יום רביעי, 17 בפברואר 2016

פיית העוגיות מגשימה משאלות - על עוגיות קפה שחור, ונוטלה לבנה



לפני שבוע וקצת, פירסמתי בפני קוראי הבלוג בעמוד הפייסבוק הצעה מפתה-
הגשמת משאלות מתוקה, יד ראשונה מפייה.
כי לאחר שהגשמתי כל כך הרבה משאלות מתוקות משל עצמי,
למה שלא אנצל את היותי פיית עוגיות במשרה חלקית, למימוש החלומות המתוקים שלכם הקוראים?
גולשים רבים הציעו רעיונות טעימים, להפתעתי ברובם הייתם די צנועים,
כך שכבר הפעם התפניתי להגשים שניים מהם,
שהתגלו כהצלחה מסחררת ונושנשו כהרף עין – ידעתי שיש לכם טעם טוב!



 



אז הבקשה הראשונה הפעם, היא של הגולשת שיר אריאלי-



אני מודה, מאחר ואני חובבת גדולה של נוטלה, וגם מתה על שוקולד לבן,
אין ספק שהבקשה לנוטלה לבנה מיד עשתה לי חשק לנסות ולהכין אותה
ומיד בסוף השבוע, ניגשתי לנסות ולפתור את האתגר.

הקריטריונים שהצבתי לעצמי-
- ממרח פשוט להכנה, עם מינימום מרכיבים
- עשוי מחומרי גלם שיהיו נגישים לכל אחד בבית (ביוש אבקת חלב וחמאת קקאו)
- וכמובן בעל טעם ומרקם מצוין, לא נוזלי מדי או קשה מדי למריחה כמו ששירי ביקשה




האתגר הראשון שניגשתי לפצח היה הטעם,
להשגתו השתמשתי בחומרי גלם איכותיים-
אגוזי לוז מאיכות טובה שנקלו בבית לצבע זהוב יפה ונטחנו היטב,
יחד עם שוקולד לבן משובח שהוספתי ממנו עוד ועוד, עד לקבלת טעם שוקולד לבן מודגש.
תוספת של קצת וניל וקצת מלח לאיזון טעמים, וצלחנו את מבחן הטעם.

האתגר השני והעיקרי היה כמובן אתגר המרקם.
מראש החלטתי שלא להשתמש בתוספת של חלב ניגר, כפי שבדרך כלל עושים במתכוני נוטלה ביתית רבים,
כך שאוכל להאריך את חיי המדף של המוצר,
וגם לאפסן אותו בטמפרטורת החדר ולשמור על מרקם קרמי ואינו קשה מדי.
כך מצאתי את עצמי בכל פעם מוסיפה שוקולד לבן לייצוב, או שמן לדילול,
מייצבת במקרר, עוברת לטמפרטורת החדר, ושוב ממיסה ומוסיפה עוד שמן,
עד שבסופו של דבר התקבל מרקם ממרחי סמיך ונהדר, שאי אפשר שלא לזלול בלי הפסקה.
אז שיר אריאלי, מקווה מאוד שהתוצאה תשביע גם את רצונך, ובהמשך העמוד מחכה לך המתכון המבוקש לנוטלה לבנה.

הבלוג מסיר אחריות מנשנוש הנוטלה הלבנה בצורה בלתי נשלטת
 וכן ממש לא ממליץ לחמם את הנוטלה הלבנה ולהשתמש בה כרוטב לפנקייקס, כי זה ממכר ברמות אחרותתתת!







הבקשה השנייה לפוסט הזה, היא של הגולשת שירי טופמן, וזה מה ששירי ביקשה-



אז הפעם הגעתי לעזרתה של שירי,
והחלטתי לעזור לה להשלים את המתכון שניסתה ליצור לעוגיות סנדוויץ' שוות,
המשלבות בתוכן קפה שחור, טחינה גולמית, וקוביית שוקולד מריר 70% לקינוח,
שילוב טעמים מקורי וטעים שבהחלט שווה שימציאו בשבילו עוגייה!




את העוגיות הכנתי מבצק פריך וטעים, ששובץ בהרבה גרגירי קפה שחור.
כל צמד עוגיות הוצמד במלית של קרם של חלבה ובו טחינה גולמית משובחת ונגיעה של דבש
(אבל שירי את יכולה גם להשתמש בסילאן).
ועבור הפינאלה, כל צמד עוגיות נטבל עד המותניים בשוקולד מריר 70%,
שגם מאזן את המתיקות, וגם משתלב נפלא מבחינת שילוב הטעמים.

התוצאה התקבלה מוצלחת, ואפילו זוללים שלא מתים על קפה או חלבה נשנשו בהנאה.
אז שירי- המתכון מחכה לך בתחתית העמוד, ומקווה שגם את תאהבי את התוצאה!
  






כמה דברים לפני שמתחילים:


רוצים להשקיע ולקבל ממרח טוב באמת? אל תקנו חומרי גלם שישבו שנה על המדף במכולת השכונתית-
  לתוצאה מירבית, מומלץ בחום להשתמש בשוקולד לבן איכותי ובאגוזי לוז טריים וטובים.

-עבור השמן הצמחי ניתן להשתמש בשמן חמניות או בשמן קנולה, כל שמן צמחי בטעם עדין,
 אבל הכיייייי טוב - שמן אגוזי לוז, שגם מחזק את הטעם האגוזי בצורה נהדרת, רק אם יש לכם בבית)

כדי לשמור על אורך חיי המדף של הממרח, דאגו לאפסן אותו בצנצנת מעוקרת.

במידה והממרח מתייצב יתר על המידה, חממו לכמה שניות במיקרו, והוא יתרכך כמו חדש.

מתחשק לכם לגוון? נסו להכין את הממרח גם בשילוב אגוזים אחרים שאוהבים, למשל שקדים או קשיו.




נוטלה לבנה

ממרח אגוזי לוז ושוקולד לבן

החומרים:
200 גר' אגוזי לוז (מומלץ מולבנים, אך אפשר גם טבעיים בקליפתם)
300 גר' שוקולד לבן 
8 כפות שמן צמחי (אני השתמשתי בשמן אגוזי לוז)
1 כפית תמצית וניל טובה
קורט יפה מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130 מעלות, מפזרים את האגוזים בתבנית אפייה,
וקולים ל-30 דקות עד שהאגוזים מקבלים הזהבה עמוקה.
במידה והשתמשתם באגוזים בקליפתם, בתום הקלייה מעבירים למגבת נקייה,
ומשפשפים את האגוזים היטב עד להסרת כל הקליפה. מצננים.

לאחר שהאגוזים הצטננו, ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי או במיקרו.
מעבירים למעבד מזון את אגוזי הלוז, ומעבדים היטב היטב, עד לקבלת מחית רכה וחלקה-  
התהליך דורש כמה דקות אז היאזרו בסבלנות, בתחילת הטחינה מתקבלת תערובת פירורית,
בהמשך היא הופכת לפירורים לחים, ובסוף התהליך סוף סוף מתקבלת מחית מאוד סמיכה.
מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, קורט מלח יפה והשוקולד הלבן המומס, ומעבדים לקבלת מחית דלילה יותר וחלקה.
בשלב זה הממרח נוזלי למדי, אך הוא יתייצב לאחר ישיבה בטפמרטורת החדר.
מעבירים לצנצנת אטומה ומעוקרת, מניחים לשבת לכמה שעות להתייצב, וזוללים על פרוסת לחם טרייה,
או פנקייקס שמנמנים. שומרים בטמפרטורת החדר בארון סגור עד לחודש.

במידה והמרקם מרגיש יציב מדי לאחר התייצבות והממרח מתקשה יתר על המידה,
חממו אותו לכמה שניות במיקרו לריכוך, והוסיפו לו עוד שמן עד לקבלת מרקם נוח למריחה.









כמה דברים לפני שמתחילים:


מי שרוצה לקבל עוגיות בטעם קפה שחור מאוד מודגש ואינטנסיבי,
  יכול להגדיל את כמות הקפה במתכון בעוד כף או לפי הטעם, ובהתאם לסוג הקפה בו משתמשים.
  מי שרוצה לקבל דווקא טעם קפה עדין למדי, יכול גם להקטין את הכמות ל-2 כפות.

- מומלץ להשתמש עבור ציפוי העוגיות בשוקולד משובח 70% כמומלץ במתכון,
  המרירות חשובה לאיזון המתיקות הכוללת של העוגיות.

פחות בקטע של חלבה? העוגות יסתדרו מעולה גם במלית של גנאש שוקולד לבן.

פחות בקטע של קפה? אולי כדאי שתכינו עוגיות אחרות ;)





עוגיות קפה שחור במלית קרם חלבה


החומרים לכ-30 עוגיות:

לעוגיות קפה שחור:
220 גר' חמאה, רכה
120 גר' סוכר 
350 גר' קמח
1/3 כפית הל טחון (לא חובה)
1/3 כפית מלח
2 כפות חלב או מים  
3 כפות קפה שחור  (הקפה הטחון עצמו, לא המשקה)

למלית חלבה:
40 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' טחינה גולמית טובה
120 גר' שוקולד לבן
40 גר' חמאה
20 גר' דבש

לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר 70%
2 כפות שמן צמחי
מעט שומשום קלוי לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה:

לעוגיות קפה שחור:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה והסוכר לקרם אוורירי.
מוסיפים קמח, הל ומלח, ולשים עד שמתחילים להיווצר פירורי בצק קטנים.
מוסיפים גם את החלב או המים, ולשים רק עד לקבלת גושי בצק.
אם הבצק מרגיש יבש ופירורי מדי, מוסיפים עוד כף חלב או מים.
לסיום מוסיפים פנימה קפה שחור, ולשים קלות מאוד כך שהקפה מתפזר בצורה שווה בבצק.
(כדי לשמור על פריכות מירבית חשוב שלא ללוש את הבצק יתר על המידה, ממש רק עד שמתאחד)
מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדור בצק, ומעבירים לקירור לשעתיים או יותר להתייצבות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ולשים מעט לריכוך-
בתחילה הבצק עלול להיות מעט קשה או מתפורר, אבל בלישה קלה הוא יתרכך בחזרה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בצק בעובי של כ-3-4 מ"מ,
וקורצים עוגיות עגולות בקוטר של כ-5 ס"מ.
לקבלת מרקם מירבי, מומלץ בשלב זה להעביר את העוגיות לקירור או להקפאה קלה לפני האפייה
(בימים חמים או במידה והעוגיות מרגישות רכות מאוד בשלב זה זה חובה).
אפשר גם להכין את העוגיות מראש עד לשלב זה, ולהעביר לקירור ליום או יומיים עד לאפייה.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 16 דקות, 
עד שהן משחימות מעט בתחתיתן. מצננים היטב.

למלית חלבה:
ממיסים יחד בסיר קטן או במיקרוגל את כל מרכיבי הקרם, מערבבים לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לקירור עד שהתערובת מסמיכה למרקם של ממרח סמיך.
ממלאים כל צמד עוגיות במלית בעזרת כפית, או שקית זילוף.

לציפוי:
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים פנימה את השמן.
טובלים בשוקולד מחצית מהעוגייה, מנערים קלות להסרת עודפי שוקולד,
ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. (לטבילה נוחה וקלה, מומלץ להניח את סיר הציפוי
על מגבת מקופלת, כך שהסיר מונח באלכסון ויוצר בריכה שוקולדית נוחה לטבילה). 
מצננים להתייצבות, וזוללים. מאפסנים את העוגיות בקופסה אטומה- ביום ההכנה בטמפרטורת החדר,
למחרת כדאי להעביר לקירור, אך להוציא לטמפרטורת החדר לריכוך לפני האכילה.


47 תגובות:

  1. מושלם. בא לי להכין כבר עכשיו :(

    השבמחק
  2. יואו, העוגיות פשוט יפהפיות ברמות על! והממרח נשמע משגע לגמרי!

    השבמחק
  3. יש לך המלצה למעבד מזון טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש את מג'ימיקס שהוא הקלאסי ומעולה,
      אבל ת'כלס אם מדובר במעבד מזון לאפייה,
      יכולה לומר לך שכל מעבדי המזון בהם השתמשתי לאורך השנים
      מהפושטי והזול ביותר עד ליקר ביותר, עשו כולם עבודה מעולה.
      אז לאו דווקא חייבים להשקיע ערימות של כסף

      מחק
    2. מעולה!
      תודה רבה :)

      מחק
  4. אנונימי18/2/16 10:50

    העוגיות נראות מהמם. יש לי שאלה (מקווה שלא תעצבן..) העוגיות נשמעות סוף אבל יש לי בעיה עם המילוי-לא אוהבת חלבה או שוקולד לבן. יש אפשרויות / רעיונות אחרים למילוי?

    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. לא התעצבנתי :)
      לדעתי גם גנאש שוקולד (יחס של 1:1)
      או אפילו פשוט נוטלה יסתדרו פה יופי!
      נשנוש נעים

      מחק
  5. וואוווו מושלם! אני לגמרי חובב שוקולד לבן וזה נשמע כמו ממרח במיוחד בשבילי.

    השבמחק
  6. וואו, הכל נראה מדהים ואני דפנטלי הולכת לנסות!
    שאלה לגבי הממרח, אני רוצה להכין כמות קטנה יותר, האם הקטנה של החומרים ביחס שווה תשנה משהו? זה יעבוד גם בכמות קטנה יותר או דרושה איזו מסה קריטית מסויימת להצלחת הממרח?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מאיה!
      לא מאמינה שהיחס ישפיע,
      אבל חשוב שזו תהיה כמות שהמעבד מזון שלך יצליח לטחון.
      כמות קטנה מדי לא תיטחן טוב למחית

      מחק
  7. נראה משגע! יש כלכך הרבה מתכונים שלך שאני רוצה לנסות שאני כבר לא יודעת מאיפה להתחיל ;)
    האמת שרציתי לשאול על איזה שוקולד לבן את ממליצה..
    על שוקולד מריר אפשר לראות את האיכות לפי אחוזי הקקאו, אבל בנוגע לשוקולד לבן תמיד יש לי התלבטות.. האם שוקולד פרה לבן מהסופר מספיק, או שיש לך הצעה טובה יותר?
    המון תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שקד :)
      קודם כל חשוב לומר שאחוזי מוצקי הקקאו עדיין לא מעידים על איכות השוקולד,
      שהרי שוקולד 70% של חברה זולה, לא יהיה שווה בטעמו לאיכות של יצרנית שוקולד איכותית.
      ספציפית עבור הנוטלה הלבנה אני כן ממליצה להשתמש בשוקולד מאיכות טובה,
      מאחר ואחוז מוצקי הקקאו בהם יותר גבוה ולכן הם מתאימים יותר לתהליך.
      אני לרוב קונה שוקולד בחנויות האפייה המתמחות, ומחבבת את השוקולד של קליבו בו השתמשתי במקרה הזה.
      בהצלחה!

      מחק
    2. מעדכנת שאחת הגולשות הכינה את הממרח עם שוקולד פרה לבן,
      והיא מספרת שיצא מוצלח :) אז עובד גם ככה!

      מחק
  8. שירית דביר20/2/16 23:33

    העוגיות נראות סוףףףףףף,
    כל כך יפות...
    אלופה

    השבמחק
  9. הכונה לקפה שחור מוכן???(תרכיז של מים+אבקת קפה שחור)

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, הכוונה לאבקה הטחונה

      מחק
    2. אנונימי23/2/16 18:18

      תודה

      מחק
  10. כל פוסט כל כך יפה וכל כך מושקע, את נהדרת!!! <3

    השבמחק
  11. אנונימי27/2/16 20:43

    לפייה המוכשרת ביותר בבלוגספרה המקומית. משאלה של הפייה האישית שלי.
    אין לי פייסבוק אבל יש לי פייה משלי. רק בת ארבעה וחצי וכבר אופה מדופלמת שבגופה זורם שוקלד.
    מכירה את הספר "אבא עושה בושות" ? עם העוגה ממנה נשפך קרם וקופצים תותים? כל רעיון לעוגת הפתעה מסוג זה יהיה הגשמת חלום.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך!
      הבקשה נקלטה במערכת והתווספה לרשימת המשאלות :)
      עכשיו רק צריך מספיק זמן לאפות את כל הבקשות, חחח

      מחק
    2. פייה יקרה, אני מצטרפת לבקשה :)

      מחק
    3. תודה יעל! בהחלט רשמתי לעצמי :)

      מחק
  12. את ממש פייה שמגשימה משאלות!
    העוגיות נראות נהדר והתמונות מוש.
    הנוטלה נראית מאוד מעניין...

    השבמחק
  13. פיה מדהימה שכמותך!
    כבר הרבה מאד זמן שאני נכנסת לבלוג שלך ונהנית
    מכל היופי הזה.. לא מעט פעמים גם השתמשתי במתכונים שלך ותמיד הם יצאו מוצלחים - הכתיבה שלך זורמת, המתכונים מדוייקים והתמונות יפיפיות!
    מהרגע שראיתי את המתכון לעוגיות הקפה האלה ידעתי שאני חייבת לנסות אותן והפעם הייתי חייבת גם להגיב - הן מושלמות!! טעימות, פריכות וכאלה חתיכיות!!
    תודה ��

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על כל המילים היפות, הסמקתי עד מעל לאף :)
      והכי שמחה שנהנית מהעוגיות! הכי חתיכיות שיש

      מחק
  14. וואו, המצרי הזה נראה מדהים. והצילומים שלך!
    שאלה על הקרם חלבה- את חושבת שהוא יהיה יציב מספיק לזילוף?

    השבמחק
  15. תשובות
    1. היי קארין
      תודה רבה :)
      למיטב זיכרוני הוא סמיך למדי אז נראה לי שכן :)
      סופשבוע מעולה וחג שמח!

      מחק
  16. שלום לך פייה .. יש לי שאלה בקשר לקפה שחור האם התכוונת לקפה כמו קפה טורקי או קפה שיש בו היל ??? ואם אפשר להכין בלי בכלל או להחליף במשהו אחר ?? זה ישפיע על הטעם הסופי??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מימי!
      אני השתמשתי בקפה טורקי, אבל אפשר להשתמש גם בקפה עם הל או בנס קפה מגורען.
      אם לא רוצים טעם קפה בכלל אפשר גם להכין אותן בלי קפה בכלל לקבלת עוגיות חמאה ממולאות
      בהצלחה :)

      מחק
  17. פיה יקרה, במידה ואין לי שמן אגוזי לוז, האם שימוש בשמן צמחי רגיל יהרוס את הטעם?
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי
      אין שום בעיה!
      אמנם שמן אגוזים משדרג,
      אבל אין בעיה להשתמש בכל שמן צמחי אחר. בהצלחה :)

      מחק
    2. איזה כיף איתך! אני כבר מכורה לאתר שלך!! תודה!

      מחק
    3. היי פיה, הטעם יצא מעולה אבל 2 דברים: הראשון, הוא יצא נוזלי מידי, איך ניתן להפחית את הנוזליות להבא? להוריד מעט שמן? שנית, המרקם לא יצא חלק כנוטלה אלא עם חתיכות קטנות של אגוזים שבעיני זה טעים. אך האם ניתן להביא זאת למשחה?

      מחק
    4. היי עדי!
      ראשית לאחר ההכנה המרקם נוזלי מאוד אבל לאחר שיושב כמה שעות לפחות הוא מאוד מתייצב,
      אז במידה והכנת את הממרח כעת המתיני בסבלנות.
      שנית המרקם עלול להשתנות בהתאם לסוג השוקולד בו משתמשים בשל ההבדל בין מוצקי הקקאו,
      לכן במידה ולאחר יום הממרח עדיין נוזלי מדי, את יכולה להמיס עוד שוקולד לבן ולהוסיף פנימה,
      ובפעם הבאה אכן להוסיף כמות שמן פחותה יותר.
      לגבי האגוזים איכות הטחינה תשתנה בהתאם לאיכות מעבד המזון שלך,
      מטחנת תבלינים למשל יכולה לטחון אותם למחית חלקה מאוד.

      מחק
  18. במה אפשר להמיר את החמאה לגרסה פרווה? אולי שמן קוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי טל!
      יעבוד לדעתי עם שמן קוקוס, הייתי מנסה עם 150 גרם בלבד.
      שוקולד לבן הוא חלבי עבור המלית, אבל אפשר למצוא לפעמים שוקולד לבן צימקאו או להכין מלית אחרת, של ממרח חלבה קנוי נניח. בהצלחה

      מחק
  19. אנונימי20/2/17 11:43

    אני מעוניין להכין עוגיות חלבה מרשימות וטעימות ומתבלט בין אלו לבין העוגיות סנדוויץ ביסקוויט במילוי חלבה לבין עוגיות השומשום במילוי חלבה- על איזה את היית ממליצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. איך חמקה לי ההודעה שלך?
      רוב הסיכויים שעד שהספקתי לענות כבר בחרת בעצמך :)
      בכל מקרה שאלה טובה, זה לגמרי עניין אישי מאחר והן שונות לגמרי אחת מהשניה לחלוטין-
      עוגיות השומשום הן יותר ממתק קריספי מאוד,
      ועוגיות הסנדוויץ' הן עוגיות במרקם ביסקוויט חמאה קצת פריך וקצת רך, השאלה איזה מרקם יותר אוהבים יותר :) השומשום קצת יותר מיוחדות, הייתי לוקחת בחשבון גם את אלו עם הקפה השחור שהן מגניבות ביותר

      מחק
    2. אנונימי12/3/17 13:05

      לפי עצתך הלכתי על הקפה שחור- יצא מדהים!!! את אלופה

      מחק
    3. כיף לשמוע! נשנוש נעים :)

      מחק
  20. שלום פיה!
    העוגיות קפה שחור נראות ממש מיוחדות!! רציתי לדעת, האם אפשר למלא את העוגיות בממרח חלבה רגיל? זה יתן את אותו הטעם?
    נ.ב את הורגת אותי בפורים- אני לא יכול להחליט מה להכין!

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה עני במהרה, אני מתכנן להכין אותן היום.
      תודה!!

      מחק
    2. היי!
      באתי לעזרת חבר
      בהחלט, אין בעיה למלא את העוגיות גם בממרח חלבה קנוי.
      זה לא ייתן בול את אותו הטעם כי זו עדיין לא בדיוק אותה המלית,
      אבל זה יהיה טעים וישתלב מצוין עם העוגיות באותה המידה. בהצלחה!
      בהצלחה!

      מחק
    3. את מלכה :)
      תודה רבה!!!

      מחק
  21. קודם כל -העוגיות מדהימות. ממש.
    גם אלו שלא אוהבים קפה שחור טרפו אותן.
    חייבת לך תודה על כל המחמאות שקיבלתי :)

    אבל יש לי שאלה - ברגע שהוספתי את אבקת הקפה השחור העוגיות נהיו ממש כהות, כאילו הוספתי קקאו (הוספתי קפה נחלה).
    איך אצלך הן יצאו בהירות ורק עם נקודות קפה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית!
      איזה כיף לשמוע :)
      בנוגע לגוון העוגיות- מניחה שזה תלוי בסוג הקפה בו משתמשים.
      אולי הקפה בו השתמשתי היה טחון מעט עבה יותר, ואצלך הגרגירים היו יותר דקים ובגוון עמוק יותר.
      בנוסף העוגיות בתמונה נראות קצת יותר בהירות מהמקור בגלל התאורה ;)
      פורים שמח ונשנוש נעים

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...