יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

קיץ בקלתית (או טארט גבינה לימוני ופירות קיץ)




הקיץ כבר כאן מזמן במלוא הדרו,
ואיתו כל כך הרבה תחושות נעימות...

כמו התחושה של גרגירי החול בים בין אצבעות הרגליים
וארטיק לימון שנוטף לי ממש עד למרפק...
גוגואים, ששווה לקנות משמשים רק בשבילם
וענבים בקופסת פלסטיק, משובצים בגרגירי חול תועים.
גביע של גלידה בטעם של ילדות,
רעש של כדורים נוקשים במטקות
וקוביות של שש בש...

כמו תמיד גם המדפים אצל הירקן השכונתי עמוסים עד לעייפה בפירות הקיץ,
שמנמנים ובשלים, מתפוצצים מעסיס, ורק מחכים שתיתנו בהם ביס...

הפעם בהשראת טארט גדוש פירות טריים, שהכין הקונדיטור המוכשר אלון שבו,
החלטתי להתפנק בטארט שכולו הומאז' לפירות הקיץ-
שזיפים, אפרסקים, מנגו, תאנים, ענבים ופטל טרי
כולם נתנו כתף והצטרפו לחגיגת פירות קיצית וססגונית אצלי במטבח.





למרות המראה המפונפן, הטארט עצמו פשוט וקלאסי, 
(כי תודו עדיף לבלות זמן פנוי בים מאשר במטבח כשכל כך חם)
ואת הרושם האמיתי עושים כאן הפירות הטריים,
שמהווים קישוט מושלם שמכינים בדקה.

הטארט עצמו מורכב מקלתית פיסטוק,
ומלית אפויה של קרם מסקרפונה לימוני.
את שאריות הבצק שנותרו מהקלתית, גיררתי לקראמבל שפיזרתי סביב לטארט, 
עיטרתי בהרבה פירות טריים מעל,
ולאווירת הקיץ המושלמת הוספתי פרחים קטנים מעל.

אז אם גם אתם במצברוח לקיץ בקלתית,
אתם יותר ממוזמנים לסות את הטארט הפשוט והטעים הזה,
ולעטר אותו בכל פרי שמתחשק.
ושיהיה לנו קיץ נעים וטעים במיוחד!











 כמה דברים לפני שמתחילים:


- עוד לפני שתשאלו-
  ניתן גם להמיר את המסקרפונה בגבינת שמנת 25%, הטעם שיתקבל יהיה יותר גבינתי.

- את שאריות הבצק מהקלתית גיררתי לפירורים ופיזרתי סביב לקלתית במחצית זמן האפייה.
  למי שאין סבלנות להתעסקויות, יכול פשוט לוותר על השלב הזה.

- אפשר לעטר את הטארט בכל פרי שאוהבים, מסוג אחד בלבד או מחגיגת פירות קיץ שאוהבים.
  אני עיטרתי אותו ב-5 תאנים קטנות חצויות, נקטרינה גדולה וכמה שזיפים חתוכים לפלחים,
  מנגו חתוך לקוביות, חופן פטלים שלמים וקצת ענבים שחורים. מומלץ גם לפזר נענע או עלים ירוקים.



טארט קרם גבינה לימוני ופירות קיץ 


החומרים:

לקלתית
:
140 גרם (כוס) קמח
30 גרם (3 כפות) פיסטוקים טחונים או שקדים טחונים
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
60 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
קורט יפה מלח
115 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
1-2 כפות חלב או מים קרים

לקרם גבינה לימוני:
165 גרם (שני שליש גביע) מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
קורט מלח
80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי
3 ביצים

לעיטור:
פירות קיץ שאוהבים- משמש, שזיף, נקטרינות, אפרסק, פטל, תאנים, ענבים
מעט אבקת סוכר

כלים:
תבנית טארט 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לקלתית:
במעבד מזון, מעבדים קמח, פיסטוקים או שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת סוכר ומלח.
מוסיפים חמאה קרה בקוביות, ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון וחלב קר או מים לפי הצורך, 
ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מעבירים לקירור או להקפאה לשעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ"מ הגדול במעט מגודל התבנית, ומרפדים את תבנית הפאי, 
תחתית ודפנות. מנקבים במזלג ומעבירים לקירור או הקפאה לשעה.
מקמחים את שאריות הבצק, ומגררים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת פומפיה גסה לקבלת פירורים.
מעבירים לקירור או להקפאה לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בניילון נצמד או בנייר אפייה מקומט, 
ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 20 דקות באפייה עיוורת,
לאחר מסירים את המשקולות, ואופים עוד 3-5 דקות באפייה רגילה עד הזהבה קלה.
מצננים ועוברים להכנת המלית.

לקרם גבינה לימוני:
מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרף ידני מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר, גרידת לימון ומלח לתערובת חלקה. 
מוסיפים מיץ לימון וביצים, ומערבבים לתערובת חלקה.
יוצקים את המלית לקלתית האפויה למחצה ואופים 15-18 דקות, עד שהקרם יציב למראה ותפוח קלות, 
אך עדיין רך ורוטט מאוד מבפנים.
מוציאים את הטארט מהתנור, ומפזרים בזריזות את פירורי הבצק סביב לטארט ועל גבי דפנות הקלתית.

משיבים לתנור לאפייה של 12-18 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים ומקררים.
חותכים פירות טריים לקוביות או לפרוסות ומסדרים על הטארט. מנפים על הקראמבל אבקת סוכר ומגישים.

26 תגובות:

  1. נראה מדהים! אפשר לדעת באילו פרחים השתמשת ואיפה מוכרים פרחים אכילים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה נופר!
      את עיטור הטארט לא תיכננתי מראש ורק ברגע האחרון התחשק לי לעטר בפרחים,
      אז במקרה הזה עיטרתי בפרחים ללא ריסוס מהגינה
      אבל אפשר למצוא פרחים אכילים במשתלות שונות או בירקנים שמתמחים מכך.
      תוכלי למצוא למשל באתר של "עלה הביתה"

      מחק
  2. יפהיפה ומושלם מוכשרת! :)

    השבמחק
  3. נראה מושלם, וטעים טעים!

    השבמחק
  4. יצירת אומנות של ממש

    השבמחק
  5. נראה כמו תמונה יפיפיה כואב הלב לחתוך ולקלקל את הקומפוזיציה

    השבמחק
  6. וואו, כל הכבוד. זה נראה יותר טוב מכל מאפה מתוחכם שאי פעם ראיתי.

    השבמחק
  7. ענבל, זה כל כך יפה!

    השבמחק
  8. כמה ימים הטארט נשמר במקרר ללא הפירות? האם ניתן להקפיא ללא הפירות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      הטארט פחות מומלץ להקפאה לדעתי, לא בטוחה איך המלית תעבור הפשרה.
      הוא יחזיק במקרר עד שבוע ימים אך מניחה שיהיה במיטבו ב-2-4 ימים הראשונים.
      אם רוצים להכין מראש בגלל לוחות זמנים, אפשר גם להקפיא את הקלתית לפני האפייה אפילו לשבועיים, ויום קודם לאכילה לאפות את הטארט.
      בהצלחה

      מחק
  9. כמה ימים הטארט נשמר במקרר ללא הפירות? האם ניתן להקפיא ללא הפירות ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      הטארט פחות מומלץ להקפאה לדעתי, לא בטוחה איך המלית תעבור הפשרה.
      הוא יחזיק במקרר עד שבוע ימים אך מניחה שיהיה במיטבו ב-2-4 ימים הראשונים.
      אם רוצים להכין מראש בגלל לוחות זמנים, אפשר גם להקפיא את הקלתית לפני האפייה אפילו לשבועיים, ויום קודם לאכילה לאפות את הטארט.
      בהצלחה

      מחק
  10. הטארט הזה פשוט מושלם! והיום נכנסתי לבלוג (בעקבות הבקלאווה-גלידה המטורפת) וראיתי שפספסתי מלא קינוחים מהממים! איזה כיף לראות את הכל עכשיו :)

    השבמחק
  11. כמו תמיד נראה מושלם יקירה! לגמרי הולכת להכין בקרוב...

    השבמחק
  12. היוש פיה מושלמת , חייבת לציין שאני עוקבת אחרי המתכונים שלך והפעם הכנתי את הטארט המהמם הזה תודה רבה נהנינו מאוד


    השבמחק
    תשובות
    1. היי ליטל, איזה כיף לשמוע!
      תודה ששיתפת

      מחק
  13. אנונימי23/4/17 21:13

    היי:) התאהבתי האתר הצבעוני והמדהים שלך כלב המתכונים מדויקים וטובים והתמונות מעולות עוד יותר:) פשוט וואו!
    גם בתמונה הזאת של הטארט התאהבתי היא גירתה אותי מאוד.
    אני רוצה להכין טארט כזה ויש לי תבנית פאי קוטר 26 באילו מצרכים אני צריך לעשות שינוי? או שזה לא משנה? אשמח לתשובה.������

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      תודה רבה, כיף גדול לשמוע :)
      כשמתחליפים קוטר תבנית תמיד מומלץ לעשות התאמות כדי להגיע לתוצאה המירבית הקרובה למקור,
      ולא להיתקע ברגע האחרון עם כמויות שלא מספיקות.
      במקרה הזה אפשר להגדיל את הכמויות כולן ב-20% כדי שהמתכון יתאים במדויק לתבנית 26 ס"מ.
      בהצלחה ונשנוש נעים

      מחק
    2. אנונימי27/4/17 18:01

      אשמח אם תכתבי לי את המתכון מחדש כשמעבירים את הכמויות ל-20% אני פשוט לא יודע לעשות זאת, ואני רוצה להכין את הטארט המדהים הזה מאוד!
      בתודה, אליאב.

      מחק
    3. היי אליאב!
      בפועל זה אומר להכפיל את כל אחת מהכמויות במתכון ב-1.2
      בהצלחה :)

      מחק
    4. היי:) תודה שענית לי ועל העזרה. כלומר, להכפיל את הכמויות ביחס של 1:2? לדוגמא: אם יש 1 חלמון אז 2 חלמונים?

      מחק
    5. לא, הכוונה להכפיל את כל אחד מהחומרים במתכון ב-1.2, כדי להגדיל ב-20%.
      כלומר-במקום 100 גרם יהיו 120 גרם.

      מחק
    6. אנונימי7/5/17 15:28

      היי... שוב תודה על העזרה אבל הסתבכתי עם זה ואני לא מבין בזה אשמח אם תשלחי לי למייל שלי eliav4398@gmail.com את המתכון הזה לתבנית פאי 26. זה ממש דחוף לי כי אני רוצה להכין ליום הולדת של סבא שלי וזה מתקרב מאוד.

      מחק
    7. בבקשה-

      לקלתית:
      170 גרם (כוס ורבע) קמח
      35 גרם (3 כפות יפות) פיסטוקים טחונים או שקדים טחונים
      25 גרם (2 כפות) קורנפלור
      70 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
      קורט יפה מלח
      140 גרם חמאה קרה, בקוביות
      1 חלמון גדול
      2-3 כפות חלב או מים קרים

      לקרם גבינה לימוני:
      200 גרם מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
      100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) שמנת מתוקה
      60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
      קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
      קורט מלח
      100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) מיץ לימון סחוט טרי
      3 ביצים גדולות

      מחק
    8. אנונימי9/5/17 08:53

      יואו תודה רבה אני מודה לך מאוד:) תודה על העזרה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...