יום רביעי, 6 בינואר 2016

מסיבת התה של עוגיו.נט ופיונת – חלק ב'



ברוכים השבים לחלק ב' של מסיבת התה  :)


כבר מזמן רציתי לערוך מסיבת תה אמיתית!
כי תודו שלפעמים כל מה שמתחשק, זה לקחת לרגע פסק זמן מהמולת החיים,
ובהגיעה של נפילת הסוכר של השעה ארבע, להתיישב לשולחן מהודר,
ולזלול בשלווה הרבה כריכי מלפפון בלחם רך, ועוגות קרם ורודות ואווריריות,
כשברקע נקישות של כפיות, בוחשות קוביות סוכר לתוך כוסות פורצלן מלאות בתה...
(וכדי שתיכנסו לאווירה, המחשה כובשתתתת לב, העלתה ממש כאן הגברת ליכשטנטט הכה-מוכשרת)

לשמחתי הגדולה, אל הגשמת החלום הצטרפה אליי עוגיו.נט, האישה והאגדה!
במטרה גרגרנית ומשותפת ליצור לעצמנו מסיבת תה פרטית,
עם שלל מעמדי עוגות עמוסים בהרבה עוגות וקינוחים טעימים ולא מסובכים להכנה,
שגם אתם תוכלו להכין לעצמכם בבית, ולהתפנק בכוס תה של ארבע באווירה ורדרדה במיוחד :)




צילום: נטלי לוין   (כן, שוב הצילום הזה, כי ממש אהבתי אותו!)



את יום האפייה המשותף התחלנו עם חיוך על הפנים, הרבה מוטיבציה לאפות עד כלות

(או לפחות עד שייגמר האור בחוץ ולא נוכל כבר לצלם),
וגם עם רשימה כללית וארוכה של רעיונות לשעת התה.
כמה שעות טובות לאחר מכן, שולחן המתוקים הורדרד שלנו התנוסס במלא הדרו! 

כבר בתחילת השבוע פורסם חלק א' של מעללינו הורדרדים,
בו יכלתם למצוא אצלי את המתכונים למדלנים ירקרקים של אבקת תה ירוק,
לצד פחזניות מי ורדים, במלית של קצפת ורדים או פיסטוק.
ואצל עוגיו.נט חיכו שתאכלו אותן עוגות ארל גריי קטנות, בתבנית קוגלהוף וזיגוג לבנבן,
וגם עוגת גבינה מצויינת מבושמת במי ורדים, על בסיס של קוקוס.

גם בפוסט הנוכחי תזכו לאפות ולנשנש איתנו מתוקים נוספים שיעשירו את שעת התה שלכם-
ממש כאן למטה מחכה לכם מתכון מנצח ליצירת מקרונים ורדרדים-ירקרקים מושלמים,
וגם מרשמלו תות ענניים שתוכלו להכין לבד בבית.
ואם זה לא מספיק, ממש עכשיו אצל נטלי אורב לכם בזדוניות לכם פוסט חדש מהניילונים,
ובו טארטלטים חמודים של שוקולד-קצפת-ותותים,
וגם סקונס קפה ושוקולד לבן, שחייבים להיות בכל מסיבת תה שמכבדת את עצמה :)

אז שוב תודה ענקית לנטלי על שיתוף הפעולה בפרויקט הכיפי הזה :)

על ההשראה הגדולה, על החברה הנעימה, על המקצועיות שומטת הלסת, ועל כל הצילומים היפהפיים בפוסטים האלה! 
(טוב, מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה ולהחזיק את הרפלקטור, לא?)

ואתםםםם שם - למה אתם מחכיםםםם? התה מתקרר!






צילום: נטלי לוין


תודו שאי אפשר לקיים מסיבת תה ורדרדה, בלי מקרונים בצבעים פסטליים!
ואם אתם נוטים להסתבך בהכנת מקרונים, אתם חייבים לנסות את המתכון הנוכחי :)

אני בדרך כלל נוהגת להכין את המקרונים שלי על בסיס של מרנג צרפתי סטנדרטי.

הפעם הכנו את המקרונים על בסיס של מרנג איטלקי,
הנוצר ע"י זילוף של סירופ סוכר רותח לתוך החלבונים המוקצפים, ויוצר מרנג יציב במיוחד.
אז נכון שהתהליך ידרוש מכם עוד קצת עבודה, וגם יזדקק לשימוש במדחום,
אבל המרנג האיטלקי היציב, ייהפוך את תהליך הקיפול המאיים של המקרונים לקל ונוח בהרבה,
יקטין את הסיכוי של קיפול יתר בתערובת, וייקל על יצירה של מקרונים מושלמים!

את תערובת המקרונים חילקנו לשניים, והוספנו לכל חלק צבע מאכל אחר, ומלית אחרת-
מלית של גנאש לבן ואבקת תה ירוק למקרונים הירקרקים,
ומלית של גנאש לבן ופטל למקרונים הורדרדים.

במידה וגם אתם מחליטים לחלק את התערובת לשניים, 

הקפידו לעבוד עם התערובות במהירות, כדי שהמקרונאז' יישאר במרקם הנדרש.

פחות בקטע של תה ירוק או תותים?
אפשר כמובן גם לשחק עם טעמי המלית איך שרוצים-
להוסיף לגנאש הלבן מחית וניל, קליפת לימון או תפוז מגוררת, מחית פטל,
מחית פיסטוק, מעט קפה מומס, או כל טעם אחר שאתם אוהבים.




מקרונים בורוד וירוק

החומרים ל-30-35 יחידות

למקרונים:
150 גר' אבקת שקדים
150 גר' אבקת סוכר
55 גר' גרם חלבונים
מעט צבע מאכל אדום או ורוד / ירוק
150 גר' סוכר
40 מ"ל מים
55 גר' חלבונים

לקרם שוקולד לבן ותותים:
100 גר' שוקולד לבן
25 גר' מחית תותים

לקרם שוקולד לבן ומאצ'ה:
100 גר' שוקולד לבן
25 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית אבקת תה ירוק מאצ'ה


אופן ההכנה:

למקרונים:
טוחנים יחד שקדים ואבקת סוכר במעבד מזון, מנפים את התערובת במסננת דקה.
מוסיפים פנימה את תערובת החלבונים הראשונה (55 גר'), ומערבבים היטב במרית.
אם צובעים את המקרונים בגוון אחד, אפשר להוסיף את צבע המאכל בשלב זה ולערבב לגוון אחיד.

בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית וכאשר הסירופ 
מגיע לטמפרטורה של 113 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים (55 גר' נוספים) במהירות בינונית.
כאשר הסירופ הגיע לטמפרטורה של 118 מעלות, מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום,
ויוצקים את הסירופ בזרם דק על החלבונים, תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף את המרנג במשך כ-5-7 דקות עד שהוא מתקרר מעט.
מוסיפים את המרנג לתערובת החלבונים, אבקת הסוכר והשקדים.
אם מכינים את התערובת בשני צבעים, מחלקים את התערובת לשניים, ומוסיפים לכל חלק את צבע המאכל
בגוון הרצוי. מקפלים ו"מפילים" את התערובת עד שמגיעים למרקם הרצוי (מרקם של טחינה סמיכה).

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מקרונים אחידים 
על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה או סיליקון.
מכים עם התבנית על השיש כדי לשטח מעט את המקרונים ולהוציא מהם את האויר.
מניחים למקרונים לקבל קרום בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה לפחות ,
או עד שכשנוגעים בהם עם קצה האצבע היא לא נדבקת. מחממים תנור ל-150 מעלות.
אופים את המקרונים במשך 10-12 דקות עד שהם מתרוממים כמו שצריך ומקבלים "רגל" יפה.
מצננים את המקרונים האפויים לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שאפשר להפריד אותם מהנייר.

לקרם שוקולד לבן ותותים:
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים מחית תותים וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מגיעה למרקם סמיך, יציב ונוח לזילוף.

לקרם שוקולד לבן ומאצ'ה:
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
מוסיפים מאצ'ה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה,
תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מגיעה למרקם סמיך, יציב ונוח לזילוף.

להרכבה מסדרים זוגות של מקרונים וממלאים בקרם.
סוגרים ל"סנדוויץ'" ושומרים בקופסה אטומה במקרר 24 שעות. מגישים בטמפרטורת החדר.



 



צילום: נטלי לוין



ממתקים ביתיים זה אחד הדברים היותר מגניבים שאפשר להכין בבית-
הם תמיד יוצאים טעימים, טריים ואיכותיים בהרבה מהממתקים התעשיתיים, 
בדיוק כמו מרשמלו התותים הזה שתוכלו להכין ממש ב-5 דקות עבודה.

תשכחו מהמרשמלואים הקשים והמבאסים שהתרגלתם לקנות,
אין כמו מרשמלו ביתי, במרקם אוורירי ועם מחית של פירות טריים... 

ניתן להכין את מחית התותים בקלות בבית על ידי טחינת תותים טריים בבלנדר, 

רצוי גם לסנן במסננת צפופה.

רוצים לגוון בטעמי המרשמלו?
שחקו עם הטעמים, והמירו את מחית התותים גם במחיות פרי אחרות, לקבלת מרשמלואים בשלל טעמים.




מרשמלו תותים


החומרים ל-20-30 יחידות:
14 גר' ג'לטין
50 גר' מחית תותים
30 מ"ל מים
200 גר' סוכר
100 גר' סירופ תירס
קורט מלח
מעט צבע מאכל ורוד (לא חובה)
100-150 גר' אבקת סוכר, לציפוי

אופן ההכנה:
בקערת מערבל חשמלי מערבבים יחד ג'לטין, מחית תותים ומים.
משהים את תערובת הג'לטין בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגים בגרגרי הג'לטין.
בסיר קטן מניחים סוכר, סירופ תירס ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים תוך בעבוע לעוד כ-6 דקות, 
עד לקבלת סירופ סמיך מאוד, שמבעבע בחוזקה לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש. 
(למי שיש מדחום אפשר למדוד 117 מעלות).
מסירים מהאש ויוצקים לקערת המערבל החשמלי, על גבי תערובת הג'לטין, תוך כדי הקצפה מהירה, בזרם דק.
ממשיכים להקציף את התערובת במשך כ-10 דקות או עד שהקערה מתקררת.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו אבקת סוכר בנדיבות. יוצקים את תערובת המרשמלו הדביקה על גבי נייר האפייה, מפזרים אבקת סוכר מעל בנדיבות, ומשטחים בעזרת הידיים לעובי של כ-2 ס"מ.
מניחים למרשמלו להתייצב היטב בטמפרטורת החדר, רצוי במשך 12 שעות לפחות.
חותכים לקוביות ומצפים באבקת סוכר.
שומרים את המרשמלו בקופסה אטומה במקרר, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.








צילום: נטלי לוין

29 תגובות:

  1. אנונימי6/1/16 21:06

    נראה מדהים!!!!
    לגבי המרשמלו- אפשר במקום סירופ תירס גלוקוזה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :)
      ובהחלט, אפשר להשתמש בגלוקוזה באותה הכמות.

      מחק
  2. היה פשוט מושלם! מחכה כבר לפעם הבאה ♥

    השבמחק
  3. מושלם!!!!! לגבי הגלטיןבמרשמלו באיזה את השתמשת? והערבול של הגלטין הכוונה היא להקציף אם כן כמה זמן? או שמספיק עם מקציף ידני לערבל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי :)
      אני קונה ג'לטין בשקיות גדולות בחנות מתמחה,
      אבל זה ממש לא משנה באיזה סוג את משתמשת.

      במקרה הזה את צריכה להשתמש במערבל חשמלי ולא במטרפה ידנית.
      עירבוב הג'לטין עם סירופ הסוכר הוא עירבוב קצר,
      אבל שימי לב שלאחר מכן מגיעה הקצפה מאסיבית של התערובת במשך 10 דקות :)

      מחק
  4. ראשית מקסים!
    טיפ לגבי המרשמלו - סכין משומנת....

    השבמחק
  5. וואווו מסיבה מהממת(: אלופותת
    שאלה לי אליך: איך אני יכולה להמיר את קרם שוקולד לבן ומאצ׳ה לקרם שוקולד לבן לימוני?
    (עם גרידת לימון ומיץ הלימון)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קרן :)
      תודה! במקום המאצ'ה פשוט הוסיפי קליפה מגוררת מ-2 לימונים,
      וסקוויז גדול של מיץ לימון.
      בהצלחה

      מחק
  6. היי... המרשמלו נראה מעולה !
    במידה וארצה להכין מרשמלו בטעם מנדרינה אוכל להחליף את 50 גר'
    מחית תותים במיץ מנדרינות שאסחט לבד או שאהיה חייבת לקנות מחית פרי קפואה
    של "בוארון"?

    השבמחק
    תשובות
    1. בגדול עדיף לגמרי לעבוד עם המחית, בעיקר כי היא תעניק למרשמלו טעם פירותי מודגש.
      שימוש במיץ פשוט יכול ליצור טעם מנדריני ממש עדין...
      במידה ורוצים לנסות, הייתי ממירה גם את כמות המים שבמתכון במיץ,
      ומוסיפה הרבה גרידה מפרי או שניים כדי לחזק את הטעם.

      מחק
  7. אוי המרשמלו נראה טו-אוב, והמקרונים...
    האמת שאני צריך להשתכנע עוד בנוגע למאצ'ה, אבל יש מצב שזה מה שיצליח לעשות את זה...
    |10|

    השבמחק
  8. הכל פשוט נראה נפלא!
    והמקרונים נראים יותר ממושלמים..
    לא יכול לחכות לנסות את המרשמלו :)

    השבמחק
  9. לא חסר משהו במתכון? חלבונים אולי? כי עשיתי הכל וברגע שיצקתי בזרם דק את סירופ הסוכר לתערובת הגלטין תוך כדי הקצפה, הסירופ הפך לגבישי וקשה כמו סוכריה, ולא נהיה אמולסיה
    מדוע?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אבי
      אין בעיה במתכון, ואת המרשמלו הזה אכן מכינים ללא חלבונים.
      נשמע שפשוט בישלת את הסירופ קצת יותר מדי,
      ולכן הוא התקשה ברגע שנמזג פנימה.
      במידה ולא השתמשת במדחום, שווה לנסות זאת בפעם הבאה,
      ובמידה וכן- כדי לוודא שהמדחום לא מזייף...

      מחק
  10. שלום! :)
    האם יש תחליף לסירופ תירס במתכון של המרשמלו הביתי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי :)
      אפשר להשתמש גם בגלוקוזה כתחליף.
      את שניהם אפשר למצוא בחנויות האפייה המובחרות. אין תחליף אחר...
      אבל שניהם מוצרים שימושיים שמחזיקים בארון תקופה ממש ארוכה,
      אז אולי שווה להרים את הכפפה.
      בהצלחה!

      מחק
  11. היי, אני מחפשת מלא זמן מתכון למרשמלו צמחוני. יש לך רעיון איך אני יכולה להחליף את הג'לטין במתכון? זה נראה פשוט מושלם!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שאפשר להשתמש באגר אגר במקום,
      אבל לא מבינה בזה מספיק כדי לתת לך המרה מדויקת של הכמויות,
      בדרך כלל דורש שימוש של חצי או שליש מכמות הג'לטין. ממליצה לרחרח ברשת
      בהצלחה!

      מחק
  12. במקרה נחשפתי לבלוג המצויין שלך. לגבי המקרונים, אני מאד אוהבת מקרונים וניסיתי המון מתכונים, כולל אלה שקיבלתי וניסיתי בלימודים. לדעתי, אחרי ניסויים וטעיות, המתכון של עוגיו.נט, הכי מוצלח. משתמשת בו לפחות שנה והם יוצאים מדהים. נהדר שיש בינכן שיתוף פעולה, הקהל הרוויח. בהצלחה תמיד ותודה על המתכונים הנפלאים !

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה תמר :)
      נעים להכיר

      מחק
  13. היי...
    האם אפשר לזלף את המרשמלו לצורות מעניינות במקום לשטח?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל!
      בשל הדביקות הרבה בעייתי לזלף את המרשמלו בצורות מעניינות,
      אבל בהחלט אפשר לקרוץ אותו לאחר שהוא מתייבש בעזרת קורצנים לאיזה צורות שרוצים
      וליצור מרשמלו לבבות, כוכבים או מה שאוהבים.

      מחק
  14. הי! האם אפשר לשלב טעם חזק של קפה במקום התות במרשמלו?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אור
      בטח, נשמע לי אפשרי לגמרי. במקום כמות התותים להשתמש בסה"כ של 70 מ"ל מים במתכון,
      ולהוסיף להם קפה מגורען לפי רמת החוזק הרצויה.
      קשה לי להעריך במדויק בכמה קפה יהיה צורך בדיוק, אבל מעריכה שבסביבות כף פלוס מינוס בהצתאם לרמת החוזק הרצויה. תמיד אפשר להתחיל מפחות ולהוסיף עוד קצת קפה מומס בטיפל'ה מים רותחים למערבל לאחר שטועמים. בהצלחה!

      מחק
  15. שלום לך :-) ... זוממת על המרשמלו. רק שאלה: את כותבת להשרות את הג'לטין עם מחית התות והמים בקערת המערבל. לא צריך להמיס אחר כך את הג'לטין או שהסירופ החם בעצם ממיס אותו? תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      איך פספסתי את השאלה שלך?
      במקרה הזה מאחר ויוצקים על הג'לטין סירופ רותח ומערבלים היטב,
      אכן פעולת ההמסה כבר מתרחשת מעצמה במהלך ההקצפה.

      מחק
  16. אנונימי22/3/17 10:39

    איך אפשר להחליף את המחית תותים שבמקרונים בתותים טריים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בקלות רבה!
      פשוט טוחנים תותים טריים, מעבירים במסננת, ושוקלים את הכמות המצויינת במתכון
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...