים בשוקולד אחר, חלבי או לבן יש לשנות את כמות השמנת? אם כן איך לשנות?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט, כל שוקולד ידרוש כמות שמנת אחרת, מאחר ויש לו הרכב שונה.
      קשה לי לתת כמות מדויקת מבלי לנסות בעצמי ולוודא שזה מדויק,
      אבל יכולה לתת הערכה גסה, ולומר שלשוקולד חלב הייתי מנסה להשתמש בשליש כמות שמנת ביחס לשוקולד, ולשוקולד לבן ברבע. אשמח לעידכון איך יצא עבור הגולשים האחרים :)
      בהצלחה

      מחק
  18. מדהים כרגיל:)
    הכנתי עכשיו את הקרמוגיות. הבצק שלהן אחרי קירור אמור להיות כל כך רך ונמס? מובן לי שיש פה המון חמאה אבל הוא מממממש נמס בכמה שניות.

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי הבצק צריך עוד קירור, וגם קמחי היטב לפני העבודה

      מחק
    2. האמת שהבצק היה לפחות 4 שעות בקירור. היה ממש קשה כשהוצאתי אותו אבל נמס לי בידיים מהחום גוף. אני אנסה עם הקמח.

      אם אני רוצה אותו יותר פריך כדאי להחליף את הא.סוכר בסוכר?

      מחק
  19. פיה יקרה, האם אפשר להכין את הקרמוגית עד לפני אפייה ולשמור בהקפאה עד יום שישי?

    השבמחק
  20. אנונימי11/3/17 19:23

    היוש, שמתי לב שבעוגיות קפה וריבת חלב אין בכלל אבקת אפייה/אבקת סודה לשתייה.. וגם הקמח לא קמח תופח.. זה בסדר??

    תודה,
    ספיר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ספיר!
      זה בסדר גמור, לא בכל בצק חייבים להיות חומרי התפחה :) במיוחד כשמדובר בבצקי עוגיות.
      כאן הכוונה שהבצק לא יתתפח יתר על המידה ויתקבל פריך ולכן אין צורך בכך
      בהצלחה ונשנוש נעים

      מחק
  21. היי! ניסיתי להכין את העוגיות קפה וריבת חלב, רידדתי את הבצק לאחר קירור והוא ממש התפורר ועד שכבר התרכך אז הוא המשיך להתפורר ואי אפשר כבר היה לעבוד איתו. הוא לא התאחד ברידוד.. מה יכולה להיות הבעיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלי!
      נשמע שהיו חסרים לבצק קצת נוזלים, והיה צריך להוסיף לבצק עוד טיפונת מים או חלב עוד לפני שלב הקירור כדי שיתקבל בצק קצת יותר אחיד. אם הוא עדיין בחיים אפשר לעשות זאת גם כעת, גרגירי הקפה עלולים טיפה להינמס אבל לפחות ההכנה לא תהיה לשווא.

      מחק
  22. ענבל4/6/17 16:02

    היי
    מתכונים מהממים!
    יש מצב לגרסה פרווה - עדיפות לשמן ולא תחליפי חמאה למיניהם?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבל!
      כל העוגיות כטן על בסיס שומן מוקשה,
      כך ששימוש בשמן שמעניק מרקם שונה לגמרי לא יתאים וידרוש מתכונים חדשים לגמרי במקרה הזה.
      אם רוצים להימנע משימוש במרגרינה או במחמאה, אפשר לנסות להכין אותם בשימוש בשמן קוקוס ביחס של 75% לעומת המקור, ברוב המקרים זה יעבוד.
      בהצלחה :)

      מחק
  23. היי
    אני די חדשה באפייה-בעיקר בשימוש בבצק עם חמאה שצריך קירור ולישה
    ניסיתי את העוגיות קפה ריבת חלב,הבצק לא יצא לי פירורי אלא יותר דביק,וכשניסיתי ללוש הקפה התערבב ולא הצלחתי ליצור צורות או לעבוד עם הבצק מרוב הדביקות...
    מה עשיתי לא נכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבל!
      מתנצלת ממש על התגובה המאוחרת, איכשהו פספסתי את ההודעה.
      נשמע שהוספת כמות חלב או מים גדולה מדי לבצק ולכן הוא התקבל דביק מדי,
      בשל הדביקות גושי הקפה ודאי התרככו ונמסו חלקית בתוך הבצק במקום להתפזר בתוכו בצורה שווה.
      בפעם הבאה להיות עדינים והדרגתיים בשלב הוספת הנוזלים, להוסיף אותם בהדרגה לפי הצורך וללוש עד שהבצק מתגבש ממש לגושים גדולים. אל דאגה, מניסיון רק לומדים ומתפתחים ובטוחה שיצליח יותר בפעם הבאה :)

      מחק
  24. אנונימי28/9/17 12:36

    התחלתי להכין את הבוטנים המקורמלים לעוגיות שוקולד צ'יפס
    סירופ הסוכר רתח לי מהר מאוד, אך כשהוספתי את הבוטנים ראיתי שבעצם רוב הסוכר לא נמס
    ונוצרו המון גושי סוכר רטובים סביב הבוטנים...
    האם צריך לבשל על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ורק אז להרתיח?
    אשמח להסברים=]

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי28/9/17 12:48

      וגם- האם יש עדיפות לסיר או מחבת?
      אשמח באופן כללי להסברים על קרמל, הסתבכתי קצת...
      תודה רבה!

      מחק
    2. היי!
      נשמע ששאריות של סוכר שלא נמסו בזמן גרמו לקריסטליזציה, מצב בו הסוכר מתגבש בחזרה.
      כדי למנוע זאת אפשר להוסיף במקרה הזה לסירופ כמה טיפות של מיץ לימון סחוט טרי שמונע מצב של התגבשות הסוכר מראש, ולבשל על להבה מעט נמוכה יותר.
      כמו כן כמו בבישול קרמל חשוב שלא לגעת בתערובת או לערבב אותה בזמן הבישול מאותה הסיבה, כך שגם עירבוב והתעסקות בסירופ בזמן הבישול יכלה לגרום לאותה הבעיה.

      הסברים נוספים וטיפים לגבי בישול קרמל אפשר למצוא ממש כאן-
      https://the-cookie-fairy.blogspot.com/2016/05/snickers-ice-cream-bars.html
      בהצלחה!

      מחק
    3. אנונימי28/9/17 14:00

      תודה על התשובה!!!
      פעלתי לפי הטיפים ויצא הפעם מושלם=]

      מחק
    4. אנונימי28/9/17 16:33

      ודרך אגב עוגיות מעולות!

      מחק
    5. הידד! כיף לשמוע :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...