יום שלישי, 17 בינואר 2017

עוגת גבינה ויוגורט יווני




אין ספק, עוגת גבינה עשירה וטובה היא אחד מסוגי המתוקים שאני הכי אוהבת בעולם,
ויותר ממוכנה לעמוד על המשמר וליישר אותה בכל שעה ביום, פרוסה אחר פרוסה.
כהוכחה לכך, בבלוג כבר קיימות קרוב לעשרים עוגות גבינה שונות שאפיתי לאורך השנים ונושנשו בהנאה
תוך קרייבינג עז לעוגה הנכספת, והוכנו בכל פעם בשילובים שונים של טעמים ומרקמים. 

עוגת הגבינה בעלת המרקם הקרמי והאופי הנוח ושוחר השלום 
תקבל אליה בזרועות פתוחות כמעט כל תוספת מתוקה שתשדכו אליה בגרגרנות ובאהבה-
פנקו אותה בשוקולד לבן, הוסיפו לה בננות וקרמל, שדכו אליה שוקולד וקפהאו צוותו אותה עם פקאנים ותפוחים
היא תשמח לשתף אתכם פעולה, והתוצאה תמיד תהיה כל כך טעימה!





הפעם החלטתי לאפות עוגת גבינה חגיגית לבנה וקרמית המועשרת ביוגורט יווני סמיך 7% למרקם עדין וקטיפתי,
לשלב בתוכה נגיעות של פיסטוקים, ולצקת מעל דבש בנדיבות הנחשב בעיני היוונים כמזון האלים.
(וזה בדיוק הזמן לנגן ברקע את השיר הבא ולהיכנס לאווירה של חגיגה יוונית שמחה).

אחרי שסיימתי לכתוב את המתכון ורגע לפני שנכנסתי למטבח לאפות את העוגה, 
חזר בנזוגי הביתה ובידו שקית ענקית של תפוזים ריחניים, שנקטפו בזה הרגע מעץ התפוזים שגדל אצל חברו בחצר.
זה היה רק ברור שגם הם יצטרפו מיד לחגיגה היוונית אצלי במטבח, ויבשמו בריחם המתוק את העוגה.

אז קבלו את עוגת הגבינה שלי הפעם-
בעוגת הגבינה הזו אין שום צריך לסנן את הגבינה, גם לא להקציף ביצים או לאפות אותה בתנור מלא באדים,
כל מה שתצטרכו עבור הכנת העוגה, הוא פשוט לבחוש את כל המרכיבים בקערה.
ואם זה לא מספיק, בשל השימוש בגבינת שמנת וביוגורט העשיר באחוזי שומן,
בתוספת אפייה ארוכה בחום נמוך, העוגה שומרת על גובה אחיד במהלך האפייה כולה,
ומתקבלת ישרה כמו פלס- בלי סדקים, נפילות או פיצוצים.




העוגה מתהדרת בשילוב טעמים ים תיכוני מעודן 
כשיושבת על בסיס של פירורי ביסקוויט טחונים מעורבים בפיסטוקים,
ומלית של גבינת שמנת, יוגורט יווני סמיך ועשיר וקליפת תפוז מגוררת.
כדי להעניק לעוגה מראה צחור וחגיגי היא מצופה בציפוי דק של יוגורט, 
ולקישוט מעוטרת סביב במסגרת של פיסטוקים טחונים ותפוזים פרוסים.

להשלמת הטעמים ולאווירה של חגיגה יוונית אמיתית,
יוצקים על כל פרוסה דבש משובח בעת ההגשה, צועקים "יאסו", ונהנים מכל נגיסה.






כמה דברים לפני שמתחילים:


- רוצים לקבל עוגת גבינה ויוגורט בטעמים נקיים וקלאסיים?
  ותרו על גרידת ההדרים במלית, והוסיפו במקומה 2 כפיות של תמצית וניל.

- לא מתים על פיסטוקים? ניתן גם להמיר אותם באגוזי מלך או בשקדים טחונים.

- למרקם מירבי הקפידו להשתמש ביוגורט יווני עשיר וסמיך בעל אחוזי שומן גבוהים (7% זה יופי)

רוצים להפוך את העוגה למרגשת יותר?
  הוסיפו למלית מי פריחת הדרים או תמצית מי זהר לטעם ארומטי וריחני, ועטרו את העוגה בתוספת של קצפת פיסטוק

- כמו כל עוגת גבינה טובה, מומלץ להכין את העוגה יומיים מראש ולתת לה לשבת מכוסה במקרר להשתבחות הטעמים.

-המתכון נכתב עבור חברת דנונה כחלק מפרויקט מתכוני יוגורט.






עוגת גבינה ויוגורט יווני

עם תפוזים, דבש ופיסטוקים


החומרים:

לבסיס:
150 גרם (חצי שרוול) ביסקוויטים
70 גרם (שני שליש כוס) פיסטוקים
35 גרם (3 כפות) סוכר חום בהיר
קורט מלח
80 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה-יוגורט:
675 גרם (3 גביעים) גבינת שמנת 25%
260 גרם (כוס ושליש) סוכר
1 כף גדושה קליפת תפוז מגוררת (בערך מ-2 תפוזים)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
520 מ"ל יוגורט יווני סמיך  (אני השתמשתי ביוגורט 7% של דנונה)
6 ביצים גדולות
40 גרם (4 כפות שטוחות) קורנפלור   

לציפוי: 
390 מ"ל יוגורט יווני סמיך
3 כפות סוכר
1 כף פיסטוקים טחונים
פרוסות תפוז קטן חתוכות לרבעים
דבש, להגשה

אופציונלי-  כמה שקדים פרוסים, עלי הדרים או נענע וזסטים של תפוז לעיטור

כלים:
תבנית 24 ס"מ

אופן ההכנה:

לבסיס:
טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עם פיסטוקים, סוכר חום בהיר וקורט מלח לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת, 
מערבבים היטב ומהדקים לתחתית תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה ודפנות משומנות. 

למלית גבינה-יוגורט:
מחממים תנור לחום 150 מעלות. מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, קליפת תפוז וקליפת לימון מגוררת.
מוסיפים פנימה את היוגורט בהדרגה תוך עירבוב. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים לתערובת חלקה.
מנפים קורנפלור לתוך הבלילה ומערבבים. יוצקים לתבנית ואופים שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה יותר בדפנות אך עדיין רוטטת במרכז. מכבים את התנור, ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה.

לציפוי: 
מוציאים את העוגה למשטח העבודה, ומחממים את התנור ל-150 מעלות. מערבבים בקערה יוגורט יווני וסוכר ומשטחים על העוגה. משיבים לתנור ל-5-8 דקות, כך שהציפוי מתחיל להתייצב אך עדיין רך.
מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה עד יומיים לפני ההגשה.

מעטרים את העוגה סביב בפיסטוקים טחונים, מקשטים בפרוסות תפוז קטן חתוכות לרבעים.
אם רוצים מוסיפים לעיטור כמה שקדים פרוסים, עלי הדרים או נענע וזסטים של תפוז. 
מנטפים על כל פרוסה דבש בנדיבות בעת ההגשה.






24 תגובות:

  1. וואו, נראית מדהים! אוהבת מאוד את שילוב הטעמים.

    השבמחק
  2. אנונימי18/1/17 07:47

    חלקה נעימה ויפה

    השבמחק
  3. wow, מהממת! נראית כ"כ נהדרת וטעימה. השילוב של היוגורט והתפוזים נשמע מושלם.

    השבמחק
  4. ניראה מעולה!
    בהחלט מתכון שחייבים לנסות!

    השבמחק
  5. מה שאת עושה לי עם הפוסטים שלך... בלוטות הטעם שלי משתוללות פה:)
    נ ה ד ר ת

    השבמחק
  6. בקיץ האחרון היינו ביוון - מאז מנסה לשחזר את הטעם. ינוסה בסופש הקרוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא היה כאן ניסיון לשחזר את הטעם המקומי,
      זו יותר עוגת גבינה ניו יורקית פוגשת את יוון :)
      אבל מקווה שתעלה קצת זיכרונות מתוקים, בהצלחה

      מחק
  7. כרגיל את אלופה שאלה.... אפשר להחליף את היוגורט בריקוטה פרסקה... קיבלתי 3 קילו ואני מחפשת מתכונים בטירוף

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטלי!
      בהחלט, אפשרי :) תשתוללי עם הריקוטה

      מחק
  8. נראה מעולה ממש אוהבת את הבלוג שלך!!! שוקלת להכין אותה היום, רציתי לשאול איזה פירות קישוט כדאי להחליף? פחות אוהבת תפוזים, האם תותים או להוסיף פקאנים גם ילך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם לא אוהבים תפוזים ממליצה להשמיט גם את גרידת ההדרים והלימון מהמלית כי העוגה מתקבלת בטעם הדרי מודגש, במקום כדאי להוסיף 2 כפיות של תמצית וניל, ואז זה יסתדר לך מעולה עם תותים מעל לקישוט. הייתי מוותרת על הפקאנים במקרה הזה. אפשר להישאר עם הפיסטוקים או להמיר אותם בשקדים.
      תודה על המחמאה ובהצלחה :)

      מחק
    2. מושלמת אלופה ... כל מתכון שלך פצצה

      מחק
  9. נראה מושלם! רק בעיה אחת, אני לא מוצאת יוגורט יווני ב-7% שומן. חיפשתי בין המוצרים של דנונה ולא מצאתי. היוגורט הזה מגיע בגביעים אישיים או במיכל? אשמח לתמונה של המוצר. תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי יעל!
      אני השתמשתי ביוגורט יווני 7% של דנונה, מגיע בגביעים אישיים בצבע כחול כהה (כתוב עליו דנונה greek).
      אין אפשרות לצרף לכאן תמונה לצערי, אבל אולי תמצאי בגוגל. בהצלחה

      מחק
  10. הי,
    איך כדאי לאפות? על טורבו או סטטי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירז!
      לאפות רגיל, לא בטורבו

      מחק
  11. היי,
    באיזה ביסקווויטים את משתמשת (של איזו חברה)?
    כנראה בגלל שיש לסוגים שונים מרקמים שונים, אף פעם בצק פריק מביסקוויטים לא יוצא לנו טוב. תמיד נוזל...

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בדרך כלל משתמשת פשוט בפתי בר, אבל כל סוג של ביסקוויט קלאסי אמור לעשות את העבודה.
      למה הכוונה נוזל? אם החמאה דולפת מהדפנות זה אומר שצריך להפחית מעט מכמות החמאה
      (במקרה הזה סוג העוגייה ורמת השומניות שבה עלול להשפיע).
      במידה והדפנות עצמן צונחות, זה אומר שצריך להצמיד אותן חזק יותר.
      מקווה שיצליח בפעם הבאה, ט"ו בשבט שמח :)

      מחק
  12. המתכון נשמע מעולה, אני אשמח לדעת באיזו גבינת שמנת את משתמשת? כל הגבינות שמנת שאני מכירה ניראות לי מלוחות מידי לעוגה מתוקה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תמי!
      גבינות שמנת אמנם מלוחות מעט בטעמן, אבל הטעם לגמרי מתאזן בתוספת המתיקות שבעוגה,
      ווהמליחות לא תהיה מורגשת בתוצאה הסופית בשום צורה.
      אני לרוב משתמשת בנפוליאון אבל אפשר גם סימפוניה 25% או פילדלפיה, כולן יתאימו.
      בהצלחה

      מחק
  13. היי!
    הכנתי אתמול ויצא מעולה!! המתכון מדוייק, מאוזן ומדהים! תודה רבה!
    מה הדרך לפלס כך את העוגה שצתא חלקה מלמלעה ומהצדדים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביטל!
      כיף גדול לשמוע :)
      אני לרוב משתמשת ברינגים במקום בתבניות מתפרקות ובעזרתם קל יותר לשמור על דפנות חלקות.
      במידה וההעוגה לא יוצאת חלקה לגמרי בדפנות, אפשר גם פשוט להחליק על הדפנות להב של סכין לאחר שהעוגה מתקררת היטב, זה יוריד קצת פירורים שנדבקו ויניב דפנות יותר יפות למראה.

      מחק
  14. אנונימי21/2/17 09:57

    העוגה נראית מדהים!!
    כיצד את מסדרת את הפיסטוקים הטחונים בשולי העוגה בצורה אחידה ומסודרת כל כך?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי! תודה ושמחה שאהבת :)
      את הפיסטוקים הטחונים פשוט מפזרים סביב בעדינות בעזרת האצבעות,
      כדי לוודא שמתקבלת מסגרת מושלמת אפשר לסמן לפני שמפזרים את המסגרת הפנימית בעזרת רינג או קיסם, ואז קל יותר לפזר את הפיסטוקים במדויק יותר בהתאם לקו.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...