יום רביעי, 1 ביוני 2016

מרתון שבועות חלק ב', ועוגת דאבל גבינה לחג


צילום: נטלי לוין



שבועות בפתח וכולם במתח, מחכים בציפייה לקראת החג הכיייייייייייייי טעים בשנה!
ממש בעוד רגע יכוסו שולחנות ארוכים במפות לבנות, זר פרחים חגיגי יונח במרכז,
ריחות מפתים של פשטידות ועוגות גבינה עדינות יעלו מכל החלונות ברחוב,
ועל השולחן יערמו המוני תבניות וצלחות הגשה עמוסות בשלל מאכלים חלביים ונפלאים.




צילום: נטלי לוין



אם גם אתם מחפשים רעיונות חדשים למאכלים שיפארו את שולחן החג שלכם, 
אני, נטלי מ-עוגיו.נט וגם רחלי מ-foodpage, באנו לעזרת חבר
והתכנסנו במיוחד כדי להקים עבורכם את שולחן השבועות המושלם,
הכולל תשעה מתכונים חדשים שתהנו להכין ובעיקר לזלול בערב חג, או בכל ימות השנה.

בפוסט הקודם כבר פורסם אצלי מתכון למגדל בלינצ'ס חגיגי שירשים את האורחים,
והפעם תזכו לקבל מתכון לכוכבת הגדולה של הארוחה, הלא היא עוגת הגבינה.



צילום: נטלי לוין



עוגות גבינה הן אהבת אמת אצלי, ולאורך השנים רקחתי עוגות גבינה בשילובי טעמים רבים ומפתים.
כך תוכלו למצוא בבלוג עוגת גבינה עם בננות בקרמל, לצד עוגת גבינה עם תחתית של תפוחים ופקאן.
יש גם עוגת גבינה קפה, או עוגת גבינה קפואה בדבש וקינמון, ואפילו עוגת גבינה עם חלבה פיסטוק-
כי עם גבינה הכל הולך, והכל הכל טעיםםםםם!

הפעם לרגל החג, החלטתי דווקא לאפות עוגת גבינה לבנה וצחורה,
עוגה חגיגית וקלאסית, בלי תוספות טעמים ובלי תיחכומים-
עם תחתית של פירורי ביסקוויט, מלית גבינה אפויה עדינה, וציפוי של מוס גבינה אוורירי,
או בקיצור- עוגת דאבל גבינה!





עוגת הגבינה מתקבלת בעלת מרקם עשיר וקרמי, בטעם עדין וגבינתי,
ובתוספת ציפוי מוס גבינה קליל שיוצר תענוג גבינתי אמיתי.
לעיטור ברוח החג העוגה מקושטת בפירות טריים, 
לקבלת עוגה מושלמת לחג שכל אחד ישמח ליישר ממנה פרוסה.

למתכונים נוספים משולחן החג שלנו, אתם מוזמנים לקפוץ לבקר כבר עכשיו אצל חברותיי למסיבת שבועות-
אצל עוגיונט מחכה לכם מתכון מגניב ללחמניות סלק ופרמזן הכי יפות שראיתם בחיים,
ואצל רחלי ממתינות בציפיה אצבעות פילו במילוי בטטה וגבינה קלות ומעולות, שלא תפסיקו לנשנש!

חלק ג' של מרתון שבועות יגיע מחר, אל תשכחו לבוא בלבן :)







כמה דברים לפני שמתחילים:

-עוגות גבינה משתבחות לאחר ישיבה של יום או יומיים במקרר,
לכן מומלץ מאוד להכין את העוגה מראש!

-פחות במצברוח למוס גבינה? הכי מתחשקת לכם עוגת גבינה נטו?
 הכפילו את כמויות מלית הגבינה ב-30%, לקבלת עוגת גבינה אפויה, עשירה ונהדרת.
 במקרה זה יהיה צורך להאריך את זמן האפייה לכשעה וחצי.




עוגת דאבל גבינה

החומרים:

לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים
30 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
80 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה אפויה:
675 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%
185 גרם (כוס פחות כף) סוכר

1 כפית תמצית וניל
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
50 מ"ל (חמישית כוס) שמנת מתוקה
4 ביצים גדולות
3 כפות שטוחות קורנפלור

למוס גבינה: 
6 גרם (כפית ורבע) ג'לטין
3 חלמונים גדולים, בטמפרטורת החדר
100 גרם (חצי כוס) סוכר 
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

לעיטור:
פירות העונה

כלים:
תבנית 22-24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבסיס:
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עם סוכר חום בהיר לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח,
מערבבים היטב, ומשטחים בתחתית תבנית עם תחתית מרופדת בנייר אפייה ודפנות משומנות. 

למלית גבינה אפויה:
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
מערבבים בקערה גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים שמנת חמוצה ומתוקה ומערבבים.
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וטורפים לתערובת חלקה. מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים לתבנית, ואופים כ-70 דקות, כך שהעוגה יציבה למראה אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
מצננים מעט בתנור, מעבירים לצינון בטמפרטורת החדר ושולחים למקרר לכמה שעות לקירור.

למוס גבינה:
מערבבים בקערית ג'לטין עם 2-3 כפות מים, ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5-10 דקות.
בסיר קטן מערבבים חלמונים, סוכר וחלב. מניחים על גבי סיר נוסף ובו מים חמים (בן מארי),
ומבשלים בעדינות תוך טריפה רצופה 2-3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה כך שמצפה כף וכמעט מגיעה לבעבוע. 
מסננים לתוך קערה עם גבינת השמנת וטורפים לתערובת חלקה.
ממיסים את הג'לטין (10 שניות במיקרו), מוסיפים לקערה ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
לסיום מקציפים את השמנת המתוקה לגבעות רכות ומקפלים פנימה לקרם חלק.
יוצקים על גבי עוגת הגבינה, מחליקים ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות.
מומלץ לתת לעוגה להשתבח ליום או יומיים לפני האכילה. מעטרים בפירות העונה לפני ההגשה.


צילום: רחלי קרוט


31 תגובות:

  1. נראה מעולה! האם צריך לשמן תבנית לפני? או לרפד דפנות בנייר אפייה? ואם אופים ברינג?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חנית!
      ציינתי בסעיף הראשון להכנה אבל זה קצת חמקמק :)
      כדאי לרפד את התחתית בנייר אפייה, ולשמן את השוליים. גם בתבנית, וגם ברינג. בהצלחה!

      מחק
  2. עוגה יפהפיה ומרשימה ביותר!

    השבמחק
  3. מה זאת אומרת לצנן מעט בתנור?
    לכבות אותו ולהשאיר שם את העוגה? עם דלת סגורה או פתוחה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן!
      עוגות גבינה לא אוהבות מעברי חום קיצוניים, לכן הכי כדאי לצנן אותן לגמרי בהדרגה.
      אני בתחילה מכבה תנור ומשאירה כך להצטנן מעט, עם דלת סגורה.
      אחרי רבע שעה כזה פותחת מעט את דלת התנור ומניחה להצטנן עוד קצת.
      ולאחר שרק חמימה מוציאה החוצה לטמפרטורת החדר לצינון מלא ואז למקרר.
      בהצלחה!

      מחק
  4. יפייפיה של ממש. ובכלל, סחטיין על פרוייקט מושקע

    השבמחק
  5. אני כל כך הולכת להכין אותה לשבועות !
    רק שאלה קטנה: מה זה הפרי הכתום? נקטרינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אורית!
      משמש מזן קצת אדמדם, אקסטרה עסיסי :)
      אבל בגדול כל פירות יפים שאת מוצאת אצל הירקן כמובן יתאימו
      בהצלחההה

      מחק
  6. נראה מדהים!!

    השבמחק
  7. אנונימי9/6/16 22:49

    אין בכלל קמח בעוגה?!

    השבמחק
    תשובות
    1. 3 כפות קורנפלור, זה מספיק :)
      עוגות גבינה לא מכילות כמויות קמח גדולות
      וזה מה שגורם לתוצאה להיות קרמית וגבינתית
      בהצלחה!

      מחק
  8. לא צריך לאפות את העוגה בתבנית עם מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, אין צורך. אפשר לאפות את העוגה לפי ההנחיות.
      בגלל האפייה על חום נמוך והשימוש בגבינת שמנת מתקבל המרקם המושלם גם בלי.
      העוגה לא עולה הרבה ולכן גם לא צונחת.
      בהצלחה :)

      מחק
  9. אנונימי30/4/17 19:49

    נראה מדהים. אני רוצה להכין את העוגה הזאת ליום העצמאות. שאלה: כיצד העברת את העוגה לצלחת הגשה? אפית אותה בתוך רינג? תבנית מתפרקת? קסם אחר? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן אפיתי ברינג :)
      אבל אפשר באותה המידה בדיוק גם לאפות אותה בתבנית אפייה מתפרקת.
      לאחר קירור בסיס הביסקוויט יציב למדי, ולכן אין בעיה להרים את העוגה ולהעביר בעדינות לצלחת הגשה.
      בהצלחה

      מחק
  10. האם אפשר להחליף את הגבינה 25% בשכבת הגבינה האפויה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      אפשר להשתמש בגבינת שמנת של 5% שומן,
      או להחליף מחצית מכמות הגבינה בגבינה לבנה 9%
      בהצלחה

      מחק
  11. האם אפשר להכין את המוס ערב לפני ולזלף?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קארין
      פחות מומלץ לזלף מוס לאחר שהוא כבר התייצב, זה יפריע למרקם שלו וגם למראה.
      אם את רוצה לזלף משהו מעל, אפשר להכין קצפת מסקרפונה מגביע של מסקרפונה וגביע שמנת מתוקה מוקצפים יחד עם כמה כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל, יתקבל קרם נוח לזילוף, יציב ועשיר.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה רבה
      חג שמח

      מחק
  12. היי, האם אפשר לוותר על הג׳לטין למוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קורל!
      לא, במקרה הזה בלי הג'לטין המוס יהפוך לשלולית
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. תודה חג שמח!!

      מחק
  13. שלום,
    האם ניתן לעשות בלי ביצים חיות? תודה רבה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במקרה הזה השמטת החלמונים תגרור שינויים גורפים במתכון, כי הוא מבוסס על חלמונים מבושלים לקרם אנגלז ולכן זה בעייתי לוותר עליהם.
      אם רוצים אפשר להכין במקום קרם גבינה עשיר מגביע מסקרפונה מוקצף עם גביע שמנת מתוקה וכמה כפות אבקת סוכר לפי הטעם.
      אופציה נוספת היא לצקת מוס שוקולד לבן שמכינים ללא חלמונים שישתלב היטב, את יכולה למצוא מתכון כאן-
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2017/03/Brownie-truffles-cake.html
      בהצלחה

      מחק
  14. איך העוגה יוצאת כל-כך לבנה בדפנות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפייה על חום נמוך לזמן ארוך :)
      כך היא נאפית לאט לאט ובעדינות ומקבלת מרקם מושלם ולא משחימה

      מחק
  15. היי! חשבתי להכין את העוגה האפויה בתור אינסרט ומסביב את המוס (בקוטר יותר קטן :)). אבל כדי לחלץ אותה אני חושבת שאצטרך להקפיא. לא בטוחה שהעוגה האפויה תעבור בסדר את ההקפאה. מה דעתך? יכול לעבוד? תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רוני
      לא לכל עוגות הגבינה זה נכון, אבל במקרה הזה אפשר לדעתי להקפיא אותה

      מחק
    2. תודה! אעדכן איך יצא

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...