יום רביעי, 13 באפריל 2016

מבשלים לפסח! עוגת פיניאטה תותים, טראפלס וקצפת




שוב מגיע הפסח! 
החג בו המכורים לאפייה וחובבי הפחמימות מרכינים את ראשם
ובמשך כשבועיים מתאבלים על לכתו של אחד המרכיבים הכי חשובים במטבח – הקמח...

כי איך אפשר להסתדר בלעדיו?! 
איך נחיה בלי חלה ריחנית בשבת לנגב את הרוטב? איך נאפה עוגות ועוגיות באמת מושלמות?
איך נשמח בג'אנק פוד שאנחנו קונים בירידים במחירים מופקעים,
כשבמקום המבורגר או נקניקיה בלחמניה, מגישים לנו אותה בתוך מצה רטובה?
ומה עם הקרואסון ליד הקפה של הבוקר, והבורקס של שבת? והג'חנון עם הביצה ליד?
באמת נראה לכם שמצה היא תחליף ראוי?!








אז כן, בתור מכורה לאפייה, קשה לי מאוד לחיות בעולם ללא קמח
ובדרך כלל מעדיפה שלא לאפות כלום עד שהפסח ייגמר, מאשר להתפשר על עוגות בטעם של קמח מצה.
אבל אם כבר אני מרימה את הכפפה, אדאג להכין תמיד עוגות שלא ירגישו פסחיות בשום צורה,
כמו למשל בעוגה הטעימה הזו - עוגת פיניאטה!







העוגה אמנם נראית תמימה וצחורה מבחוץ, אבל טומנת בחובה מלית מפתיעה-
ערימה גדולה של תותים טריים וטרפאלס שוקולדיים,
שיחשפו להפתעת האורחים רק ברגע בו תפרסו את העוגה!

העוגה עצמה מורכבת מטורט קקאו טעים, מוברש במעט סירופ לתוספת רכות וממולא בקצפת,
שהופך אותה לעוגה המושלמת לילדים ולמבוגרים, לפסח ולכל השנה.
היא לא כבדה מדי, ולא מתוקה מדי, ולכן לגמרי יכולה לשמש כקינוח נהדר
גם אחרי ארוחת הסדר הכבדה.
אם זה לא מספיק היא לגמרי כשרה לפסח, נטולת גלוטן, ואפילו כוללת גירסת פרווה.

חוץ מהקוריוז המגניב, באמת מדובר בעוגה טעימה, 
שלפי טעמה לעולם לא הייתם מנחשים שהיא כשרה לפסח, 
ולכן בהחלט אפשר גם להכין אותה בכל יום אחר בשנה לימי הולדת או ארוחות חגיגיות.





העוגה הפסחית שלי משתתפת בפרויקט "מבשלים ביחד",
במסגרתו הפעם חבורת בלוגרים מוכשרים וחובבי אוכל טעים, התאגדה כדי להביא לכם את המתכונים המושלמים לרגל החג-
ממנות ראשונות, עיקריות ועד לקינוחים, ואת כולם הפעם תוכלו למצוא ממש כאן.

בנוסף באינדקס המתכונים המלא של הבלוג, מחכות לכם עוד עוגות חגיגיות שיוכלו להפוך את ליל הסדר שלכם
למתוק במיוחד. שיהיה לכולם חג פסח שמח וטעים!








כמה דברים לפני שמתחילים:


-ניתן לאפות את עוגות השוקולד יום קודם,  אבל כדאי להרכיב את העוגה ביום האכילה.
 העוגה תהיה במיטבה ביום ההרכבה או למחרת.

- המתכון יוצר עוגה גבוהה מאוד (12 ס"מ!) בתבנית 20-22 ס"מ.
  מי שרוצה להכין עוגה בתבנית 24 ס"מ, יכול להגדיל כמויות ב-50%
  (כלומר- להכפיל את כל אחד מהרכיבים במתכון ב-1.5).

עבור הכנת העוגה מכינים בלילה אחת, ומחלקים אותה בין 2 תבניות אפייה שאופים יחד במקביל.
  למי שיש רק תבנית אחת, יכול פשוט לחלק את מתכון העוגה לחצי, ולהכין אותו בפעמיים.
  (אי אפשר לתת לחצי מהתערובת לשבת ולחכות בקערה בזמן האפייה, כי הקצף ישקע)

ניתן גם להמיר את הטראפלס בפרלינים, או בכדורי שוקולד ממולאים קנויים.

- חוץ מהקוריוז המגניב, באמת מדובר בעוגה טעימה, 
  שלפי טעמה לעולם לא הייתם מנחשים שהיא כשרה לפסח, 
  ולכן בהחלט אפשר גם להכין אותה בכל יום אחר בשנה לימי הולדת או ארוחות חגיגיות.





עוגת פיניאטה תותים, טראפלס וקצפת


החומרים לעוגה גבוהה בתבנית 20-22 ס"מ:

לטורט קקאו:
100 גר' (שלושת רבעי כוס) קורנפלור או קמח תפו"א
70 גר' (חצי כוס) קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
200 גר' (2 כוסות) שקדים טחונים 
60 גר' (5 כפות) חלב, או חלב סויה
60 גר' חמאה, או 6 כפות שמן 
1 כפית קפה מגורען
8 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
250 גר' (כוס ורבע) סוכר

לטראפלס:
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) שמנת מתוקה, או קרם קוקוס
150 גר' שוקולד מריר, קצוץ
קורט מלח
אבקת קקאו, לציפוי

לסירופ:
100 גר' (חצי כוס) סוכר
100 מ"ל (שליש כוס ועוד 2 כפות) מים
20 מ"ל (2 כפות) רום או ברנדי, או 1 כפית תמצית וניל

למילוי וציפוי:
סלסלת תותים
625 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים וחצי), או קצפת צמחית
60 גר' (6 כפות מחוקות) אבקת סוכר

כלים:
2 תבניות 20-22 ס"מ, עם תחתית מרופדת בנייר אפייה
(אפשר לחלק את חומרי העוגה ל-2 ולהכין בפעמיים אם יש רק תבנית אחת)

אופן ההכנה:

לטורט קקאו:
מחממים תנור לחום 165 מעלות במצב טורבו.
מנפים לקערה קורנפלור, קקאו ואבקת אפייה. מערבבים שקדים טחונים ומניחים בצד.
מחממים יחד במיקרוגל או בסיר קטן חלב, חמאה וקפה, מערבבים עד שהחמאה והקפה נמסים. מצננים.
מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם מלח וסוכר בהדרגה במשך 10-12 דקות, לקצף בהיר, סמיך ותפוח מאוד. 
מסירים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה, ומקפלים בעדינות לאיחוד. 
מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב בזרם דק, ומקפלים בעדינות רק עד לתערובת חלקה. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות, 
ואופים ביחד בתנור 35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מומלץ לצנן את העוגה בהדרגה כדי שתשמור על גובהה.
(אני ציננתי קודם בתנור סגור, לאחר עם דלת מעט פתוחה, ולאחר שהגובה התייצב העברתי לצינון מלא בטמפרטורת החדר).
מומלץ מאוד להעביר את העוגות לקירור לפני ההרכבה, קל יותר לפרוס אותן כשהן יציבות.

לטראפלס:
בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד קצוץ, מערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים מלח ומעבירים לקירור למשך כשעתיים להתייצבות. יוצרים כדורים קטנים בגודל 2-3 ס"מ, ומגלגלים היטב בקקאו לציפוי.
שומרים בקופסה אטומה בקירור עד להרכבה.

לסירופ:
בסיר קטן מבשלים סוכר ומים עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
מוסיפים לבשל לעוד דקותיים ומכבים להבה. מצננים ובוחשים פנימה תמצית וניל או רום / ברנדי.

למילוי וציפוי:
חותכים כל אחת מהעוגות בסכין משוננת לחצי, לקבלת 4 פרוסות עבות של עוגה בסך הכל. אם העוגות לא לגמרי ישרות, 
אפשר ליישר את חלקן העליון מעט בעזרת סכין. (העוגה מעט מתפוררת בחיתוך וזה בסדר).
קורצים במרכז שתי פרוסות עיגול של כ-14 ס"מ, אפשר להיעזר בצלחת למדידת הגודל, ולחתוך סביבה בסכין חדה.
שומרים בצד כמה תותים יפים לקישוט העוגה. שוטפים ומייבשים את יתרת התותים, תולשים את העלים.
מגלגלים שוב את הטראפלס בקקאו כך שיהיו מצופים היטב.
מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מניחים פרוסת עוגה שלמה על צלחת הגשה,
מברישים בסירופ, ומשטחים מעל שכבה שמנמנה של קצפת (בערך סנטימטר). מניחים מעל שכבת עוגה עם חור במרכזה. 
מברישים בסירופ, ומזלפים או מורחים מעל טבעת שמנמנה של קצפת. מכסים בטבעת עוגה נוספת. 
כעת ממלאים את השקע שנוצר במרכז- ראשית מטביעים בתוך תחתית הקצפת שכבה של תותים בצורה צפופה, 
וממלאים את יתרת השקע בהרבה תותים וטראפלס, עד שממלאים את הפתח לגמרי.
(חשוב שהפתח יהיה מלא היטב כדי שיחזיק את שכבת העוגה מעל יציבה).
מברישים את טבעת העוגה בסירופ, מזלפים שוב טבעת קצפת וסוגרים בשכבת עוגה אחרונה.
מצפים את העוגה כולה בקצפת, מעטרים בתלוליות קצפת, בטראפלס ובתותים טריים.
מגישים לשולחן, ופורסים לפני כולם. להגשה מרשימה, ניתן גם להגיש את העוגה כשמשולש פרוס ממנה, 
ולהוסיף מערום תותים וטראפלס בפתח, כמו בתמונה.






אתם מוזמנים לקפוץ לבקר גם אצל שאר משתתפי הפרויקט שרקמו לכם ארוחה חגיגית שלמה,
ממנה ראשונה ועד קינוח, ומי יודע- אולי תוכלו למצוא בדיוק את המנה שחסרה לכם בדיוק בארוחה.




42 תגובות:

  1. טוב, אני לא נושמת.. עוגה מהממת!

    השבמחק
  2. מהמם וכ"כ מקורי! בתור אחד שאוהבת ממש עוגות פיניאטה אבל סולדת מכל הסוכריות וצבעי המאכל, הרעיון לשלב בפנים תותים ושוקולד הוא פשוט גאוני! שיהיה חג שמח ומתוק.

    השבמחק
  3. את פשוט אדירה!!! אין עליך בעולם כולו ♥

    השבמחק
  4. קודם כל עוגה מדהימה !!! שאלה לגבי התבניות כתבת את קוטר התבנית אבל לא ציינת מה הגובה ? האם בכל תבנית העוגה יוצאת בגובה 12 סנטימטר? או בסה"כ אחרי ההרכבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איריס!
      תודה רבה :) השתמשתי בתבניות אפייה רגילות בגובה סטנדרטי.
      הגובה מתקבל בגלל שמניחים 2 עוגות אחת על השנייה כדי שיתקבל מספיק מקום למילוי במרכז,
      ולכן מתקבלת עוגה מאוד גבוהה. שיהיה חג שמח!

      מחק
    2. יופי תודה על התשובה ! נתת לי רעיון מעולה לערב חג במקום המוס הקבוע

      מחק
  5. טוב, לא השארת לי ברירה, מוסיפה לרשימה...
    מהמממת ובטוח מושלמת!
    יש מצב להכין את העוגות כמה ימים לפני ולהקפיא? יש לי כל כך הרבה דברים להכין ואין מצב לוותר על משהו.
    Just say YES! ��

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לאל
      אי אפשר להקפיא את העוגה השלמה מלאה בתותים וקצפת,
      אבל בהחלט אפשר להקפיא את הטורטים עצמם לפני ההרכבה. רק לדאוג לעטוף היטב שיהיה אטום.
      בהצלחה, אל תעמיסי על עצמך יותר מדי! :)

      מחק
  6. איזו עוגה משגעת!! אהבתי את הרעיון של שילוב התותים כהפתעה בעוגה. חגיגה אמיתית

    השבמחק
  7. יש אפשרות להחליף את השקדים במשהו (בגלל אלרגיה לאגוזים)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ריטה
      במקרה הזה קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית מבלי לנסות בעצמי,
      כי שימוש במוצרים אחרים כמו קמח נטול גלוטן ישנה קצת את יחס החומרים במתכון.
      אבל עקרונית אפשר לבצע את אותו הרעיון עם כל טורט לפסח שאוהבים.

      מחק
  8. אין דברים כאלה...מושלם!

    השבמחק
  9. אלינור14/4/16 14:30

    הי פיה, יש אפשרות להכין את העוגה ב-4 תבניות חד"פ במקום להסתבך עם החיתוך? של ישפיע על זמני האפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלינור!
      בוודאי, זה אפשר לגמרי.
      מאחר וגובה העוגה יהיה יותר נמוך, זמן האפייה בהחלט יתקצר בהתאם.
      כדאי להתחיל לבדוק אחרי כ-20 דקות אפייה. בהצלחה!

      מחק
  10. וואו! כמה יופי. חג שמח יקרה!

    השבמחק
  11. מושלם מושלם מושלם!! את פשוט אלופה ומוכשרת. רעיון גאוני! כל פעם מפתיעה יותר ויותר.

    השבמחק
  12. אתמול עשיתי ניסוי לפני פסח והכנתי את הטורט. יצאה מעולה!!! רך, אוורירי ועסיסי, ממש מומלץ!!! רק לא הבנתי לגבי קצפת ולזה כבר לא היה לי אומץ לניסויים. קודם כל 2 מיכלי שמנת ועד רבע כוס זה 560 מ״ל. דבר שני כמות סוכר לכזאת כמות של שמנת מתוקה חלבית נראה לי מעט מידי ( אולי לשמנת צמחית זה בסדר כי היא גם ככה מתוקה). אני בסוף הכנתי קצפת כמו שאני רגילה ( 25גר סוכר, 40גר אינסטנט, רבע כוס חלב ומיכל של שמנת חלבית) והעוגה הייתה נפלאה. רציתי לשאול אותך האם את בטוחה לגבי קצפת ואין פה טעות ואיך היא אמורה לצאת עם כמות כזו של סוכר. תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטליה!
      שמחה לשמוע שהטורט יצא מוצלח! גם אני אהבתי את המרקם הרך והאוורירי שהתקבל :)
      בנוגע לשמנת המתוקה תיקנתי לשני גביעים וחצי במקום שניים ורבע.
      עניין הסוכר בקצפת הוא לגמרי טעם אישי, אני מעדיפה קצפת במתיקות עדינה,
      אבל אם את מעדיפה כמות סוכר גדולה יותר, לגמרי אפשר להוסיף לפי הטעם שאוהבים.
      בהצלחה ושיהיה פסח שמח וטעים :)

      מחק
  13. אף פעם לא יצא לי להכין עוגה בסגנון הזה - מה קורה אחרי שמוציאים את הפרוסה הראשונה? אפשר להוציא פרוסות יפות ולשים לכל אחד תות ו/או טראפל? אני פוחדת שאחרי פרוסה או 2 הכל קורס פנימה ולא נראה משהו

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי!
      זו לגמרי עוגה שמומלץ להגיש לשולחן ולפרוס בפני האורחים,
      בשל המלית אכן לא מתקבלות פרוסות מושלמות בעת החיתוך והיא עלולה קצת להתפרק,
      אבל כל אחד בהחלט מקבל תותים וטראפלס במנה שלו.
      אם חשוב ליצור פרוסות יותר יפות אפשר להוסיף קצפת בין התותים שתצמיד אותם ותקל על הפריסה.
      בכל מקרה זו לא עוגה שתעניק פרוסות מושלמות עם חיתוך שכבות מושלם.

      מחק
    2. הכנתי את העוגה לליל הסדר. כולם התלהבו והעוגה קיבלה הרבה מחמאות, אבל אצלי לא היה אפקט הפיניאטה.
      קודם כל הכנתי ב2 תבניות 24, באחת מהם אפיתי עם קערית במרכז כך שמראש העוגה נאפתה בצורת טבעת, זה יצא טוב דווקא, וקיבלתי (אחרי אפייה ויישור) 2 עוגות בגובה בינוני. אחרי שמילאתי שכבת תותים צפופה בתחתית לא נשאר לי הרבה מקום, מילאתי בטראפלס וזהו, המילוי שלי יצא די דחוס כך כשחתכתי בכל פרוסה היו חתיכות תות וחתיכות טראפלס, אבל זה היה קצת לא ברור (עדיין יפה). בעיה נוספת - לפני ההרכבה טעמתי את העוגה (חתיכות שיישרתי) והעוגה עצמה הייתה קלילה ואוורירית. אבל אחרי הסירופ, הציפוי וההרכבה - העוגה קיבלה מרקם דחוס מאוד, במיוחד השכבה התחתונה.
      בכל מקרה יצאה עוגה מאוד יפה ומיוחדת :)

      מחק
    3. היי תמי!
      תודה על העידכון :)
      נשמע שהשינויים שעשית באפיית העוגה השפיעו על התוצאה הסופית,
      באופן הכנה סטנדרטי של המתכון נכנסת סלסלת תותים שלמה יחד עם הטראפלס,
      ולכן מתקבל אפקט הפיניאטה. שמחה שיצא מוצלח גם כך, ומאחלת חג שמחחחח!

      מחק
  14. עד שראיתי את העוגה הזו חשבתי שהעוגת אלפחורס שלך הכי יפה בעולם..
    את פשוט מדהימה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      הוסמקתי עד מעל לאף...

      מחק
  15. היי פיה,
    מה אפשר לשים במקום שקדים טחונים?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטלי!
      מאחר ומדובר פה בכמות גדולה של שקדים, קשה לי לענות לך תשובה חד משמעית מבלי לנסות בעצמי,
      אבל אפשר לממש את אותו העיקרון גם עם כל טורט לפסח.
      בהצלחה

      מחק
  16. אנונימי20/10/16 00:55

    היי!גיליתי ממש לא מזמן את הבלוג והוא פשוט מעלף. אין הגדרה אחרת. חייבת לציין כי גם חוש האסתטיקה שלך מדהים והכל נראה מאוד מאוד טוב.

    שאלה ואשמח לטיפים שלך - ציפוי העוגה הוא ללא רבב -גם מסביב וגם מעל. לי תמיד יוצאות קצת בועות/שכבה לא אחידה/נשארים סימני פלטה.. יש לך עצה מה לעשות או באיזה כלים להשתמש?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איך פספסתי את ההודעה הזאת?
      מתנצלת על המענה באיחור פלוס פלוס , ותודה על המחמאה הגדולה!
      לציפוי העוגה אני פשוט משתמשת בספטולה מדורגת, ומחליקה שוב ושוב עד לקבלת ציפוי אחיד.
      לציפוי אטום ויפה כדאי לצפות את העוגה בכמה פעמים- ראשית בשכבה דקה ואז לקרר קצרות,
      ואז למרוח שכבה נוספת, כך עד לקבלת ציפוי אטום, חלק ואחיד.
      שימוש בצלחת מסתובבת תמיד עוזר להקל על התהליך,
      כמו כן לעיתים הרטבה קלה של הספטולה ואז משיחה שלה על הקרם עוזרת להחלקה משמעותית,
      אך זאת רק בקרם יציב מאוד או לאחר קירור מסוים במקרר.
      יש כאלה שאוהבים להשתמש בקלף כדי להחליק את הדפנות, אפשר לנסות.
      באשר לבועות, אם הכוונה לזילוף יש להקפיד להוציא את האוויר מהשקית לפני השימוש,
      אם הכוונה לקצפת שמורחים על העוגה פשוט מקפלים קצת עד שהבועות נעלמות.
      בהצלחה וציפוי נעים :)

      מחק
  17. היי ושלום! העוגה נראית מדהימה ועונה על צורך עוגה לצליאקים וללוקטוזים למיניהם..
    האם אפשר להכין אותה ללא מיקסר? בעזרת מערבל ידני?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם הכוונה למקצף חשמלי אני מניחה שהוא יוכל להוות תחליף, אבל לא מטרפה ידנית.
      יש צורך בהקצפה ארוכה מאוד לקצף תפוח ואוורירי,
      ורק מכשיר חשמלי יצליח לעשות זאת בצורה הרצויה.
      בהצלחה

      מחק
  18. היי,
    ניתן לאפות בתבניות 26?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירלי!
      תבנית 26 היא כמעט פי 2 מהגודל.
      אפשר להשתמש בה, רק צריך להגדיל את הכמויות במתכון ב-70%
      (כלומר להכפיל כל אחד מהמרכיבים ב-1.7).
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה רבה וחג שמח!

      מחק
  19. היי,
    קודם כל תודה על המתכונים המהממים באתר, כל מתכון זה פשוט תאווה לעיניים!
    אני מחפשת מתכון לטורט וניל (כלומר לבן/ צהוב) לפסח, את חושבת שאפשר להשתמש במתכון שכאן ולהמיר את הקקאו במשהו כשל"פ? יש לך רעיון למה להמיר אותו?
    ואם אני לא עושה את הרעיון של הפיניאטה אלא רק טורט פשוט עם שוקולד צ'יפס- אפשר לאפות בתבנית 26? או שזה ממש יצא נמוך?...
    תודה רבה וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעלה!
      ממליצה לך לנסות מתכון אחר המותאם לפסח מראש,
      כל קמח לפסח מתנהג בצורה שונה מהשני, כך שההמרה במקרים האלה יותר מורכבת,
      ולא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת מבלי לבדוק בעצמי שזה עובד כמו שצריך.
      נסי לחפש טורטים כשרים לפסח ברשת, ממליצה על טורטים עם קמחים נטולי גלוטן שמתקבלים הכי דומים למקור ובלי טעם לוואי פסחי. בהצלחה וחג שמח!
      ענבל

      מחק
  20. היי פייה יקרה, מספר שאלות:
    1. האם יכולה להחליף את הרום בליקר קקאו (האם מומלץ בכלל?)?
    2.האם יש צורך בהוספת אינסטנט וניל לקצפת כדי שהזילוף יהיה יציב, או שהשמנת הצמחית בין כה וכה יציבה יותר?

    תודה רבה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דנה!
      1. זה אפשרי, לגמרי עניין של טעם אישי. ליקר קקאו יעניק טעם יותר עדין, אבל אם הליקר טעים זה יהיה טעים :)
      2. לא חייבים להוסיף אינסטנט, אני לא הוספתי אותו לקצפת כשהכנתי את העוגה,
      אבל אם רוצים אפשר כמובן, זה יעזור לוודא שהקצפת תהיה מאוד יציבה ויהיה קל יותר למרוח אותה הלוך ושוב מבלי שתינמס.
      בהצלחה ופסח שמח :)

      מחק
  21. אנונימי8/4/17 23:27

    השכבה התחתונה והעליונה שלמות ורק שתי השכבות האמצעיות עם חור, נכון?

    השבמחק
  22. אפשר להמיר את התותים בפרי אחר? דובדבנים אולי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אסנת
      דובדבנים נשמע אחלה, רק תצטרכי כמות ממש גדולה כדי להשוות לגודל התותים,
      או לחילופין אולי אפשר לוותר על שכבה מהעוגה כדי לקבל פחות גובה

      מחק
  23. אנונימי19/6/17 18:34

    היי פיה,
    האם אפשר להמיר השקדים והקורנפלור לקמח? או שיש לך מתכון אחר של טארט שוקולד?
    תודה..
    עינת.

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...