יום שלישי, 27 בספטמבר 2016

קרמבו הפתעה, במיוחד לראש השנה





אין ספק שאחד הדברים הכי מגניביםםם בלדעת לאפות,
הוא היכולת לממש לעצמך את כל הרעיונות הטעימים שרצים לך בראש!
ובכל פעם מחדש זה הכי מרגש לראות איך הפנטזיה שכל כך התחשק לך להכין,
קורמת אל מול העיניים עור וגידים.
(או אולי בעצם- קורמת בצק, קרם ופירורים)

עוגת אלפחורס? גלידת בקלאווה? עוגיות בצורת אגסים?
עם קצת דימיון וסקרנות, הרבה תושייה והתלהבות,
ומנה גדושה של גרגרנות טהורה, אפשר להגשים כל רעיון מגניב שרק רוצים.






הפעם קפץ לי לראש רעיון לנשנוש מתוק באווירת החגים,
ובהתלהבות שיא הייתי חייבת מיד לרוץ למטבח ולנסות אותו בעצמי- קרמבו תאנים!
קרמבואים שמנמנים, אמנם חגיגיים למראה, אך במבט ראשוני סטנדרטיים ותמימים.
ההפתעה המגניבה מתגלה רק כשנוגסים-
תאנה שלמה שמסתתרת בפנים.
(כי בכלל אין לי שום אובססיית תאנים החודש )

ההכנה לא מורכבת יותר מהכנה של כל קרמבו סטנדרטי,
במהלכה מצטיידים בתאנים הכי קטנות שתמצאו,
ומצמידים אותן בעזרת שוקולד לבן למרכז עוגיית קינמון ביתית.
את המרנג האופייני מזלפים סביב, מצפים בשוקולד לבן,
ולעיטור מפזרים מעל פיסטוקים טחונים, ומצמידים לקישוט פלחי תאנים.








אז אם גם לכם מתחשק להכין השנה את הקינוח הכי מגניב על שולחן החג שלכם,
אתם יותר ממוזמנים לנסות את החמודים האלה,
שיהיו מוכנים בשעתיים של עבודה מהתחלה ועד הסוף, כולל קירור ואפילו כולל כלים.
שיהיה לכולם חג שמח ומתוק מכל הלב!








כמה דברים לפני שמתחילים:


-עבור הכנת הקרמבואים, נסו לשים ידיכם על התאנים הכי קטנות שיש, על מנת שלא יתקבלו קרמבואים גדולים מדי.
 אני הצלחתי לאתר תאנים קטנטנות ביותר בקוטר של 4 ס"מ, והן היו פשוט מושלמות למטרה.

-מי שבמצברוח נועז יכול גם לשחק בשילובי הטעמים, 
 ולהמיר את תמצית הוניל במרנג במעט תמצית מי פריחת הדרים, תמצית מי ורדים או תמצית שקדים.

- הקרמבואים במיטבם ביום ההכנה, אבל ניתן גם להכין אותם יום קודם ולשמור במקרר בקופסה אטומה.
ניתן גם להכין את העוגיות עצמן יום קודם, ולהרכיב את הקרמבואים ביום ההגשה.






קרמבו תאנים


החומרים ל-8-10 קרמבואים גדולים:


לעוגיות קינמון:
20 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר
30 גרם (שליש כוס) אגוזי מלך
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
1/2 כפית קינמון טחון
קורט יפה מלח
40 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 כף חלב או מים קרים

לתאנים:
8-10 תאנים, הכי קטנות שיש (4 ס"מ לערך)
40 גרם שוקולד לבן, קצוץ

למרנג וניל:
220 גרם (כוס ועוד 2 כפות) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) מים
4 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1 כף שמן
חופן פיסטוקים, טחונים או קצוצים דק
תאנה, חתוכה לפלחים דקיקים

אופן ההכנה:

לעוגיות קינמון:
טוחנים במעבד מזון סוכר ואגוזים לתערובת דקה ככל הניתן.
מוסיפים קמח, קינמון, מלח וקוביות חמאה, ומעבדים לפירורי בצק. 
מוסיפים חלב או מים קרים לפי הצורך ומעבדים רק עד שמתקבל בצק. 
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ, ו
קורצים עיגולים הגדולים בערך ב-2 ס"מ מקוטר התאנים 
(אני השתמשתי בתאנים של 4 ס"מ וקרצתי עיגולים של 6 ס"מ). 
אופים את העוגיות במשך כ-12 דקות לקבלת גוון זהוב-שחום. מצננים.

לתאנים:
שוטפים ומייבשים תאנים, מסירים את הגבעול בסכין. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי,
טובלים בשוקולד את תחתית התאנה ומצמידים למרכז כל עוגייה. 
מעבירים לקירור לבערך רבע שעה או עד להתייצבות.

למרנג וניל:
בסיר קטן מביאים סוכר ומים לרתיחה טובה.
מתחילים להקציף חלבונים ומלח במקביל במערבל חשמלי עם קורט מלח לקצף לבן ורך.
מנמיכים מעט להבה בסיר הסירופ, ומוסיפים לבשל את הסירופ לעוד כמה דקות, עד לקבלת סירופ סמיך
שמבעבע בחוזקה בבועות צפופות לכמה שניות גם אחרי שמסירים את הסיר מהאש (115 מעלות). 
מנמיכים מעט את מהירות המערבל, ויוצקים את סירופ הסוכר פנימה בהדרגה תוך כדי הקצפה. 
כדי שלא ישפריץ לכל עבר, כדאי לצקת את הסירופ על דפנות הקערה. 
ממשיכים להקציף היטב במשך כ-12 דקות, למרנג יציב ומבריק. מוסיפים את תמצית הוניל לקראת סוף ההקצפה.

מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר חלק בגודל 1 ס"מ. 
מזלפים טבעת של מרנג על גבי העוגייה סביב לתאנה, ממשיכים ומזלפים מעל עוד כמה שכבות מרנג
בצורה ספירלית לקבלת מראה של קרמבו. מעבירים להקפאה להתייצבות למשך 15-20 דקות.

לציפוי שוקולד לבן:
מכינים בהישג יד תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ממיסים שוקולד לבן על בן מארי ומערבבים שמן לדילול. מצננים מעט ומצפים את הקרמבואים על ידי יציקת הציפוי מעל. 
מנערים קלות להסרת עודפי ציפוי, ומפזרים מיד פיסטוקים טחונים או קצוצים.
(אני החזקתי בכל פעם קרמבו ביד שמאל מעל לקערה קטנה, וביד השנייה יצקתי את הציפוי מעל. 
את שאריות הציפוי שהצטברו בקערה, השבתי בכל פעם לכלי השוקולד לשימוש חוזר. 
אם מעדיפים אפשר גם להניח את הקרמבואים על גבי רשת צינון המונחת מעל לתבנית נקייה, 
לצקת את הציפוי מעל, ולאסוף בין לבין את עודפי הציפוי שהצטבר). 
שומרים את הקרמבואים בקופסה אטומה במקרר, מצמידים לכל קרמבו פלח דק של תאנה לפני ההגשה.





26 תגובות:

  1. טוב זה מהמם ברמות על!

    השבמחק
  2. מהמם, מהמם, מהמם!

    השבמחק
  3. ניתן להקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. לרוב אין בעיה להקפיא קרמבואים, אבל במקרה הזה הבעיה היא התאנה,
      שלצערי לא תחזיק מעמד לאחר הקפאה ארוכה

      מחק
  4. כל כך יפה ולבטח סופר טעים!
    חג שמח ושנה טובה ומתוקה.

    השבמחק
  5. היי האם אפשרי לעשות בגרסת פרווה עם שוקולד מריר ? האם נראה לך שיצא מוצלח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נופר!
      אפשר גם :) אולי אפילו יתאים יותר שוקולד חלב
      חג שמח

      מחק
    2. הבעיה ששוקולד חלב גם חלבי 😂😂

      מחק
    3. את צודקתתתת, חחחחח
      יצאתי קרטון :)

      מחק
  6. כמה כלה לבנה מתאים בדיוק לראש השנה!!! מרהיב!

    השבמחק
  7. כמה כלה לבנה מתאים בדיוק לראש השנה!!! מרהיב!

    השבמחק
  8. האמת שיש לי גישה לתאנים שגדלות חצי בר. נתת לי רעיון, זה נראה מופלא.

    השבמחק
  9. היי פיית העוגיות, האם במקום תאנים אפשר פרי אחר? כי אני רגישה לתאנים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סיון!
      הייתי ממליצה על תותים אבל עדיין אין כרגע...

      מחק
  10. נראה מושלם!
    יש לי שאלה על השוקולד הלבן- האם הוא מתקשה לאחר הציפוי? או שצריך לטמפרר?
    אם כן, אשמח לדעת לאיזו טמפרטורה צריך להגיע שוקולד לבן בתהליך, והאם כדאי להשתמש בחמאת קקאו
    (כי ראיתי מתכונים שטימפררו בהם שוקולד שהוסיפו לו חמאת קקאו)
    וגם- כמה זמן הם מחזיקים מחוץ למקרר - בתנאי מיזוג אויר סבירים? :)
    שתהיה שנה נפלאה
    יעלי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעלי
      אף פעם לא טורחת לטמפרר כשמדובר בקרמבואים והציפוי יוצא סבבה,
      פשוט מוסיפה מעט שמן וזה עוזר לקבלת המרקם הרצוי.
      אם רוצים אפשר גם לטמפרר כדי שיחזיק מעמד בחוץ לזמן רב.
      מניחה שהם יחזיקו מחוץ למקרר שעתיים-שלוש, הערכה כללית ממש
      שנה נהדרת!

      מחק
  11. יפהפה!! חג שמח ושנה מוש (:

    השבמחק
  12. היי האם יש אפשרות להכין את המרנג ללא מדחום?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מירי
      המדחום מקל מאוד על התהליך, אבל אפשר גם להגדיל ראש ולמדוד אם הסירופ הגיע לטמפרטורה בשיטת הכדור הרך. לשם הבדיקה, כשחושבים שהסירופ מוכן יוצקים ממש מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים.
      במידה והסירופ מתייצב במהרה ויוצר כדור סירופ קטן ורך שאפשר להחזיק בין האצבעות, זה אומר שהוא מוכן והגיע לטמפרטורה. במידה ולא יש להמשיך ולבשל. בהצלחה וחג שמח

      מחק
  13. היי ענבל, רציתי לשאול לגבי הסכום- הסכין הוורודה מהממת מאיפה זה?:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שני!
      הסכין מגולף
      יש בעוד כמה צבעים
      :)

      מחק
  14. אנונימי17/1/17 14:14

    הי פייה!
    הקרמבו לאטה נראה מדהים- מצד שני גם הקרמבו עם התאנה נראה מדהים! מה עושים?!
    מה דעתך על הכנסה של מיני טראפל לתוך הקרמבו לאטה על משקל התאנה? יהיה מוצלח או שסתם יעמיס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין ספק שקפה וטראפלס שוקולדי עשיר יהיה שילוב טעמים נפלא.
      רק כדאי להכין טראפלס רכים למדי, כי לא יהיה כיף לפצח בשיניים את מעטפת השוקולד הדקיקה והמרנג הרך ואז להיתקל בטראפל נוקשה.
      יש לקחת בחשבון גם את גודל הטראפלס ביחד לגודל הקרמבו עצמו כדי שלא ישתלט מדי.
      אגב את הקרמבו תאנה אפשר להכין עכשיו במילוי של תותים טריים, יוצא חמוד להפליא :)
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...