יום שבת, 26 במרץ 2016

פיית העוגיות מגשימה משאלות- עוגת אבא עושה בושות





לפני כחודש וחצי פירסמתי בעמוד הפייסבוק של הבלוג, את שירותיי כפיית עוגיות לעת מצוא, 
להגשמת המשאלות המתוקות שלכם הקוראים :)
כי אחרי שהגשמתי כל כך הרבה קרייבינג מטורפים של עצמי, הגיע הזמן לממש גם משאלות גרגרניות של אחרים.

עד כה כבר הספקתי להגשים את המשאלה של הגולשת שיר אריאלי שביקשה ממרח נוטלה משוקולד לבן,
ויחד איתה גם הבקשה של שירי טופמן לעוגיות קפה שחור עם חלבה ושוקולד מריר קרמה עור וגידים.
גם הפעם ניגשתי להגשים בקשה נוספת שנשלחה אליי, וזו שעלתה בגורל, היא המשאלה המקסימה הזו-




הבקשה המקסימה לגמרי נגעה ללבי, כי מה יותר כיף מאשר להגשים משאלה של ילדה בת ארבע וחצי?
ובמקום להכין סתם עוגה דומה, החלטתי לרקוח עבורה את העוגה מתוך הספר בדיוק :)

למי שלא מכיר את ספר הילדים האהוב הזה של הסופר מאיר שלו,
אספר בקצרה כדי שגם אתם תוכלו להתחבר לסיפור המלבב שמאחורי העוגה.
הסיפור עוסק באפרים, ילד בגיל הגן שאביו נוהג על דרך קבע להביך אותו בפני חבריו.
יום אחד כשהגננת מכריזה על תחרות עוגות בגן אך אמו של אפרים עסוקה מדי, אביו מחליט להירתם לעזרה
ועומל כל הלילה כדי לרקוח עוגה מיוחדת במינה. במבט ראשוני העוגה נראית כעורה למדי ומאוד לא מרשימה, 
ואפרים כבר בטוח שאביו כמו תמיד, שוב עומד להביך אותו בפני כולם... אבל ברגע בו האב פורס את העוגה ,
היא הופכת להיות מרהיבה ביופיה! וכמו שמספר הספר, באותו הרגע זה בדיוק מה שקרה-


  מתוך “אבא עושה בושות” מאת מאיר שלו, בהוצאת כתר. איורים: יוסי אבולעפיה



"עם הסכין הוא רק נגע,
יצא ציפוי של שוקולד
ומאמצע העוגה
עשרים תותים עלו מיד,
על השוליים הוא לחץ
מלוי מתוק משם קפץ
ואז לרוחב הוא חתך
וקרם ורוד עליו נשפך
ומלפנים ומהצד-
שושן סוכר פתאום פרח.
"הוי", אמרו כולם,
"יחי, נפלא, הידד, הידד"




אז תודו שרק הסיפור המקסים הזה עושה חשק להכין את העוגה, וזה בדיוק מה שניגשתי לעשות!
העוגה שלי מורכבת מעוגת שוקולד חצויה במרכז לשתי שכבות עם ציפוי של שוקולד חלב מעל.
עבור הקרם הורוד שנשפך השתמשתי בקרם שוקולד לבן ותותים שקיבל גוון ורדרד,
המילוי המתוק והצהבהב הוכן מקרם פטיסייר כשהגוון הצהוב התקבל מהחלמונים, 
והמילוי הכחול הורכב מקצפת עם מעט צבע מאכל.

שלושת הקרמים ממלאים את העוגה במרכזה, וגם משמשים לעיטור העוגה מעל,
וישפכו מלפנים ומהצד כמו בסיפור אם תפרסו את העוגה בעוצמה הנכונה :)
בנוסף מעטרים את העוגה סביב גם תותים קטנים, ושושן ורוד פורח במרכז.

התוצאה היא עוגה מקסימה, צבעונית וטעימה שכל ילד ישמח לקבל!
מקווה מאוד שהפייה הקטנה תהיה מרוצה, וכל ההורים שילדיהם חלמו לאכול מהעוגה המפורסמת
יוכלו להפתיע אותם בזו העוגה, בדיוק כמו שהפתיעו את אפרים.

ואם גם לכם יש רעיונות לעוגות מגניבות במיוחד, פנטזיות על קינוחים מפתים ויצירתיים-
שלחו אותם אליי, ואם הרעיון שלכם ידליק אותי במיוחד-
הוא יזכה לביצוע חגיגי, ויככב במתכון שייכתב במיוחד עבורכם ויפורסם בבלוג.







כמה דברים לפני שמתחילים:


-שימו לב כי הקרם הורוד והצהוב צריכים לשהות במקרר לכמה שעות לפחות ועדיף למשך הלילה,
 כך שניתן להכין אותם יום קודם או אפילו יומיים.

ניתן להכין גם את העוגה עצמה יום קודם, ולהרכיב ביום ההגשה.

עיטור העוגה דורש סבלנות ותשומת לב, אבל לא מסובך מאוד לעשייה.
  רק דאגו להכין מראש שקיות זילוף וצנטרים מתאימים עבור עיטור העוגה.

- מי שפחות מעוניין להשקיע בקרמים בטעמים שונים ויותר חשוב לו לקצר תהליכים, 
  יכול גם לנסות להכין את העוגה במילוי קצפת בגוונים שונים

- למי שחשוב לייצר אפקט של תותים קופצים החבויים בעוגה,
  יכול גם להחביא תותים שלמים במרכז שכבת הקרם, שיחשפו בזמן החיתוך.

- מחוץ לעונת התותים אפשר גם להכין את הקרם הורוד עם פטל קפוא שניתן להשיג כל השנה,
 ולוותר על עיטור התותים הטריים בלית ברירה.

-אל תיבהלו מאורך המתכון, פרט לכמות הקרמים הרבה ההעוגה לא מסובכת להכנה,
 אך כהרגלי למען התוצאה המושלמת, כתבתי הנחיות הכנה מפורטות 





עוגת "אבא עושה בושות"

החומרים לעוגה בתבנית 24 ס"מ:

לעוגה:
100 גר' שוקולד מריר, קצוץ
300 גר' (2 כוסות + 2 כפות) קמח
70 גר' (חצי כוס) קקאו
2 כפיות אבקת אפייה
300 גר' (כוס וחצי) סוכר
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
200 גר' (כוס) שמן
5 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח

לקרם ורוד (גנאש תותים):
150 גר' שוקולד לבן, קצוץ
150 מ"ל (שני שליש כוס פחות כף) שמנת מתוקה
150 גר' תותים בשלים, בקוביות גדולות (לשקול ללא עלים)
1 כף אבקת סוכר
מעט צבע מאכל ג'ל ורוד או אדום (לא חובה אך מומלץ)

לקרם צהוב (פטיסייר):
250 מ"ל (כוס + כף) חלב
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
75 גר' (שליש כוס + כף) סוכר
25 גר' (2 כפות מחוקות) קורנפלור

לקרם כחול (קצפת):
200 מ"ל (שלושת רבעי כוס + כף) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
מעט צבע מאכל תכלת או כחול

לציפוי שוקולד חלב:
150 גר' שוקולד חלב
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה

לעיטור:
תותים קטנים
ורד אמיתי או מבצק סוכר

כלים:
תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, תחתית ודפנות

אופן הכנה:

לעוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
מנפים לקערה בינונית קמח, קקאו, ואבקת אפייה. מוסיפים 250 גר' מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים חלב, שמנת חמוצה ושמן. בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת הסוכר
במשך 4-5 דקות לקציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים,
תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
יוצקים לתבנית ואופים במשך 60-70 דקות, כך שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
העוגה עלולה להיסדק מעט לקראת סוף האפייה, אך הסדקים יסגרו בצינון, ויאטמו בציפוי.
לעוגה יפה וישרה לגמרי, ניתן להפוך כל עוגה על ראשה לאחר צינון קל. מצננים היטב.

לקרם ורוד (גנאש תותים):
בסיר קטן או במיקרוגל, ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מוסיפים קוביות תותים ואבקת סוכר, וטוחנים בבלנדר מוט,
בבלנדר או במעבד מזון לתערובת חלקה ככל הניתן. מעבירים לקירור ל-4-5 שעות לפחות, ורצוי למשך הלילה.

לקרם צהוב (פטיסייר):
בסיר קטן מביאים לרתיחה כ-2/3 מכמות החלב עם תמצית וניל. טורפים בקערה חלמונים, סוכר, קורנפלור ויתרת החלב.
מוסיפים את החלב החם בהדרגה תוך טריפה. משיבים את התערובת לסיר, ומבשלים על להבה נמוכה 
תוך טריפה רצופה לפטיסייר סמיך. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור לכמה שעות לפחות 
ורצוי למשך הלילה.

לציפוי שוקולד:
בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה, מערבבים לתערובת חלקה. מקררים מעט כך שהציפוי קצת מסמיך
אך עדיין נוזלי מספיק ליציקה. פורסים את העוגה לשתי שכבות. מניחים את השכבה העליונה על רשת
ויוצקים מעל את ציפוי השוקולד, כך שמטפטף קלות מהצדדים. מעבירים לקירור עד שהקרם יחסית מתייצב, למשך חצי שעה-שעה. בינתיים עוברים לעטר את החלק התחתון של העוגה.

להרכבה:
מכינים את שלושת הקרמים לקראת העיטור- לקרם הצהוב טורפים פטיסייר קלות במטרף ידני לריכוך, ומעבירים לשקית זילוף
עם צנטר חלק (מומלץ צנטר 6-8 מ"מ, אפשר גם לגזור את קצה השקית לפתח בגודל זה).

לקרם הורוד מקציפים במערבל חשמלי את קרם התותים לקציפה יציבה, אם רוצים מוסיפים מעט צבע מאכל ורוד או אדום.
מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף עם צנטר דומה, את היתרה שומרים במקרר. 

לקרם הכחול מנקים ומנגבים את קערת המערבל, ומקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה,
מוסיפים מעט צבע מאכל כחול. גם הפעם מעבירים חצי מהכמות לשקית זילוף עם פתח בגודל דומה.

מזלפים על בסיס העוגה פסים מכל קרם, מהמרכז כלפי חוץ בצורת כוכבית- 
פסים עבים יותר של קרם ורוד וכחול, ופסים דקים של קרם צהוב ביניהם. מקפידים לזלף טפטופים של קרם על דפנות העוגה. 
(לא באמת חשוב איך הקרם מזולף מבפנים מאחר וממילא לא רואים אותו, בעיקר חשובים הטפטופים).
מזלפים עוד שכבה או שתיים של פסי קרם מעל, לקבלת שכבת קרם עבה. (זה נראה בערך ככה)
מומלץ מאוד להעביר בשלב זה את שכבת העוגה לקירור למשך חצי שעה-שעה על מנת שהקרם יתייצב,
כך יהיה קל להניח מעל את שכבת העוגה העליונה מבלי למעוך את הקרם. בינתיים עוברים לעטר את שכבת העוגה העליונה.

מעבירים את יתרת הקרם הורוד והקרם הכחול לשקיות זילוף עם צנטר משונן (מומלץ צנטר של 12-14 מ"מ), 
ומעטרים את העוגה בכוכבי קרם לסירוגין. מזלפים במרכז פרח גדול מקרם פטיסייר.
לפני ההגשה נועצים במרכז העוגה ורד יפה, ומניחים תות שלם במרכז כל כוכב קרם. שומרים בקירור.
כדאי להוציא את העוגה לטמפרטורת החדר קצת לפני האכילה.



60 comments:

  1. וואי, וואי, ועוד וואי אחד לפחות:-)
    איזו בקשה מדליקה ואיזה ישום משגע!
    אחד הספרים האהובים עלי ועל בני שבינתיים כבר ממש גדל...
    אחפש במהירות ילד/ילדה שישמחו בעוגת "אבא עושה בושות" כי חייבת להכין... :-)
    תודה רבה על הבלוג המקסים והטעים ביותר!

    השבמחק
  2. וואו! את חייבת לשלוח למאיר שלו!! מדליק מדליק :) ביצוע מושלם

    השבמחק
    תשובות
    1. הייתי שמחה! אבל אין לי מושג איך מגיעים אליו :)
      תודה רבה

      מחק
    2. היי, מדהים !!!! אני אעזור לך להגיע למאיר שלו. אשלח את הקישור לבת שלו ואבקש ממה להעביר אליו. חייבים.....

      מחק
    3. איזה כיף, תודה רבה לך נטע!
      מרגש!
      :)

      מחק
  3. כרגיל, עוגה מדהימה שמזכירה מאוד את הסיפור המקסים.
    אך עושה רושם שנשמטו כמה דברים מהמתכון. שלב חיתוך העוגה לשניים לא מופיע, כמו גם שלב ציפוי העוגה בשוקולד חלב.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נשמט, חיתוך וציפוי העוגה מופיעים בסעיף של הכנת ציפוי השוקולד ;)

      מחק
    2. את בהחלט צודקת. פיספסתי את כל החלק הזה לגמרי. טעות שלי.

      מחק
  4. יואו, זה פשוט מושלם ואת פשוט אלופה שאין דברים כאלה!!!

    השבמחק
  5. איילת27/3/16 09:45

    מדהים ביותר! הבת שלי (עוד מעט בת 21) כבר הזמינה כזאת ליום ההולדת שלה.

    השבמחק
  6. לא מאמינה, הגשמת גם לי חלום ילדות...מאז ומעולם חשבתי שזו העוגה הכי מדהימה בעולם ולא העליתי בדעתי שאפשר לעשות כזאת באמת. ועוד בדיוק כל כך מושלם...
    מלכה!!!

    השבמחק
  7. אנונימי27/3/16 12:18

    מדהימה ברמות!!!!!
    אני חלמתי על עוגת נסקוויק (הקורנפלקס של נסטלה...). כולם אצלנו בבית מתים על זה, במיוחד על השוקו שנשאר אחר כך בקערה...=]
    חשבתי לעשות כמו עוגת אוראו- עוגת מוס כלשהי עם כדורי נסקוויק בפנים...
    בכולופן תודה רבה!!! מהממת שאת!!!!

    השבמחק
  8. יואו זה פשוט אדיר
    בקשה מקסימה וגם הביצוע
    תודה שהכנסת קצת אבק פיות מתוק ליום שלי עם הפוסט הזה :)

    השבמחק
  9. פוסט יפה מאוד!

    השבמחק
  10. רק להגיד וואוו ושהגשת לי חלום!
    בן ה(כמעט) 3 שלי קיבל את הספר לא מזמן ואני כל הזמן מדמיינת איך משחזרים כזו עוגה וסקרנית מה יש בפנים.
    נראה לי שזו העוגה שתשלח לגן!
    מהמם, מקסים ומרגש!
    תודה, נהדרת!

    השבמחק
  11. אין, את אדירה!

    השבמחק
  12. פשוט מושלם !!!

    השבמחק
  13. אלוהים אדירים! בעצם, פיה אדירה! מדהים ומקסים וכל הכבוד לך ולמבקש העוגה! אדיר!

    השבמחק
  14. אין ספק את פשוט גאונה,עוגה כל כך יפה וממש זהה למה שיש בספר

    השבמחק
  15. איזה יופיייייייייי
    מהמם!! זה כזה מתוק שאפשר להתעלף. גם העוגה וגם מצידך.

    השבמחק
  16. נפלא!! כל כך אוהבת את הסיפור והעוגה שלך לגמרי מחזירה אותי אחורה כמה שנים טובות!
    מדהים!

    השבמחק
  17. אנונימי27/3/16 23:31

    maxim!!!

    השבמחק
  18. מושלם!!! אוהבת מאוד את הספר (עוד מאז שהייתי ילדה) והיום הבן שלי משוגע עליו!! העוגה מהממת!!

    השבמחק
  19. אנונימי28/3/16 21:39

    אין דברים כמוך!!!!
    פשוט שלמות!!!
    כל פעם מפתיעה מחדש....

    השבמחק
  20. עוגה ששייכת בלי ספק לפנתיאון. הייתי רוצה לראות אותה פרוסה...יאמי

    השבמחק
  21. את פשוט מקסימה!! יפה מצדך ממש! ואהבתי את הרעיון☺

    השבמחק
  22. אנונימי30/3/16 09:52

    למה מחקת את התגובה בפוסט על השאור?
    החומר שם הוא אוסף של שטויות שרק מטעה את הקוראים. לא לעניין

    השבמחק
    תשובות
    1. פוסט השאור כולו מבוסס על ההנחיות מספרה של סמדר זורע-ברמק בנושא,
      אני רק שיתפתי את התהליך שעברתי אל מול הספר בבלוג הפרטי שלי.
      אם יש לך השגות בנושא לנאמר שם אתה מוזמן להפנות לכותבת הספר.
      כמו כן הבהרתי גם בפוסט עצמו כי אינני מומחית ללחמים או לשאור בשום צורה, ולא מתיימרת להיות כזו,
      והפוסט הוא שיתוף של צעדיי הראשונים בנושא.

      עם זאת, במידה ויש לך הבהרות נקודתיות לגולשים בענייני שאור,
      אתה יותר ממוזמן להשאיר הודעה עניינית ולשתף בדברים.
      אני בטוחה שכולם ישמחו לקרוא וללמוד מניסיונך. יום טוב.

      מחק
  23. מקסים!
    יש את אלו שחולמים על זה ויש את אלו שעושים- איזה יופי לראות את העוגה "במציאות".
    מה שכן, היא לא נראית מספיק כמו צמיג (בצחוק, כמובן...).

    השבמחק
  24. זה מטורף ענבל! את מבחן ה"את מה זה מזכיר לכם?" כולם עברו בהצלחה - ניחשו מיד ובהתלהבות גדולה :-)

    השבמחק
  25. תקשיבי את אלופה!!!!!! חייבת פיה כזאת לעצמי חחח

    השבמחק
  26. יששששש!!!!
    תודה��
    מושלם❤️

    השבמחק
  27. אנונימי17/4/16 13:13

    יחי! נפלא! הידד, הידד!

    השבמחק
  28. אנונימי10/6/16 20:59

    פיה יקרה המון תודה...תוצאה מדהימה מעל ומעבר לכל הציפיות... עבר זמן רב מאז הבקשה... ועד עכשיו הצלחתי לפספס את המענה המקסים והמדהים שלך. תודה תודה תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :) שמחה שאהבת!
      ועם הבקשה של הפיה הקטנה הוגשמו משאלות של הרבה ילדים,
      ואף מבוגרים שגדלו על הספר ושמחו לגלות שהפנטזיה קרמה עור וגידים
      אז הרבה תודה לך ולקטנה על ההשראה :)

      מחק
  29. מה עושים בקיץ כשאין תותים? יש אפשרות להשתמש בתחליף קפוא? זה יעבוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשתמש בדובדבנים או בפטל, טריים או קפואים. להוסיף מעט סוכר לפי הטעם כדי לאזן את המתיקות

      מחק
  30. אנונימי21/7/16 18:49

    שלום,
    אם אני משתמשת בפטל קפוא, הרטיבות לא תפריע בהקצפת הקרם למחרת?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      טוחנים את הקרם בבלנדר מוט לפני ההקצפה, כך שזה לא משנה אם הפטל היה קפוא או טרי.
      בכל מקרה כדאי להפשיר אותו לפני כדי שיהיה קל יותר לטחון
      בהצלחה :)

      מחק
    2. אנונימי21/7/16 20:06

      תודה על התשובה המהירה. שאלה נוספת, הכנתי קרם פטיסייר ושמתי במקרר מכוסה בניילון נצמד, ועכשיו ראיתי שסביב הקרם נוצרו מעט מים, למה? האם זה תקין?
      וגם האם קרם תות/פטל גם לכסות בניילון נצמד?

      מחק
    3. נשמע כמו טיפות של לחות, אל דאגה.
      פטיסייר פשוט מפתח קרום ולכן צריך לכסות את פני הקרם בניילון,
      את הקרם הורוד אפשר לכסות כרגיל, הניילון לא חייב להיות צמוד לקרם עצמו.

      מחק
    4. אנונימי23/7/16 18:23

      הקרמים יצאו פצצה, אבל משום מה העוגה לא צלחה כ"כ. היא נסדקה עמוק וטיפה לא נאפתה עד הסוף (חששתי לאפותה אחרי 70 דקות כי קצוות הסדקים התחילו להישרף). בגלל הסדקים, החלק העליון די התפרק בחיתוך. איפה טעיתי? למה נסדקה כ"כ עמוק?
      כמובן היא עדיין הייתה טעימה ויפה עם כל הקרמים והסדקים שחיברנו (בעזרת בעלי :-))

      מחק
    5. היי! שמחה שהעוגה התקבלה יפה וטעימה בכל זאת :)
      מאחר והעוגה מכילה הרבה נוזלים ומתקבלת גבוהה למדי,
      היא נוטה להיסדק מעט לקראת סוף האפייה כפי שציינתי במתכון,
      אך אצלי הסדקים נסגרו בזמן הצינון, והציפוי כיסה מעל.
      יתכן שהתנור שלך קצת חזק, וחום גבוה נוטה להחריף את הבעיה.
      בפעם הבאה אפשר להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות,
      ולהגדיל את משך האפייה לשעה וארבעים או לפי הצורך כדי להימנע מסדקים לחלוטין.
      יומולדת שמח :)

      מחק
    6. אנונימי24/7/16 06:17

      תודה

      מחק
  31. אנונימי31/7/16 10:57

    היי פיה :)
    יש דרך לטבען את עוגת השוקולד? כלומר מה לשים במקום החלב, השמנת והביצים?
    שחף

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שחף!
      מודה שטיבעון אינו אחד מכישרונותיי :)
      אפשר פשוט למצוא מתכון מוצלח לעוגת שוקולד טבעונית כתחליף לעוגה,
      ואת הקרמים להכין בעזרת שמנת צמחית באותו האופן
      בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי4/8/16 13:05

      תודה! :)

      מחק
  32. מדהימה מדהימה שאת..כמה יפה ומקסים הגשמת בדיוק כמו בספר
    פשוט מעלפת את שהשם יגשים לך את אהבותיך נשמה <3

    השבמחק
  33. תודה מקרב לב על המתכון המקסים. העוגה יצאה נפלא וקצרה תשבוחות והתלהבות בקרב כל הילדים. מכיוון שהיינו לא בעונת התותים, השתמשתי בתותים קפואים של שופרסל לגנאש תות ויצרתי תותים מבצק סוכר בשביל הקישוט - יצא ממש יפה והיה ממש פשוט באופן מפתיע (אולי עשרים דקות ל12 תותים אני ואחותי יחדיו). העוגה היתה גם מאוד טעימה, לא רק יפה. תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      שמחה שהילדים היו מרוצים :)
      ותודה שחזרת לעדכן
      חג שמח

      מחק
  34. מדהימה! פשוט אלופה! הבת שלי שנים חולמת שאכין לה כזו ואני אמרתי לה שזו עוגה דימיונית ושזה פשוט בלתי אפשרי!
    טעיתי ובגדול!
    עכשיו חייבת לנסות..

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע!
      בדיוק התותים מגיעים למדפים כך שזו הזדמנות פז
      בהצלחה, בטוחה שתפתיעי אותה :)

      מחק
  35. עוגה מדהימה
    אני ממש רוצה להכין אותה ליום ההולדת של הילדה שלי
    היא עכשיו בקטע של לא לרצות שוקולד ולהעדיף רק טעם וניל
    ניתן יהיה להחליף את ההקקאו בעוגה בקמח ואת השוקולד בשוקולד לבן?
    ממש תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שי!
      אפשר גם להפוך את המתכון לעוגת וניל לבנה.
      לשם כך יש לערוך כמה שינויים נוספים במתכון-
      לוותר לגמרי על הקקאו וגם על כמות החלב,
      להמיר את השוקולד המריר בשוקולד לבן קצוץ ולא מומס,
      כמו כן מומלץ להוסיף כף של תמצית וניל, ואף להפחית את כמות הסוכר לכ-250 גרם
      בשל היעדר הקקאו שמוסיף מרירות. זמן האפייה יהיה כ-75 דקות.
      הרבה בהצלחה :)

      מחק
  36. תודה רבה לך על התשובה
    אני ממש נהנית מהבלוג שלך, הוא מלא השראה

    השבמחק
  37. אנונימי18/5/17 09:09

    שלום, אני מכינה את העוגה ואשמח להבהרה. בקקאו רשום 70 גרם ובסוגריים חצי כוס. אני רואה שחצי כוס זה בערך כ-30 גרם. מה נכון? תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תלוי באיזה כוס את מודדת :)
      המידות מתייחסות לכוס מדידה אוניברסלית,
      וחצי כוס קקאו מנופה ודחוסה שווה אכן ל-70 גרם.
      אפילו הלכתי לשקול כרגע במטבח כדי לוודא שוב :)
      בהצלחה

      מחק
  38. מדהים! תמיד חלמתי על העוגה הזאת בתור ילדה מוזר לראות אותה אמיתית,רעיון מושלם

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! זה בהחלט חלום מגניב שמתגשם :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...