יום שלישי, 8 באוגוסט 2017

עוגת גלידה אלפחורס

 


"מה את עושה עם כל העוגות שאת מכינה?"
היא שאלה ששואלים אותי לא פעם, ואין ספק שיש מספיק סיבות טובות לשאול אותה.
אחרי הכל, כשעוגות נכנסות ויוצאות מהתנור פעמים רבות כל כך בשבוע אחד, 
קינוחים שמנמנים קורמים עור וגידים וענני קצפת מתקתקים עולים להם מהמטבח בכמויות גדולות,
פתאום מגלים שגם לגרגרנית מתוקים שכמותי בעלת עיניים גדולות במיוחד יש גבולות.

לכן מתוקים רבים שמתעוררים לחיים אצלי במטבח, מוצאים את עצמם ברבים מהמקרים מושלכים מהבית על לא עוול בכפם 
(כמובן אחרי סשן צילומים סוער, ודגימות אינטנסיביות לטעימה ותיקון טעמים),
מוצאים בית חם וחיבוק אוהב בידי עבודה וחברים, ומפנים את מקומם במקרר עבור קינוח חדש אחר.

היוצא מהכלל העיקרי בגזרה הזו היו מאז ומעולם עוגות גלידה, הקינוח החביב עליי בימי הקיץ החמים,
שבחום הקופח של יולי-אוגוסט הופך לשלולית אחרי רבע שעה מחוץ למקפיא, 
ולכן בכל פעם מחדש אין לי ברירה אלא פשוט ליישר אותן בהנאה פרוסה אחר פרוסה, בלי לחלק לאף אחד :)

הפעם מצטרפת לאוסף עוגות וקינוחי הגלידה שלי עוגת גלידה נוספת ומושחתת במיוחד בטעם האהוב עליי-
עוגת גלידת אלפחורס! 

   


מי שאמר שיש לי אובססיית אלפחורס כנראה צדק, אבל איך אפשר שלא?
שילוב הטעמים הזה של ריבת חלב, בצק נימוח ומתפורר בפה וטעם קוקוסי עדין 
הוא אחת ההנאות הגדולות עבור כל גרגרן שמכבד את עצמו, 
זה היה רק מתבקש שעוגת גלידת האלפחורס תצטרף לפנתיאון המשפחתי.

העוגה הנוכחית מורכבת כמיטב המסורת מתחתית עוגיית אלפחורס גדולה מרוחה בשכבת ריבת חלב,
ומעליה שתי שכבות שמנמנות של גלידה קלה ומהירת הכנה בשני צבעים וטעמים-
שכבת גלידת ריבת חלב ושכבת גלידת וניל-קוקוס מעודנת, את שתיהן מכינים בקלות ללא מכונה.
לעיטור מקשטים את העוגה בעוגיות אלפחורס שלמות.
התוצאה המתקבלת- עוגה יפה ומרשימה שכיף אמיתי ליישר בהנאה, 
ומושלמת לשמירה במקפיא ונשנוש קיצי שמגיעים אורחים.

 






כמה דברים לפני שמתחילים:


-הכי חשוב- לאחר חיתוך העוגה הניחו לפרוסות לשבת לריכוך בצלחת כמה דקות טובות לפחות לפני הזלילה,
כמו כל גלידה היא לא במיטבה כשהיא קפואה יתר על המידה, וטעימה בהרבה כשהיא מתרככת.

-לא מתים על קוקוס? תוכלו להמיר אותו גם בגלידת וניל.

-יש לכם בעיה עם חלב מרוכז בשל השימוש בחלב נוכרי?
תוכלו למצוא הנחיות להכנת חלב מרוכז לבד בבית ממש כאן בתחתית העמוד.




עוגת גלידה אלפחורס


החומרים:

לבסיס ועוגיות אלפחורס: 
150 גרם (כוס ועוד כף) קורנפלור 
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח  (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מים קרים או חלב

3-4 כפות ריבת חלב למריחה על הבסיס + עוד קצת למילוי העוגיות
מעט קוקוס טחון, לציפוי העוגיות

לגלידת ריבת חלב:
300 גרם (כוס פחות כף שטוחה) ריבת חלב
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
¼ כפית מלח

לגלידת וניל-קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
330 גרם (כוס ועוד כפית) חלב מרוכז
40 גרם שמן קוקוס, בטמפ' החדר (לא חובה אך מומלץ בחום לטעם קוקוסי יותר מודגש)
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
300 מ"ל (כוס ורבע) שמנת מתוקה

כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ

לבסיס ועוגיות אלפחורס: 
מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. במערבל חשמלי עם וו גיטרה. מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמונים בהדרגה, ברנדי ותמצית וניל ומעבדים יחד. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות. מטפטפים פנימה חלב או מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות. 

מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים בערך 2/3 מכמות הבצק בתבנית 24 ס"מ ואופים כ-12 דקות לגוון זהוב בהיר. מצננים היטב. מרדדים את יתרת הבצק בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים של כ-3 ס"מ עבור עוגיות האלפחורס לקישוט. מסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות. 

מורחים על בסיס העוגייה בתבנית 3-4 כפות של ריבת חלב בשכבה דקה.
ממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

לגלידת ריבת חלב:
מרפדים את דפנות התבנית בשקף, כשבסיס האלפחורס מונח בתחתית. מעבירים את ריבת החלב לקערה ומערבבים לריכוך. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ומלח ומקפלים לריבת החלב בהדרגה לתערובת אחידה. יוצקים את הגלידה על תחתית האלפחורס ומקפיאים ל-4 שעות להתייצבות.

לגלידת וניל-קוקוס:
ממשיכים בהכנת שכבת הגלידה רק לאחר ששכבת גלידת ריבת החלב התייצבה.
מערבבים בקערה קרם קוקוס עם חלב מרוכז, שמן קוקוס ומחית וניל. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ומקפלים פנימה לתערובת אחידה. יוצקים על גבי גלידת ריבת החלב בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות לפחות להתייצבות מלאה ורצוי למשך הלילה. מעטרים את העוגה בעוגיות אלפחורס לפני ההגשה.
פורסים את העוגה בעודה קפואה בסכין טבולה במים חמים, ומניחים לריכוך בצלחת לפני הזלילה.



19 תגובות:

  1. את אלפחורסת!

    השבמחק
  2. אנונימי9/8/17 09:25

    במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      אם אין שמן קוקוס אפשר פשוט לוותר עליו לגמרי,
      אין לו כאן תפקיד מבחינת מרקם רק מבחינת טעם-
      טעם הקוקוס בגלידה מתקבל עדין למדי ושמן הקוקוס פשוט עוזר לחזק אותו קצת.
      בהצלחה

      מחק
  3. היי, אפשר לוותר על הברנדי? ואם אין לי מחית קוקוס אבל כן יש לי שמן קוקוס, עדיין אפשר להכין?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי דניאל!
      אין בעיה לוותר על הברנדי, ולהוסיף במקום מים או חלב כדי שיהיו מספיק נוזלים כדי לאחד את הבצק.
      אין צורך במחית קוקוס עבור המתכון אלא בקרם קוקוס- זאת בלי קשר לשמן קוקוס.
      קרם קוקוס מגיע בקופסאות שימורים על מדפי המוצרים האסיאתיים בסופר, סמוך לחלב הקוקוס.
      בהצלחה

      מחק
  4. מחית וניל הכוונה היא לגלידה וניל?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרה!
      מחית וניל היא תמצית וניל מרוכזת בעל טעם וניל מודגש,
      אפשר להשתמש בכל תמצית וניל איכותית במקום.

      מחק
  5. העוגה נראית מדהים!!
    באיזה קמח ללא גלוטן היית ממליצה להשתמש ספציפית לעוגה הזו?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נגה!
      מודה שאין לי המלצה מבוססת- ניסיתי בעבר להשתמש בקמח קונדיטור והוא היה בסדר,
      אבל יתכן וקמח תמי או קמח כרגיל יהיו טובים יותר, לא ניסיתי בעצמי.
      בהצלחה

      מחק
  6. שבת שלום פיה,
    אם הייתי מעוניין רק בתחתית אלפחורס ולוותר על העוגיות מלמעלה, איך הכמויות מתעדכנות?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      משתמשים לבסיס בערך ב-3/4 מכמות הבצק,
      כך שאפשר להקטין את החומרים ברבע לקבלת כמות לבסיס נטו

      מחק
  7. היי שבוע טוב פייה שאלה קטנה האם המרקם של הוניל והקוקוס צריך להיות כמו המרקם של הריבת חלב

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      מוס הוניל והקוקוס מתקבל טיפונת יותר יציב אבל כשהעוגה מתרככת זה לא מורגש.
      בהצלחה

      מחק
  8. היי פייה
    ברור שהמתכון הזה ינוסה, אין בכלל ספק, רציתי לשאול אם עוגיית האלפחורס שומרת על המרקם הנימוח שלה או שהיא מתקשה מאוד במקפיא, כמו שקורה לרוב העוגיות (עוד לא מצאתי פתרון לעניין בעוגות גלידה וקוקילידה).

    השבמחק
    תשובות
    1. היי!
      בעוגות גלידה וקוקילידה פשוט צריך ליצור עוגיות רכות יותר מתכתחילה, ולקחת בחשבון שהן יתקשו קצת יותר בהקפאה (יש גם מתכון לעוגת קוקילידה ענקית בבלוג, את יכולה להציץ).
      כנ"ל לגבי האלפחורס- היא מעט מתקשה בהקפאה ומתקבלת מעט פחות נימוחה ביחס לעוגייה רגילה, אבל עדיין טעימה ובמרקם אלפחורסי.

      מחק
  9. אוי, הקישור לגלידת הוניל לא תקין ;-/

    השבמחק

Print Friendly and PDF
כל הזכויות שמורות ל"פיית העוגיות". אין להעתיק או לעשות שימוש בחומרים ללא אישור מפורש. מופעל על ידי Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...