יום חמישי, 28 בינואר 2016

עוגה יבשה זו לא בושה



בבתים נורמליים, בהם המקרר לא גדוש בעוגות ובקינוחים על דרך קבע,
עוגה מפונפת ומרובת שכבות היא ודאי סיבה לחגיגה.
עם זאת אצלנו בבית המצב קצת שונה,
ומי שלא ראה שמחה והתלהבות בני ביתי כשמגיעה לשולחן עוגה בחושה פשוטה,
לא ראה שמחה מימיו  :)

אז אני מסכימה, עם כל אהבתי הרבה לקינוחים מתוחכמים ולעוגות מוס מפנקות,
לפעמים אין טוב יותר מעוגה פשוטה וטובה ליד הקפה,
כי מי בכלל מסוגל להיכנס למטבח כשכל כךךךך קררררר?
כל מה שצריך כדי להעלות את מצב הרוח בימים חורפיים שכאלה הוא כוס משקה חם,
עם עוגה טובה לקפה בצד, כזו שמתפוררת לה בהתמסרות בכל נגיסה,
ומשאירה פירורים קטנים על הצלחת, שכיף לאסוף בעזרת האצבע...




אז היום החלטתי לפנק את עצמי וגם אתכם בעוגה פשוטה שכזו,
וכדי שהעוגה תהיה גם טעימה אך גם יפת מראה, 
חילקתי את בלילת העוגה ל-3 חלקים, כל אחד מהם קיבל גוון שונה וטעם אחר-
שכבה אחת נשארה ונילית ולבנה, לשניה נוסף קקאו לטעם שוקולדי, ולשלישית קפה מומס.

את שלושת הבלילות משטחים האחת על גבי השניה בתבנית כיכר,
ומאחר ותערובת העוגה סמיכה למדי, קל מאוד לעשות זאת במהירות ובפשטות-
כך לאחר האפייה ובעת הפריסה, מתקבלת דוגמת השכבות היפה.
מי שהתעורר במצברוח משוייש, יכול גם לשייש את התערובות יחד, לקבלת עוגת שיש בשלושה צבעים.

התוצאה המתקבלת- 
עוגת אומברה יפה, רכה וגם טעימה,
בטעמי שוקו-וניל-ונגיעה של קפה,
ובדיוק כזו שתפתח לכם יופי את הבוקר!
אז מי אמר שגם עוגות יבשות לא יכולות להיות יפות?










 כמה דברים לפני שמתחילים:


המתכון מתאים להכנת עוגה בתבנית לחם רחבה עם דפנות גבוהות לקבלת עוגה גבוהה, 
אך ניתן להכין אותה גם ב-2 תבניות חד פעמיות או בתבנית קוגלהוף 24 ס"מ,
כמו למשל בתמונה הזו-





זמן האפייה ישתנה בהתאם-
בסביבות שעה בתבנית אינגליש קייק גבוהה,
וכ-45 דקות לתבניות חד פעמיות או לעוגה בתבנית קוגלהוף.




עוגת אומברה שוקו-וניל


החומרים:
2-3 כפיות קפה נמס (לפי הטעם)
350 גר' קמח (2 כוסות וחצי)
2 כפיות אבקת אפייה
200 גר' חמאה, רכה 
300 גר' סוכר (כוס וחצי)
1/4 כפית מלח 
2 כפיות תמצית וניל טובה
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
30 גר' קקאו (3 כפות)

כלים:
תבנית לחם רחבה במיוחד עם דפנות גבוהות, 
או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ
(אפשר גם 2 תבניות חד פעמיות)

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
ממיסים את הקפה בכף של מים רותחים, מערבבים ומניחים להצטנן.
משמנים תבנית כיכר, מפזרים עליה מעט סוכר, ומטלטלים כך שיצפה את הדפנות והתחתית.
מנפים לתוך קערה את הקמח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה עם סוכר ומלח,
במשך כמה דקות לקבלת קרם חמאה אוורירי. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים קצרות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים לאחר כל הוספה.
מוסיפים פנימה את הקמח המנופה לסירוגין עם השמנת החמוצה, בכמה פעמים,
מוסיפים גם 50 מ"ל מכמות החלב (5 כפות), ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד וסמיך.

מחלקים את התערובת בין 3 קערות,
מוסיפים לתוך אחת מהן את הקפה המומס שהצטנן בינתיים, ומקפלים קלות לתערובת חלקה.
מנפים לתוך הקערה השניה את הקקאו, מוסיפים את יתרת 30 מ"ל החלב,
ומקפלים עד לקבלת תערובת כהה ואחידה (אפשר גם לאחד בקלות את התערובת במיקסר).
התערובת השלישית תישאר בהירה.

יוצקים לתבנית את תערובת הקקאו ומשטחים לשכבה ישרה.
יוצקים ומשטחים מעל את תערובת הקפה, ולבסוף את שכבת הוניל.
אופים את העוגה למשך 45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מומלץ לכסות את העוגה לקראת סוף האפייה בנייר כסף, כדי שתמשיך להיאפות אך לא תשחים יתר על המידה.



55 תגובות:

  1. יואו, איך בא לי כזאת! אני מתה על עוגות בחושות :)

    השבמחק
  2. שירית דביר28/1/16 13:11

    עוגות בחושות זה ה....דבר
    אלופה כמו תמיד

    השבמחק
  3. איזה יופי!
    התמונה האורכית מהממת.
    אני דווקא אוהב להכנס למטבח כשקר כי אני יכול להתחמם מהתנור ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת? זאת דווקא התמונה שהכי פחות אהבתי בפוסט :)
      היתה אמורה להיות התמונה הראשית, ואז הורדה בדרגה.
      בזכותך החזרתי לה את תהילתה..

      מחק
  4. אנונימי28/1/16 14:09

    היי,
    האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה ואם כן לאיזה כמות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להמיר באותה הכמות

      מחק
  5. לבעלי רגישות ללקטוז- האם אני יכולה להמיר בשמן קוקוס ובקרם קוקוס במקום החמאה והשמנת עם החלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! אפשר :)
      כמובן שיתקבל טעם קוקוסי

      מחק
  6. נראה נהדר - חייבת לנסות! מה המידות של תבנית כיכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הכוונה לתבנית אינגליש קייק.
      יש כלמיני מידות לתבניות כיכר,
      אפשר להכין עם כל תבנית שיש בבית

      מחק
    2. תודה!!! מכינה מיד

      מחק
  7. איך אפילו עוגה בחושה יוצאת אצלך כמו יצירת אומנות? אולי אפילו לא אתעצל הפעם ואכין אותה (;

    השבמחק
  8. אוי זה נראה נהדר. כל הכבוד על ההשקעה.

    השבמחק
  9. היי! נראה נהדר :)
    יש חלופות פרווה-יות? אנחנו בית שומר כשרות שממש אוהב את התה שלו לצד עוגה...

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקים, אין כמו תה ליד העוגה :) במיוחד כשכל כך קררררר!
      העוגה במיטבה בגירסת החלבית,
      אבל אפשר להמיר את השמנת החמוצה בקרם קוקוס,
      את החלב בחלב סויה (או בעוד קרם קוקוס),
      ואת החמאה בשמן קוקוס, או במרגרינה אם אוהבים.
      הטעם שיתקבל יהיה מן הסתם קצת קוקוסי.
      בהצלחה

      מחק
  10. הילה1/2/16 06:57

    300 גרם סוכר?! הולי מולי. זה המון. ואני גרגרנית בדיוק כמוך :) אין סיכוי בכלל להפחית? :(

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחח, עניין של טעם.
      העוגה קצת מתוקה, אבל לא בצורה קיצונית, הקפה והקקאו מאזנים.
      אבל אם רוצים אפשר להפחית, פשוט יהיה פחות מתוק :)

      כשאני רוצה להפחית סוכר פשוט מתחילה בהוספה של כמות קטנה יותר,
      ואז טועמת ומוסיפה בהדרגה עד שמגיעה לרמת המתיקות הרצויה.
      רק לקחת בחשבון שתמיד לפני אפייה הבלילה יותר מתוקה מאשר אחריה.
      בהצלחה :)

      מחק
  11. אנונימי1/2/16 21:26

    מקסים, רק לא כתבת איך קיבלת צורה כזאת יפה של השכבות...
    הן לא יושבות בצורה שטוחה אחת על השניה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      זה קרה לבד במהלך האפייה :)
      אני שיטחתי אותן בצורה ישרה לגמרי,
      התפיחה גרמה להיווצרות הדוגמא

      מחק
  12. אורית302/2/16 21:10

    נראת מפתה לגמרי
    אפשר להשמיט את הקפה? ואז מה במקום, אולי שוקולד מומס?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורית!
      אפשר להשמיט את הקפה, אבל ככה ישארו רק 2 צבעים :)
      אפשר לנסות לצבוע את השליש הנותר בקינמון אם אוהבים,
      זה יעניק גוון חום בהיר שכזה.
      (הייתי מתחילה מכפית, ומוסיפה עוד עד לקבלת הגוון ולטעם שרוצים).

      אם לא אוהבים, אפשר גם פשוט להוסיף קקאו כמו בתערובת הכהה,
      רק בכמות יותר קטנה כדי שיתקבל גוון חום בהיר יותר.
      בהצלחה!

      מחק
    2. נ.ב.
      בדיוק הבוקר גולשת שהכינה את העוגה סיפרה לי שהמירה את הקקאו
      ב-2 כפות גדושות של נוטלה, זה יכול להיות יופי של רעיון כתחליף :)

      מחק
  13. אנונימי4/2/16 12:29

    נראה מדהים!
    אפשר להחליף את השמנת ביוגורט 1.7%?

    השבמחק
  14. היי, לא שמתי לב לפוסט. העוגה הזאת נשמעת מעולה! אצלי בבית גם תמיד שמחים כשאני מכין עוגיות או עוגה בחושה, כי אני כל הזמן אוהב להכין קינוחים מיוחדים ומורכבים :) אז בפעם הבאה כנראה אנסה את העוגה הזו, גם כי היא פשוט מהממת, וגם כי שילוב הטעמים של שוקולד וקפה הוא אחד האהובים עליי. ינוסה בקרוב כנראה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אצלך זה ככה? :)
      על זה נאמר - הסנדלר הולך יחף!

      מחק
  15. אלה עוגות של בית! פשוטות ועושות טוב בנשמה.

    השבמחק
  16. עשיתי כפול 2 כדי שייצאו 2 עוגות וזה יצא ממש מלא ): 2 עוגות מלאות עד הסוף ואחת בגובה טוב.......מקווה שלא יישרפו או יגלשו כי בחיים לא מילאתי תבנית עד הסוף ):

    השבמחק
    תשובות
    1. השתמשת בתבנית חד פעמית אולי?

      מחק
  17. הי,
    הכנתי את עוגה ןהיא יצא לי מאוד דוחסה!
    וגם השכבות לא יצאו יפות כמו אצלך בתמונות.
    למה לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי בר
      עוגות יבשות מתקבלות דחוסות אם מערבבים אותן יותר מדי.
      גם הקצפה פחותה מדי יכולה להשפיע על האווריריות.
      בנוגע לשכבות צריך להקפיד למרוח אותן בצורה יחסית ישרה אחת מעל השניה,
      ומכאן התפיחה כבר עושה את שלה.

      מחק
    2. מי-טל29/8/16 20:16

      שלום, גם לי היא יצאה דחוסה וקצת רטובה...היא הייתה שעה בתנור בחום מלמעלה ולמטה. אולי הייתי צריכה להשתמש בטורבו? אני רוצה לנסות עוד פעם ��

      מחק
    3. היי מי-טל!
      משך האפייה ישתנה בהתאם לתבנית בה אופים-
      במידה ואופים בתבנית קוגלהוף עם חור במרכז, זמן האפייה יהיה קצר יותר וייארך בערך 45 דקות.
      במידה ואופים בתבנית כיכר רחבה כמו בתמונה, בשל גובה הבלילה משך האפייה יהיה בסביבות שעה או אפילו קצת יותר, בהתאם לגודל התבנית וסוג התבנית בה משתמשים.

      בכל מקרה באפיית עוגות בחושות תמיד חשוב לוודא שהעוגה אפויה לפני שמוציאים מהתנור, כשעוד ניתן למנוע ולתקן. פשוט נועצים קיסם במרכז העוגה- במקרה הזה במידה והקיסם יצא יבש העוגה מוכנה, במידה ויצא רטוב או עם פירורים זה אומר שצריך להמשיך לאפות את העוגה.
      בפעם הבאה נסי להאריך את משך האפייה, בעוד 5 דקות, 10 דקות, רבע שעה- עד שיתקבל קיסם יבש והעוגה תהיה אפויה היטב גם במרכז. בהצלחה!

      מחק
    4. תודה רבה! ניסיון מספר 2 בתנור😉

      מחק
  18. אנונימי17/2/16 21:24

    היי יש אפשרות להמיר את העוגה לפרווה? יש לי רייץ, ובמקום חמאה אפשר שמן? פחות אוהבים את הטעם של הקוקוס.. מה אפשר במקום החלב? מים/מיץ תפוזים? אשמח לתשובה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      העוגה במיטבה בגירסה החלבית, הטעם יתקבל פחות עשיר בגירסת הפרווה,
      אבל אם רוצים אפשר להמיר את השמנת החמוצה בקרם קוקוס או בשמנת ריץ' אם לא אוהבים,
      ואת החלב בחלב סויה, או בעוד שמנת ריץ'.
      את החמאה במקרה הזה לא הייתי ממירה בשמן רגיל, אלא בשמן קוקוס או במרגרינה אם לא אוהבים,
      כי אם התערובת תהיה נוזלית מדי, אי אפשר יהיה למרוח את הבלילה בשכבות אחת על גבי השניה,
      אלא תיווצר עוגת שיש. אבל אם לא איכפת לך לקבל עוגה משויישת אז אפשר :)

      מחק
    2. אנונימי17/2/16 21:51

      תאמת שגם מרגרינה אין בבית.. יש לך אולי עוד המלצה לעוגה בחושה פרווה? תודה!

      מחק
    3. מצטערת, אני גרועה בפרווה :)

      מחק
    4. אנונימי17/2/16 22:21

      לא נורא.. תודה בכל זאת!

      מחק
  19. יש לי חולשה קשה לעוגות שיש זה די ברור לא? שלך היסטרית ביופיה, כתבה כאן מישהי למעלה שאפילו בחושה אצלך זו יצירת אומנות, את משהו! אני מעריצה:-)

    השבמחק
  20. יצא מעולה! תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! :) תודה שחזרת לשתף

      מחק
  21. אפשר להשתמש באספרסו במקום קפה נמס.?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט, יצא מעולה עם אספרסו :)

      מחק
  22. היי,
    עוגה מעלפתתת,
    איזה תבניות חד פעמי את מתכוונת? אם אני רוצה לעשות בתבנית אינגליש קייק ארוכות, כמה תבניות אצטרך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חני!
      אני הכנתי אותה בתבנית כיכר רחבה וגבוהה והתקבלה עוגה ענקית,
      כך ש-2 תבניות אינגליש ממתכת או תבניות צרות יהוו תחליף אופציונלי.
      בהצלחה

      מחק
  23. אנונימי10/1/17 09:57

    האם ניתן להמיר את גרגרי הקפה בשוט אספרסו? או שזה בעייתי מבחינת תוספת הנוזלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      נשמע לי אפשרי, הבלילה אכן תהיה מעט דלילה יותר מהאחרות,
      אבל אם תרגיש דלילה מדי אפשר פשוט לשטח אותה בתבנית כשכבה העליונה
      בהצלחה :)

      מחק
  24. אנונימי10/1/17 11:18

    שאלה, האם אפשר להוסיף קצת שוקולד מריר במקום הקפה כדי לקבל בכל זאת צבע שלישי? אם כן אז כמה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר פשוט להשתמש בכמות קקאו קטנה יותר לקבל גוון שלישי.
      אני גם המרתי באחת הפעמים את הקפה בכף של קינמון במקום ויצא מצוין.
      אחת הגולשות שהכינה אותה המירה את הקפה ב-2 כפות גדושות של נוטלה, אפשר לנסות.
      בהצלחה!

      מחק
  25. היי :)
    נראה מתכון מעולה ואני מתה לנסות אותו
    אפשר להכין בתבנית 24 קפיצית רגילה? אני צריכה להכפיל כמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה להכין את המתכון כמו שהוא גם בתבנית 24 רגילה,
      אם רוצים אפשר להגדיל קצת כמויות ב-20% בערך לעוגה גבוהה.
      בהצלחה :)

      מחק
    2. העוגה יצאה מהממת, חבל שאי אפשר להוסיף פה תמונה
      תודה ;)

      מחק
    3. איזה כיף לשמוע :)
      את יותר ממוזמנת להעלות תמונה לעמוד הפיסיבוק של פיית העוגיות, אפשר גם בהודעה פרטית
      נשנוש נעים

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...