יום שני, 6 ביוני 2016

טורט טירמיסו של קפה, שוקולד ולוטוס





הפעם הגשמת המשאלות מתרחבת ופורשת כנפיים,
כשאני יחד עם 4 בלוגריות אהובות ומוכשרות במיוחד, ושפית הורסת אחת,
התגייסנו כדי להגשים לכם חלומות מתוקים!

שרון הפריזאית מ-Paris chez Sharonרות מ-שמח במטבחרחלי מ-foodpage, חן מ-מתוקים שלי,
יחד עם השפית הסופר מהממת מאיה דרין ואנוכי, 
חברנו כדי ליצור עוגות וקינוחים לקראת שבועות בשילוב הטעמים המפתה של גבינה ולוטוס,
לפי רעיונות למתכונים שאתם בעצמכם ביקשתם!

במהלך היום תוכלו למצוא אצל כל אחת מאיתנו בעמוד הפייסבוק, האינסטגרם שלה או הבלוג
מתכון לקינוח או נשנוש שווה במיוחד שנכתב במיוחד לבקשת הגולשים, כי למה שרק אני אגשים לכם משאלות, הה?

והפעם הבקשה שעלתה בגורל אצלי היא זו-





לשמחתי שוב הוכחתם שיש לכם טעם מצוין :)
בתור חובבת גדולה של קפה ומשוגעת על גבינה, טירמיסו הוא בהחלט אחד הקינוחים החביבים עליי,
והשילוב של שני הטעמים ביחד עם ממרח לוטוס באמת יוצר טעם נפלא.
מאחר וקיבלתי כבר כמה פעמים בקשות לפרסם מתכון לעוגת טירמיסו חגיגית,
החלטתי לשלב את הבקשות שלכם יחד, וליצור טורט חגיגי בהשראת קינוח הטירמיסו.
  
העוגה שרקחתי מורכבת מטורט לבן קלאסי פרוס לשכבות,
כל שכבה מוספגת בקפה חזק, ובין לבין הפרוסות משוחות בשכבות גנאש שוקולד מריר,
פירורי לוטוס, וקרם מסקרפונה מועשר בממרח לוטוס.






מאחר ואני יודעת שרבים מכם חוששים מביצים בקרמים שלכם,
החלטתי להשתלט על עצמי הפעם, ולהכין קרם מסקרפונה מוקצף פשוט וללא ביצים,
למרות החריגה כואבת הלב מהמקור, כי זה מה שעושים חברים אמיתיים.

אז נכון, זה ממש לא טירמיסו קלאסי,
אבל כשאי אפשר להפסיק ליישר את העוגה, למי בכלל איכפת?
שילוב הטעמים יצר עוגה מנחמת בטעמי קפה,שוקולד ולוטוס שנזללה בן רגע מבלי להשאיר פירור,
ומודה שאפילו אני הופתעתי מהתוצאה.
ואם תהיו מספיק חזקים ותחביאו אותה לאחר ההכנה עמוק במקרר,
תגלו שאחרי יומיים בקירור היא משתדרגת ומשתבחת אפילו יותר...








כמה דברים לפני שמתחילים:

-מודה ומתוודה, שכבות השוקולד כאן די גונבות את ההצגה,
 כך שלמי שחשוב לתת במה גדולה יותר לטעם הגבינתי וקריצה גדולה יותר לטירמיסו לקראת שבועות,
 יכול גם לוותר על שכבות השוקולד. למי שממש לא חשוב לקבל טירמיסו אותנטי אלא עוגה טעימה ומושחתת, שיכין אותה ככה :)

-למכורים ללוטוס שרוצים לקבל טעם לוטוסי מודגש עוד יותר (ניאממ!)
 מומלץ להגדיל את כמות הממרח במלית ל-300 גרם, ולהפחית את כמות הסוכר במלית על חשבון לכמעט חצי.
אצלנו נוסו שתי הגירסאות בהצלחה רבה והיתה התלבטות קשה במה לבחור :)

-מומלץ להכין את העוגה יום ועוד יותר טוב יומיים לפני האכילה להשתבחות ולספיגת טעמים.
 העוגה משתבחת והופכת טעימה יותר ויותר, ושווה להמתין בסבלנות.
 בכל מקרה מומלץ לפדר את העוגה בקקאו קרוב למועד ההגשה.

-חשוב להספיג את פרוסות העוגה בכל כמות הקפה לקבלת עוגה עסיסית ובטעם קפה מודגש.
 טעם האלכוהול עדין יחסית, ניתן להכפיל כמויות לקבלת טעם מודגש.

-העוגה אינה מתקבלת גבוהה מאוד, וצוברת גובה לאחר המילוי והציפוי.

-מתעצלים ורוצים לקצר תהליכים? אפשר להכין את העוגה בגירסת אינסטנט גם בשימוש בבישקוטים במקום הטורט.

-המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם חברת לוטוס כחלק מפרויקט מתכונים מיוחד לשבועות.

-אף מילה על הקלוריות! והדיאטה? ממחררררררר!








טורט טירמיסו שוקולד, קפה ולוטוס

החומרים:

לטורט:
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
125 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
קורט מלח
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
1 כפית מחוקה אבקת אפייה
30 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
240 מ"ל (כוס) אספרסו או קפה חזק מאוד, בטמפרטורת החדר
רבע כוס אמרטו, ליקר קפה או ברנדי (לא חובה אך מומלץ)

לגנאש:
185 מ"ל (שלושת רבעי גביע) שמנת מתוקה
185 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ

לקרם מסקרפונה-לוטוס:
500 גרם (2 גביעים) מסקרפונה
250 גרם (גביע) ריקוטה 5%
200 גרם (שני שליש צנצנת) ממרח לוטוס
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
65 גרם (שליש כוס) סוכר
100 גרם (כוס) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים גסים
קקאו, לפידור

כלים:
תבנית 22-24 ס"מ

אופן ההכנה:

לטורט:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות עם סוכר וקורט מלח 5-7 דקות במהירות גבוהה
לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים רק עד לתערובת חלקה. 
יוצקים פנימה חמאה מומסת ומקפלים להטמעה. יוצקים את התערובת לתבנית 22-24 ס"מ,
ואופים במשך 35 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד וקפיצית למגע. מצננים היטב.

לגנאש:
בסיר קטן או במיקרוגל מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על גבי השוקולד הקצוץ, מניחים לדקה להינמס ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים לקירור למשך כשעה עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולהתייצב אך עדיין רכה מספיק למריחה.

לקרם מסקרפונה-לוטוס:
מקציפים במערבל חשמלי מסקרפונה, ריקוטה, ממרח לוטוס, שמנת מתוקה וסוכר לקרם יציב.
פורסים את העוגה ל-3 שכבות בעזרת סכין משוננת, ומניחים פרוסה ראשונה על צלחת הגשה.
(כדי לקבל שכבות יפות וישרות ניתן גם להרכיב את העוגה בתוך תבנית).
מערבבים לתוך הקפה ליקר קפה או אמרטו, ומספיגים את פרוסת העוגה היטב בשליש מכמות הקפה. יוצקים מעל מחצית מהגנאש ומחליקים לשכבה ישרה. מפזרים מחצית מפירורי עוגיות הלוטוס ומהדקים קלות. יוצקים מעל שליש מכמות קרם המסקרפונה-לוטוס ומיישרים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת- פרוסה עוגה מוספגת בקפה, גנאש, פירורי לוטוס וקרם מסקרפונה-לוטוס. מכסים את העוגה בפרוסת טורט שלישית ומספיגים ביתרת הקפה.
מצפים את העוגה ביתרת הקרם, ומעבירים לקירור למשך הלילה. מוציאים את העוגה לטמפרטורת החדר מעט לפני האכילה.

לפני ההגשה מנפים על העוגה קקאו בנדיבות (אפשר לנפות קקאו מעל למטריצה או רשת לקבלת הדוגמה בתמונה), ומעטרים את שולי העוגה בפולי קפה, בפירורי לוטוס או בעוגיות לוטוס שלמות.



49 תגובות:

  1. יוו נשמע מדהים ♥♥ לוטוס, מסקרפונה וקפה נשמע כמו שילוב מדהים. ובמיוחד כשיש גם שוקולד!

    השבמחק
  2. אנונימי6/6/16 10:06

    שלום:) נשמע מעולה! מאחר ואני לא חובבת לוטוס,האם ניתן להחליף את ממרח הלוטוס בקרם המסקרפונה בממרח אחר? או האם ניתן לוותר עליו? האם המרקם ישתנה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני ממש אוהבת את העוגה ככה :) אבל אם לא אוהבים אפשר גם פשוט להשמיט,
      לא הייתי ממירה בממרח אחר. על חשבון תצטרכי להוסיף סוכר לפי הטעם כדי לאזן את המתיקות,
      אם רוצים אפשר גם מעט פודינג לייצוב. הקרם יתקבל יותר רך, וכמובן לא בטעם לוטוס :)
      בהצלחה!

      מחק
  3. איזו גירסה נהדרת לטירמיסו. יפייפה, גבינתי, שוקולדי, לוטוסי.. ממש חגיגה :-)

    השבמחק
  4. פייה יקרההה כמה טוב זה נראה!!
    יש לך מתכון מקורי של טירמיסו עם הביצים? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! ובטח, תני הצצה כאן-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/10/blog-post_2895.html

      מחק
  5. היי , האם נראה לך שהעוגה תצא באותה איכות אם אעשה אותה כקינוח אישי בכוסות במקום עם טורט עם ביסקוטים ??

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נופר!
      המתכון כמו שהוא כרגע לא יתאים לקינוח בכוס,
      וזאת מאחר וקינוחי כוסות דורשים הרבה מאוד קרם ומעט מאוד עוגה למרקם מושלם בפה.
      כאן יש הרבה עוגה ולא כמות מספיקה של קרם כדי שזה יעבוד.
      אם רוצים אפשר לעשות התאמה, ולהכין נניח חצי או שליש מכמות העוגה,
      או להשתמש בבישקוטים במידה ומעדיפים. בהצלחה!

      מחק
  6. אוי את מושחתת, מקסים! רוצה גם :-) נשיקות מהממת

    השבמחק
  7. את מדהימה!!!!! כל מתכון פוגעת בול!!!! רק תאמרי כי אני היום כיתתי רגליים בלוינסקי ולא מצאתי כזאת שבלונה יפה ואני רוצה בדיוק כמו שלך....������ אז בקיצור איפה אפשר לקנות כזאת????? תודה וחג שבועות שמח ������

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מלי!
      תודה רבהההההה יקירתי!
      ולשבלונה השתמשתי במטריצה רגילה שמכינים איתה בצק של פאי :)
      חג שבועות שמח ופורח

      מחק
  8. יוליה9/6/16 10:53

    היי :)
    יש אפשרות להחליף את המסקרפונה בגבינה אחרת? אין מסקרפונה בשום סופר :(

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יוליה!
      מבאס, כנראה בזזו את הכל לקראת שבועות...
      פרט למרקם, המסקרפונה מעניקה טעם עדין שמנתי ולא משתלט ולכן חשובה למתכון...
      אפשר אולי לנסות עם גבינת שמנת עשירה, אבל הגבינה עלולה להשתלט קצת על הטעם...

      בכל מקרה אפשר גם להכין מסקרפונה לבד בבית אפילו בלי הרבה מאמץ,
      אם תכיני עכשיו תהיה מוכנה לך כבר למחר.
      המדריך המלא להכנה ממש כאן-
      http://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2011/11/daring-bakers_1012.html

      בהצלחה!

      מחק
    2. יוליה9/6/16 13:07

      תודה רבה! למזלי בן הזוג המהמם שלי עבר בכל הסופרים בעיר ומצא כמה קופסאות אחרונות באחד מהם :)

      מחק
    3. הידד! כל הכבוד לו :)

      מחק
  9. פייה יקרה עוד שאלה אחרוונה ודי.....אם אין לי אמרטו, ליקר קפה או ברנדי ניתן להחליף בגרנד מרנייה??? זה יתאים או עדיף פשוט בלי????

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי פרנג'ליקו? או רום? גרנד מרנייה פחות חושבת שיתאים.
      אם אין אף אחד מהם, אפשר פשוט לוותר. פשוט תוסיפי על חשבון עוד קפה.
      בהצלחה יקירה :)

      מחק
    2. תודה רבה!!! הכנתי את העוגה ולפני שהכנסתי אותה לתנור הבלילה התמלאה בועות אויר וכמו כן העוגה יצאה מאד נמוכה יש לך מושג למה?

      מחק
    3. היי!
      העוגה לא ממלאה את התבנית עד הקצה, מגיעה לבערך 2/3 מגובה התבנית,
      והגובה של העוגה מתקבל בעצם לאחר המילוי.
      אולי העוגה היתה צריכה צינון קל בתנור לפני שמוציאים כדי שלא תצנח?
      אולי הביצים לא היו גדולות? בכל מקרה אם מרגיש לך שהיתה בעיה והוא צנח לך,
      פשוט תכיני חצי כמות בתבנית חדשה, ותשתמשי בה כשכבה שלישית. בהצלחההההההההה!

      מחק
    4. אין כמוך!!!! תודה רבה!!!

      מחק
    5. בשמחה :) הרבה הצלחה יקירתי וחג שמח

      מחק
  10. אנונימי9/6/16 23:45

    העוגה נראית מהממת. האם את יכולה לחשוב על תחליף ללא גלוטן לממרח לוטוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני הייתי פשוט מוותרת על הממרח, ומוסיפה עוד קצת סוכר לפי הטעם לקרם על חשבון
      לקבלת טורט בטעם טירמיסו קלאסי.
      בהצלחה :)

      מחק
  11. הי
    נראה מדהים
    יש לי רק 250 גר מסקרפונה אפשר לשלב עם ריקוטה ( ועל הדרך להוריד אחוזי שומן)?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מירי!
      מניחה שזה יכול לעבוד.
      במקרה הזה כדאי אולי להקציף את כל התערובת קודם ללא הריקוטה לקרם יציב,
      ולשלב את הריקוטה בסוף. מאחר והריקוטה פחות יציבה ונוקשה מהמסקרפונה,
      אם יהיה צורך לייצב קצת את הקרם אפרשר להוסיף מעט אינסטנט פודינג.
      בהצלחה!

      מחק
  12. היי פייה יקרה,
    אז השתכנעתי שצריך מסקרפונה, אבל ניתן לוותר על הריקוטה? האם להגדיל בעקבות כך את כמות השמנת המתוקה או להקטין את כמות המסקרפונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר לוותר על הריקוטה, זה פשוט יקטין את כמות הקרם בעוגה.
      אפשר להוסיף בערך חצי גביע שמנת מתוקה במקום.

      מחק
  13. נראה לי שהקרם נשבר לי בהקצפה.. נעשה גרגיגרי כזה.. :(
    יש דרך להציל את המצב?

    השבמחק
    תשובות
    1. לצערי אי אפשר להציל קרם שנשבר...
      בגלל החומרים היקרים אפשר פשוט להשתמש ככה,
      פרט למראה הטעם והמרקם יהיה בסדר

      מחק
    2. תודה רבה, חג שמח :) נקווה שלא ירגישו...

      מחק
  14. אנונימי26/6/16 14:46

    היי, הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה.
    ללא ספק מומלץ לאכול אותה בטמפ' החדר ולא מייד מהמקרר.
    האם ניתן להקפיא אותה? נשארו לי לא מעט חתיכות (היא יוצאת ענקית בקוטר 24 ובגובה שלה)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, איזה כיף לשמוע! :)
      האמת שאני לא בטוחה שהקרם יעבור הפשרה טוב,
      אבל היא תישמר בקירור היטב בקופסה אטומה עד קרוב לחמישה ימים

      מחק
    2. אנונימי27/6/16 10:51

      החלטתי לעשות ניסיון, אשאיר חתיכה אחת הלילה במקפיא ואעדכן אותך אם היא הופשרה כמו שצריך או שהקרם נשבר.
      אלו שלא אוהבים לוטוס מאוד הרגישו את הטעם של הלוטוס, אך אלא שאוהבים לוטוס אמרו שאפשר ורצוי להדגיש את הטעם שלו כי הוא פחות הורגש להם.
      אולי כדאי לתת לעוגה הקפאה קלה לפני שמצפים אותה כי הפירורים של הטורט הספוג התערבבו לי מעט עם הציפוי קרם.
      חוץ מזה - עוגה נהדרת, מאוד קלה להכנה ומומלצת! :)

      מחק
    3. היתה לי התלבטות גדולה בנוגע למינון הלוטוס :)
      ניסיתי להכין את הקרם עם כמות גדולה יותר של לוטוס, ולאחר עם פחות, ושתי האופציות היו טעימות.
      בסופו של דבר החלטתי ללכת על האמצע כדי שיורגש אך לא ישתלט מדי,
      אך בהחלט אפשר להוסיף או להפחית מהכמות לפי הטעם האישי שלך ושל הסועדים.
      מחכה לעידכונים :)

      מחק
  15. הכנתי ליום ההולדת שלי... יצא מושלם!!! :)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף :) יומולדת שמחחחחחח

      מחק
  16. עומדת בפני הכנה ומתלבטת לגבי הכוונה בהוראות- כתבת בהערות ש- "כך שלמי שחשוב לתת במה גדולה יותר לטעם הגבינתי וקריצה גדולה יותר לטירמיסו לקראת שבועות, יכול גם לוותר על שכבות השוקולד." - אם מוותרים על השוקולד איך זה מסתדר עם פרורי הלוטוס שאמורים להשקיע בשכבה הזו? זה בעצם טורט עם פרורים ועליו קרם? נשמע קצת מוזר במרקמים. ביתור על השכבת שוקולד לוותר גם על הפרורים? תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרון!
      אכן, אם מוותרים על השוקולד אפשר לוותר גם על הפירורים.
      העוגה טעימה ממשששש כמו שהיא, פשוט השוקולד מוסיף לה טעם שוקולדי מודגש,
      לכן ציינתי שלמי שחשוב לקבל עוגה בטעמי טירמיסו קפה וגבינה נטו יכול גם להשמיט.
      בהצלחה :)

      מחק
    2. המון תודה...אני מעדיפה תמיד במאפים גבינה על שוקולד :)

      מחק
  17. לילך1/8/16 07:36

    היי!
    אני חייבת להגיד שאני מאוד אוהבת להתנסות ולהכין הרבה מתכונים, כך שאין הרבה מתכונים שאני שומרת ועושה יותר מפעמיים או שלוש... אבל המתכון הזה נכנס לפנתאון העוגות המנצחות! עוגה טעימה, לא כבדה, טעימה, לא מסובכת, טעימה, מוצלחת אפילו יותר ביום שאחרי כך שאפשר להכין אותה מבעוד מועד, אה וטעימה אששששש!!!!!! תודה רבה על המתכונים המעולים!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. טעימה כבר אמרנו? :)
      ממש כיף לשמוע לילך!
      מקווה להמשיך ולהעשיר לך את הפנתיאון בעוד הרבה עוגות שוות

      מחק
  18. הי פייה, מצאתי את העוגה ליומולדת של אחותי.
    שלוש שאלות
    1. באיזה יחס להכפיל כמויות אם רוצים להכין בתבנית 26?
    2. אם מותרים על הריקוטה - להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה או חמוצה?
    3. האם אפשר לקבל הסבר איך להכין את העיטור - מניחים את השבלונה על העוגה? אני מתכננת להכין את העוגה בחמישי, לקשט בשישי ולהעביר לחוגגת - משערת שהעוגה תיאכל בשבת, האם זה בסדר?
    תודה רבה.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      עבור תבנית 26 אפשר להכפיל חומרים ב-1.2
      אני מניחה שאפשר להמיר את הריקוטה בשמנת מתוקה, אפשר להשתמש בכמות יותר קטנה כי לשמנת מתוקה יש יותר נפח. עבור העיטור אכן מניחים את הרשת מעל, מפדרים בקקאו בעזרת מסננת ואז מרימים את הרשת בעדינות. אין בעיה לעבוד לפי סדר הזמנים שתיארת.
      בהצלחה ויומולדת שמח :)

      מחק
  19. אנונימי26/10/16 13:56

    היי פייה...הטורט לא יוצא נמוך בשביל פריסה ל 3 שכבות? נראית מדהים. חייבת להכין. שאלה נוספת: כדי שהקרם לא יישבר אוכל להקציף את השמנת לחוד ואז לקפל עם הגבינה שהקצפתי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      רבים הכינו את העוגה ולא הסתבכו עם הפריסה לשכבות אז לא אמורה להיות לך בעיה.
      אם רוצים תמיד אפשר להגדיל חומרים ולהכין עוגה גבוהה יותר,
      למרות שעם כמות המלית הרבה היא מתקבלת גבוהה ממילא.
      אין בעיה גם לקפל עם הגבינות כפי שהצעת, רק לערבב אותן קודם לריכוך. בהצלחה :)

      מחק
    2. אנונימי26/10/16 14:31

      תודה. חולה על העוגות שלך

      מחק
  20. היי :) העוגה נראת מושלמת! יש מצב שהיא תשרוד שעה נסיעה לאירוע? ממש בא לי להכין טרמיסו

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שקד
      כן, נראה לי שיהיה בסדר
      לאשפז במקרר ברגע שמגיעים :)
      זלילה נעימה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...