יום שני, 14 במרץ 2016

אוזני המן צבעוניות לפורים (מחומרים טבעיים!)




ממש בעוד רגע מגיע אחד החגים האהובים עליי ביותר, הלא הוא חג פורים!
כי איך אפשר שלא לאהוב חג בו מעניקים אחד לשני סלסלות מלאות בעוגיות?!

אז חוץ ממשלוחי המנות, התחפושות הקורעות, והמסיבות הסוערות עד לא ידע,
פורים חביב עליי במיוחד גם בזכות אוזני ההמן!
וכל מי שנוהג לאפות בעצמו אוזני המן ביתיות ממתכון מוצלח באמת,
יודע עד כמה טעימותתתת העוגיות הללו יכולות להיות.





אז הפעם במיוחד לכבוד פורים, רקחתי עבורכם מתכון לאוזני המן צבעוניות ושמחות במיוחד,
בשלל צבעים וטעמים, כשהצבעוניות היפה מתקבלת רק משימוש במרכיבים טבעיים!
(טוב נו, חוץ מסוכריות העדשים - למה אתם קטנוניים?)

אוזני המן שוקולדיות - בתוספת קקאו
אוזני המן ורודות - בשילוב מחית פטל
אוזני המן פיסטוקיות - עם מחית פיסטוק
אזני המן קפה - עם קפה מגורען מומס
אוזני המן ירוקות כהות - עם אבקת תה ירוק
ואוזני המן מנוקדות - עם סוכריות עדשים צבעוניות

כל אחת מהתוספות צובעת את העוגייה בגוונים עליזים, וגם מעניקה לאוזני ההמן טעם מיוחד וטעים






אז גוונו לעצמכם את אוזני ההמן השנה, והכינו אותן באילו צבעים וטעמים שאתם אוהבים.
ססגוניות ויפות הן ישמשו בפני עצמן משלוח מנות שלם, שכל אחד ישמח לקבל.
ושיהיה פורים שמחחחחחחח!








כמה טיפים לפני שמתחילים:

-  אפשר למלא את אוזני ההמן בכל מלית שאתם אוהבים,  אבל הכי פשוט וטעים למלא אותן בממרחים מוכנים:  
  ממרחי שוקולד, ממרח חלבה, ממרחי נוגט, תמרים או חמאת בוטנים.

כדי לוודא שאוזני ההמן לא יפתחו, הקפידו שלא למלא אותן במליות רכות ונוזליות מדי.
 במידה והמלית שלכם מרגישה רכה יתר על המידה, ערבבו לתוכה שקדים טחונים עד להסמכה.
 כמו כן דאגו שלא לפוצץ את האוזניים במלית - אם פולניה שכמותי הצליחה, גם אתם יכולים!

-כמו תמיד בבצק פריך, גם כאן הסוד לאוזני המן מושלמות הוא קירור, קירור וקירור.
 קירור טוב יקל עליכם את עבודת העיצוב, ימנע מאוזני ההמן שלכם להיפתח באפייה, וייצור בצק פריך במרקם מושלם.
 לכן תנו לבצק להתקרר לאחר הלישה, קררו ומומלץ אפילו להקפיא אותם היטב לפני האפייה,
 וגם אם באמצע העיצוב הוא מרגיש לכם קצת רך, תנו לו קירור קצרצר, מה איכפת לכם?

-  ניתן להכין ולעצב את אוזני ההמן גם יום או יומיים קודם, לשמור במקרר ולאפות כשמתחשק.
  באותו האופן אפשר גם להקפיא את אוזני ההמן לפני האפייה, ולאפות ישר מהמקפיא.

- אין בעיה להקטין את הכמויות במתכון במידה ואתם רוצים להכין אוזני המן בכמה צבעים שונים.





אוזני המן – מתכון בסיסי

החומרים ל-35-40 אוזני המן:
275 גר' (2 כוסות)  קמח 
65 גר' (חצי כוס) קורנפלור 
1/5 כפית אבקת אפיה (קורט קטן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר 
200 גר' חמאה קרה, בקוביות
60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה 

אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים יחד לבצק פירורי.
מוסיפים את השמנת המתוקה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
במידה והבצק מרגיש יבש או פירורי מדי, אפשר להוסיף לו עוד כף-שתיים של שמנת מתוקה.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות להתייצבות.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, וקורצים עיגולים של 7-8 ס"מ.
מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה,
אוספים את שאריות הבצק סביב העיגולים שנוצרו וחוזרים על הפעולה.
בימים חמים או במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר אותו לקירור קצרצר לפני המילוי, 
כדי שנוכל לקפל את האוזניים בצורה יפה.

ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית הרצויה, סוגרים לצורת משולש, ומהדקים קלות כדי שהאוזן לא תיפתח.
מסדרים בתבנית במרווחים, ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה לפחות-
הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק, וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה,
כך שאם יש לכם זמן, אפשר לתת להן לשבת במקרר או במקפיא אפילו יותר.
(אני נוהגת לשמור אותן בהקפאה כמה שעות או עד שמתחשק לאפות, ואופה ישר מהמקפיא).
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את אוזני ההמן במשך 14-18 דקות, ממש עד שמתחילות להזהיב.
חשוב שלא לאפות את האוזניים יתר על המידה כדי שישמרו על הצבעוניות ולא יאבדו את הגוון היפה.
מצננים ושומרים בקופסא אטומה.







גיוונים צבעוניים


אוזני המן מנוקדות
לאחר קריצת עיגולי הבצק, פזרו על גבי כל עיגול סוכריות עדשים קטנות (אני השתמשתי במיני עדשים),
והדקו אותם לתוך הבצק בעזרת הידיים או בעזרת מערוך.

אוזני המן ורודות
הגדילו את כמות הקמח במתכון ל-325 גר' (2 כוסות ושליש), הוסיפו למתכון עוד 2 כפות אבקת סוכר,
ובמקום כמות השמנת המתוקה במתכון, הוסיפו לבצק 90 גר' של מחית פטל (שליש כוס).
מחית פטל ניתן גם להכין בבית ע"י טחינת פטל טרי או קפוא בבלנדר או מעבד מזון, וסינון במסננת.
חשוב לשקול את המחית לאחר הסינון.
חשוב שלא לאפות את אוזני המן אלו יתר על המידה, מאחר וככל שמשך האפייה עולה - הצבע דועך,
כך שמומלץ להתחיל לפטרל ליד התנור כבר לאחר 10 דקות אפייה.

אוזני המן פיסטוקיות
הוסיפו לכמות אבקת הסוכר במתכון עוד 2 כפות, 
והמירו מחצית מכמות החמאה ב-100 גר' של מחית פיסטוק (5 כפות).
מחית פיסטוק ניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות.

חשוב מאוד לומר- מאחר ואחוז השומניות משתנה בין מחיות הפיסטוק השונות, הבצק עלול להתקבל מעט שומני מהנדרש. 
במידה וזה אכן קורה והבצק אינו מספיק גמיש או מעט מתפרק בזמן העבודה, הוסיפו לו עוד כף-שתיים של מים.

בדומה לאוזני ההמן הורודות, גם במתכון זה חשוב שלא לאפות את האוזניים יתר על המידה
כדי לשמור על הגוון הבהיר.

אוזני המן שוקולדיות
הגדילו את כמות אבקת הסוכר במתכון בעוד רבע כוס,
החליפו 40 גר' מכמות הקמח במתכון (4 כפות), ב-40-60 גר' של אבקת קקאו (4-6 כפות),
בהתאם לטעם הרצוי ולאיכות הקקאו, והוסיפו לבצק בעת הלישה עוד כף-שתיים של שמנת מתוקה.

אוזני המן קפה
השתמשו רק ב-50 מ"ל מכמות השמנת מתוקה (חמישית כוס),
והוסיפו לבצק גם 2 כפיות של קפה נמס, מומסות בכף של מים חמים, ומצוננות לטמפרטורת החדר.

אוזני המן תה ירוק
הגדילו את כמות אבקת הסוכר במתכון בעוד 2 כפות,
והוסיפו לבצק 2 כפות שטוחות של אבקת תה ירוק מאצ'ה. אבקת תה ירוק ניתן להשיג בחנויות טבע.




כמה רעיונות כלליים למליות שיתאימו לאוזניים השונות

אוזני המן מנוקדות, אוזני המן שוקולדיות, אזני המן קפה-
מלית פרג, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד, ממרח שוקולד עם סוכריות עדשים, ממרח חלבה

אוזני המן ורודות
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, מלית פיסטוק או מרציפן, מלית פרג, ממרח שוקולד

אוזני המן פיסטוקיות
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, ממרח חלבה, ממרח תמרים, מלית פרג, ממרח שוקולד

אוזני המן תה ירוק
ממרח שוקולד לבן או נוגט לבן, ממרח שוקולד, מלית פרג




ולפני שתשאלו

באופן עקרוני כדי לקצר תהליכים,
ניתן גם לחלק את הבצק שהכנו לכמה חלקים, ולהוסיף לכל חלק תוספת טעם אחרת,
אך זה יתאפשר רק בחלק מתוספות הטעמים- קקאו, קפה, תה ירוק וסוכריות עדשים,
בהן התוספות לא ממש מגיעות על חשבון המרכיבים האחרים.

באוזני ההמן הורודות והפיסטוקיות זה לא יהיה אפשרי, מאחר ותוספות הטעם מגיעות על חשבון
כמות השומנים או הנוזלים במתכון המקורי.

במידה ועושים זאת, תצטרכו לאזן מעט את מרקם הבצק,
ע"י תוספת של מעט שמנת מתוקה לבצקי הקקאו והתה הירוק להם מתווספים חומרים יבשים,
או ע"י תוספת של מעט קמח לבצק הקפה, אליו מתווספים נוזלים.
לאחר התוספות דאגו ללוש את הבצק מעט ככל הניתן, מומלץ במעבד מזון או במערבל החשמלי.




103 תגובות:

  1. כ"כ מהמם ומקורי! מדהימה <3

    השבמחק
  2. נפלא וצבעוני, בטוחה שאכין לפחות את חלקן לפורים.

    השבמחק
  3. האם אפשר להכין מלית של שוקולד לבן עם קצת מי ורדים לאוזן פיסטוק? אם כן, באיזה יחסים הגנאש כך שלא ינזל החוצה ? וגם, יש לי מחית תות מרוכזת (מן צנצנת קטנה כזאת) האם אפשר להשתמש בה ובאיזה יחס? (זה כמו המחית פיסטוק?)
    תודה ופורים שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נורית
      אני לא אשת בשורות היום :)
      לא ניסיתי לעבוד עם מחית תות מרוכזת אז לא יכולה לומר, אבל אף פעם לא מפסידים מלנסות.
      וגם לא אפיתי אוזני המן במלית גנאש לבן, לרוב פחות מכינים מלית כזו בשל פוטנציאל הנזילה שלה.
      אפשר לנסות עם כמות מאוד קטנה של שמנת, או אולי מעט חמאה וחלמון.
      בהצלחה

      מחק
  4. נראה מקסים! שמח וחגיגי 😊
    איך מודדים חמישית כפית אבקת אפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית!
      כמו שמודדים רבע כפית רק בחמישית :) לפי העין, עם כפית.
      גרם יותר או פחות לא ישנה משמעותית

      מחק
  5. יואו, הן פשוט יפהפיות ואת פשוט אלופת עולם ♥

    השבמחק
  6. אנונימי15/3/16 08:42

    וואו! מ-ה-מ-ם!
    מה המליות שהשתמשת בהן לכל אחד מהסוגים? אפשר מתכונים? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      אני הכי אוהבת למלא אוזני המן בממרחים מוכנים-
      זה גם חוסך עבודה, וגם יוצר מלית רכה וטעימה.

      הפעם רציתי בעיקר מליות בהירות בטעמים עדינים שיתנו את המקום לבצק,
      אז את רוב האוזניים מילאתי בממרח חלבה, ובממרחלב מעורב עם שקדים טחונים
      לקבלת מלית בטעם שוקולד לבן. ואת חלקן פשוט בנוטלה :) הכי פשוט.
      אפשר גם להוסיף קצת שוקולד קצוץ כדי להעשיר אותן, אגוזים או תבלינים

      מחק
    2. עבורך ועבור כל מי שיבקש, הנה גם כמה רעיונות פשוטים למליות לכל אוזן-


      אוזני המן מנוקדות-
      מלית פרג, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד, ממרח שוקולד וסוכריות עדשים או שוקולד צ'יפס לבן

      אוזני המן ורודות-
      מלית פרג, ממרח שוקולד, ממרחים לבנים (ממרחלב או נוגט לבן עם שקדים טחונים), מלית פיסטוק, מרציפן

      אוזני המן פיסטוקיות-
      ממרח תמרים, ממרח חלבה, מלית פרג, ממרח שוקולד

      אוזני המן שוקולדיות-
      ממרח חלבה, חמאת בוטנים ופצפוצי שוקולד, מרציפן, ממרח שוקולד, מלית אגוזים

      אוזני המן קפה-
      ממרח חלבה, ממרח שוקולד, ממרחים לבנים (ממרחלב או נוגט לבן עם שקדים טחונים), נוגט פרלינה

      אוזני המן תה ירוק-
      ממרח שוקולד, ממרחים לבנים

      אפשר להוסיף לכל אחד מהמליות תוספות- אגוזים, שוקולד קצוץ, חלבה קצוצה, תבלינים כמו קינמון או הל,
      קליפת תפוז מגוררת, וניל וכו'. בהצלחה!

      מחק
  7. הולכת לנסות את עם הסוכריות - מושלם!!

    השבמחק
  8. אנונימי15/3/16 10:45

    שיואו.

    השבמחק
  9. מרינה15/3/16 11:00

    נראה מקסים!!! האם מכניסים את העדשים לבצק לאחר הרידוד? הם לא נישרפים באפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מרינה!
      אכן קודם מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, ובכל עיגול מטביעים את העדשים ומהדקים קצת עם היד.
      לאחר הופכים כדי שהעדשים יהיו כלפי חוץ, ממלאים ומקפלים כמו אוזן המן רגילה.
      הם לא נשרפים ואין בעיה.

      מחק
  10. יש דרך להפוך אותן לטבעוניות/פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חן!
      הן כבר נטולות ביצים אז את בחצי הדרך.
      אפשר להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס, ואת החמאה במרגרינה

      מחק
  11. זה נראה מטורף !! לגמרי הולכת לנסות ולחזור עם דיווחים ☺
    1. נראה לך שאפשר לשלב איכשהו חמאת בוטנים בבצק?
    2. ניסית פעם לאפות עם פיטאיה ? הצבע מטריף ! חושבת שיעבוד במקום מחית פירות יער, או כחיזוק לצבע שלה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עמית!
      1. בטוח אפשרי להכין עם חמאת בוטנים! קשה לי לתת מידות מדויקות כי לא ניסיתי,
      אבל הייתי מנסה להמיר את מחית הפיסטוק בחמאת בוטנים.
      ואפשר גם להוסיף קצת בוטנים קצוצים לבצק.
      2. לא ניסיתי לאפות עם פיטאיה. הצבע באמת מטריףףףףף, אבל יש מצב שהיא תהיה מימית מדי
      בשביל לתת טעם וצבע מספיק מורגשים. למחית פטל יש גוון בורדו ממש עמוק
      ולכן היא מצליחה לתת צבע ורוד. אבל אני תמיד אומרת שאם לא מנסים לא יודעים :)

      מחק
  12. היי, את לחלוטין שוברת שיאי יצירה כל פעם מחדש פשוט מושששש!!!!!
    את אוזני ההמן עם העדשים את הופכת ואז ממלאה בצד שני?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק, מממלאים כשהעדשים פונים כלפי מטה, ואז מקפלים.
      ותודה רבה :)

      מחק
  13. אוי, את פשוט משהו!

    השבמחק
  14. איזה יצירה יפה, כל הכבוד
    יש לך מתכון טוב של מלית פרג למכורים
    תודה מראש
    מלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי
      האמת שאני פחות אישה של פרג, אז לא ניסיתי...
      אם אנסה מלית מוצלחת מבטיחה לעדכן

      מחק
  15. איך. את. כזאת?!

    השבמחק
  16. מהמםםםם!! אני אוהבת צבעוניות, ואזני ההמן הורודות ועם הסוכריות הן ממש בשבילי :)

    השבמחק
  17. וואו!!! הולכת לנסות . תודה!

    השבמחק
  18. מושלם, חיכיתי למתכון הזה :)

    השבמחק
  19. אחד הפוסטים הכי יפים שראיתי לאחרונה, ואני רואה הרבה :-) כל כך יפה, יצירתי ועדין. שאפו וחג שמח יקירה!

    השבמחק
  20. טוב, זה מהמם ביופיו! (כרגיל...) יש לנו תחרות אזני המן קהילתית, הולכת לנסות את מזלנו עם העדשים...

    השבמחק
    תשובות
    1. מחזיקה אצבעות להצלחה בתחרות! תודה רבה

      מחק
  21. אנונימי15/3/16 16:04

    מדהים! הבנות של כבר רוצות... שאלות: במחית הפטל משתמשים בחלק שעבר סינון? אפשר לרסק וסנן תות במקום או שהצבע, הנוזליות וחוזק הטעם שונים? תודה רבה!
    מירי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מירי!
      אכן משתמשים בחלק המסונן מגרעינים.
      חשוב לטחון כמות גדולה יותר של פרי, מאחר והמשקל יורד בסינון.
      לתות יהיה קשה בהרבה לתת לאוזניים גוון יפה מאחר והמחית עצמה היא הרבה יותר בהירה,
      לכן כן מומלץ להשתמש דווקא בפטל.
      בהצלחה :)

      מחק
  22. איזו צבעוניות נהדרת! אהבתי מאוד. ובמיוחד את אזני ההמן עם העדשים :-)

    השבמחק
  23. איזה מוכשרת! אוזני המן שחבל לאכול אותם כי הם כל כך יפים.
    כל הכבוד וחג שמח!

    השבמחק
  24. וואוו שלמות!!! כל כך יפות וצבעוניות... אנסה את הבצק, בא לי ללכת על הורודות ( :

    השבמחק
  25. תתחדשי על העיצוב החדש של הבלוג!
    כל כך יפה!
    איזו הפתעה! מה עם פוסט מיוחד לרגל העיצוב החדש והנוצץ? ;-)
    איזה כיף!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      העיצוב הנוכחי מלפני יותר מחצי שנה :)
      תבואי לבקר יותר!

      מחק
    2. אני מבקרת בבלוג שלך כל הזמן, לפני כמה ימים הכנתי את עוגיות החול הנמסות בפה.
      אני גולשת דרך הפלאפון, אתמול בלילה נכנסתי לבלוג ופתאום הוא נהיה בצבע ורדרד עם אפשרות חיפוש מתכונים לפי מילים ועמוד ראשי צבעוני - לא שיניתי כלום בהגדרות! איך זה קרה פתאום?!
      אני *תמיד* נכנסת לבלוג והוא תמיד היה בצבע תכלת ולבן, ללא אופציית חיפוש מתכונים..
      כל כך מוזר... WTF?!
      בכל אופן, העיצוב מהמם!
      מעניין למה זה קרה... ��

      מחק
    3. משום מה התגובה שלי נמחקה...
      אכתוב שוב..
      אני מבקרת בבלוג שלך כל הזמן, לפני כמה ימים הכנתי את עוגיות החול הנמסות בפה.
      אני גולשת דרך הפלאפון, אתמול בלילה נכנסתי לבלוג ופתאום הוא נהיה בצבע ורדרד עם אפשרות חיפוש מתכונים לפי מילים ועמוד ראשי צבעוני - לא שיניתי כלום בהגדרות! איך זה קרה פתאום?!
      אני *תמיד* נכנסת לבלוג והוא תמיד היה בצבע תכלת ולבן, ללא אופציית חיפוש מתכונים..
      כל כך מוזר... WTF?!
      בכל אופן, העיצוב מהמם!
      מעניין למה זה קרה...

      מחק
    4. אההההה, האמת שהאתר היה מותאם לעיצוב מוקטן לגלישה בפלאפון,
      ושיניתי את זה השבוע לגלישה רגילה באתר,
      אז כנראה שכל האפשרויות שהיו קיימות תמיד בגלישה רגילה מהמחשב פתאום הופיעו :)
      תודה רבה!

      מחק
    5. מה שנקרא, ברוכה הבאה לקידמה :-)
      בגלישה מהפלאפון אני יכולה לקבל את מנת הבלוג שלי בכל רגע, בכל מקום. יעיל.
      מעניין אם עוד אנשים הופתעו כמוני, חחח :-)

      מחק
  26. תשובות
    1. Thank you very much Bonnie :)
      glad you like it!

      מחק
  27. יו, אני ממש רוצה כבר לנסות להכין... יש לך המלצות איזו מלית הולכת עם איזו אוזן ? למשל האוזניים הורדרדות לא יילכו עם מלית תמרים, נכון ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע!
      זה ממש עניין של טעם אישי :)

      לדעתי פטל מסתדר מצויין עם שוקולד,
      אז אפשר למלא בנוטלה או ממרח שוקולד שאוהבים,
      או בממרח לבן כלשהו כמו נוגט או ממרחלב בתוספת שקדים טחונים,
      לקבלת מלית בטעם שוקולד לבן.
      והאמת שגם מלית פרג קלאסית תשתלב פה מעולה!
      אם את בקטע של ממרח תמרים הוא יעבוד הכי טוב עם אוזני ההמן הפיסטוקיות.

      מחק
    2. נראה מהמם!!! מתחילה לנסות.
      איך לשמור אותן לאחר האפייה? עד יום ראשון?

      מחק
    3. היי חני!
      אני מעדיפה אוזני המן ביום ההכנה או למחרת אז הן במיטבן,
      אבל אפשר לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, לא בשמש.
      אם רוצים לשמור על טריות מירבית, אין בעיה גם לשמור את הבצק עטוף במקרר עד שבת,
      ובשבת לעצב ולאפות. בהצלחה ופורים שמח!

      מחק
  28. אנונימי16/3/16 11:17

    נראה מהמם
    שאלה לגבי הכנת הבצק (מטעויות העבר שלי):
    כמה זמן בערך יש לערבב את הבצק בשלב העיבוד במיקסר?
    5 דק'? 20 דק'?
    אף פעם אין לי מושג תוך כמה זמן אמורה להתקבל התוצאה המבוקשת.
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. עיבוד הבצק הוא לגמרי הדבר הכי חשוב בבצקים לעוגיות,
      והחוק אומר – לעבד כמה שפחות! ממש רק עד שמתחיל להיווצר בצק וזהו.
      אי אפשר לכמת את זה בדקות מדויקות, מאחר וזה משתנה בין בצק לבצק
      ובהתאם למכשיר בו משתמשים.
      פשוט צריך לעמוד ליד המיקסר או מעבד המזון, וממש ברגע שנוצר לך בצק להפסיק ללוש.
      בהצלחה!

      מחק
    2. אנונימי17/3/16 12:24

      תודה רבה.
      עדיין נותרתי עם עמימות כי אני לא יודעת מה זה אומר "ברגע שנוצר בצק". כדור בצק? כשהחומרים מתאחדים?
      יש לי תמיד הרושם שהכל נורא דביק ולא מוכן לעיבוד ושצריך להמשיך לעבד כמו בבצק פריך.
      בכ"ז הערכת זמן כללית? (בין 5-20 דק' יש הבדל משמעותי) או תמונה שיכולה לעזור?
      תודה. בא לי שיצליח :)

      מחק
    3. ברגע שהחומרים מתאחדים ונוצר בצק אחיד צריך להפסיק ללוש. בדיוק כמו בבצק פריך.
      חשוב להבין שבבצקים פריכים ובכל בצקי עוגיות שהם, עדיף ללוש קצת פחות מאשר יותר.
      ככל שלשים יותר, הבצק מפתח גלוטן והופך יותר קשה. החמאה נמסה והבצק מתרכך.
      כך שזמן העיבוד הכולל הוא ממש דקות ספורות.
      דקה שתיים עיבוד עם קוביות החמאה, ומרגע שמוסיפים את הנוזלים הוא מוכן תוך גג דקה של עיבוד.
      זאת כמובן הערכה מאוד כללית, וצריך להתאים אותה לפי התנהגות הבצק, מאחר וכל מכשיר עובד אחרת.
      גם אם הבצק דביק זה בסדר לא לחשוש מזה, הוא יתקשה בקירור לאחר שהחמאה תתייצב.
      יאללה לכי על זה בלי חשש :) לומדים רק מניסיון

      מחק
  29. אנונימי16/3/16 11:26

    העוגיות מעלפות, את מעלפת! הן אמיתיות? את אמיתיתתת???
    נעצתי בפינטרסט. חייבת להכין :)
    חג פורים שמח :)
    אימוש5

    השבמחק
  30. איך שראיתי את הצבעוניות המעלפת החלטתי שאני חייבת לנסות...
    מאחר ואני לא מחובבות אוזני המן, ניסיתי את הבצק הורוד כבסיס לטארט שוקולד.
    הבצק יצא מדהים, הן בצבע והן בטעם, הבעיה שאחרי האפיה הוא איבד את הצבעוניות החזקה והפך עמום. יש לך רעיון למה ואיך למנוע בפעם הבאה...
    תודה רבה
    חגית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חגית
      ראשית הצבעוניות אכן פוחתת מעט אחרי האפייה, והופכת מגוון ורוד מסטיקי, יותר לגוון ורוד עתיק :)
      קודם כל אפשר לוודא שלפני האפייה הגוון מאוד חזק, ומקסימום להוסיף קצת מחית אם יש צורך.
      אבל הכי חשוב לאפות את הבצק במינימום, כי ככל שזמן האפייה עולה- הצבע דועך,
      לכן במקרה של בסיס לטארט זה קצת בעייתי,
      אבל באוזני ההמן כשאופים רק 14 דקות, הגוון נשמר בצורה יותר טובה.

      מחק
  31. אנונימי17/3/16 21:56

    האם אפשר להחליף את המחית פטל באבקת סלק/ אבקת פירות יער? אם כן באיזה יחס? באיזה שלב של התהליך ?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שזה אפשרי אבל דורש ניסוי וטעייה כדי להבין מה הכמות בה צריך להשתמש,
      אין לי מושג כי לא ניסיתי בעצמי.
      במידה וכן צריך להשתמש באבקה כתחליף לחלק מכמות הקמח במתכון הבסיסי.

      מחק
    2. גם לי יש אבקת סלק בבית אני אשמח לשמוע את התוצאות שלך

      מחק
  32. היי ענבל! עוד שאלה בבקשה-
    האם פניני שוקולד בציפוי זהב (כאלה שמוכרים בחנויות אפיה) יוכלו לעבוד כמו עדשים צבעוניות? או שיימסו במהלך האפייה?
    קניתי קופסא ועוד לא יצא לי לעבוד איתן ... תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא ניסיתי לאפות איתן, וזה מאוד תלוי בסוג הספציפי אז קשה לומר.
      ממליצה פשוט לעשות ניסוי ולהכין אוזן המן בודדת בציפוי הסוכריות, לאפות ולראות מה יוצא :)

      מחק
  33. הכנתי את המתכון שלך ועפפפפווו עליהן!! אלו בהחלט האוזניים הכי טעימות שיצא לי לאכול😀

    השבמחק
  34. השארת אותי פעורת פה מול המסך...

    השבמחק
  35. הכנתי את המתכון שלך ועפפפפווו עליהן!! אלו בהחלט האוזניים הכי טעימות שיצא לי לאכול😀

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף, תודה רבה ניצן! :)

      מחק
  36. היי ענבל, מאוד אוהבת את האתר ואת המתכונים. רק שאלה לי אלייך, למה אין באתר מתכונים שהם ללא סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      הבלוג הוא אתר אישי, בו אני חולקת מתכונים מהמטבח הפרטי שלי, לכל המעוניין.
      ובמטבח הפרטי שלי יש הרבה סוכר...
      אבל בטוחה שאפשר למצוא ברשת בלוגים עם מתכונים שוים ללא סוכר, בהצלחה!

      מחק
  37. יהיו מתכונים כשרים לפסח?

    השבמחק
  38. שאלה - מחית פיסטוק מצאתי ב - 60 שח. איך אני יכולה להכין לבד? פשוט לטחון את הפיסטוק עד למרקם ממרחי? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אלו המחירים, זה אחד מחומרי הגלם היותר יקרים (ויותר שווים)

      מחק
  39. השאלה אם אפשר להכין לבד

    השבמחק
  40. לאוזני המן בטעם קפה פשוט להשתמש ב20 מ״ל שמנת במקום 70? או להשתמש ב50 מ״ל

    השבמחק
    תשובות
    1. משתמשים רק ב-50 מ"ל מכמות השמנת מתוקה במקום 70 מ"ל,
      ומוסיפים 2 כפיות של קפה, מומסות בכף של מים רותחים.
      חשוב להמיס מראש את הקפה במים החמים ולתת להם להצטנן לפני שמוסיפים.
      אפשר להוסיף את הקפה בזמן שמוסיפים את השמנת המתוקה לבצק.

      מחק
  41. אשמח לתשובה שלך המקצועית לעניין מחית הפיסטוק. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קרן
      לא ניסיתי להכין מחית פיסטוק בעצמי אבל זה כמובן אפשרי.
      עם זאת כן הכנתי מחית של שקדים ומחית קשיו, והייתי מנסה לעבוד עם אותו המתכון-
      אפשר למצוא את ההנחיות להכנת המחית במתכון לעוגת מקלות וניל,
      או במתכון לעוגות קשיו קלוי וקרם שוקולד לבן מקורמל.
      בשניהם ההנחיות להכנת המחית נמצאים בתוך שכבת הקראנץ'
      בהצלחה

      נ.ב
      בחנויות האפייה אפשר גם להשיג צנצנת קטנות של מחיות במחירים נמוכים יותר,
      אבל אין ספק שזה חומר גלם לא זול

      מחק
  42. אנונימי22/3/16 11:57

    וואוו זה מהמם אני חייבת להכין את זה..תודה על המתכונים (:
    רציתי לדעת משהו, האוזני המן עם המאצ'ה הם אלו שהם ירוק כהה יותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :)
      ואכן המאצ'ה הן הירוקות הכהות, טעימות!

      מחק
  43. הכנתי את האוזני מאצ'ה, הורודות והקפה ואין ספק שאוזני הקפה לוקחות און בסיבוב !
    מה שכן, ניסיתי למלא את האוזניים הורודות במלית אוכמניות מוכנה, ממש חששתי שהן יפתחו ויזלו אבל זה יצא מושלם ! ממליצה בחום

    השבמחק
    תשובות
    1. אף חובב קפה לא יגיד אחרת :)
      נשמע כמו שילוב מעולה, תודה על ההמלצה!
      פורים שמחחחחח

      מחק
  44. שירן1/3/17 09:42

    איך שראיתי את המתכון, אמרתי שאותן אני חייבת להכין לפורים הקרוב!
    אני דווקא מעוניינת בעוגיות אוזני המן הפשוטות והקלסיות, לטעמך, מילוי ריבת חלב גם יתפוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירן!
      דווקא ריבת חלב פחות מומלצת למילוי אוזני המן,
      היא נוטה לגרום לאוזני ההמן להשתטח ולאבד מצורתם, ולא שומרת לגמרי על מרקמה.
      עדיף להשתמש בממרחים כמו ממרח תמרים, ממרח שוקולד, ממרח חלבה וכו'. בהצלחה ופורים שמח :)

      מחק
  45. אנונימי1/3/17 11:45

    זה נראה מדהים!!!! אחד הפוסטים היפים שראיתי. כתבת פה ממרחלב- במה מדובר?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! :) כיף גדול לשמוע
      הכוונה לממרח שוקולד לבן

      מחק
  46. כמה ימים מראש ניתן לדעתך להקפיא? משבת עד שלישי זה מוגזם? האם אפשר להקפיא גם את אלה עם העדשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם רוצים לשמור על פריכות מירבית, הכי מומלץ להקפיא את העוגיות לאחר העיצוב אך לפני האפייה,
      כך אפשר להעביר עם התבנית ישר מהמקפיא לתוך התנור בתוספת 2-3 דקות של אפייה נוספת,
      ולקבל עוגיות במרקם מירבי. לא רואה בעיה להקפיא גם את העדשים באותו האופן.
      אישית פחות אוהבת להקפיא עוגיות מוכנות כי המרקם מתקבל פחות מוצלח אבל אם לא מדקדקים גם זה אפשרי :) בהצלחה ופורים שמח

      מחק
  47. שירה4/3/17 20:48

    נראה מדהים.. מה את אומרת על סירופ פטל כדי לקבל צבע ורוד במקום המחית?יכול לעבוד?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה!
      לא בטוחה שסירופ פטל יכול לעשות כאן את העבודה-
      לא יודעת אם הצבע עז מספיק, וגם לא בטוחה שתוספת הסוכר בסירופ תעשה טוב לבצק.
      אבל אם את במצברוח הרפתקני, תמיד אפשר לנסות בכמות קטנה ולראות אם יש סיכוי שזה יצליח.
      פורים שמח

      מחק
  48. אנונימי4/3/17 20:54

    הי, שבוע טוב! הכנתי את המתכון בטעם קקאו, יצא בצק בעל מרקם טוב, קיררתי כמה שעות לפני האפיה, באפיה האוזניים השתטחו לגמרי והתקבלו עוגיות קשות תוך 10 דקות אפיה... נשאר לי עוד הרבה בצק ואני רוצה לנסות שוב. יש לך עיצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      באיזו מלית השתמשת? מליות רכות מדי ומלאות בנוזלים יכולות לגרום לבצק להשתטח בזמן האפייה,
      כמו גם צביטה לא מספיק טובה של האוזניים.
      המרקם הקשה לרוב ייגרם על ידי עיבוד יתר של הבצק, או כמובן אפייה בחום גבוה מדי.
      פירסמתי בדיוק עכשיו פוסט עם טיפים ליצירת אוזני המן, אולי שווה להציץ.
      מחזיקה אצבעות, בהצלחה בפעם הבאה!

      מחק
  49. היי :) המתכון נראה מהמם! הייתי רוצה להכין את כל הצבעים ביחד. כמה אוזני המן בערך יוצאות מהכמות הבסיסית של הבצק? והאם את ממליצה לחלק את הבצק לכמה חלקים או להכין כל כמות בנפרד?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלי!
      מהמתכון הבסיסי מתקבלות 35-40 אוזניים, אין בעיה גם להקטין כמויות ולהכין רק חצי או שליש.
      עקרונית כדי שלא יהיה מקום לטעויות, הכי כדאי להכין כל בצק בנפרד,
      וממילא בחלק מהן כמו הורודות והפיסטוקיות חייבים להכין את הבצק בנפרד בשל המתכון השונה.
      אם יש מספיק ניסיון בעבודה עם בצק כדי להצליח לאזן את תוספת החומרים היבשים במעט נוזלים,
      אפשר לעשות זאת בהתאם לההנחיות המפורטות בתחתית המתכון, לשיקולך.
      בהצלחה ופורים שמח

      מחק
  50. שירן6/3/17 19:34

    היי :) אחרי שקניתי את כל המצרכים, שאלה נוספת
    אני מעוניינת לעשות חצי מהכמות אוזני המן רגילות במילוי שוקולד וחצי אוזני המן עם קקאו במילוי חמאת בוטנים
    איך לדעתך אוכל לחלק את הכמויות ככה שהאוזני המן עם הקקאו יצאו טוב ולא יבשות עם עודף קמח?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירן!
      את מתכוונת להכין בצק אחד ולחלק אותו לשניים ולהוסיף קקאו?
      במידה וכן עוד קצת שמנת מתוקה תאזן את החומרים היבשים כמצוין במתכון של אוזני הקקאו.
      אם לא רוצים לקחת שום סיכון לבעיות, במקום להכין בצק אחד ולחלק אותו לשניים ולהוסיף קקאו,
      מראש להכין כל בצק בנפרד (אין בעיה לחלק את המתכון המקורי לשניים), ואז לא תהיה שום בעיה מאחר ומפחיתים מכמות הקמח על חשבון
      בהצלחה

      מחק
    2. מעולה תודה רבה! אחלק את המתכון המקורי ל2, ובבצק של הקקאו אפחית מהקמח ואוסיף קקאו
      מקווה שייצא טוב ;)
      תודה רבה!!

      מחק
    3. שימי לב שבהערות לגבי הכנת אוזני הקקאו מצויינת לך בדיוק כמות הקמח שיש להפחית על חשבון הקקאו,
      אז אם תעקבי אחר ההנחיות אין סיבה שתהיה בעיה. בהצלחה :)

      מחק
  51. היי!:) אשמח לדעת האם אוכל להשתמש בצבעי מאכל קנויים? תודה רבה! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      כן, אפשרי להשתמש גם בצבעי מאכל קנויים, אם יש לך צבעי מאכל ג'ל זה תמיד עדיף.
      אפשר להוסיף לבצק מעט קמח במידה ומתקבל דביק מדי, בעיקר אם משתמשים בצבע מאכל נוזלי
      פורים שמח

      מחק
    2. אנונימי8/3/17 19:06

      הם נהיו פיתה באפיה.ועשיתי לפי מה רשום.ממש.מילה במילה.הכל הלך לפח....

      מחק
    3. גולשים רבים הכינו את המתכון השנה ובשנה שעברה ולא נתקלו בבעיה, כנראה שהיתה בכל זאת בעיה כלשהי במהלך ההכנה. השתטחות אוזני המן יכולה להיגרם גם בשל שימוש במליות רכות מדי, אולי בכך היתה הבעיה?

      מחק
  52. אנונימי7/3/17 11:35

    יש אפשרות להליף את מחית הפטל במחית סלק שאני מכינה לבד בבית?
    אני מבשלת קוביות סלק עם מים, טוחנת בבלנדר מוט ומצמצמת עוד הפעם את כל הנוזלים על האש עד שמתקבלת מחית יציבה..

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי בעצמי, אבל נשמע לי לגמרי אפשרי.
      אגב מחית הפטל מאוד לא יציבה אלא יחסית נוזלית אז אם משתמשים באותו המתכון אפשר לצמצם בחצי כוח :) או מקסימום לאזן בעוד קצת נוזלים בעת הצורך

      מחק
  53. ניסיתי לעשות את המתכון הבסיסי, שוקולדיות, פטל ופיסטוק.
    הבצקים של כולם יצאו ממש טוב, חוץ מהפיסטוק שנסדק ונשבר וניה קשה לעבוד איתו.
    את יודעת אולי מה יכולה להיות הסיבה לזה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בצק הפיסטוק יכול להיות מושפע ממחתי הפיסטוק הספציפית בה משתמשים,
      ובמידה והיא מדוללת בקצת יותר מדי שומן זה ישפיע על הבצק שיכול מעט להתפרק בשל השומניות.
      במקרה כזה יש להוסיף לו מעט נוזלים- כף או קצת יותר של מים וללוש כך שהבצק יתאזן ויחזור לסורו. יתכן וגם תוספת של קצת קצת תעזור. בהצלחה ופורים שמח!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...