יום שלישי, 31 במאי 2016

מרתון שבועות חלק א', ועוגת בלינצ'ס חגיגית


צילום: רחלי קרוט



שוב חג שבועות האהוב מתקרב בצעדי ענק,
ואיתו ממשמשים ובאים השולחנות העמוסים עד צוואר באוכל הכי טעיםםםםםם בעולם!
קישים, מאפים גבינתיים, בלינצ'סים, סלטים שווים, פסטות בשמנת ועוגות גבינה מעולות-
כולם לגמרי מהווים מדגם מייצג לאוכל שאני פשוט מוכנה לחיות עליו כל החיים...

ולשמחתי בחג הזה כולם מאוגדים על שולחן חגיגי אחד.

לרגל החג, אני ונטלי האלופה הבלתי מעורערעת מהבלוג עוגיו.נט,
החלטנו להיפגש ולרקום עבורכם שולחן שבועות שלםםםםם!
לצורך הפרויקט גייסנו לצידנו שחקנית חיזוק היסטרית במיוחד,
רחלי קרוט האחת והיחידה, אותה אתם ודאי מכירים מהאתר הסופר פופולרי
Foodpage,
ויחד הרמנו עבורכם שולחן עם תשעה מתכוני שבועות שוים במיוחד, שיכולים להיזלל גם אצלכם בערב החג.



צילום: נטלי לוין



בשלושת הימים הקרובים תוכלו למצוא אצל כל אחת מאיתנו שלושה מתכונים מתוך שולחן החג שלנו.
כבר עכשיו מחכים לכם אצל רחלי ביצי הפתעה במילוי קרמי של מוס שוקולד ומוס גבינה-ושוקולד לבן,
ואצל נטלי קיש מנגולד, אפונה וגבינה צפתית שלא תצליחו להפסיק ליישר.
אני החלטתי לפתוח את המרתון שלי במתכון לעוגת בלינצ'ס חגיגית.

כבר מילדות, ארוחת שבועות בערב החג אצלנו בבית, לא היתה מושלמת ללא בלינצ'ס גבינה וצימוקים.
תמיד הוא יהיה מונח על השולחן, ויזלל לצד קישים פשטידות ומאפים מלוחים.
מאז ומתמיד מלאכת הטיגון הוטלה עליי, ואני שרק חיפשתי סיבות להיכנס למטבח שמחתי לבצע אותה,
וששתי לבלות את אחר הצהריים שלפני ערב החג בהקפצה של עוד ועוד בלינצ'סים לקראת הארוחה.



צילום: נטלי לוין



הפעם כדי לשדרג את ההגשה של הבלינצ'ס המסורתי, החלטתי להכין ממנו מגדל קומות מרשים,
כך שבמקום למלא ולגלגל כל בלינצ'ס, פשוט מורחים את המלית בין השכבות.
התוצאה המתקבלת חמודה ומרשימה, וניתן לפרוס ממנה כל קומה בדיוק כמו עוגה.
בהמשך השבוע יפורסמו שאר המתכונים משולחן החג שלנו, המשיכו לעקוב!








כמה דברים לפני שמתחילים:

-פחות במצברוח למגדל קומותיים?
 אפשר גם להקטין את הכמויות בשליש, ולהכין עוגה בקומה אחת בלבד.

-ניתן להכין את בלילת הבלינצ'ס יום קודם, לשמור בקערה מכוסה במקרר, ולטגן כשיש לכם פנאי.

-לא רוצים להכין הכל ברגע האחרון?
 גם את עלי הבלינצ'ס עצמם ניתן לטגן יום קודם, לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, 
 ולמלא את המגדל ביום ההגשה.

-מעדיפים בבלינצ'ס שלכם שמנת חמוצה? פחות אוהבים לימוניות בגבינה, או שונאים צימוקים?
 הרגישו חופשי לשחק עם סוגי הגבינות, המתיקות והתיבול במלית, לקבלת מלית הבלינצ'ס שאתם הכי אוהבים!





מגדל בלינצ'ס חגיגי

החומרים:

לבלינצ'ס:
6 ביצים
750 מ"ל (3 כוסות ו-2 כפות) חלב
40 גרם (3 כפות) סוכר
3/4 כפית מלח
300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח
80 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

למלית:
500 גרם גבינה כחושה לאפייה 5% (טבורוג או טוב טעם)
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
500 גרם שמנת של פעם (2.5 גביעים), אפשר גם גבינה לבנה 9%
125 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
גרגירים ממקל וניל או 1 כף תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
200 גרם (כוס וחצי) צימוקים בהירים

כלים:
מחבתות בשני גדלים (אני השתמשתי ב-20 ס"מ ו-15 ס"מ)

אופן ההכנה:

לבלינצ'ס:
בקערה גדולה טורפים ביצים, חלב, סוכר, מלח וקמח לתערובת חלקה, (אפשר גם להיעזר בבלנדר מוט
כדי לדאוג שלא יהיו גושים). מוסיפים חמאה מומסת וטורפים היטב כך שנטמעת בבלילה.
מכסים ומעבירים את התערובת לקירור למשך שעה עד לילה.

מחממים מחבת טפלון בגודל הרצוי (אני השתמשתי במחבתות של 20 ס"מ ו-15 ס"מ).
משמנים קלות רק לפני הטיגון הראשון, ויוצקים מהבלילה למחבת בשכבה דקה.
מנענעים את המחבת כך שהבלילה תשתטח על כל המחבת, ומטגנים כדקה-שתיים עד שהשוליים
מראים סימני השחמה. משחררים את דפנות הבלינצ'ס בעזרת מזלג, והופכים על צלחת.
(אם רוצים הופכים ומטגנים לדקה מהצד השני אבל לא חייבים, כשמטגנים רק בצד אחד ומניחים במערום,
הצד השני כבר מתבשל מהאדים, והחביתיות מתקבלות רכות יותר ולא מתייבשות).
בסה"כ מתקבלות מהתערובת בערך 15 חביתיות גדולות ו-15 קטנות.

למלית:
מערבבים יחד בקערה גבינה כחושה עם גבינת שמנת לריכוך ומרקם חלק. מוסיפים שמנת או גבינה לבנה,
סוכר, וניל וגרידת לימון. מקציפים שמנת מתוקה במערבל חשמלי ומקפלים פנימה. מוסיפים צימוקים ומערבבים.
עורמים מגדל של חביתיות עם 2-3 כפות מהמלית בין כל בלינצ'ס לבלינצ'ס, ושומרים בקירור עד להגשה.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים.



צילום: נטלי לוין


8 תגובות:

  1. יואו, כמה שהעוגה הזאת היתה טעימה! ובכלל איזה כיף :) ♥

    השבמחק
  2. אפשר את הקומה העליונה במגדל? נראה מעולה!
    יופי של שיתוף פעולה בין שלושתיכן - ככה אנחנו מרוויחים מתכונים נהדרים ותמונות משגעות

    השבמחק
  3. אני מארחת...לא יכולתי לבקש יותר מזה

    השבמחק
  4. אנונימי1/6/16 08:44

    מטורף! את חייבת לגלות לנו כמה זמן לקח לכן להכין הכל, כמה זמן טיגנת בלינצ'סים? נראה לי שכדי להכין את כל מה שהכנתן אצטרך לקחת שבועיים חופש חחח

    השבמחק
    תשובות
    1. הפעם לא היתה לנו ברירה אלא להכין חלק מהדברים קודם, אחרת לא היה נשאר לנו אור כדי לצלם :)
      בכל זאת 9 מאפים ותנור אחד זה לא הולך ברגל...
      אבל טיגון הבלינצ'סים לקח לי גג שעה. 30 בלינצ'סים, כל אחד דקה וחצי על המחבת,
      זמן מצוין להרבה מחשבות על החיים והעולם תוך כדי :) ואחלה תראפיה
      ושיהיה אוטוטו חג שבועות שמח!

      מחק
  5. ואו. הפרויקט הזה מטורף ויפיפיה ואני זומם עוגת בלינצ'ס כבר הרבה זמן, רק שבשלי הולך להיות מאצ'ה!!!!!!!!!!!!!! טירוף ותודה על המתכון!

    השבמחק
    תשובות
    1. יוווווווווווו בלינצ'ס מאצ'ה זה להיטטטטט! :)

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...