יום ראשון, 11 ביוני 2017

ריסז קאפס תוצרת בית





כשהייתי בסוף חטיבת הביניים, גיליתי לראשונה את חמאת הבוטנים,
מוצר שבבית הוריי שאף פעם לא היו מטורפים על מתוק (מי אמר הסנדלר הולך יחף?) לא דרך מעולם.
זה היה בבית של חברתי ראומה, אצלה נהגנו להתקבץ יחד כל חברותיי הטובות, חבורת בנות שהולכת איתי עד היום,
כדי ללמוד על שולחן המטבח בבית הוריה לבגרות בלשון.

בין בומ"ף לבגד כפת בראש מילה, בין בניין לשורש מרובע,
התנחמנו כיאה לנערות מתבגרות בכל חטיף או נשנוש מפתה שנקרה בדרכנו במטבח.
באחת הפעמים כשאזלו החטיפים, שלפה ראומה מהארון צנצנת של חמאת בוטנים והציעה לנו לטעום,
ולפחות עבורי, זו היתה אהבת אמת בו במקום.
אלוהים יודע כמה צנצנות חמאת בוטנים ההורים של ראומה קנו באותה התקופה,
וכולן חוסלו בכפית בשקיקה, לפחות עד שהבגרות בלשון הסתיימה.

המתכון הנוכחי מוקדש באהבה לכל חובבי חמאת הבוטנים:
גירסה ביתית ונהדרת לממתקי הריסז האהובים, שמכינים בקלות ובמהירות בעזרת מנג'טים רגילים.  





את המתכון הנוכחי רקחתי עבור כתבת חטיפי שוקולד שהתפרסמה לאחרונה במדור "סופשבוע" של מעריב,
כשהתארחתי אצל פסקל פרץ רובין המופלאה, ולמרות קלות ההכנה היחסית שלו, 
הוא בהחלט אחד מחטיפי השוקולד הטעימים והממכרים יותר שפורסמו בבלוג.

עבור הכנת הריזס קאפס, מכינים מלית חמאת בוטנים עשירה וממכרת שמכילה את כל אבות המזון-
חמאת בוטנים, אבקת סוכר, קצת חמאה מומסת, מלח לאיזון וסוכר דמררה שמעניק טעם וגרגיריות קלה וממכרת.
את המלית מחלקים בין גביעי שוקולד שמכינים בקלות ממנג'טים מוברשים בשוקולד מריר וחלב המומסים יחד.
לסיום יוצקים מעל למלית קצת שוקולד מומס לציפוי, מקפיאים להתייצבות והריזס קאפס שלנו מוכנים!


 


אז למה בעצם לטרוח ולהכין חטיפי שוקולד בבית כשאפשר לקנות אותם בלי בעיה בפיצוציה הקרובה?
כי פרט לכך שההכנה עצמה היא הרפתקאת מטבח  נהדרת,
כשמכינים את הממתקים מחומרי גלם איכותיים, ללא חומרים משמרים או תוספי טעם,
ונוגסים בהם טריים טריים, אין שום ספק שהתוצאה המתקבלת הרבה יותר טעימה. זלילה נעימה!








כמה דברים לפני שמתחילים:


-המתכון מניב 15 ממתקים בינוניים (עטרות נייר קטנות של מיני מאפינס ברוחב 4-5 ס"מ),
 או 30 ממתקים קטנטנים בגודל ביס (עטרות נייר קטנטנות ברוחב של כ-2.5 ס"מ)

- מי שמעדיף את המתוקים שלו במתיקות מאוזנת, יכול גם להמיר את כמות שוקולד החלב המיועדת לציפוי בשוקולד מריר בלבד.

-כדי להקל על מריחת השוקולד בתוך עטרות הנייר, ולמנוע מהן מלהתקמט בזמן הקירור, כדאי להניח אותן קודם בתבנית שקעים קטנים או מיני מאפינס. למי שאין כזו, יכול גם פשוט להשתמש במנג'טים כפולים, ולסדר אותם במרווחים על תבנית רגילה.

- מי שמנוסה בעבודה עם שוקולד, יכול גם  לשדרג את החטיפים על ידי טימפרור ציפוי השוקולד,
לקבלת חטיפים בעלי ציפוי יציב, פציח ומבריק. במקרה כזה יש לבחור בשוקולד מריר או חלב לציפוי לבחירתכם.

-לגירסת פרווה טבעונית, אפשר גם להמיר את החמאה בשמן קוקוס,
 ולהשתמש בשוקולד מריר טבעוני או בשוקולד פרווה לגירסת פרווה במקום שוקולד החלב.




ריסז קאפס


החומרים ל-15 קאפס:

למילוי חמאת בוטנים:
60 גרם חמאה
30 גרם (3 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
250 גרם (כוס) חמאת בוטנים, חלקה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר, מנופה
1/4 כפית מלח

לציפוי שני שוקולדים:
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף שמן או חמאת קקאו מומסת

אופן ההכנה:

למילוי חמאת בוטנים:
בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים לסיר סוכר דמררה ומערבבים.
מוסיפים חמאת בוטנים ומבשלים תוך ערבוב לעיתים עד שהתערובת מתחילה לבעבע קלות.
מסירים מהכיריים, מוסיפים אבקת סוכר מנופה ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
מקררים עד שהתערובת אינה חמה למגע.

לציפוי שני שוקולדים:
ממיסים על בן מארי (סיר המונח על סיר נוסף ובו מים רותחים) את שני השוקולדים הקצוצים יחד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה שמן או חמאת קקאו מומסת.
מסדרים עטרות נייר קטנות בתבנית שקעים קטנים או מיני מאפינס ומברישים אותן בשכבת שוקולד דקה בעזרת מברשת אפייה קטנה. מקפיאים לרבע שעה להתייצבות. 
ממלאים את הגביעים במלית חמאת הבוטנים, עד כ-2 מ"מ מקצה כל גביע (כדאי להיעזר בשקית זילוף אם יש לכם כדי לקצר תהליכים). יוצקים מעל למלית מעט שוקולד מומס, ומטלטלים מעט את הגביע לצדדים כך שהציפוי יכסה לגמרי את המלית. בימי החורף הקרים במידה והשוקולד התחיל להתייצב מעט בשלב זה, המיסו אותו בעדינות מחדש. מקפיאים את המנג'טים לחצי שעה להתייצבות מלאה.
שומרים את הריזס קאפס במקרר בקופסה אטומה, מקלפים בעדינות את עטרות הנייר לפני שאוכלים.
כדאי להוציא את הריזס קאפס לטמפרטורת החדר לריכוך קל לפני ההגשה.

14 תגובות:

  1. הרגת אותי עם כל מתכוני הממתקים בתקופה האחרונה!
    אם יש לי כח לטמפרר, על איזה טמפרטורות מדובר?
    ערבוב השוקולדים עושה לי קצת בלאגן מהבחינה הזאת

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      ממתקים מושחתים זאת התמכרות :)
      במידה ומטמפררים צריך לבחור סוג שוקולד אחד לציפוי

      מחק
  2. אנונימי12/6/17 18:00

    היי נראה מדהים! אשמח לדעת האם עטרות הנייר הינן מנייר כסף קשיח או שמספיק נייר רגיל כמו של מאפינס שהם דקות יותר ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אני השתמשתי בעטרות נייר פושטיות רגילות מהסופר.
      אני מניחה ששימוש בעטרות נייר מחנויות אפייה שהן מעט עבות יותר יכול להיות קל יותר,
      אבל לא הייתי משקיעה במשהו קשיח, אין צורך וזה ממילא מתקלף ונזרק.
      בהצלחה

      מחק
  3. ?היי, יש לך מתכון לחמרת בוטנים ביתית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נירית!
      האמת שאת זה עוד לא ניסיתי, בהחלט שווה בדיקה

      מחק
  4. הכנתי!
    האמת היא שהייתי קצת סקפטית, חששתי מאוד שכל עניין המנז'טים והקילוף יסתיים במפח נפש אבל זה עובד מצוין ואפילו מאוד פשוט. יצא טעים מאוד ומקסים, כל חובבי חמאת הבוטנים והשוקולד אצלי בבית התמוגגו.
    אבל עכשיו קיבלתי תיאבון...
    בא לי להכין את החמודים האלה גם במליות אחרות. אולי קרם נוגט, קרם חלבה, לוטוס. פיה, איך לדעתך אכין את הקרמים הללו כך שיהיו יציבים מספיק? ואם יש לך רעיונות לעוד מליות מעניינות תבורכי.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כיף מאוד לשמוע שהצליח :) אלו באמת ממתקים קלים וממכרים.
      לא ניסיתי להכין אותם עם מליות אחרות פרט לחמאת בוטנים אז קצת קשה לי לתת לך תשובה מבוססת,
      אבל לטעמי האישי קרם חלבה, נוגט או לוטוס עלולים להיות מתוקים מדי במקרה הזה.
      אם רוצים בכל זאת אפשר תמיד לייצב אותם בתוספת מעט חמאה בדיוק כמו במלית הזאת.
      אופציה אחרת היא לנסות מליות של גנאשים בטעמים או מלית של מוס שיכולה לדעתי לעבוד, ואז אפשר לשחק עם המליות בשלל טעמים. אפילו מלית גלידה תהיה קיצית ומרעננת.
      בהצלחה

      מחק
  5. היי, ניתן להחליף את בחמאה במרגרינה? אני רוצה להכין גרסה טבעונית

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      כן בטח, אפשרי לגמרי
      בהצלחה

      מחק
  6. היי :)
    האם ניתן להשתמש בחמאת בוטנים טבעית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בטח אין בעיה :) אם רוצים אפשר למנן מתיקות בהתאם לפי הטעם האישי
      כמה גולשים כבר הכינו אותם בגירסה טבעונית ודיווחו על הצלחה גרגרנית
      זלילה נעימה

      מחק
  7. היי, שאלה,
    כשהכנתי את המילוי בפעם הראשונה הוא יצא מאוד מוזר-לא חלק בכלל אלא גבשושי וגרגירי מאוד, כנראה בגלל הסוכר החום. היו עליו גם כתמים שחורים אבל אותם אני מייחסת לזה שהסוכר כנראה נשרף. הנחתי שזה כי השתמשתי בסוכר חום כהה והלכתי לקנות חום בהיר, אבל גם אז המרקם המוזר הזה נשאר. השתמשתי בו בכל זאת ולדעתי הם יצאו קצת מוזר בגלל זה. השאלה למה זה קרה? לא המסתי אותו מספיק? יש איזה שלב בדרך שפספסתי? טיפים?

    תודה ושבת שלום!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי עדייה
      המילוי לא אמור לצאת חלק לגמרי אלא מעט גרגירי בדומה למלית הריזס שגם בה יש מעט גרגיריות,
      כך שהכוונה מראש היא שירגישו מעט את גרגירי הסוכר החום שיעניקו מרקם עשיר יותר במכוון.
      אם מעדיפים לקבל מלית חלקה לגמרי ולא אוהבים את הגרגיריות הזאת,
      אפשר פשוט להמיר את הסוכר החום בעוד אבקת סוכר ואז תתקבל מלית קרמית וחלקה לגמרי.

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...