יום שבת, 19 במרץ 2016

מעמולי-המן





טרום פורים שמח!
כשהייתי קטנה הייתה לאמי חברה טובה, שבאופן קבוע בפורים בכל שנה,
נהגה להגיע אלינו עם משלוח מנות שכולו מאפים ודברי מתיקה תוצרת בית.

בתור חובבת מתוקים כבר מילדות, לא היה דבר קסום יותר בעיני.
היא היתה האדם היחיד שהכרתי שבאמת הכין משלוח מנות מעשה ידיו,
ובכל שנה מחדש, בהגיע חג פורים, רק חיכיתי לרגע בו משלוח המנות שלה יגיע אלינו הביתה,
כדי לטעום מכל עוגייה וממתק שהכינה בעצמה...

אז אין ספק שיש משהו קסום בנתינה הזו שיש במשלוח מנות ביתי-
כזה שהכנת בעצמך, וטרחת עליו שעות על גבי שעות, רק כדי לשמח את האחר,
ואין ספק שהאהבה הזאת מורגשת בכל נגיסה.

אם גם אתם מתכננים לאפות משלוח מנות ביתי מכל הלב,
ברחבי הבלוג כבר מחכים לכם מתכונים רבים של עוגיות טעימות למשלוח המנות,
כולל מתכון אוזני ההמן הצבעוניות בו שיתפתי אתכם ממש לפני כמה ימים.







הפעם שמחה לחלוק אתכם מתכון נוסף לאוזני המן לרגל החג, המבוסס על לא אחר מאשר עוגיית המעמול האהובה-
כי למרות שהמעמולים הן עוגיות מסורתיות לפורים בפני עצמן,
אין סיבה שלא לנצל את הבצק המיוחד הזה גם ליצירת אוזני המן!

הבצק המיוחד של מעמולי ההמן מבוסס על בצק המעמול הכה ממכר שלי,
שהופך אותן מסתם אוזני המן במלית תמרים, לאוזני המן טעימות ומיוחדות, המזכירות מעמול ממש.
הבצק מועשר בקצת קורנפלור ואבקת סוכר שמעניקים לעוגיות מרקם קצת נימוח ונמס בפה,
וגם משלב בתוכו מעט סולת, המעניקה לאוזניים טיפונת של קראנצ'יות מפתיעה בכל נגיסה.
לסיום לקבלת טעם אותנטי מוסיפים לבצק קצת מי זהר, שמעניקים לו ארומטיות וטעם נפלא,
ולאחר יצירת האוזניים צובטים אותן סביב בצובטן מעמול, בתור קריצה חמודה לעוגיית האם המקורית.

התוצאה יצאה כזו טעימה ומגניבה, 
שלמרות שאני כל כך לא אוהבת את התמונות, הייתי חייבת לשתף אתכם בתעלול הפורימי הזה-
מבטיחה שהן יהיו אחד מסוגי אוזני ההמן היותר טעימות שתזללו בחג, ובהחלט שווה לכם לנסות.
קבלו אותן - המעמול-המן :)









כמה דברים לפני שמתחילים:


-צביטת האוזניים פשוטה ומהירה בהרבה מצביטת מעמולים,
 אבל למי שאין מצברוח להתעסק עם הצובטן אפשר גם לוותר על העיטור סביב-
 מבטיחה שהעוגיות יהיו טעימות באותה המידה :)

-צובטן לצביטת מעמול ניתן לרכוש בחנויות האפייה המובחרות, עלותו כ-12 ש"ח והוא מחזיק כמעט לנצח.

-אפשר גם להכין מאותו הבצק מעמולים כתקנם, ולהרוויח 2 עוגיות במחיר בצק אחד.

-בימים חמים או במידה והבצק מתרכך לכם מדי בכל שלב של ההכנה,
 פשוט הכניסו אותו לקירור קל או הקפאה קצרצרה כדי להשיב אותו לסורו, והוא יחזור להיות ממושמע.

-הכי מומלץ להשתמש במי זהר לקבלת טעם אותנטי משובח,
 אבל למי שאין, יש אשור חריג גם להמיר את כמות הנוזלים במים ותמצית מי זהר לפי הטעם.
 למי שממש לא אוהב מי זהר יכול גם להמיר אותם פשוט במים.




מעמול-המן


החומרים לכ-30 אוזני המן:
200 גר' (כוס וחצי) קמח
100 גר' (חצי כוס) סולת
50 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גר' (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (5 כפות) מי זהר (אם לא אוהבים אפשר גם מים)


למילוי:
ממרח תמרים
אבקת סוכר, לאיבוק

אופן ההכנה:
במעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים חמאה רכה ושמן ומעבדים רק עד לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לבצק אחיד ורך.
מעבירים לקירור לכמה שעות, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בצק בעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים של 7-8 ס"מ.
מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה,
אוספים את שאריות הבצק סביב העיגולים שנוצרו וחוזרים על הפעולה.
במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר אותו לקירור קל או להקפאה קצרצרה,
כדי שיהיה קל לקפל את האוזניים בצורה נאה (אבל לא יותר מדי כדי שהבצק לא יתייצב).

מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח תמרים, סוגרים לצורת משולש, ומהדקים קלות כדי שהאוזן לא תיפתח.
צובטים את אוזני ההמן סביב בעזרת צובטן.
מסדרים את העוגיות בתבנית ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה או יותר-
הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק, וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את אוזני ההמן במשך 20 דקות, עד להזהבה קלה.
מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.


20 comments:

  1. אנונימי19/3/16 19:16

    חייבת אבל חייבת להכין . איזו הברקה!!! . שירי

    השבמחק
  2. אנונימי19/3/16 20:46

    נראה מעולה!
    אני רוצה להכין בשלבים אבל אין לי יותר מידי זמן במשך השבוע... האם אפשר להקפיא/לקרר את העוגיות לפני האפייה למשך 24 שעות ורק אז לאפות?
    הבלוג שלך מקסים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על המחמאה :)
      אין שום בעיה להכין את העוגיות בשלבים.
      אפשר גם להכין את הבצק עצמו מראש ולשמור בקירור,
      וגם לשמור את העוגיות המעוצבות בהקפאה אפילו כמה ימים לפני האפייה,
      ולאפות ישר מהמקפיא, מקסימום להוסיף עוד דקותיים של אפייה.
      בהצלחה ופורים שמח

      מחק
  3. יואו, את מדהימהההההההההה! זה רעיון אדיר ♥

    השבמחק
  4. אנונימי20/3/16 09:01

    היי,
    נהנת מאוד מהבלוג שלך!!
    יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה?
    תודה ופורים שמח!!!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. ברור, במקום חמאה שימי מרגרינה

      מחק
  5. מאדדדדדדדדד יפים!
    האמת שחישפתי מתכון לבצק עם סולת (כי תמיד בפורים אני צריכה לסיים את הסולת. לפני פסח....), אז אולי עוד אספיק להכין. לפחות קצת

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט רעיון מעולה לניצול סולת :) תודה רבה ומקווה שתאהבי!
      פורים שמחחח

      מחק
  6. אנונימי25/3/16 17:40

    היי! המתכון מופלא. מאחר וחבריי כאן באוסטריה לא יודעים מה זה אוזני המן, הייתי צריכה את המתכון המושלם ביותר. ניסיתי שלושה מתכונים שונים החג הזה,זה היה השני. השלישי לא עמד בסטנדרטים של המתכון שלך ומהשלב הזה המטבח שלי הפף למפעל אוזני המן. אתמול הייתה המסיבה הגדולה והחברה כאן עפו וחיסלו הכל. לא נשאר פירור. והיו המון :)
    אז תודה לך על מתכון ניפלא! אני תמיד מוקסמת מהתהליך בו אוכל חושף תרבות חדשה. ומאתמול חבורה קטנה באוסטריה נחשפה לראשונה לפורים, ועל המשמעות העמוקה והטעימה של אוזני המן.

    חג שמייח! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני מוקסמת בכל פעם מחדש מהצוהר שאוכל פותח לתרבויות אחרות :)
      פעמים רבות נוהגת לנסות מתכונים שונים מהעולם בדיוק מסיבה זו, ומדהים עד כמה אפשר לדמיין ולהתחבר למקום מרחוק כשטועמים קצת מהחיך המקומי. תודה רבה על השיתוף ומאוד שמחה שנהניתם והצלחתם לחגוג את פורים כמו שצריך גם הרחק מהארץ, ולתת הצצה גם לאחרים :) פורים שמח!

      מחק
  7. אנונימי27/3/16 20:44

    הייתי חייבת לעדכן שהסבתא האוסטרית של חבר שלי שידועה בדייקנות ופדנטיות מדופלמת לאפייה ביקשה את המתכון. מיותר לציין שחיוך היה מרוח למשך שעה על פניי
    רק דבש ושוב תודה על המתכון הגאוני. אור (:

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף! אין מחמאה גדולה יותר מחותמת של סבתא אוסטרית:)
      תודה על העידכון ממש שמחתי לשמוע!

      מחק
  8. אנונימי7/3/17 17:02

    אפשר להכין את הבצק ידנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן אין בעיה להכין גם ידנית על ידי עירבוב בכף ומקסימום לישה קלה בעת הצורך.
      בהצלחה

      מחק
    2. נראה מושלם! אין לי ממרח תמרים אבל יש לי תמרים בואקום, אם אני אערבב אותם עם שמן קוקוס זה יתפוס?

      מחק
    3. היי לו!
      אצלי ממש אוהבים ממרח תמרים ולכן הכנתי כך,
      אבל בהחלט אין בעיה גם להשתמש בתמרים בואקום.
      אפילו לא הייתי מוסיפה שמן קוקוס פשוט לגלגל לכדורים, למלא כל אוזן ולסגור לאוזניים כרגיל.
      בהצלחה ופורים שמח!

      מחק
  9. אהלן :)
    בהמשך לשנה שעברה אני מדווחת מאוסטריה הרחוקה שהשנה ארגנתי מסיבת פורים ואני הולכת להכין לפחות 100 חתיכות מהאוזניים הממכרות האלה :)
    תהיתי האם ניתן להכפיל את הכמות כדי לחסוך לי מהמזמן הכנה?

    אגב..ראיתי את הפוסט החדש עם אותו המתכון (כמעט) בדיוק רק עם קליפת תפוז- אני מצפה להכינו מחר !

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אור!
      איזה כיף לשמוע, והרבה בהצלחה במלאכה
      וגם מקווה שסינג'רת מישהו שיעזור לך במטבח ;)
      בטח, אין שום בעיה להכין כמות כפולה מהמתכון.
      וגם אבחנה יפה באשר לאוזניים החדשות! הרוסה על הבצק הזה, לא יכלתי להתאפק,
      ושם הוא השתלב נהדרת עם המלית המשמשית החמצמצה.
      פורים שמחחחחח וטעים מישראל

      מחק
    2. מצאתי תגבורת ישראלית (אדם אחד) והכנו איזה 130 אוזני המן! הכל חוסל :) אגב לגרסא טבעונית- החלפתי את החמאה במרגרינה והבצק עדיין יוצר מושלם. אני אאלץ לנסות את הבצק עם הקליפת תפוז שוב.. בהכפלה של הכמות יצא לי ששמתי יותר מדיי נוזלים ...הצלחתי להציל את הבצק אבל האוזניים נמרחו קצת בתנור :) אבל סופש הבא- ניסיון שני. שוב תודה על המתכון המקסים. אני ממשיכה לאמץ אותו גם לדברים אחרים :) שבוע מעולה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...