יום חמישי, 18 במאי 2017

עוגת טנא גבינה ופירות העונה



הספירה לאחור לקראת שבועות נמשכת,
ובתור מעריצה אמיתית של החג הזה, כזו שיכולה לחיות לנצח על קישים, פסטות ועוגות גבינה,
זו לגמרי הזדמנות מצויינת עבורי להרעיף עליכם כמה שיותר מתכונים מעולים לחג הכי טעיםםםםם בשנה.

אחרי שהתפנקנו השבוע בקוביות עוגת גבינה מעולות בעיטור כתמי פרההפעם נותנים כבוד למלכה של החג,
עם מתכון שווה במיוחד לעוגת הגבינה הכי קרמיתתתתתתת ונמסה בפה שתכינו בהתחייבות!
עוגת טנא גבינה בעיטור פירות העונה.

למרות המראה המרשים שלה והמרקם המושלם,
את העוגה הזו מכינים בסך הכל מתערובת בחושה שפשוט מערבבים בקערה בלי יותר מדי טירחה,
ואם זה לא מספיק היא מתקבלת ישרה כמו פלס, בלי בקעים או פיצוצים, ובעלת דפנות יפות וחלקות.




הסוד האמיתי לכך טמון בבלילה,
שמורכבת מגבינת שמנת עשירה ומקרם פרש עשיר (אהובי משכבר הימים, כמה טוב שבאת!)
שיחד עם אפייה בחום נמוך לזמן ארוך מעניקים תערובת יציבה שמחזיקה את עצמה גם בלי צורך בהקצפת ביצים, 
כך שהעוגה נשארת בגובה אחיד מתחילתה ועד סופה של האפייה, ואין שום סכנה לקבלת בקעים מעצבנים בדרך.
בנוסף לאחר צינון ניתן להפריד את העוגה בקלות מהתבנית ללא שום צורך בשימון התבנית או בשימוש בנייר אפייה,
ולהנות מעוגה עם שוליים צחורים ומושלמים.

כדי לגוון לעצמי וגם לכם את המראה הבנאלי של עוגת הגבינה בנוסף לטעמים,
החלטתי לאפות את העוגה הפעם בצורת טבעת, בעזרת תעלול קטן אחד שכל אחד יכול לבצע בקלות בבית-
קופסת שימורים ריקה שמניחים במרכז התבנית, ונאפית יחד עם העוגה לקבלת מראה טבעת מרשים במיוחד!
(הסבר מלא ותמונות להמחשה תמצאו למטה בשלבי אופן ההכנה).
מי שפחות במצברוח לאתגרים, יכול בהחלט גם לאפות את העוגה בתבנית כרגיל.





העוגה עצמה מורכבת מתחתית בצק שקדים פריכה וחמאתית,
מלית קרמית בטירוף ונמסה בפה בטעם עדין של גבינה וקרם פרש, ונגיעות וניל וגרידת לימון.
לעיטור העוגה מקושטת בתלוליות של קצפת קרם פרש עדינה מעל, 
וברוח שבועות – היא מקושטת כמו טנא לחג בפירות העונה.
התוצאה המתקבלת- עוגת גבינה חגיגית ומושלמת שתהיה להיט אמיתי על שולחן החג שלכם.

מחפשים עוד רעיונות לעוגות גבינה נוספות?
מוזמנים להיכנס למאגר עוגות הגבינה המלא של הבלוג, 
ובו קרוב ל-30 מתכונים של עוגות גבינה שוות במיוחד לכבוד החג








כמה דברים לפני שמתחילים:


- פחות אוהבים לימוניות בעוגה שלכם? אין בעיה גם לוותר עליה.

- אפשר גם לאפות את העוגה כרגיל ולוותר לגמרי על צורת הטבעת.
  במקרה כזה אפשר להוסיף לעוגה עוד ביצה כדי שתקבל עוד קצת גובה, משך האפייה יהיה 80-85 דקות.

  אם רוצים ניתן להניח בתחתית התנור תבנית עם כוס מים, על חשובן המים הנמצאים בקופסת השימורים אבל לא חובה.

- ניתן לקשט את העוגה בכל פרי שאוהבים- 
  דובדבנים, תותים, ענבים, פלחי אפרסקים או שזיפים, פרוסות קיווי או כל פרי שיש.
  אני נסחפתי באווירת החג וקישטתי אותה גם בפרחים, אבל אתם כמובן יכולים לוותר.
  (ואם מישהו היה אומר לי לפני חודש שיהיו תותים באמצע מאי, לא הייתי מאמינה לו בחייםםםם!)

  אין בעיה כמובן לוותר על עיטור הפירות מעל, העוגה תהיה יפה וסופר טעימה גם בלעדיהם.

עוגות גבינה משתבחות במקרר, כך שבהחלט אפשר להכין את העוגה גם יומיים לפני האכילה,
  ולעטר בקצפת ובפירות ביום האכילה.

- מי שלא מצליח להשיג קרם פרש מחוץ לשבועות, יכול להשתמש במקום כמות הקרם פרש בעוגה
  בגביע וחצי (300 מ"ל) שמנת חמוצה או שמנת של פעם, ו-100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) שמנת מתוקה.
  עבור הקצפת ניתן להמיר את הקרם פרש בשמנת חמוצה או שמנת של פעם באותה הכמות,
   וכפית של מייצב קצפת או אינסטנט פודינג לתוספת יציבות.


- המתכון נכתב עבור השף הלבן, כחלק מפרויקט מתכונים מיוחד לשבועות.






עוגת טנא גבינה ופירות העונה


החומרים:

לתחתית בצק שקדים לימוני:
100 גרם (שני שליש כוס) קמח
100 גרם (כוס) שקדים טחונים
65 גרם (שליש כוס) סוכר
קליפה מגוררת מלימון קטן
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, בקוביות

לעוגת גבינה מעודנת:  
900 גרם (4 גביעים) גבינת שמנת 25%
400 מ"ל (2 גביעים) קרם פרש 30%  (אני השתמשתי בשף הלבן)
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות מחית וניל או תמצית טובה
50 גרם (5 כפות שטוחות) קורנפלור, מנופה
קורט מלח
5 ביצים גדולות

לקצפת קרם פרש:
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה 38%
150 מ"ל (3/4 גביע) קרם פרש 30%
כף וחצי אבקת סוכר
½ כפית מחית וניל או תמצית טובה
1 כפית קליפת לימון מגוררת

לעיטור:
פירות העונה

כלים:
תבנית 24 ס"מ
קופסה שימורים, ריקה

אופן ההכנה:

לתחתית בצק שקדים לימוני:
במעבד מזון מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח.
מוסיפים חמאה קרה בקוביות, ומעבדים לפירורי בצק גדולים.
מפזרים את הפירורים על תחתית תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומהדקים בעזרת כף. מקררים לשעה.
בינתיים מרוקנים, שוטפים היטב קופסת שימורים ומייבשים לחלוטין.
משמנים את קופסת השימורים מצידה החיצוני ומצמידים אליה רצועה של נייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות. 
קורצים במרכז תחתית הבצק עיגול בגודל קופסת השימורים, ומניחים את הקופסה במרכז. אופים את הבצק 13-15 דקות להזהבה קלה. מסירים מהתנור ומצננים היטב. 




לעוגת גבינה מעודנת:  
לאחר שהבצק הצטנן, מחממים את חום התנור ל-150 מעלות (לא בטורבו).
מערבבים בקערה גבינת שמנת, קרם פרש, סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל, קורנפלור ומלח.
מוסיפים בכל פעם ביצה אחת ומערבבים לתערובת חלקה, עד להטמעת כל כמות הביצים.
יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ומעבירים בעדינות לתנור.
ממלאים את קופסת השימורים במים עד חצייה, ואופים 70-80 דקות כך שהעוגה מעט תפוחה למראה.
מצננים שעה בתנור כבוי, מעבירים לצינון בטמפרטורת החדר ומסירים בעדינות רבה את קופסה השימורים.
העוגה רכה מאוד בשלב זה וזה בסדר גמור, היא תתייצב לגמרי בזמן הקירור.
(אני בשלב זה מעבירה סכין סביב ממש החלק העליון של הדפנות, ואז מפרידה מעט את העוגה מהדפנות בעזרת דחיפה קלה בקצות האצבעות. כך לאחר שתתקרר יהיה ניתן לשלוף את העוגה מהתבנית בקלות רבה ולשמור על דפנות חלקות. העוגה עלולה להיות עדיין מעט רכה ולכן קצת דביקה למגע בשלב זה, וזה בסדר. במידה והשוליים הפנימיים והשוליים החיצוניים לא מתקבלים חלקים לגמרי, לאחר צינון מלא אפשר להחליק אותם מעט בעזרת סכין).
מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה. 

לקצפת קרם פרש:
מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקצפת לקרם יציב.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ברוב סנטימטר ומזלפים תלוליות של קרם על כל העוגה.
מי שרוצה יכול גם פשוט למרוח את הקרם מעל בעזרת כף. מעטרים בפירות העונה לפני ההגשה.





129 תגובות:

  1. פיירי את הכי מוכשרת אבבבר!
    מושלם.

    השבמחק
  2. אנונימי18/5/17 09:46

    טוב זה יפה ברמות לא אמיתיות! התעלפתי

    השבמחק
  3. אנונימי18/5/17 09:47

    זאת עוגת הגבינה הכי יפה שראיתי בחיים שלי!
    אפשר גם לוותר על הלימון למי שלא אוהב?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח, אין בעיה גם לוותר על הלימוניות, יצא מעולה גם ככה
      בהצלחה!

      מחק
  4. מרהיב!! וכל מילה נוספת מיותרת ��

    השבמחק
  5. אנונימי18/5/17 10:16

    מושלם!
    2 שאלות,
    1. אפשר לעשות אותה בתור עוגה קרה ורק את הבצק לאפות?
    2. יש לי תבנית 26 שיש לה מין חרוט מובנה כדי לאפות עוגות בצורת טבעת, האם המצרכים יספיקו לנה או שעדיף להגדיל? ואם כן אז כמה?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      לא הבנתי מה זאת אומרת לעשות אותה בתור עוגה קרה-
      אפשר גם ליישם את אותו הרעיון גם במידה ומכינים עוגת גבינה קרה אם זו הכוונה.
      בנוגע לתבנית, במידה ובסיס התבנית שלך שטוח כמו סיר פלא ולא גלי, כן זה כמובן אפשרי.
      עדיף להגדיל ב-20% את הכמויות כי היא מתאימה לתבנית 24 ס"מ.
      (כלומר- להכפיל כל מרכיב ב-1.2).
      בהצלחה!

      מחק
  6. יש לי רינג גבוה, אני מניחה שמתאים גם במקום קופסאת השימורים

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      במידה והרינג בגובה תבנית האפייה ולא נמוך ממנה זה אפשרי,
      רק צריך לרפד אותו ממש טוב מלמטה כדי שהבלילה לא תוכל לנזול פנימה.
      (זו הסיבה העיקרית שהשתמשתי בקופסת שימורים פרט לעובדה שהיא נגישה יותר,
      מאחר ויש לה תחתית הבלילה לא יכולה לחדור פנימה בשום פנים).
      גם במקרה הזה כדאי לרפד את הרינג מבחוץ בנייר אפייה כדי שיהיה אפשר לשלוף אותו בקלות,
      וכדאי לוותר על המים ששמים בפנים בזמן האפייה כי הם יכולים לנזול החוצה בקלות.
      בהצלחה!

      מחק
    2. תודה רבה! ינוסה בקרוב , עוגה מאלפת ביופייה

      מחק
  7. אנונימי18/5/17 12:36

    יש במצרכים קרם פרש, זו פשוט גבינת שמנת עשירה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      קרם פרש הוא בעצם שמנת מתוקה שמעובה בעזרת חיידקים פרוביוטים למרקם של שמנת חמוצה סמיכה,
      כך שהוא שונה מגבינת שמנת מבחינת מרקם וטעם- יותר שמנתי ובעל טעם ומרקם מעודן יותר.
      זה לא מוצר שנמצא כל השנה על המדף, אבל בשבועות תמיד מייצרים אותו במיוחד לקראת החג.
      בהצלחה!

      מחק
  8. אין אין איןןן יותר מושלם מזה

    השבמחק
  9. אנונימי18/5/17 16:02

    העוגה מושלמת!!!!
    המים במתכון נועדו לעוגה או לייצב את קופסאת השימורים, או גם וגם?
    במידה וואופים עוגה שלמה ללא חור.
    תודה
    פלורי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי פלורי!
      המים במתכון גם מייצבים את קופסת השימורים,
      ועל הדרך גם מוסיפים קצת לחות לתנור שעוזרת למרקם העוגה.
      במידה ואופים עוגה שלמה ללא חור פשוט לוותר עליהם, ההבדל לא יהיה קריטי.
      שמחה שאהבת, ובהצלחה!

      מחק
  10. אם אני רוצה לאפות את העוגה בלי החור ואני רוצה את אותו הגובה לשנות לרינג 20?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אפילו 22 לדעתי
      בהצלחה :)

      מחק
  11. אנונימי18/5/17 16:19

    היי, אם אני רוצה לשנות את הכמויות לחצי ולאפות בגודל של אינגליש קייש כמה זמן לאפות את העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      יכולה להעריך שבסביבות 40 דקות בערך,
      כך שהעוגה נראית יציבה יותר בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז.
      בהצלחה

      מחק
  12. העוגה מושלמת! מאיפה אפשר להשיג את הפרחים האכילים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      מודה שהפרחים במקרה הזה היו תוספת לא מתוכננת שהגיעו לעוגה ממש רגע לפני הצילום,
      אז הפעם השתמשתי בפרחים שאינם אכילים רק לשם העיטור,
      אבל בהחלט אפשר לרכוש פרחים אכילים בחנויות כמו- "עלה הביתה",
      שם ניתן להשיג פרחים כמו אמנון ותמר או לוע הארי שניתן לאכול.
      בהצלחה!

      מחק
  13. נהדר..

    ומי רוצה תותים מי?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה שעדיין יש תותים על המדפים זה הישגגגגג שלא מהעולם הזה!

      מחק
  14. אנונימי18/5/17 17:35

    מהמם!
    רציתי לשאול, כיצד את מעבירה את העוגה לתחתית אחרת/צלחת? האם העוגה יציבה על מנת להפוך ולהסיר את נייר האפייה/תחתית התבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אכן כן, לאחר קירור מתקבלת תחתית בצק יציבה לגמרי,
      ואין בעיה להרים את העוגה בעדינות- בעזרת מרית או בעדינות בעזרת הידיים,
      ולהסיר את הנייר כדי להעביר לצלחת הגשה.
      בהצלחה

      מחק
  15. מקסים. איך הגעת לכך שהדפנות של העוגה נשארו לבנות לחלוטין? או שזה עובר עריכה בצילום? כשאני אופה את עוגות הגבינה, גם אם אני אופה בחום נמוך היא מעט משחימה באפיה, גם בדפנות וגם בחלק העליון. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גריטי!
      הדפנות אכן התקבלו לבנות לגמרי, לא ערכתי את הצבעים של העוגה :)
      כשמדובר בעוגות גבינה כאלו עם בלילה על בסיס גבינת שמנת כאשר אופים על חום כל כך נמוך,
      לא אמורה להיות השחמה בדפנות. נסי אולי לאפות על עשר מעלות פחות, אולי התנור אצלך קצת מזייף.

      מחק
    2. נ.ב.
      ואפייה כמובן לא על טורבו

      מחק
    3. אילנית26/5/17 01:28

      הי, מציעה לפרסם במתכון עצמו שהאפייה לא בטורבו. כרגע סיימתי לאפות אותה בטורבו כמובן. אפייה בטורבו נחשבת לרוב האפייה הרגילה וכיש דגש על כך שהאפייה אינה בטורבו חשוב לציין זאת במתכון עצמו. תודה.

      מחק
    4. היי אילנית
      ממתי אפייה בטורבו נחשבת לאפייה רגילה? מודה שאני כמעט אף פעם לא אופה בטורבו,
      ורק במתכונים בהם יש צורך להשתמש בטורבו אני מציינת זאת במפורט.
      טורבו יוצר אפקט שמדמה 10 מעלות יותר בתנור כולו, ובכל מתכון בו אופים בטורבו האפייה תושפע מכך ויהיה צורך לקצר את זמן האפייה בהתאם.
      בשמחה אציין זאת במתכון הספציפי על מנת למנוע בלבול עתידי, אבל קחי בחשבון שההערה הזו תקפה גם לשאר המתכונים בבלוג. סופשבוע נעים

      מחק
    5. אילנית28/5/17 18:11

      מודה לך תשובה. יתכן ואני טועה ואפייה בטורבו היא לא אפייה רגילה . זה הרושם שאני קיבלתי. קחי למשל את הבלוג של עוגיו.נט, אני כמעט בטוחה, שלא פעם אחת קראתי בתגובות שלה שהיא תמיד אופה בטורבו. אגב, הכנתי את העוגה ואני אשתף אותך בתמונה בפייס. לא יצאה לי לבנה כמו בתמונה שלך אבל עדיין טעימה. מה שכן למדתי מהמקרה הזה, שתמיד כדאי לקרוא גם את התגובות לפני שמתחילים לעבוד כי יש מה ללמוד עוד בדרך. :) חג שבועות שמח!

      מחק
    6. לכולנו יש עוד מה ללמוד בחיים האלה, גם לי :)
      שמחה לשמוע שעדיין הצליחה והתקבלה טעימה, אשמח מאוד לראות את התוצאה.
      בברכת חג שבועות שמחחח

      מחק
  16. היי,
    לא צריך לשמן את התבנית או משהו? איך העוגה לא נדבקת לדפנות?
    שאלה נוספת, אם מוותרים על קופסת השימורים, האם צריך לאפות את העוגה יותר זמן? בנוסף, לא צריך לשים תבנית עם מים בתחתית התנור?
    תמיד אין לי מזל עם אפיית עוגות. איך אוכל להיות בטוחה שהעוגה אפויה?
    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אז ככה-
      אכן אין צורך לשמן את התבנית, רק לרפד את התחתית כדי שיהיה ניתן להפריד ממנה את הבצק בקלות.
      כשהבלילה אפויה לגמרי היא משתחררת בקלות מהתבנית, אולי בגלל אחוזי השומן שבבלילה.

      לאחר צינון בתנור כבוי כשהעוגה הוא חמימה למדי, אני רק מעבירה סכין בחצי ס"מ העליון של העוגה שכן קצת נדבק, ואז מפרידה את העוגה מהדפנות בעזרת דחיפה קלה בקצות האצבעות (מצוין במתכון באיזה שלב כדאי לעשות זאת). כך לאחר שהעוגה מתקרר, לחלוטין פשוט מסירים את הרינג והיא מתקבלת יפה ובעלת דפנות חלקות לגמרי. אין צורך בתבנית עם מים חמים בתנור.

      גם אם מוותרים על קופסת השימורים, 80 דקות אפייה אמורות להספיק, עד 85 אם היא רוטטת ממש.
      לקראת הזמן הנקוב פשוט לפתוח את התנור ולבדוק- העוגה צריכה להיות אפויה למראה ועדיין רוטטת במרכז. למרות שהיא עדיין רכה ורוטטת חשוב לא לאפות אותה יתר על המידה כדי לשמור על המרקם הקרמי, היא תתייצב לגמרי במקרר. וגם חייבת להרגיע ולומר שבמקרה הזה זמן האפויה המדויק לא יהיה לך קריטי- אפילו אם תאפי 5-10 דקות יותר או פחות, העוגה תצליח לך ותהיה אפויה, אין כאן הרבה מקום לטעויות. מחזיקה אצבעות ובטוחה שהפעם יצליח, בהצלחה!

      מחק
    2. תודה על התשובה המפורטת :)
      פשוט אם עושים שימוש בקופסת שימורים שמים בתוכה מים, אם כך, לוותר על מים או שאפשר להניח בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים?
      ושאלה נוספת, ביצים גדולות הכוונה בגודל L?
      תודה רבה, רבה ושבוע טוב!

      מחק
    3. היי רוני
      אפשר אם רוצים להוסיף תבנית עם מעט מים חמים בתחתית התבנית, זה יתרום מעט למרקם אבל לא חובה. ואכן הכוונה לביצים בגודל L.
      שבוע מעולה!

      מחק
    4. עדכון- העוגה יצאה מושלמת. למעשה, המשפחה אף אמרה שזו העוגת גבינה הכי טעימה שהם אכלו בחיים שלהם.
      הבונוס הוא שהיא ממש לא מסובכת להכנה. מומלץ בחום!!

      מחק
    5. איזה כיף לשמוע! תודה על הפידבק רוני וסופשבוע מעולה :)

      מחק
  17. העוגה מושלמת
    רק שאלה קטנה ?
    הבנתי שיש את הקרם פרש רק לפני שבועות מה עושים שרוצים להכין כל השנה מה התחליף
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דינה!
      מקווה מאוד שהקרם פרש יישאר על המדפים גם אחרי החג.
      במידה ולא, אפשר להשתמש במקום בגביע וחצי (300 מ"ל) שמנת חמוצה או שמנת של פעם,
      ו-100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) שמנת מתוקה.
      עבור הקצפת ניתן להמיר את הקרם פרש בשמנת חמוצה באותה הכמות.
      בהצלחה ושבת נהדרת

      מחק
  18. עוגה יפיפיה. האם ניתן להכין מראש ולהקפיא

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אביה!
      עוגות גבינה פחות אוהבות הקפאה לזמן ארוך אז פחות מומלץ,
      אבל כן אפשרי להכין יומיים ואפילו שלושה מראש ולשמור אותה עטופה במקרר,
      ואת הקצפת והפירות להניח ביום ההגשה.
      בהצלחה

      מחק
  19. אנונימי21/5/17 07:48

    כמה חדשנות יש בך...
    אין עוגה משעממת, הכל בריסטארט נהפך למיוחד

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      שונאת שמשעמם לי במטבח ;)

      מחק
  20. אנונימי21/5/17 11:11

    עוגה מהממת! חייבת לנסות!
    אשמח לדעת בבקשה באיזו גבינת שמנת השתמשת...?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! :)
      אפשר להשתמש בכל גבינת שמנת שאוהבים, זה לגמרי עניין של טעם אישי
      אני הכי אוהבת את נפוליאון

      מחק
  21. שירית דביר21/5/17 14:25

    וואוווווווווווו,עוגת גבינה-אחת היפות שראיתי.
    מעלפת ומאלפת כאחד.
    מה עושים איתךךךךךךךךךךך?????????
    כל פוסט שלך מהמם
    והעוגה הורסת ברמות קשות.......
    אוהבת אותך,את אלופה������������

    השבמחק
  22. מהמם! אני עפה על היצירות שלך!
    תגידי, יש סיכוי להכין את זה בגירסת חלב עזים/כבשים איכשהו? יש אצלנו כמה בעייתיים עם חלב פרה (שבועות זה חג קשה עבורם)
    אני אובדת עצות מה להכין לחג ורק כנאפה מצאתי כאופציה נורמלית...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נועה!
      באמת בעייתי למצוא מתכונים כאלה לחג.
      במקרה הזה דווקא נשמע לי אפשרי מבחינת המרקם, מניחה רק שטעם גבינת העיזים ישתלט קצת.
      כדאי להשתמש בגבינת שמנת עיזים כדי שטעם הגבינה יהיה כמה שניתן,
      את הקרם פרש במקרה הזה אפשר להמיר בעוד גבינת שמנת, או ביוגורט עיזים, רצוי עם כמה שיותר אחוזי שומן. תודה על המחמאה והרבה בהצלחה, אשמח לשמוע איך יצא

      מחק
  23. אנונימי22/5/17 09:21

    העוגה נראית מדהים כרגיל לכל העוגות שלך
    יש אפשרות להחליף חלק מגבינת השמנת בגבינה לבנה רגילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! :)
      אחת הגולשות הזריזות שכבר הכינה אותה בשבת סיפרה שאפתה אותה עם חצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינת לבנה 9% ויצא מוצלח. בהצלחה!

      מחק
  24. וואו!! עוגת גבינה פשוט מושלמתתת!

    השבמחק
  25. היי,
    עוגה מהממת!!! בדיוק מכינה אותה כרגע לכבוד יום הולדתי :)
    מחר אני מגישה אותה בעבודה בשעות הצהריים, אוכל לזלף בבוקר תלוליות של קצפת ולקשט בפירות?
    לא יקרה לעוגה כלום עד הצהריים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטע!
      הכי כיף זה עוגת גבינה ליום ההולדת :)
      אין בעיה, העוגה תחזיק היטב מעמד עד הצהריים, עם הקצפת ועם הפירות מעל,
      אם את חוששת שהפירות עלולים ליפול בעת השינוע תמיד אפשר לקחת אותם בנפרד ולהניח אותם זריז מעל לפני ההגשה או כשתגיעי לעבודה.
      אם את מספיקה, אפשר אפילו לזלף את הקצפת היום בלילה לאחר שהעוגה כבר לא חמה כלל,
      ורק להניח את הפירות מעל בבוקר, כך הקצפת תהיה עוד יותר יציבה.
      בהצלחה והכי חשוב - יומולדת שמחחחחח :)

      מחק
    2. מעולה!!!
      אז אזלף היום לפני שהעוגה תיכנס למקרר, ומחר אקשט בעבודה :)
      תודה רבה על העזרה!!

      מחק
  26. אנונימי25/5/17 09:04

    היי ענבל! עוגה מהממת!
    מאוד הייתי רוצה לעשות את הבצק הפריך בטעם ממרח לוטוס?
    תוכלי לכתוב לי מתכון שיתאים לבצק פריך באפייה
    בתוספת ממרח עוגיות לוטוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין לי מתכון לבצק פריך על בסיס ממרח וגם לא בטוחה שזה יעבוד כמו שצריך מבחינת פריכות,
      עדיף לדעתי פשוט להכין בסיס של עוגיות לוטוס טחונות בשילוב עם חמאה, זה יעבוד מעולה עם העוגה. אפשר להשתמש ב-250 גרם עוגיות לוטוס טחונות לפירורים ו-70 גרם חמאה מומסת, לערבב היטב יחד ולהדק לתחתית. רק במקרה כזה ממליצה לוותר על הלימוניות בעוגה שאולי פחות תשתלב עם הלוטוס. בהצלחה!

      מחק
  27. הי, אפשר להשתמש בתבנית קפיצית?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח, תבנית קפיצית זה מעולה

      מחק
  28. היי, מה דעתך על שילוב העוגה הזו (ללא הלימוניות כי אני פחות מתחברת) עם תחתית הפיסטוקים של העוגה הים תיכונית? כי נורא בא לי על הקרמיות של העוגה הזאת אבל גם בא לי פיסטוקים ונדלקתי על השילוב שלהם בעוגה ההיא..
    נראה לך שזה יהיה מוצלח?
    תודה מראש (:

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי
      בטח, זה נשמע לי כמו שילוב טעמים מעולה!
      אם רוצים עדיין ללכת על בצק פריך ולא על פירורי ביסקוויט
      (גם יהיה קל יותר ליצור את צורת הטבעת בבצק ממש)
      אפשר גם להכין בסיס בצק פריך כאשר פיסטוק טחון מחליף חלק מכמות הקמח,
      כמון למשל הבצק בטארט הזה-
      https://the-cookie-fairy.blogspot.co.il/2016/03/tart-fantastik-cheese-orange-pistachio.html
      בהצלחה ונשנוש נעים :)

      מחק
  29. לא צריך לשמן את התבנית לפני האפייה של עוגת הגבינה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      את התחתית מרפדים בנייר אפייה ממילא,
      אם רוצים אפשר לשמן קצת את הדפנות אבל אין צורך-
      העוגה לא נדבקת ויש הנחיות מפורטות בגוף המתכון המסבירות איך לחלץ אותה מהתבנית.
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
  30. אנונימי28/5/17 11:56

    נגמר הקרם פרש בכל הסופרים בראשון לציון :( ואני ממש רוצה להכין את העוגה.. האם יש תחליף טוב לכל הכמות שבמתכון או שכדאי לוותר?

    השבמחק
    תשובות
    1. ברצינות? ואוו איזה באסה. עברתי אתמול דווקא בשלל סופרים באזור תל אביב והיה, אבל כנראה טרפת שבועות בשיאה. בכל מקרה חבל לוותר, אפשר להכין גם עם תחליפים-
      במקום כמות הקרם פרש בעוגה תשתמשי בגביע וחצי (300 מ"ל) שמנת חמוצה או שמנת של פעם, ו-100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) שמנת מתוקה. עבור הקצפת ניתן להמיר את הקרם פרש בשמנת חמוצה באותה הכמות. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  31. היי
    תכננתי ממזמן להכין את העוגה הזו לשבועות.. הבעייה שנגמר הקרם פרש הייתי ב3 סופרים.. השף הלבן פרסמו שניתן להחליף את זה בשמנת של פעם 27%(לערבב למרקם חלק) האם לדעתך זה יצא טוב באותה צורה? האם יש לך רעיון אחר?

    תודה רבה
    גפן

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גפן!
      בדיוק הגולשת מעלייך כתבה לי אותו הדבר, מבאס ממש. כנראה טרפת שבועות בשיאה...
      במקום כמות הקרם פרש בעוגה תשתמשי בגביע וחצי (300 מ"ל) שמנת חמוצה או שמנת של פעם, ו-100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) שמנת מתוקה. עבור הקצפת ניתן להמיר את הקרם פרש בשמנת חמוצה באותה הכמות. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  32. אנונימי28/5/17 12:25

    תודה ועוד שאלה קטנה.. מצאתי עכשיו בסופר אחד קרם פרש של חברת יעקבס והוא 40 אחוז כדאי להשתמש בו או בחלופה שרשמת?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר גם להשתמש בקרם פרש אחר אם לא מוצאים, ההבדל באחוזי השומן זניח.

      מחק
  33. היוש, אם אין לי תמצית וניל איכותית/מחית (לא מוצאת /:), אפשר להשתמש במקלות וניל? ואם כן, בכמה?
    בנוסף,רציתי לשאול לגבי מרקם העוגה- לפי המרכיבים היא נראית מאוד עשירה, אבל האם היא גם כבדה? אכלתי בניו יורק צ'יזקייק (בג'וניורז אם זה אומר משהו) והיא היתה מאוד שמנתית על סף החמאתית וזה היה יותר מדי בשבילי.. איך העוגה הזאת?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדי!
      ודאי, מקל וניל זה עוד יותר טוב :) נראה לי שחצי מקל יספיק לך לעוגה, ועוד טיפונת לקרם.
      כבדה מדי זה קצת עניין של טעם אישי, ומאחר ולא טעמתי את העוגות בג'ונירז קשה לי להשוות.
      היא מאוד עשירה אבל המרקם לא מרגיש חמאתי, אלא קרמי-מוסי עשיר,
      אין ספק שיש אווריריות ממנה, אבל לטעמי האישי לפחות היא לא כבדה מדי.
      אני מניחה שאפשר גם להחליף את אחת מגבינות השמנת בגבינת שמנת דלה באחוזי שומן או בגבינה לבנה אם רוצים להקליל יותר. בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. נשמע מושלם. תודה רבה!! (:

      מחק
  34. העוגה נראית מדהימה!
    רוצה להכין אותה לחג אבל אחת האורחות אלרגית לשקדים. ניתן להחליף בכמות זהה של קמח? אם לא, איזה בסיס ניתן להכין במקום?
    תודה רבה!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בהחלט, אין בעיה להמיר את השקדים הטחונים במקמח, ולהשתמש ב-200 גרם קמח בסך הכל.
      במקרה הזה, תצטרכי לדעתי לטפטף עוד כף-שתיים של מים פנימה בתום עיבוד הבצק כדי לגרום לו להיות פחות יבש וליצור פירורים גדולים, פרט לכך ההכנה זהה.
      בהצלחה וחג שמח :)

      מחק
    2. תודה רבה על המענה המהיר. אין כמוך!
      אני מתה על הבלוג שלך :)
      חג שמח!!

      מחק
  35. היי,
    הבן זוג שלי היה אחראי להכניס את העוגה למקרר לכשתגיע לטמפרטורת החדר ואני חושדת שהוא הכניס אותה בעודה מעט חמה בשל הטיפות שנראו על העוגה ועל נייר הכסף. כמה זה קריטי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רוני!
      לא קריטי בשום צורה
      הצינון לטמפרטורת החדר הוא יותר כדי לא להזיק למקרר מאשר לשמור על העוגה,
      אין שום בעיה :)
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  36. אנונימי29/5/17 12:00

    תודה רבה על מתכון מושקע!
    כמה שאלות תוך כדי ההכנה
    איך לצפות את הקופסת שימורים מבחוץ? הרי לא ניתן להדביק את הנייר אפייה אליה
    שאלה שניה, שמתי לב שלעיתים בעוגות גבינה עשירות שכאלו משמיטים את הקונפלור, האם הוא הכרחי? הוא לא קצת מכביד על העוגה.

    תודה רבה רבה!
    וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני שימנתי את קופסת השימורים מבחוץ, ואז היה אפשר להצמיד אולי את נייר האפייה בקלות.
      מאחר וקופסת השימורים גבוהה ובולטת הרבה מעבר לגובה הבלילה,
      את החלק העליון של הנייר שרחוק מאוד מבלילת העוגה הדבקתי עם חתיכת סלוטייפ קטנה ליתר ביטחון.
      בנוגע לקורנפלור- תוספת של קורנפלור או קמח הוא אכן לא חובה בעוגות מסוג זה,
      אך הוספתי אותו בעיקר כי יש בעוגה כמות גדולה למדי של גבינות וביצים שרציתי לאזן.
      בכל מקרה העוגה לא מתקבלת כבדה, הקורנפלור לא מבושל כך שהוא לא יוצר סמיכות חונקת אלא רק עוזר קצת בספיחת נוזלים, אבל לא יקרה כלום אם תוסיפם רק חצי מכמות הקורנפלור במקרה הזה אם את חוששת. בהצלחה וחג שמח!

      מחק
  37. העוגה נראית כל כך טוב! הקרם פרש קנה אותי סופית.
    שאלה- אם אני אופה בתבנית של 22, יש צורך לשנות כמויות?( על הקופסת שימורים אני מוותרת).
    שאלה 2- יש צורך באמבטיית אדים כשאופים אותה?
    תודה רבה רבה
    וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שירה!
      תודה רבה :) כיף שאהבת וגם אותי הקרם פרש קנה, חחחח
      הוא באמת נותן לעוגה מרקם קרמי וטעם נפלא.
      אם את מוותרת על קופסת השימורים אין בעיה לאפות בתבנית 22 ס"מ,
      ההבדל יהיה זניח אז לא הייתי משנה כמויות.
      אין צורך באמבטיית אדים כשאופים אותה, אבל כמובן שזה תמיד אפשרי אם רוצים, על חשבון מעט המים שהיו בקופסת השימורים :)
      בשמחה ובהצלחה! חג שמחחחח

      מחק
  38. אנונימי29/5/17 20:34

    ערב טוב פייה,
    העוגה נראית נפלא, ולכן היא עכשיו אצלי בתנור :-)
    מה שרציתי לשאול, הבלילה יצאה נוזלית, האם זה בסדר?
    וגם לא נכנסה לי כל הכמות של בלילה לתבנית (נדמה לי שהבצק קצת עלה), האם זה לא יפגע במרקם (בגלל איזון כמויות המצרכים)?
    והאם יש לך רעיון מה אני יכולה להכין מהבלילה שנשארה?

    תודה,
    רגינה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רגינה!
      הבלילה אכן מתקבלת נוזלית וזה בסדר גמור.
      אצלי הבלילה מילאה את התבנית לגמרי, יתכן שאצלך הבצק מעט עלה או שהתבנית היתה טיפונת נמוכה יותר ולכן נשארה מעט בלילה, אבל זה לא יפגום בשום דבר או ישפיע על המרקם, אל דאגה.
      אפשר פשוט לאפות את הבלילה שנותרה בנפרד כשהתנור יתפנה לקבלת עוגת גבינה אישית.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. אנונימי29/5/17 21:16

      וואו, תודה על התשובה המהירה, אפשר לאפות בלי תחתית? (נגמרו הכוחות חחח)?
      ובינתיים איפה לשמור את הבלילה, בחוץ או במקרר?

      מחק
    3. לשמור במקרר, אפשר לאפות גם בלי תחתית

      מחק
    4. אנונימי29/5/17 21:38

      תודה רבה, שאלה אחרונה, את העוגה לשמור בלילה במקרר מכוסה או לא חייב?

      ושוב תודה על העזרה

      מחק
    5. את יכולה לכסות בנייר כסף רופף מעל
      אבל בגדול לא חובה.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  39. אפשר להחליף את הקרם פרש בגבינה לבנה או במשהו אחר ?לא הספקתי לקנות:-(

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אלמוג!
      יש לך אולי שמנת חמוצה?
      אפשר להשתמש במקום כמות הקרם פרש בעוגה בגביע וחצי (300 מ"ל) שמנת חמוצה או שמנת של פעם, ו-100 מ"ל (שליש כוס ועוד כף) שמנת מתוקה.
      עבור הקצפת ניתן להמיר את הקרם פרש בשמנת חמוצה באותה הכמות.
      בהצלחה וחג שמח

      מחק
  40. דרך אגב, ההמלצה היום היא להכניס דברים חמים למקרר. לא בעייתי למקררים של ימינו ( והעוגה עכשיו מתקררת בתנור :-)) חג שמח!!

    השבמחק
    תשובות
    1. צינון נעים, חג שמחחחחח :)

      מחק
  41. אנונימי30/5/17 02:18

    הי פייה,
    הגעתי לישורת האחרונה..הקצפת למעלה.
    כיוון שלא מצאתי קרם פרש, איך בדיוק להשתמש בשמנת החמוצה, להקציף אותה יחד עם המתוקה, זה לא ישבור את הקצף?אפשר אולי פשוט לוותר עליה ורק להקציף שמנת עם וניל ומעט סוכר?

    תודה רבה רבה על העזרה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ברוכה הבאה לישורת האחרונה ;)
      אפשר להקציף שמנת חמוצה עם מתוקה יחד, תתקבל פשוט קצפת רכה יותר ולא יציבה כמו קצפת רגילה. אם חוששים מהיציבות אפשר להוסיף כפית של אינסטנט פודינג.
      בכל מקרה לגמרי אין בעיה גם להקציף רק שמנת מתוקה עם וניל ומעט סוכר כמו שהצעת.
      בהצלחה וחג שמח! :)

      מחק
  42. אנונימי30/5/17 09:50

    הי,
    איזו אלופה את!
    כמה שאלות- העוגה עכשיו אצלי בקירור ולכן לא תספיק לעבור ללילה במקרר. זה קריטי?
    לציפוי נשאר לי חצי חבילה של קרם פרש (את החצי הראשון שמתי בבלילה), זה בסדר? להוביף משהו נוסף לציפוי?
    תמונה בסיום :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      הטעמים משתבחים בקירור, אבל גם אם תאכלו אותה היום בערב זה בסדר :)
      לא הבנתי את השאלה בנוגע לקרם פרש, אבל אשמח תמיד לתמונה
      בהצלחההה

      מחק
  43. אנונימי30/5/17 10:14

    תודה:)
    נשאר לי לציפוי רק חצי גביע קרם פרש ולא 3/4 כמו שרשום במתכון.האם יספיק? או להשלים עם משהו נוסף?

    השבמחק
    תשובות
    1. אהההה הבנתי :) אפשר להשתמש על חשבון בגביע שלם של שמנת מתוקה כדי להשלים את הכמות

      מחק
  44. אנונימי30/5/17 10:21

    תודה!!!
    חג שמח��

    השבמחק
  45. היי חג שמח!!
    אפיתי עכשיו את הבסיס עד להזהבה אבל הוא לא התקשה נשאר עדיין ארך
    וגם הוא קצת עלה לי למעלה):

    מה עושים?

    השבמחק
  46. והבלילה יצאה לי ממש ממש נוזלית, זה תקין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מור!
      העוגה שלך נשמעת בסדר גנור, אל דאגה.
      הבסיס עדיין רך לאחר האפייה הראשונית ויתייצב בהמשך.
      הבלילה אכן מתקבלת נוזלית וזה בסדר.
      הרבה בהצלחה וחג שמח

      מחק
    2. יו איזה כיף! נלחצתי ממש
      תודה וחג שמח😅

      מחק
  47. אנונימי30/5/17 12:33

    אשמח לשלוח תמונה, איך עושים את זה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בשמחה רבה, אשמח לראות!
      גולשים רבים מעלים אליי תמונות לעמוד הפייסבוק, אפשר להעביר לי שם תמונות גם בהודעה פרטית
      ואם מעדיפים יש גם כתובת מייל כאן למעלה בטאב של "שלחו לי מייל".
      חג שמחחח

      מחק
  48. עוגה מהממת!!
    הוצאתי אותה אחרי שבילתה שעה בתנור הכבוי ואני מנסה להוציא את קופסת השימורים אבל נראה שהאמצע הקרוב לקופסה לא מספיק יציב.הוא לא נשאר במקום בדיוק ונראה די רך...
    עצות יתקבלו בברכה... האם זה יתייצב כשהעוגה תתקרר לגמרי או שהיא לא מספיק אפויה?
    תודה וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבר!
      העוגה עדיין רכה למדי בתום האפייה וזה בסדר גמור, אין ממה לחשוש מחוסר אפייה היא תתייצב היטב כשתתקרר, והרכות הזו רק תועיל למרקם הקרמי שלה.
      אם את חוששת לשלוף את הקופסה כרגע את יכולה קודם לתת לה להצטנן לגמרי בטמפרטורת החדר או להעביר אותה לקירור ולחלץ את הקופסה בעדינות גם בהמשך.
      בהצלחה וחג שמחחחחחח

      מחק
  49. אלופה!!העוגה שלך הולכת להתחרות בתחרות עוגות גבינה בקיבוץ שלנו 😊
    תודה וחג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. בהצלחה לה ולך, מחזיקה אצבעות :)

      מחק
  50. אנונימי31/5/17 12:58

    חג שמח וטעים
    העוגה קיבלה הרבה שבחים, תודה.
    כמה ימים ניתן לשמור אותה במקרר? אחותי מגיעה בשישי ורוצה לטעום ��

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע!
      עוגות גבינה עשירות נשמרות יפה במקרר,
      היא במיטבה כשלושה-ארבעה ימים לאחר ההכנה,
      גם בשישי היא תהיה בסדר גמור :) חג שמח!

      מחק
  51. טוב, העוגה הזו טעימה להחריד... יצא מעולה והיא גרפה תשבוחות...
    השוליים לא יצאו לי לבנים כמו בתמונה כאן... את יודעת במקרה למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בנוגע לשוליים זה יכול להיות מושפע משלל גורמים כמו משך האפייה, טמפרטורת התנור המדויקת, סוג התבנית וכו' אז קשה לשים את האצבע במדויק.
      אבל אם היא טעימה להחריד למי איכפת? :) כיף גדול לשמוע!

      מחק
  52. הי! עשיתי את העוגה אתמול והיא יצאה מעולה!!!
    רק משום מה הקצפת שעשיתי לא יצאה יציבה גם בניסיון שני...
    לא משנה כמה הקצפתי לא יצאה יציבה
    יש לך השערה למה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי איריס!
      אולי פשוט היה חם ממש אצלך במטבח?
      או שהכמות היתה קטנה מדי עבור המערבל שלך?
      בכל מקרה שמחה לשמוע שיצאה מוצלחת :) סופשבוע נעים

      מחק
  53. גלית2/6/17 02:12

    היי פייה!
    אני מתכננת להכין את העוגה (באיחור קל ☺) אך אני צריכה עוגה קטנה לאירוע, באיזה קוטר של תבנית צריך להשתמש על מנת להכין חצי מתבנית 24 ס"מ?
    לא ראיתי בשום המרה באינטרנט מה החצי של תבנית 24 ס"מ.. אם זה משנה, התבניות של בגובה 10 ס"מ..

    מכיוון שאני עושה חצי כמות, אני אוותר על קופסת השימורים ואכין עוגה רגילה.
    במקרה כזה, כפי שציינת, צריך להוסיף עוד ביצה רק שאני צריכה לקשקש אותה ולהוסיף רק חצי ביצה, נכון?

    אם אני שמה תבנית עם מעט מים בתחתית התנור על חשבון קופסת השימורים, האם כדאי לאפות את העוגה על רשת או על תבנית תנור רגילה?
    וכמה זמן צריך לאפות עוגה שקטנה בחצי מהמתכון?

    ושאלה קצת דבילית, סתם תהיתי אם רצוי שכל גביעי השמנת יהיו של אותה חברה או שזה שטויות? פשוט יש לי גבינות שמנת של שתי חברות שונות..

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גלית
      כמה שאלות :)
      חצי מתבנית 24 היא 18 ס"מ (בהמרה לגובה סטנדרטי של 6 ס"מ).
      חצי ביצה זה סבבה. לא משנה באיזו תבנית תנור. זמן אפייה להתחיל לבדוק מ-40-45 דקות.
      ולא משנה באיזו חברה משתמשים. בהצלחה

      מחק
    2. גלית3/6/17 15:00

      הכנסתי את העוגה למקרר בשעה שש בבוקר, אני מקווה שעד הערב, זה מספיק זמן השתבחות במקרר.
      לא נשאר בחנות קרם פרש אז השתמשתי בשמנת של פעם + מתוקה, אין לי אינסטנט פודינג וגם לא מייצב קצפת, האם הקצפת לעיטור תהיה יציבה גם ללא תוספת של פודינג?
      פשוט להחליף את הקרם פרש באותו משקל של שמנת חמוצה?
      תודה רבה!

      מחק
    3. היי גלית
      הקצפת לעיטור ללא מייצב תהיה קצת יותר רכה. אם רוצים אפשר להשתמש בקצת יותר שמנת מתוקה לעומת השמנת החמוצה כדי לקבל קרם שיהיה קצת יותר יציב. בהצלחה

      מחק
    4. גלית5/6/17 01:43

      רק רציתי לומר שהעוגה מדהימה!! כל כך טעימה!
      בקיצור, "וואו" לפי הגדרת כל הטועמים.
      תענוג, כמו כל המתכונים שלך.

      מחק
    5. כיף גדול לשמוע! :)

      מחק
  54. היי :) אז בעקבות ההצלחה המסחררת אני רוצה להכין שוב את העוגה אבל כבר אין קרם פרש בחנויות. את האמת, התחליף של שמנת חמוצה ושמנת מתוקה משנה את הטעם ו/או המרקם? :(

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רוני!
      ברצינות, כבר נעלם מהמדפים? אני בעד להוציא עצומה להשאיר אותו, זה כל כך טעים!
      לא נראה לי שמישהו יבחין בהבדל בשימוש בשמנת מתוקה וחמוצה, גם ככה העוגה תתקבל מעולה
      בהצלחה, ספרי איך יצא :)

      מחק
  55. כמה זה קריטי אם שכחתי לשים נייר אפייה בתחתית? :(

    השבמחק
    תשובות
    1. את משתמשת בתבנית אפייה מתפרקת?
      זה פשוט מקל על השליפה מהתבנית אבל לא קריטי בטירוף, יהיה אפשר לחלץ אותה החוצה בכל מקרה.

      מחק
    2. כן, אני משתמשת בתבנית מתפרקת.
      תודה!

      מחק
  56. אנונימי7/6/17 22:24

    היי פיה,
    הכנתי את העוגה בלי הקופסאת שימורים באמצע והוספתי עוד ביצה. הבעיה היא של שמתי לב שזמן האפייה התארך ואפיתי אותה 70 דקות. כמה את חושבת שזה נורא? יכול להיות שהיא ממש לא אפויה מבפנים?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ממש אין מה לדאוג, זה לא קריטי-
      במקרה של עוגת גבינה, אחרי זמן אפייה כל כך ארוך 10 דקות זה זניח, הכל בסדר :)
      זלילה נעימה

      מחק
  57. היי,
    ללא ספק העוגה הכי יפה שראיתי everrrr!
    אני מפחדת מעוגות גבינה בתנור :-( אפשר לעשות אותה גם כעוגה קרה לדעתך? חשבתי על אותו בסיס שאת עשית אבל עם בלילה קרה ללא תנור מעל. מעוניינת גם בחור באמצע אבל בספק אם יחזיק. אשמח לשמוע את חוות דעתך לשינוי

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סמדר!
      תודה רבה, שמחה שאהבת :)
      עקרונית אפשר גם ליישם את אותו הרעיון גם במידה ומכינים עוגת גבינה קרה,
      רק עוגת גבינה קרה מיוצבת היטב על בסיס ג'לטין ולא אינסטנט פודינג כי אחרת זה לא יחזיק.
      אם בכל זאת מתחשק לך להרים את הכפפה אספר שהרבה גולשים שחוששים מעוגות גבינה אפויות ניסו אותה בהצלחה במתכונת הנוכחית, אז שווה לשקול להעיז, להתגבר על הפחד ולהכין אותה כלשונה :)
      בזכות השימוש בגבינת שמנת ובתערובת בחושה ללא הקצפת ביצים אין חשש לנפילות את התבקעות של העוגה
      בהצלחה!

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...