יום ראשון, 30 ביולי 2017

עוגת לימון רכה עם קרם יוגורט



עם כל אהבתי לעוגות מוס מורכבות ומסובכות,
אין כיף לפעמים מלהתפנק דווקא בעוגה בחושה וטובה ליד הקפה של הבוקר.
במיוחד בימי הקיץ החמים בהם פחות מתחשק לבלות שעות של עבודה במטבח הלוהט,
יש יתרון אדיר בלסיים את כל שלבי האפייה ברבע שעה של עבודה,
ועדיין להנות מעוגה יפה, טעימה ומרשימה בלי יותר מדי טירחה.
בתור חובבת גדולה של קינוחים חמצמצים,
החלטתי הפעם להתפנק בקיץ הלוהט בעוגת לימון רכה ומרעננת במיוחד, עם שידרוג שובב.




אז כדי לשדרג את עוגת הלימון הסטנדרטית ולהפוך אותה לקצת יותר חגיגית,
(כי בכל זאת אני לא אוהבת שמשעמם לי במטבח)
חוצים את העוגה בתום האפייה והצינון לשתי שכבות, 
וממלאים בקרם יוגורט מוקצף ומרענן, מתובל בוניל ובגרידת לימון.
לתוספת בוסט לימוני, מטפטפים מעל זיגוג לימוני מהיר של מיץ לימון סחוט ואבקת סוכר,
ומעטרים בפס של פיסטוקים קצוצים שמעניקים לה תוספת טעם טוב וגם צבעוניות נהדרת.
התוצאה המתקבלת- עוגת לימון רכה רכה ומרעננת, שכיף אמיתי ליישר ממנה פרוסה אחר פרוסה.







כמה דברים לפני שמתחילים:


העוגה במיטבה כשהיא בטמפרטורת החדר, ולכן מומלץ בחום רבבבבב לשמור אותה מכוסה בטמפרטורת החדר לאחר האפייה, ולמלא אותה בקרם קרוב יחסית למועד ההגשה.

אפשר להכין את העוגה כמובן גם ללא מלית היוגורט לקבלת עוגת לימון נהדרת בפני עצמה,
אך אל תוותרו על הזיגוג- הוא מעניק לעוגה טעם חמצמץ ומרענן במיוחד.
  


עוגת לימון רכה עם קרם יוגורט


החומרים:

לעוגת לימון רכה:
120 גרם חמאה, רכה
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת (לימון וחצי עד שניים)
קורט מלח
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח
1 כפית מחוקה אבקת אפייה
65 מ"ל יוגורט לבן 5-7%
80 מ"ל (שליש כוס) מיץ לימון סחוט טרי

לקרם יוגורט לימוני:
125 מ"ל (חצי גביע) שמנת מתוקה
100 מ"ל יוגורט לבן 5-7%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
½ כפית מחית וניל או תמצית טובה
2 כפיות מייצב קצפת או אינסטנט פודינג (לא חובה אך מומלץ לקבלת קרם יציב לזילוף)

לזיגוג ועיטור:
100 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
2 כפות פיסטוקים, קצוצים גס (לא חובה)

כלים:
תבנית אינגליש קייק 10x30 ס"מ

אופן ההכנה:

לעוגת לימון רכה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית במלבן של נייר אפייה. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים חמאה רכה עם סוכר, גרידת לימון ומלח במשך דקותיים לקםר רך ואוורירי. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תוך עירבול לאחר כל הוספה. מוסיפים קמח מעורב עם אבקת אפייה לסירוגין עם יוגורט לבן ומיץ לימון בכמה פעמים, ומערבלים רק עד לבלילה אחידה וסמיכה. משטחים את הבלילה בתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש. מצננים היטב. מומלץ לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר ולמלא אותה בקרם קרוב למועד ההגשה. 
מעבירים סכין סביב דפנות העוגה, הופכים את העוגה בעדינות ומחלצים מהתבנית. מניחים את העוגה על הצד וחותכים לחצי במרכזה בעזרת סכין משוננת. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מתחתית העוגה ומעבירים בעדינות לצלחת הגשה מאורכת.

לקרם יוגורט לימוני:
מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקבלת קרם רך ויחסית יציב.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן או חלק של כסנטימטר ומזלפים תלוליות של קרם על העוגה,
למי שאין סבלנות לזילופים יכול גם פשוט למרוח את הקרם מעל בעזרת כף. 
מניחים את חלקה העליון של העוגה בעדינות מעל. 

לזיגוג ועיטור:
מנפים את אבקת הסוכר לקערה בינונית-קטנה, ומטפטפים פנימה מיץ לימון בהדרגה תוך כדי עירבוב, עד לקבלת זיגוג סמיך, שיהיה דליל מספיק לטפטוף על העוגה, אך מספיק סמיך כדי שישמור על צבעו הלבן. (אני דיללתי קצת יותר מדי). מטפטפים את הזיגוג על העוגה בכף, ומעטרים בפיסטוקים קצוצים גס. שומרים את העוגה בקירור כשהיא מכוסה היטב.



16 תגובות:

  1. נראה נעולה!
    באיזו יוגורט השתמשת?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סתו!
      אני חובבת של יוגורט יווני עשיר באחוזי שומן שמעניק מרקם עשיר וחמצמצות מתונה,
      אבל כל יוגורט סמיך יעשה את העבודה

      מחק
  2. אנונימי31/7/17 13:18

    ניתן להחליף את האינסטינקט פודינג או את מייצב הקצפת במשהו אחר ועדיין לקבל קרם יציב?

    השבמחק
    תשובות
    1. ג'לטין? :) מייצב קצפת או אינטסנט אלו האופציות המהירות יותר.
      אפשר גם לוותר לגמרי ולנסות למרוח את הקרם מעל כמו שהוא

      מחק
  3. נראה נפלא !!
    בהכנת עוגה בחושה עם וו גיטרה, באיזה מהירות מקובל להשתמש? האם לכל השלבים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מימי
      בעת הקרמת החמאה אני משתמשת במהירות הגבוהה ביותר, כמו בהקצפה רגילה.
      בזמן תוספת החומרים היבשים כדאי להנמיך למהירות בינונית וללוש רק עד לאיחוד.

      מחק
  4. היי, בכמה כדאי להכפיל את המתכון שיתאים לתבנית חד פעמית בינונית?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה זה אומר תבנית חד פעמית מבחינת גודל? :)
      הגודל כרגע מתאים לעוגה בתבנית אינגליש קייק 10x30 ס"מ

      מחק
  5. אפשר שמנת חמוצה במקום יוגורט?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נטלי!
      בהחלט, אין שום בעיה
      בהצלחה

      מחק
  6. אנונימי8/8/17 08:59

    בוקר טוב,
    אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה קוטר 24, בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב!
      להכפיל את הכמויות פי 2
      בהצלחה :)

      מחק
    2. אנונימי10/8/17 14:09

      תודה
      האם זמן אפיה ישתנה?

      מחק
    3. כן ייתכן והוא יתרכך יתארך קצת,
      הייתי מתחילה מ-40 דקות כמצוין, בודקת עם קיסם מה מצב העוגה,
      ומוסיפה 5-10 דקות לפי הצורך.

      מחק
  7. אנונימי10/8/17 13:35

    שלום,
    העוגה קוראת לי, אבל אני לא מוצאת יוגורט 5%-7%, האם 3% יתאים?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אין בעיה, אפשר גם להשתתמש ב-3%
      ולהוסיף עוד קצת פודינג לקרם על מנת שיהיה יציב יותר.
      בהצלחה

      מחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...